X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy zaraz z Dziobaczkiem spotkać się z drugimi dziadkami. Tak mi się nie chce... zostałabym jeszcze u mamusi... Tam nie ma internetu, więc odezwę się dopiero jutro wieczorem po powrocie z Krakowa.

Doris, tak jeszcze na koniec - po latach pamięta się raczej głównie dobre rzeczy, wiec może u Twojej mamy wcale nie było tak różowo. I nie spiesz się jednak. Ja, gdyby się dało i nie byłoby to obrzydliwe, karmiłam piersią do matury. Łatwo, czysto i przyjemnie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie. Nie musisz :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, zara Ci suknie 3000 postów! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy mała obudziła się przed 1, a potem jeszcze tylko raz chyba (może 2) i wstała o 7. Czyżby kryzys się kończył? Oby.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek waży 7250, nadrobił początkowe powolne przybieranie. Monia, wczoraj teściowa sprawdzała w książeczkach zdrowia męża i jego siostry - oni w 5 mcu mieli po 9 kg, ale teściowa twierdzi, że to były po prostu dorodne dzieci :D.
    Karolina, mam sterylizator parowy do mikrofali i wszystko tam wrzucam, wrzątkiem przelewam tylko naczynia i sztućce. Jeśli któraś z Was dopiero startuje z butelkami, to naprawdę polecam, zaoszczędza duuuużo czasu.
    Karolina, miłego dnia z mamą :-) . Wiele bym dała chociaż za chwilkę ze swoją. Masz rację, cieszmy się dzieciaczkami, czas tak szybko płynie i za chwilę będą od nas chciały tylko kasę. ;-)
    Doris, nie miałam nic złego ,na myśli', może ja idealizuje KP, bo musiałam przymusowo przerwać. Najgorzej karmi mi się łyżeczka, jak Stasiu zgłodniał solidnie i płacze. Zdarza się, że ekspresem przelewam kaszkę do butli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:10

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ząbkowaniu katar może być o d ząbków tak miałam przez dwa tygodnie

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wczoraj jeszcze nie dałam wiec znowu nie przespana była:(

Doris wiadomo ze nie trzeba wszystkiego lubić każda z nas jest inna i ma inną cierpliwość i każda znajduje swoje plusy macierzyństwa :)

Tynek mysle ze moze ważyć ok 8500 on zawsze podobnie do Zosi :)

Makcza 3000 to oznacza ze online tak samo duzo gadam co na żywo hehe

Dzis pierwszy spacer w spacerówce troche sie stresuje oby Tymkowi sie spodobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:36

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za noc masakra ! Zoja budziła sie co 15 minut do tego w nocy dwie zielone kupy a zawsze robi kupę o 10 rano dopiero czy to od zębów ??? Juz sama nie wiem niby moga byc zielone kupy od zębów nic nowego nie jadła zeby miec zielone kupy :/
    Do tefonie samego rana jeczenie i jeczenie jezu jak dobrze ze Czarek ma urlop on juz mówi ze wysiada ale niech zobaczy jak to jest byc z dzieckiem cały dzien

Co do jedzenia ja mam odwrotnosc Doris chciałabym zeby cyca jadła cały czas hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wiazania plecaka gondolowej szczerze ze mi sie sto razy lepiej wiązało samej niz z asekuracją Czarka wiązałam przy lusterku w sypialni w szafie a z Czarkiem to było tylko ojej ojej zaraz spadnie o nie o nie .... Itp do tego jak go widziała strasznie sie wiercila

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze : Wszystkiego najlepszego dla naszej kochanej forumowej aparatki Zojki :D Oby następne pół roku i reszta były lżejsze :)

doris - wiadomo, wszystkiego lubić nie trzeba :) Ja nie lubię małemu dawać kaszki łyżeczką...no cierpliwości do tego nie mam za grosz, nie wiem, czemu :P

A my, ku memu zaskoczeniu noc mieliśmy super...spał ciągiem od 19 do 4...zjadł mleko i dospał do 7:30...i powiem wam, że już nie wiem, o co chodzi...kataru nie słychać...tylko jak mocno zaczął płakać, to był, oczyściłam i dalej cisza...możliwe to po dwóch i pół dnia? Zobaczymy dalej jak będzie...Nadal marudny, nie wie, co ma ze sobą zrobić, leżeć w ogóle nie chce, przed pójściem na drzemkę histeria wielka, jakby go coś bolało...nie wiem już co o tym wszystkim myśleć...

A ważyć to teraz nie bardzo wiem ile...1 września miał 7100...ostatnio weszłam z nim na wagę w domu, to po odliczeniu moich, wyszło 8100 w ubraniu, a ile jest rzeczywiście, to nie wiem...miałam iść w poniedziałek go zważyć i przy okazji podpytać o parę rzeczy pediatrę, no ale teraz to się pewnie wstrzymam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT - rzeczywiście masz co dźwigać...9,5 kg, fiu fiu...Moja córcia rok kończyła z wagą 9350 ;)

MoniaT lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Karinka przez ta okropna noc zapomniałam ze Zoja ma pol roku :D dziękujemy za życzenia :D

Zoja 28 sierpnia ważyła 6,150 teraz nie wiem ile ale prenienne duzo wiecej i całe szczęście bo ręce by mi odpadły :D

Zoja dzis jeczy i jeczy masakra trzeba siedzieć obok a najlepiej zeby siedziała na kolanach tylko ja zniknę jej z oczu to histeria a jak Czarek to wrzask no normalnie jestem jeszcze w pidżamie bo ubrać sie nie da

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o tych wszystkich marudnych dzieciaczkach, a to przez zęby, a to skoki, a to lęki separacyjne, choroby itd. no i widząc mojego marudera, czekam na ten roczek jak na zbawienie...mam wrażenie, że później to już z górki...przynajmniej po córce tak miałam, tez pierwszy rok masakra czasami, a potem jakoś poszło...

Zoja, zrób mamie prezent i daj się chociaż mamusi ubrać!!! ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zojki :) aby dzis troche grzeczniejsze była :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dała sie ubrać ale dała polezec w dziwnej pozycji tzn spi juz 20 minut z cycem w buzi ale przyjmuje coraz dziwniejsze pozycje moj Ktegoslup wola RARUNKU ! A jak kopie po brzuchu masakra !

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tymek jak je na leżąco tez wali mnie w brzuch jak wariat masakra heh my dzis tez dzien marudy i płaczu :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marzy mi sie jeden dzien bez marudzenia bez spania z cycem w buzi ale to raczej nie realne :(

• doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, my przyspopowalismy z waga. W zeszłym tygodniu było 8100. Co do czopkow to tez miałam opory. Myślałam, ze sobie za bardzo ułatwiam, ze za czesto, ale z drugiej strony po co dziecko ma sie męczyć? Jak mąż był w delegacji to prawie codziennie dawalam. Dziecko wyspane to dziecko zadowolone i mama tez.

Sto lat dla Zojki, dużej panny!

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żoja najlepszego jak szybko minęło te 6 miesięcy niektóre z Nas pewnie do pracy wracają a niektórym jeszcze 6 miesięcy zostało i co i będzie płacz (przynajmniej ja będę wyć jak bóbr ) cały czas oddałam myśli o powrocie do pracy bo to jeszcze tyle czasu zostało ale teraz właśnie uświadomiłam sobie ze tylko a nie aż tyle czas leci i niedługo zaczniemy popłakiwac na forum już się boje
    Jeszcze raz najlepszego dla Zoji niech się zdrowa rośnie i mamusi da odpocząć ale ja Miriam mam to samo mała płacze jak mnie nie widzi i tylko na rękach wiec cieszcie się ze Wasze szkraby trochę lżejsze od mojej Malutej

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ