X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki fajne focie Tymek wes bo az mnie chce sie na taka plaże ehhhhh kiedy to było :-/ wypoczywajcie i ladujcie akumulatory na zimę :-)

Zojka , a ty slicznotko nie rwij za mocno włosów matuli bo Łysa bedzie miriam ;-)

Doris fajnie twoja Żabka siedzi w wózku super laseczka z niej jest :-)

Iiii miłego wieczoru mamuski odpoczywajcie kiedy sie da !!!

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:44

olala81 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala właśnie w sobotę rozmawiałam z sąsiadka , ktora ma synka 17 dniowego , a starszy ma 3 latka i strasznie zazdrosny i mówiła , ze doszło do tego, że szarpie ja za cycka , a ona fajnie to rozegrała dala mu wózek do pilnowania , wynosi brata pampersy do kosza zaangażowała go do pomocy i takim sposobem mlodemu przeszła zazdrość i chcę picia z cycka mleka , ale 7 dni było ciężko mówiła , a jak w niedzielę byli u nas na kawie nie ten Marcinek :-) nie wiem ile tamta dziewczynka ma lat !!!!

Moja chrzesniaczka to stała i 3 dni płakała dzien i noc jak pokazał sie w domu nowy czlonek rodziny teraz już duza panna ma lat 17 i po dzis dzien o tym mówi bo nikt tak nie robił w naszej rodzinie tak jak ona :-) i po 3 dniach sie uspokoiła podeszła i oglądała Mateusza !

olala81 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Koral za obszerną instrukcję rozszerzania diety!

Piękny Tymuś, sprytna Zojka i dorosła Zosia, ech... jak ten czas leci. Trochę mi smutno, że Kirunia tak lubi nowe smaki i chce coś poza mleczkiem mamuni...

Dużo zdrowia i radości dla Mateuszka! :)

Karina1989 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ile Ci Zojka waży? Kirka nadal szczupła, ale np. w śpiworkach do 6m już jej się nogi nie mieszczą. Waży ok 6700.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka Twoja Kira juz 5 miesiecy ah oh buzaki dla niej bo chyba nie skladalam buzakow 2 dni temu :-/

Makcza lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi Zojki to zerkne zaraz i napisze ale 6150 ważyła ostatnio na ważeniu ale nie pamietam kiedy to było Karolina tylko moja wagę urodzeniowa miała 3900 twoja Alicha to taki maluszek sie urodziła

Ola co do tej dziewczynki miedzy mną a siostra jest 2,5 roku rozbicy a byłam tak cholernie zazdrosna ze tylko szukałam sposobu zeby jej dokuczać z wózka wywalilam ciągle mówiłam jej ze znalazłam ja w śmietniku i powinna mi dziękować ze ja do domu pdztnioslam kocie bobki z kuwety jej do lozka kładłam moja mama to wspomina to masakrycznie do tego jak ja wywalilam z wózka zrobił jej sie naczyniak czy krwiak na ustach wielkości śliwki węgierski mama musiała jedlzfzix z nia po klinikach zeby go zamrażać a to niestety nasiliło moja zazdrość u nas rozwiązaniem były czesne moje delegacje do babci Heli i tam spedzalam większość czasu juz bez siostry najcześciej

Ale moim zdaniem to warto byłoby pojsc na jakaś terapie z dziewczynka lub do psychologa same książeczki moga tu nie dać rady niestety tymbardziej ze to 6 lenie dziecko nie wiadomo na co sie odważy ja jako 3 latka wywalilam z wózka a taka 6 to i przez okno moze wiec lepiej przygotować ja do tego tu jest nadodatek ciężka sytuacja bo nie jest biologicznym dzieckiem i wie o tym z tego co zrozumiałam a dzisus bedzie biologiczny

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam niezłe ziółko z Ciebie było :)

Ja już mam nosidełko. Pan pozbywał się po prostu wszystkiego bo się przeprowadza a to dostał w prezencie to mu na cenie nie zależało. Mało tego nie zapłaciłam 59 zł a tylko 50 :) Jak najbardziej to jest womar zaffiro eco 2 kolor grafit z szarym. Nie ma śladów użytkowania.
    Uwielbiam takie zakupy :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny upadłam na głowę tak leże i myśle i patrzę na śpiocha Zojke i myśle i mysie "kurde czas na kolejne dziecko jak by sie urodziło to Zoja miska by juz hmm 1,5 roczku " nie no jie na głowę upadłam jakie dzieci jakie dzieci wrrr moze za 3 lata

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze w łóżku. Wypalaniu sie dziś :) czas na sniadanko.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita gratuluje udanego zakupu :)

Co do tego ze byłam aparatka nie mam wątpliwości az boje sie ze Zoja bedzie podobna oj jaka sobie teraz powspominać co wyprawialam to az mi słabo :( wiecznie na czereśni u babci siedziałam jak babcia dom budowała to elazlam na balkon bez barierek i darlam sie ze jak lizaka i czekolady zara dziadek mi nie kupi to skacze ! Oczywiście dziadek pobiegł do sklepu bo ze mną nigdy nie wiadomo jak wrócił to spałam na balkonie ;) psa na kiełbasę wyciągnęłam z zamkniętego pokoju gdy babcia poszła na zakupy i polalam mu woda głowę bo śmierdział ten mnie pogryzł bo wody sie bal oj do dzis mam piękne blizny we włosach całe sXzescie ze dziadek to usłyszał i go oderwał odemnie oczywiście zamiast płakać mówiłam dziadku tylko nic babci nie mówi bo sie zdenerwuje na Maksa jej jak Zoja bedzie taka to chyba osiwieje w młodym wieku a moja mama mówi ze Zoja z zachowania teraz jest jak ja w jej wieku
    A no i moja mama przyjeżdża ok 15 października a ha nie wiem czy sie cieszyć czy płakać zawsze dawała znac pol roku wcześniej to sie z ta myślą oswahalam bo my długo to razem nie możemy przebywać 2-3 dni Max zupełnie inne charaktery

NataliaK lubi tę wiadomość

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, to faktycznie się udało, super :). Ja chyba zamówię nowe, bo nic ciekawego nie znalazłam w używanych.
    Dziś chyba zarejestruję Staszka do lekarza, bo katar cały czas go męczy i wolałabym, żeby go obsłuchali. W czwartek mamy alergologa, ale jak czytam, że u takich maluchów infekcja np. ucha przez katar potrafi się zrobić w kilka godzin, to chyba nie ma co czekać. Jak on nie znosi czyszczenia noska Fridą... wrzeszczy strasznie.
    Olala, na pewno ciężko jest pracować, gdy jeden wyrok sądu i efekty starań idą na marne, a tu do tego cierpi biedne dziecko. Ja mam brata młodszego o 4 lata i w ogóle nie pamiętam, żebym była o niego zazdrosna. Miałam swoje zabawki, koleżanki, ciągle biegałam po podwórku, a później poszłam do przedszkola i chyba dlatego nie miałam czasu się złościć. Może warto zapewnić dziecku jakieś dodatkowe zajęcia, żeby nie siedziało bezczynnie w domu. Miriam, u Ciebie to hardcore był, biedna mama :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny co sie dzieje z Lissa dawno jej nir było :(

• olala81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam przede wszystkim Strzegowskiego Najlepszego, oby Zojka jednak trochę spokojniejsza była niż mamusia;)
    dzięki za wszystkie rady.
    Aphrodita ale ci się fajnie poszczęściło z tym nosidełkiem.
    Oliwier co noc budzi mi się co 2 godziny, jestem już bardzo zmęczona, kiedy on prześpi trochę więcej, nie mam dużych wymagań nie musi mi przesypiać całych nocy ale miło byłoby pospać jednym ciągiem np 4 godziny.i on nadal je co 2 godziny, smoczek nie, nawet jak chcę chwilę ponosić przytulić, to juz tylko szarpie pidżamę i chce cycucha.teraz oczywiście odsypia sobie pobudkę o 6 a ja niestety nie umiem w dzień spać.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dziękuję :) gdyby nie fb i i Czarek rana coś spiewający to bym zaqpomniała :P

sprawdziłam wage Zoi w książeczce 28.08 wazyła 6,140

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

Miriam - Wszystkiego Najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń, by Czarek zawsze był dla Ciebie oparciem, no i pociechy z tej Twojej kochanej aparatki Zojki :)

Ewelinka - Zdróweczka dla Stasia, niech katar szybko przechodzi :*

aphrodita - super okazja ci się trafiła :)

U nas nocka ok, od 19 tylko jedna pobudka o 3 na mleko i spanie do 7:30...za to spanie w dzień od niedzieli kiepskie...dosłownie po 10-15 minut :/ Odbija sobie za poprzedni tydzień, kiedy spał nawet dwie godziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:11

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, wszyskiego najlepszego z okazji urodzin :)

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny dziękuje <3

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dołączam do życzeń :) Buziaki ode mnie i Staszka!

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ