X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała to moze w duchu montessori wychowalas to bedą zabawki drewniane :)

• Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wspólnej kąpieli. Super sprawa. Nina się wyszalała a ile było przy tym radości...bezcenne :) Miałam nadzieję, że teraz zaśnie przy cycu ale nie bo po co.
    Muszę się przyznać, że nie kupiliśmy jeszcze ani jednej zabawki. Dostała tego sporo i tylko co jakiś czas wyciągam jej coś nowego.

rr64wnh.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Martuśka, dzisiaj moze to nie jest realne, ale za 10 lat moze bedą takie narzędzia do szybkiego kojarzenia faktów informacji.

Mój przyjaciel właśnie przechodzi rekrutację na stanowisko "programisty" takich narzędzi. W Polsce jest kilka ośrodków, które nad tym pracują, ale na Zachodzie już mnóstwo.

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole było za-je-biś-cie!! Dlaczego ja dopiero teraz trafiłam na psychologię? Na maxa się udzielałam i już jestem pupilką prowadzących, hahaha. I okazało się, że niemam zajęć 12h bez przerwy, bo jest podział na grupy, więc wspaniale. No i rozmawiałąm z dziekanem o przepisywaniu przedmiotów, nie powiedział mi wprost, że sięzgadza, le dał do zrozumienia, mam złożyć podanie. zatem jutro mam tylko 3 godziny!

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozłąkę zniosłyśmy świetnie. Byłam tak zaabsorbowana gwiazdorzeniem, że nie myślałam na zajęciach o dziecku. W domu też super, głównie sobie spali :) W związku z czym Dziób poszedł spać na noc dopiero po 22.

My nie mamy prawie żadnych zabawek.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Makcza, że jesteś zadowolona i nie myślisz za dużo o Kiruni na zajęciach. Taka odskocznia od dziecka też jest dobra.

Co do Krakowa, to byłam kilka razy, ale najśmieszniejsze jest to, że nigdy z mężem. On też wiele razy tam przebywał. Dlatego postanowiliśmy, że jak tylko otworzą autostradę z Rzeszowa do Krakowa to jedziemy na weekend. Czyli niedługo :)
    Do Warszawy też się wybieramy w listopadzie na kontrolę z Emilką, ale nie wiem czy tym razem zostaniemy dłużej.

Dzisiaj udało mi się kupić kombinezon F&F w tesco. Taki na teraz, na chłodniejsze dni. Jest promocja do niedzieli -30% na ubrania F&F. Do tego miałam kupony - 20 zł przy zakupie za minimum 80 zł na ubrania, więc buciki, 2 pary rajstop miałam za free i jeszcze za kombinezon zapłaciłam 60 zł zamiast 82 zł

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, pytałaś o smoka - owszem, zieje na smsa :)

Tusia89, Ewelina lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza na smsa ? Ja ostatnio byłam jakieś hm pol roku przed ciaza w Krakowie i zial bez SMS

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, taka odskocznia jest nie tylko dobra, jest zbawienna! Kilka godzin spedzone nie dość, że z dorosłymi, to jeszcze z własnym pracującym mózgiem.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, może zieje w dniach i godzinach turystycznych. A wieczorami czy zimą co tak będzie za darmo ział po próżnicy. Smsa trzeba wysłąć.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza chyba żartujesz powiedz ze żartujesz :D

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję Maczka. I cooooo? Jednak mialam racje ze smokowym smsem. Kurde fajnie, psychologia. Miałam na studiach kilka godzin z psychologii. Makcza, toż to rewelacyjnie,ze tylko 3h.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba kryzys zażegnany. Franek budzi sie w nocy tylko na jedzenie i potem idzie ladnie spac;) dzis nawet bez gondoli w lozeczku hehe no ale nie zapeszajmy :D milego dnia mamuśki

dqprj44jypq2k6s8.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś fajna nocka :-) Adaś spał od 20.30 o 3 jedzonko potem podudka po 6 ale leżał grzecznie w łóżeczku i się bawił, przed 8 monolog Adasia a o 8 wstalismy na jedzonko :-)

Makcza super że Ci się podoba na zajęciach:-) dobrze że "błyskasz" inteligencja od początku bo u mnie na uczelni wykładowcy niezbyt dobrze wypowiadali sie o studentach zaocznych....

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie studiowałaś skrzatek?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza trochę Ci zazdroszczę, ostatnio stwierdziłam że w ogóle się nie rozwijam, jeszcze 2 lata temu to chociaż na szkolenia jeździłam co chwilę no a od ciąży i teraz szefowa dała mi spokój i bardzo mało jest tych szkoleń ( choć najbliższe znów za tydzień, ale na miejscu i tylko 6 godzin więc luzik), ja myślę sobie o jakiejś podyplomówce ale jak mały pójdzie do przedszkola, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie, bo wtedy też planujemy budowę :(
    U nas pobudki o północy, 2.30 , 5 , 7.15.
    zaraz zawożę małego teściowej i do pracy, mam nadzieję, że dziś będzie z nim lepiej i będzie jej jadł normalnie, bo się kobitka stresować będzie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wychodzicie z dziećmi na spacer i jest pora karmienia to czy zabieracie ze zoba jakaś poduszkę do wózka? Na razie karmie w domu ale zastanawiam sie jak to będzie wyglądać na spacerze i jestem z lekka przerażona ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png

Wysłany: 27 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia w Bydgoszczy na KPSW

Olala nigdy z własnej woli niezostawiłabym Adasia z moja teściową..... no ale Twoja jest normalna... moja NIE..

Wysłany: 27 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko. Jak wychodzicie z dziećmi na spacer i jest pora karmienia to czy zabieracie ze zoba jakaś poduszkę do wózka? Na razie karmie w domu ale zastanawiam sie jak to będzie wyglądać na spacerze i jestem z lekka przerażona ;P

Niestety ja Ci nie pomogę bo my na butelce i zawsze mam ją ze sobą. A wcześniej to karmiłam przed samym wyjściem z domu i zawsze starczało, bo Adaś dużo spał na spacerach

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo, ja na początku odciągałąm pokarm i brałąm butelkę na spacer. Ciężko szło na początku karmienie piersią. Potem nabiera się wprawy, dziecko trzyma główkę i jest o wiele łatwiej. Też mnie to stresowało w każdym razie. Na pocątek wychodź na krótkie spacery zaraz po karmieniu, trzymaj się niedaleko domu. Jak zgłodnieje i zacznie płakać, to po prostu do domu. Bardzo szybko nabierzesz wprawy, będziesz wiedzieć, kiedy wypada pora karmienia. Będzie super! :)

ofcooo lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ