X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka, tez spała ponad 2h :) tanimi przysnela przy cycku na pól h i jak ja przenosinach obudziła sie. Juz myślałam ze nic z tego nie będzie a ta jeszcze 2h dospala. Obudziła sie radosna jak szczygielek. Juz jesteśmy po zupę i zaraz spacerek. W Krakowie wciąż ładnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita piekny tort. My dzis armagedon rozpacz, spi tylko na mnie, temperatura 38 :( zębów nie widac zadnych objawów brak a łzy lecą okropnie biedny mój maluszek wiec dzis zostajemy w pokoju niw chce go meczyc słońcem :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że Mateusz robi wszystko na odwrót od Waszych dzieciaczków...jak on śpi długo, to Wasze nie mogą, a jak Wasze śpią, to ten śpi jakby chciał a nie mógł i zaraz się budzi :P

Ja na samą myśl o pracy mam dreszcze :/ A jak sobie pomyślę, że w najgorszym przypadku, to już listopad/grudzień będę musiała iść do pracy, to mi słabo...u nas jak coś, z bąblem i Julą będą siedzieć na zmianę babcie, do żłobka raczej nie ma szans się dostać, bo jest tylko jeden, a wynająć opiekunki mi się nie opłaca...tu są takie pensje, że bym pracowała na samo wynagrodzenie dla niani :P

aphrodita - tort super :D Masz talent do wypieków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:37

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tort cudny, chyba też spróbuje z tej masy na roczek zrobić ;-)

tusia ja cię zamęcze ale mam jeszcze jedno pytanie, tą kaszke to kupiłaś po 4 miesiącu? bo właśnie chce zamówić tylko nie wiem czy na pierwszy raz tą czy już tą po 6 bo zaraz mamy pół roczku i jeszcze jaką wybrałaś bo skłaniam się przy tej pszennej pełoziarnistej.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek ciężka sprawa. Jakoś nie wyobrażam sobie oddac na cały dzień takiego maluszka. Chyba zostanę trochę dłużej w domu bo i tak jak coś to najpierw będę musiała znaleźć pracę.
    Tort pierwsza klasa :)

rr64wnh.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia dokładnie ta o której piszesz. Ja Frankowi robię kaszkę z łyżeczki, bo jak robiłam łyżeczkę na 100 ml wody to nie chcial pic a jak zrobie normalną kaszkę, łyżeczka kaszki i cutke wody to wpyla równo. Daje mu tak codziennie i po kaszce automatycznie cyc.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki tusia czyli kupie jednak ta po 4 miesiącu i spróbuje bo narazie skubie troszke chlebka albo bułki.

Tusia89 lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek też dzis memlal bulke,ale tylko ją poślinił hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 16:17

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dałam małej kilka kluczek kaszy gryczanej. Efekt zwymiotowala cały poprzedni posiłek który z takim mozolem jej wsunelam do dzioba. Odechcialo mi sieeksperymentow.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a jak karmienie piersią? Może Zosiek po prostu nie jest jeszcze gotowy na rozszerzanie diety? A może na raze tylko kilka produktów? Powoli.

My byłyśmy w bibliotece, uwielbiam jeżdzić z nią komunikacją, nie wiem czemu. Może dlatego, że ona to lubi? Bo ja, jak już piałąm, całe życie wszędzie na piechotę. I znowu śpi, idę poogarniać i nas spakować, bo wracay po weekendzie. Pewnie zajrzę co jakiś czas na forum.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my byliśmy dziś na wsi u mojej cioci. Nazbierałam sobie orzechów i będę szamac :D Adaś spał pod orzechem jak suseł

a teraz czeka nas pakowanie jutro jedziemy z Adasiem do moich rodziców :D jupi jupi już doczekać się nie mogę :D

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam zazdroszczę, że jeździcie sobie do rodziców, to na wieś. Ja mam wszędzie daleko. Teściową ponad 200km a rodziców ponad 600.

rr64wnh.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia moi rodzice też blisko nie mieszkają 120km mam do nich dlatego jak juz jade to conajmniej na 3 dni... a teraz zabawimy aż do poniedizałku :) bo w niedziele jedziemy wszyscy do Warszawy - moi rodzice biorą udział w jakimś biegu na 10 km i jedziemy im kibicować :D

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Zosiek jest raczej gotowy narozszerzanie diety. To raczej ja nie jestem. Nie mam do tego cierpliwości. Po jedzeniu mam krajobraz jak po wojnie atomowej. Zośka nie znosi sliniakow, zakładam tetrowke pod szyje a i tak pod koniec jedzenia ja ściąga i ta brudna tetrowka brudzi wszystko dookoła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 18:18

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris moze karm na golasa jak masz ciepło w donu :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dokładnie. Dziobak właśnie wsunął prawie cały słoiczek brokuła. Bez takiego entuzjazmu, jak np. marchwekę z jabłkiem, ale zjadł. Ale... Ewidentnie nie lubi karmienia. Nie chce, zreszt trudno jej się dziwić, mieć skrępowanych rączek i śliniaka. Zatem, kiedy niby już nie chciała jeść, rozebrałam nas obie, pozwoliłam jej grzebać łapami w tej papce i zjadła drugie tyle. Sama trzymała łyżeczkę i chciała zjeść słoik :) Potem pod kran, obmyłam ją w umywalce, w ręcznik i na przewijak. To jest prawie BLW! :) Była radośc, a o to chodzi. Nie chcemy, żeby dzieciom kojarzyło się jedzenie z obowiązkiem, tylko z frajdą. I nawet brokuła się jakoś zje... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 18:25

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, super tylko czy będziesz tak robić codziennie dwa albo wiecej razy? Ja po karmieniu jakbym sie nie starała zawsze sie ubrudze jak przenosze mala na przewijak.

Jakbyśmy szukała kaszel holle to są w sklepie batom na fieldorfa nila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 18:43

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na golasa i Tymek cały wymazany a jak bedzie siedział w foteliku to taki sliniak jak ma Miriam z ikei założę i to jak ubranie wiec nie powinien sie buntować. Mnie całe dzieciństwo zmuszali do jedzenia a ja tylko chleb z masłem i słodycze i bardzo nie lubiłam posiłków i czasu karmienia plułam i wymiotowalam bardzo długo wiec u Tymka robimy z tego zabawę ale on chetnie wsowa. Mysle ze ta temp to moze 3 dniówka:( boje sie lotu jutro z jego samopoczuciem takim i temp :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez kupię ten sliniak z Ikei.

A mąż właśnie poi Ziabe sokiem ze szklanki.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, pewnie też wypróbuję patent na golasa prędzej czy później... już jedząc małą ilość kaszki, Franek wyrywa mi łyżeczkę z ręki.

Kozgo, ile czasu trwa lot? może Tymuś prześpi podróż. Oby szybko mu przeszło.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ