Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
tak mój cwaniak dzisiaj się relaksowałWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:19
Tusia89, patulla, Dorjana, Karina1989, Bea_tina, zozol, szczessciara, aphrodita, olala81, Miriam, Edzia88, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68994.png -
My właśnie drugi dzień karmimy się na golaska Miałam już dość uwalonych ciuszków, bo mimo założonej tetrówki i tak się upitrasił
Super Adaśko Jaki on się dorosły już wydaje
A mały jak się w końcu nauczył podciągać do siadania, to dziś non stop chciał ćwiczyć...leżał i tylko ręce wyciągał by go chwycić No i powoli jego noga zbliża się do buzi...jak na razie dziś do buzi trafił tylko skarpetką ale stopa tuż tuż -
aphrodita piękny tort, gratulacje, to był Twój pierwszy raz?
Adaś śliczny chłopak, pełen luzik;)
ja dziś prawie cały dzień w pracy i to z małym niestety, mąż w ostatniej chwili musiał iść do pracy a ja miałam poumawiane spotkania w 3 miastach z rodzinami i psychologiem no i musiałam jechać Oli był dzielny i humor mu dopisywał, czarował wszystkich tylko po południu już się buntował jak go po raz kolejny wkładałam do fotelika. jutro znów muszę go zabrać, ale jutro już dużo krócej, tylko jedna rodzina i biuro.
Kozgo powodzenia jutro, mam nadzieję, że Tymuś lepiej się będzie czuł. -
No właśnie MIRIAM, gdzie się podziewasz? Jeszcze ktoś pomyśli, że Cię zamknęli za jakiś karalny czyn względem pewnej osoby
Moja starsza właśnie urodziła się już z brązowymi...a o oczy Mateusza do tej pory sprzeczam się z teściową, bo ona twierdzi, że on ma niebieskie, a ja, że zmieniają mu się na brązowe -
U nas nie ma problemu ze śliniakiem, czasem zakładam nawet jak nie je bo slina leci strumieniami.
A tak rzucam się na jedzonko;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 21:05
Karina1989, Tusia89, skrzatek85, zozol, aphrodita, Miriam, Dorjana, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Olala tak pierwszy raz tylko, że jak wcześniej pisałam dzidziuś kwiatki i literki kupiłam gotowe. Wolałam nie ryzykować. Jedynie pokrycie tortu i kuleczki zrobiłam sama. Musiałam je tylko skomponować. Także żaden wyczyn, aczkolwiek troszkę się oklnęłam przy nim. Teraz na 30 urodziny męża mam zamiar zrobić już wszystko sama. No i oczywiście na roczek Emilki.
My dzisiaj korzystając z pięknej pogody poszłyśmy na spacerek do babci (mojej mamy). Tam Emilka zjadła zupkę, potem mleczko i grzecznie wróciłyśmy do domku. Potem już nie było grzecznie. Zauważyłam, że ostatnio jak Emilka jest śpiąca to jest straszna. Wrzeszczy, piszczy... Widać, że chce spać, ale ciężko ją uśpić.
Co do jedzenia zupki to u nas czasami okropnie to wygląda i naprawdę nie raz tracę cierpliwość i się poddaję. Zakładam Emilce śliniak, a na to taką kamizelkę z folii lub ubranko tez z folii z rękawkami. Nie pamiętam jakiej firmy. Dopiero jak zastosowałam tą metodę to nie muszę jej zaraz przebierać. Aczkolwiek bujaczek i tak muszę często prać.
Robię zakupy w aptece gemini i mam do Was pytanie. Wiem, że wasze maluchy ząbków jeszcze nie mają, ale może mamusie, które mają już starsze dzieciaczki coś podpowiedzą. Zastanawiam się nad kupnem pasty do zębów dla Emilki. Widzę, że są od 6 mc. Polecacie jakieś?? -
Tak jakby ktoś mało czytał o rozszerzaniu diety;)
http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/rozszerzanie-diety/news-nowe-zasady-zywienia-malucha,nId,1504198?parametr=embed_tyt_zdj_lead
A Oli dziś jadł surowe malinki świeżutkie z krzaczka, trochę się bałam ale wsuwał jak "stary". Zjadł 3 maliny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny