X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała to moze w duchu montessori wychowalas to bedą zabawki drewniane :)

• Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wspólnej kąpieli. Super sprawa. Nina się wyszalała a ile było przy tym radości...bezcenne :) Miałam nadzieję, że teraz zaśnie przy cycu ale nie bo po co.
    Muszę się przyznać, że nie kupiliśmy jeszcze ani jednej zabawki. Dostała tego sporo i tylko co jakiś czas wyciągam jej coś nowego.

rr64wnh.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Martuśka, dzisiaj moze to nie jest realne, ale za 10 lat moze bedą takie narzędzia do szybkiego kojarzenia faktów informacji.

Mój przyjaciel właśnie przechodzi rekrutację na stanowisko "programisty" takich narzędzi. W Polsce jest kilka ośrodków, które nad tym pracują, ale na Zachodzie już mnóstwo.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole było za-je-biś-cie!! Dlaczego ja dopiero teraz trafiłam na psychologię? Na maxa się udzielałam i już jestem pupilką prowadzących, hahaha. I okazało się, że niemam zajęć 12h bez przerwy, bo jest podział na grupy, więc wspaniale. No i rozmawiałąm z dziekanem o przepisywaniu przedmiotów, nie powiedział mi wprost, że sięzgadza, le dał do zrozumienia, mam złożyć podanie. zatem jutro mam tylko 3 godziny!

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozłąkę zniosłyśmy świetnie. Byłam tak zaabsorbowana gwiazdorzeniem, że nie myślałam na zajęciach o dziecku. W domu też super, głównie sobie spali :) W związku z czym Dziób poszedł spać na noc dopiero po 22.

My nie mamy prawie żadnych zabawek.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Makcza, że jesteś zadowolona i nie myślisz za dużo o Kiruni na zajęciach. Taka odskocznia od dziecka też jest dobra.

Co do Krakowa, to byłam kilka razy, ale najśmieszniejsze jest to, że nigdy z mężem. On też wiele razy tam przebywał. Dlatego postanowiliśmy, że jak tylko otworzą autostradę z Rzeszowa do Krakowa to jedziemy na weekend. Czyli niedługo :)
    Do Warszawy też się wybieramy w listopadzie na kontrolę z Emilką, ale nie wiem czy tym razem zostaniemy dłużej.

Dzisiaj udało mi się kupić kombinezon F&F w tesco. Taki na teraz, na chłodniejsze dni. Jest promocja do niedzieli -30% na ubrania F&F. Do tego miałam kupony - 20 zł przy zakupie za minimum 80 zł na ubrania, więc buciki, 2 pary rajstop miałam za free i jeszcze za kombinezon zapłaciłam 60 zł zamiast 82 zł

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, pytałaś o smoka - owszem, zieje na smsa :)

Tusia89, Ewelina lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza na smsa ? Ja ostatnio byłam jakieś hm pol roku przed ciaza w Krakowie i zial bez SMS

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, taka odskocznia jest nie tylko dobra, jest zbawienna! Kilka godzin spedzone nie dość, że z dorosłymi, to jeszcze z własnym pracującym mózgiem.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, może zieje w dniach i godzinach turystycznych. A wieczorami czy zimą co tak będzie za darmo ział po próżnicy. Smsa trzeba wysłąć.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza chyba żartujesz powiedz ze żartujesz :D

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję Maczka. I cooooo? Jednak mialam racje ze smokowym smsem. Kurde fajnie, psychologia. Miałam na studiach kilka godzin z psychologii. Makcza, toż to rewelacyjnie,ze tylko 3h.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba kryzys zażegnany. Franek budzi sie w nocy tylko na jedzenie i potem idzie ladnie spac;) dzis nawet bez gondoli w lozeczku hehe no ale nie zapeszajmy :D milego dnia mamuśki

dqprj44jypq2k6s8.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś fajna nocka :-) Adaś spał od 20.30 o 3 jedzonko potem podudka po 6 ale leżał grzecznie w łóżeczku i się bawił, przed 8 monolog Adasia a o 8 wstalismy na jedzonko :-)

Makcza super że Ci się podoba na zajęciach:-) dobrze że "błyskasz" inteligencja od początku bo u mnie na uczelni wykładowcy niezbyt dobrze wypowiadali sie o studentach zaocznych....

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie studiowałaś skrzatek?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza trochę Ci zazdroszczę, ostatnio stwierdziłam że w ogóle się nie rozwijam, jeszcze 2 lata temu to chociaż na szkolenia jeździłam co chwilę no a od ciąży i teraz szefowa dała mi spokój i bardzo mało jest tych szkoleń ( choć najbliższe znów za tydzień, ale na miejscu i tylko 6 godzin więc luzik), ja myślę sobie o jakiejś podyplomówce ale jak mały pójdzie do przedszkola, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie, bo wtedy też planujemy budowę :(
    U nas pobudki o północy, 2.30 , 5 , 7.15.
    zaraz zawożę małego teściowej i do pracy, mam nadzieję, że dziś będzie z nim lepiej i będzie jej jadł normalnie, bo się kobitka stresować będzie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wychodzicie z dziećmi na spacer i jest pora karmienia to czy zabieracie ze zoba jakaś poduszkę do wózka? Na razie karmie w domu ale zastanawiam sie jak to będzie wyglądać na spacerze i jestem z lekka przerażona ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png

Wysłany: 27 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia w Bydgoszczy na KPSW

Olala nigdy z własnej woli niezostawiłabym Adasia z moja teściową..... no ale Twoja jest normalna... moja NIE..

Wysłany: 27 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wychodzicie z dziećmi na spacer i jest pora karmienia to czy zabieracie ze zoba jakaś poduszkę do wózka? Na razie karmie w domu ale zastanawiam sie jak to będzie wyglądać na spacerze i jestem z lekka przerażona ;P

Niestety ja Ci nie pomogę bo my na butelce i zawsze mam ją ze sobą. A wcześniej to karmiłam przed samym wyjściem z domu i zawsze starczało, bo Adaś dużo spał na spacerach

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo, ja na początku odciągałąm pokarm i brałąm butelkę na spacer. Ciężko szło na początku karmienie piersią. Potem nabiera się wprawy, dziecko trzyma główkę i jest o wiele łatwiej. Też mnie to stresowało w każdym razie. Na pocątek wychodź na krótkie spacery zaraz po karmieniu, trzymaj się niedaleko domu. Jak zgłodnieje i zacznie płakać, to po prostu do domu. Bardzo szybko nabierzesz wprawy, będziesz wiedzieć, kiedy wypada pora karmienia. Będzie super! :)

ofcooo lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ