X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda jednak ta regulacja moze byc niebezpieczna bo nie ma pasow wiec raczej zrezygnuje z tego ;) dzieki za info

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki !!!!!
    Nam też taka regulacja w wózku w ogóle się nie przydała.

U nas pobudka 4:30 i buszowanie przez godzinę, a potem dosypianie do 8 :P

Kupy przy rozszerzaniu diety są kosmiczneeeeeee. Ogromniasto wielkie i bardziej zbite.
    Dajecie swoim maluszkom może chrupki kukurydziane? Franky wczoraj dostał jeden i był zachwycony. Wydaje mi się jednak, że to niepotrzebny zapychacz. Co myślicie???
    Wczoraj też byłam u taty i podałam Franiowi pierwszy słoiczek jabłka z marchewką i zjadł dużo chętniej niż moje ugotowane obiadki :( Co ja robię źle???

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 ja mam wozek x-lander na samym poczatku nie regulowałam głowki od 3 miesiaca lekko podnosiłam bo mały lezec niechcie w wózku :-/ i tak jest do tej pory teraz jest odchylony wrecz na siedzaco i tez jest zle bo woli na rekach wrrrrr

a czy ona jest niebezpieczna w moim odczuciu jest ok i młodemu nic sie nie stało

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to juz sama nie wiem...

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała głuptasie nic nie robisz źle :) Dziecko jak dorosły, raz zje, innym razem nie ma ochoty, czasem coś mu podpasuje od razu, czasem musi czegoś spróbować nawet kilkanaście razy. Kiedyś oglądałam program o żywieniu niemowląt i tam bodajże padała liczba 20 prób i dopiero wtedy niemowlę wie, że coś mu nie smakuje, wcześniej może odrzucać nieznany smak właśnie ze względu na to, że go nie zna.
    Tak Lalka wcina chrupki kukurydziane i daję jej bo np. jak Starszak je kanapkę to ją trafia, a ja nie chcę jej podawać jeszcze glutenu ze względu na alergię. Muszę zapytać lekarza kiedy wystartować z glutenem ale myślę, że jeszcze długo będziemy czekać.
    Alicja śpi już prawie godzinę, chłopaki jeszcze się nie pobili, chwilo trwaj :P
    Aaaa co do kup, Alicja po przejściu na Nutramigen 2 wreszcie nie robi zielonych kup, czyżby mniejsza dawka żelaza? Sama nie wiem, muszę poczytać skład i porównać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:04

Niesmiala lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze te chrupki to zapychacz i raczej nie bede dawać. Ani słodkich bułek ani biszkoptów, ale zobaczymy jazk wyjdzie w praktyce

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z oparcia. Dużo zależy od dziecka, każde jest inne. U nas się sprawdza bo Emilka wtedy więcej widzi. A czy jest bezpieczne? Ja daję na najmniejszy kąt, także raczej nie wypadnie. Wiadomo, jak dziecko już jest na tyle duże, że może wypaść i juz próbuje samo siadać to przechodzi się na spacerówkę gdzie są pasy.

Chrupki kukurydziane to przysmak Emilki. Często jak widzi jak my coś jemy to ona też coś chce i wtedy albo chrupke jej daję albo skórkę od chleba. U mnie chrupki też się sprawdzają jak chce przemycić trochę deserku. Łyżeczką zje tylko odrobinę, a jak jej namaczam chrupkę to wcina aż jej się uszy trzęsą :)

Miriam, Zoja wyglądała przecudnie, ciekawe czy na księdza też tak spoglądała :)

slodka100 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, chrupki kukurydziane nie są takie złe. To sama kasza kukurydziana. Wiadomo, że nie ma co przesadzać, ale jak dasz 2 to nic się nie stanie, a dziecko pochrupie troszkę, pogryzie.

Kaja lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale chrupki nie zastapia posiłku. Wiadomo od czasu do czasu nie zaszkodzi.

U nas przejście z gondoli do spacerówki było dosyć problematyczne. Mała jeszcze niezbyt dobrze siedzi a z gondoli juz prawie wyskakiwała.

A jak Emilka sobie radzi z jedzeniem chrupek? One nawet dorosłemu zalepiaja usta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:20

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dobrze sobie radzi. Trzyma je czasami jak cygaro i mamy ubaw :) Cieszy się gdy chrupie. Ja jej daje na raz max 3 i to całych nie zje. Jak widzę, że jest już rozbabrana to jej zabieram i daję nową. Pilnuje też żaby za dużo do buzi nie brała. Za każdym razem daję jej też coś do popicia.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja czasem dostanie chrupka kukurydzianego ale sprawdzajcie skład bo często sa z solą albo cukrem ja kupuje w sklepie eko bes cukru glutenu i soli sama kaszka kukurydziana ;)

Co do wózka z podnoszeniem ja mam quinny mood i nie ma takiej opci ale moje dxiecko szybko przeszło do spacerowki bo gondoli nie znosiło od urodzenia nie dała sie wozić w gondoli

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze kupuję bez soli i cukru. 100% kasza kukurydziana.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po kiepskawej nocce, dwie pobudki i wstanie o 6...ale na rehabilitacji za to mały został pochwalony i za podnoszenie się do siadania i ładną współpracę dzisiaj...jedyne co, to musimy w domu obserwować, czy reaguje skąd pochodzą dźwięki, czy szuka jego źródła, bo dziś trochę przymulony był, widać było, że słyszy, ale nie odwracał głowy w stronę dźwięku...

My z podnoszonego oparcia korzystaliśmy kilka razy, wszystko zależy od dziecka...jeżeli nie ma to jakiegoś wpływu na cenę, cena wózka okazyjna, a wózek ogólnie spełnia wymogi, to bym go wzięła...a czy skorzysta się z tej funkcji czy nie to i tak od dziecia zależy...przyznam się, że ja dopiero po narodzinach małego kapnęłam się, że mamy takie coś w wózku :P

Mały chrupkami kukurydzianymi gardzi :/ Miny robi takie jakby mu te chrupki śmierdziały :P Chwilę poliże i wyrzuca...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie znosze karmienia. Pół kuchni ufajdane bo małej się zachciało prychac....:/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Nie pocieszę cię raczej, ale jeszcze jakiś czas będziesz musiała się trochę z takim karmieniem pomęczyć, bo czy jedzenie łyżeczką, czy BLW, bałaganu nie unikniesz...chyba będziesz musiała ujarzmić Twą wewnętrzną pedantkę, chociaż do momentu, aż Ziabka nauczy się porządnie jeść ;)
    Mateusz jak na razie ogranicza się do brudzenia samego siebie i ciuszków, przez co jak już wczoraj pisałam, karmimy się teraz na golasa...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedantką nie jestem. Wlasnie dlatego dodatkowe sprzatanie mnie irytuje. Jak dlugo to trwa? Kiedy dziecko zaczyna mniej wiecej przyzwoicie jesc?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym niestety różnie bywa, pewnie do momentu, aż nauczy się ładnie jeść sama, a to dzieci robią mając ponad rok, koło 2, w trzecim roku życia powinno już umieć zjeść posiłek bez brudzenia siebie i stołu...w każdym razie pewnie to jeszcze potrwa...jak na razie trzeba trenować jedzenie łyżeczką, im więcej wprawy w tym, tym mniej jedzenia na zewnątrz...

Spodziewam się, że u nas też będzie gorzej z tym brudzeniem podczas jedzenia :/ Mateusz wczoraj nauczył się pluć jedzonkiem na niewielką jeszcze odległość...zwykle kończyło się na wargach...muszę mu też chyba drugą łyżeczkę dać, bo wyrywa mi ciągle tą co go karmię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:26

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po pracy, mały odsypia. Dzisiaj w biurze biurze była koleżanka pierwszy raz po macierzyńskim, no i niestety z rykiem leciała do domu, bo mała leżała ponad pół godziny pod drzwiami wyjściowymi i aż się zanosiła od płaczu, opiekunka nie mogła za nic jej uspokoić:( ale mi było jej żal. tym bardziej się ucieszyłam propozycją szefowej bo od stycznia miałam obiecany etat, no ale jak zwykle zabrakło kasy i zaproponowała mi umowę zlecenie, ale na jeszcze lepszych warunkach niż teraz, więc będzie to dla mnie super opcja, bo tak jak w tej chwili nie będę musiała pracować codziennie i nieregulowany czas pracy, więc nie muszę brać żadnej opiekunki tylko nadal mąż, ciocia czyli moja siostra i babcia:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrupek to jak widać na moich ostatnich zdjęciach , mały wcina ale dostaje jeden taki długi raz na kilka dni i też sprawdzam skład. Myslę, że chrupki są dobre właśnie żeby spokojnie zjeść obiad np albo chociażby po to żeby dziecko uczyło się "memlać", później gryźć.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z domu:)

podróż super mój Tymek to podróżnik był mega grzeczny:) gorączka jak ręką odjął ale noc była slaba bo wczoraj caly dzien spal i na wieczór dostał nurofen wiec o 22.40 obudził się pełen sił.

Tymek chyba steskniony za domkiem bawi sie wszytskim dookola:)

my w wózku mielismy podnoszone oparcie i super sie sprawdzilo bo Tymek nie znosil lezec zreszta teraz czeka nas przeniesienie się do spacerówki.

Kaja, lineczka, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ