X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    358qrdf.jpg

tak mój cwaniak dzisiaj się relaksował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:19

Tusia89, patulla, Dorjana, Karina1989, Bea_tina, zozol, szczessciara, aphrodita, olala81, Miriam, Edzia88, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie drugi dzień karmimy się na golaska :) Miałam już dość uwalonych ciuszków, bo mimo założonej tetrówki i tak się upitrasił :P

Super Adaśko :D Jaki on się dorosły już wydaje :D

A mały jak się w końcu nauczył podciągać do siadania, to dziś non stop chciał ćwiczyć...leżał i tylko ręce wyciągał by go chwycić :) No i powoli jego noga zbliża się do buzi...jak na razie dziś do buzi trafił tylko skarpetką ale stopa tuż tuż :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - zdróweczka dla Tymusia!! Oby te gorączki szybko przeszły...Spokojnego lotu jutro :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Adaś ma brązowe oczka? Jeśli tak to kiedy mu się zmieniły?
    A Miriam gdzie wyparowała? Pochwal się Zojką w sukience chrzcielnej.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita piękny tort, gratulacje, to był Twój pierwszy raz?
    Adaś śliczny chłopak, pełen luzik;)
    ja dziś prawie cały dzień w pracy i to z małym niestety, mąż w ostatniej chwili musiał iść do pracy a ja miałam poumawiane spotkania w 3 miastach z rodzinami i psychologiem no i musiałam jechać Oli był dzielny i humor mu dopisywał, czarował wszystkich tylko po południu już się buntował jak go po raz kolejny wkładałam do fotelika. jutro znów muszę go zabrać, ale jutro już dużo krócej, tylko jedna rodzina i biuro.
    Kozgo powodzenia jutro, mam nadzieję, że Tymuś lepiej się będzie czuł.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie MIRIAM, gdzie się podziewasz? Jeszcze ktoś pomyśli, że Cię zamknęli za jakiś karalny czyn względem pewnej osoby ;)

Moja starsza właśnie urodziła się już z brązowymi...a o oczy Mateusza do tej pory sprzeczam się z teściową, bo ona twierdzi, że on ma niebieskie, a ja, że zmieniają mu się na brązowe :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma problemu ze śliniakiem, czasem zakładam nawet jak nie je bo slina leci strumieniami.
    jqjbqg.jpg

2vkc904.jpg

A tak rzucam się na jedzonko;)
    saw40k.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 21:05

Karina1989, Tusia89, skrzatek85, zozol, aphrodita, Miriam, Dorjana, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś od początku miał takie oczka :)
    Mój tatuś się śmiał że brak mu pilota od tv

Kozgo powodzenia jutro i zdrówka dla Tymusia

Halo Miriam gdzie Ty????

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Olala tak pierwszy raz tylko, że jak wcześniej pisałam dzidziuś kwiatki i literki kupiłam gotowe. Wolałam nie ryzykować. Jedynie pokrycie tortu i kuleczki zrobiłam sama. Musiałam je tylko skomponować. Także żaden wyczyn, aczkolwiek troszkę się oklnęłam przy nim. Teraz na 30 urodziny męża mam zamiar zrobić już wszystko sama. No i oczywiście na roczek Emilki.

My dzisiaj korzystając z pięknej pogody poszłyśmy na spacerek do babci (mojej mamy). Tam Emilka zjadła zupkę, potem mleczko i grzecznie wróciłyśmy do domku. Potem już nie było grzecznie. Zauważyłam, że ostatnio jak Emilka jest śpiąca to jest straszna. Wrzeszczy, piszczy... Widać, że chce spać, ale ciężko ją uśpić.
    Co do jedzenia zupki to u nas czasami okropnie to wygląda i naprawdę nie raz tracę cierpliwość i się poddaję. Zakładam Emilce śliniak, a na to taką kamizelkę z folii lub ubranko tez z folii z rękawkami. Nie pamiętam jakiej firmy. Dopiero jak zastosowałam tą metodę to nie muszę jej zaraz przebierać. Aczkolwiek bujaczek i tak muszę często prać.

Robię zakupy w aptece gemini i mam do Was pytanie. Wiem, że wasze maluchy ząbków jeszcze nie mają, ale może mamusie, które mają już starsze dzieciaczki coś podpowiedzą. Zastanawiam się nad kupnem pasty do zębów dla Emilki. Widzę, że są od 6 mc. Polecacie jakieś??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście pilot by mu pasował :)
    Śliczne Ci Wasi chłopcy.
    Ciekawe czy Maksiowi się jeszcze zmienią, wolałabym żeby miał niebieskie no ale mąż ma brązowe więc wszystko możliwe.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem, to się nazywa fartuszek dziecięcy. Firmy babyono mam bez rękawków.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakby ktoś mało czytał o rozszerzaniu diety;)
    http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/rozszerzanie-diety/news-nowe-zasady-zywienia-malucha,nId,1504198?parametr=embed_tyt_zdj_lead
    A Oli dziś jadł surowe malinki świeżutkie z krzaczka, trochę się bałam ale wsuwał jak "stary". Zjadł 3 maliny.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem ;) byłam u babci Heli ;)

Kozgo sliniaki z ikea przemakaja wiec odradzam sa takie podobne w smyku sa lepsze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30bg4zo.jpg
    Zoja przed chrzcinami z chrzesnym tzn Czarka brat

olala81, Karina1989, Tusia89, Kaja, zozol, Makcza, Dorjana, Lissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2lj5i6d.jpg i z tortem ;)

olala81, aphrodita, Karina1989, Tusia89, Kaja, zozol, Makcza, Dorjana, Lissa lubią tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na to zdjęcie z tortem przed oczami pokazuje mi się taki rozpaćkany przez Zojkę placek, a Zojka tylko pac pac rączkami w niego :P

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka bo tak było ha ha ale naszczesvie przeżył. ;)

Karina1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarda masa cukrowa ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mina Zojki na pierwszym zdjęciu wymiata.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ta mina mówi wdzystko co ona sobie myślała o tym cyrku :D

Karina1989, Tusia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ