X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy zaraz z Dziobaczkiem spotkać się z drugimi dziadkami. Tak mi się nie chce... zostałabym jeszcze u mamusi... Tam nie ma internetu, więc odezwę się dopiero jutro wieczorem po powrocie z Krakowa.

Doris, tak jeszcze na koniec - po latach pamięta się raczej głównie dobre rzeczy, wiec może u Twojej mamy wcale nie było tak różowo. I nie spiesz się jednak. Ja, gdyby się dało i nie byłoby to obrzydliwe, karmiłam piersią do matury. Łatwo, czysto i przyjemnie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie. Nie musisz :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, zara Ci suknie 3000 postów! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy mała obudziła się przed 1, a potem jeszcze tylko raz chyba (może 2) i wstała o 7. Czyżby kryzys się kończył? Oby.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek waży 7250, nadrobił początkowe powolne przybieranie. Monia, wczoraj teściowa sprawdzała w książeczkach zdrowia męża i jego siostry - oni w 5 mcu mieli po 9 kg, ale teściowa twierdzi, że to były po prostu dorodne dzieci :D.
    Karolina, mam sterylizator parowy do mikrofali i wszystko tam wrzucam, wrzątkiem przelewam tylko naczynia i sztućce. Jeśli któraś z Was dopiero startuje z butelkami, to naprawdę polecam, zaoszczędza duuuużo czasu.
    Karolina, miłego dnia z mamą :-) . Wiele bym dała chociaż za chwilkę ze swoją. Masz rację, cieszmy się dzieciaczkami, czas tak szybko płynie i za chwilę będą od nas chciały tylko kasę. ;-)
    Doris, nie miałam nic złego ,na myśli', może ja idealizuje KP, bo musiałam przymusowo przerwać. Najgorzej karmi mi się łyżeczka, jak Stasiu zgłodniał solidnie i płacze. Zdarza się, że ekspresem przelewam kaszkę do butli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:10

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ząbkowaniu katar może być o d ząbków tak miałam przez dwa tygodnie

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wczoraj jeszcze nie dałam wiec znowu nie przespana była:(

Doris wiadomo ze nie trzeba wszystkiego lubić każda z nas jest inna i ma inną cierpliwość i każda znajduje swoje plusy macierzyństwa :)

Tynek mysle ze moze ważyć ok 8500 on zawsze podobnie do Zosi :)

Makcza 3000 to oznacza ze online tak samo duzo gadam co na żywo hehe

Dzis pierwszy spacer w spacerówce troche sie stresuje oby Tymkowi sie spodobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:36

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za noc masakra ! Zoja budziła sie co 15 minut do tego w nocy dwie zielone kupy a zawsze robi kupę o 10 rano dopiero czy to od zębów ??? Juz sama nie wiem niby moga byc zielone kupy od zębów nic nowego nie jadła zeby miec zielone kupy :/
    Do tefonie samego rana jeczenie i jeczenie jezu jak dobrze ze Czarek ma urlop on juz mówi ze wysiada ale niech zobaczy jak to jest byc z dzieckiem cały dzien

Co do jedzenia ja mam odwrotnosc Doris chciałabym zeby cyca jadła cały czas hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wiazania plecaka gondolowej szczerze ze mi sie sto razy lepiej wiązało samej niz z asekuracją Czarka wiązałam przy lusterku w sypialni w szafie a z Czarkiem to było tylko ojej ojej zaraz spadnie o nie o nie .... Itp do tego jak go widziała strasznie sie wiercila

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze : Wszystkiego najlepszego dla naszej kochanej forumowej aparatki Zojki :D Oby następne pół roku i reszta były lżejsze :)

doris - wiadomo, wszystkiego lubić nie trzeba :) Ja nie lubię małemu dawać kaszki łyżeczką...no cierpliwości do tego nie mam za grosz, nie wiem, czemu :P

A my, ku memu zaskoczeniu noc mieliśmy super...spał ciągiem od 19 do 4...zjadł mleko i dospał do 7:30...i powiem wam, że już nie wiem, o co chodzi...kataru nie słychać...tylko jak mocno zaczął płakać, to był, oczyściłam i dalej cisza...możliwe to po dwóch i pół dnia? Zobaczymy dalej jak będzie...Nadal marudny, nie wie, co ma ze sobą zrobić, leżeć w ogóle nie chce, przed pójściem na drzemkę histeria wielka, jakby go coś bolało...nie wiem już co o tym wszystkim myśleć...

A ważyć to teraz nie bardzo wiem ile...1 września miał 7100...ostatnio weszłam z nim na wagę w domu, to po odliczeniu moich, wyszło 8100 w ubraniu, a ile jest rzeczywiście, to nie wiem...miałam iść w poniedziałek go zważyć i przy okazji podpytać o parę rzeczy pediatrę, no ale teraz to się pewnie wstrzymam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT - rzeczywiście masz co dźwigać...9,5 kg, fiu fiu...Moja córcia rok kończyła z wagą 9350 ;)

MoniaT lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Karinka przez ta okropna noc zapomniałam ze Zoja ma pol roku :D dziękujemy za życzenia :D

Zoja 28 sierpnia ważyła 6,150 teraz nie wiem ile ale prenienne duzo wiecej i całe szczęście bo ręce by mi odpadły :D

Zoja dzis jeczy i jeczy masakra trzeba siedzieć obok a najlepiej zeby siedziała na kolanach tylko ja zniknę jej z oczu to histeria a jak Czarek to wrzask no normalnie jestem jeszcze w pidżamie bo ubrać sie nie da

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o tych wszystkich marudnych dzieciaczkach, a to przez zęby, a to skoki, a to lęki separacyjne, choroby itd. no i widząc mojego marudera, czekam na ten roczek jak na zbawienie...mam wrażenie, że później to już z górki...przynajmniej po córce tak miałam, tez pierwszy rok masakra czasami, a potem jakoś poszło...

Zoja, zrób mamie prezent i daj się chociaż mamusi ubrać!!! ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zojki :) aby dzis troche grzeczniejsze była :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dała sie ubrać ale dała polezec w dziwnej pozycji tzn spi juz 20 minut z cycem w buzi ale przyjmuje coraz dziwniejsze pozycje moj Ktegoslup wola RARUNKU ! A jak kopie po brzuchu masakra !

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tymek jak je na leżąco tez wali mnie w brzuch jak wariat masakra heh my dzis tez dzien marudy i płaczu :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marzy mi sie jeden dzien bez marudzenia bez spania z cycem w buzi ale to raczej nie realne :(

• doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, my przyspopowalismy z waga. W zeszłym tygodniu było 8100. Co do czopkow to tez miałam opory. Myślałam, ze sobie za bardzo ułatwiam, ze za czesto, ale z drugiej strony po co dziecko ma sie męczyć? Jak mąż był w delegacji to prawie codziennie dawalam. Dziecko wyspane to dziecko zadowolone i mama tez.

Sto lat dla Zojki, dużej panny!

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żoja najlepszego jak szybko minęło te 6 miesięcy niektóre z Nas pewnie do pracy wracają a niektórym jeszcze 6 miesięcy zostało i co i będzie płacz (przynajmniej ja będę wyć jak bóbr ) cały czas oddałam myśli o powrocie do pracy bo to jeszcze tyle czasu zostało ale teraz właśnie uświadomiłam sobie ze tylko a nie aż tyle czas leci i niedługo zaczniemy popłakiwac na forum już się boje
    Jeszcze raz najlepszego dla Zoji niech się zdrowa rośnie i mamusi da odpocząć ale ja Miriam mam to samo mała płacze jak mnie nie widzi i tylko na rękach wiec cieszcie się ze Wasze szkraby trochę lżejsze od mojej Malutej

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ