X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz właśnie malutą zasnęła wychodziła butle i zadowolona śpi ciekawe jak długo pierwsza drzemkę miała tylko 20 minut

klz9cwa175lwe78n.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Zojka! Daj mamie troszkę odpocząć chociaż dziś :-)
    Kozgo, wrzuć koniecznie fotkę Tymka w spacerówce.
    Staszek też marudzi, na szczęście usnął na dłużej, może będzie miał lepszy humor. U niego to raczej nie zęby, tylko skok, trwa już tydzień, a gdzie do końca?

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Miriam za polecenie stronki na fb gdzie dziewczyna szyję dzieciakom różne czapki kocyki itp właśnie się zmobilizowalam i wyciągnęła maszynę i sama uszylam dziewczynom czapeczki jak zrobię fotki to Wam pokaże mama moja jak zobaczyła to zorganizowała mi overlok abym szyła tylko czasu brak

Miriam lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziewczyna z fb chce zorganizować kursy szycia. Chętnie bym sie przeszła.

Znalazłam sposób na Ziabe. Byliśmy na zakupach i mała mocno zglodniala. Wsunela ze 150 i jeszcze buzie rozdziawiala ze mało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 13:01

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 4 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie ciężko was nadrobić.ja podaję modemu warzywa od końca lipca.aktualnie wsuwany zupy z królikiem cielęcina,drobiem. średnio nam podchodzą owoce ale może to dlatego że ja sama niewiele owoców mogę może młody jest alergikiem takim jak mamamama.robiac zupke na 2 dni wrzucam do garnka same warzywka lekko miksuje w wodzie a jak się ugotują miksuje jeszcze raz.gotuje osobno mięso i osobno miksuje.często zamiast ziemniaka dodaj kleik ryżowy.natomiast owoce żadnych kombinacji nie smakują.nie dodaje oleju bo zazwyczaj zapominam ale podobno najlepszy jest rzepakowy.unas niestety bobas zaczyna gniewać się na mleko i często rezygnuje z jedzenia mleka w ciągu dnia co skutkuje częste budzenie się w nocy..

o148ha00ta895lpq.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapek glicerynowy, zawsze działa. We wywar że Sławek, sok jablkowego, ale jak Tobiaszek ma wrażliwe jelita to juz lepiej czopek.

Dorjana lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_M wszystkiego najlepszego dla Twojego Bobaska :*

Czopek, albo spróbować troszkę termometrem pobudzić...ewentualnie jeżeli już coś do zjedzenia to troszkę jabłka, lub suszonych śliwek...

Dorjana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 4 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Pod dnia a tyle lektury ;)
    Sto lat dla zojki!
    Karolina ja też sterylizuje smoczki i butelki ;) ale tak samo jak Ewelina mam sterylizator i wieczorem wszystko hop do środka i na następny dzień mam wszystko pod ręką gotowe i czyste. Ale nie powiem ile razy dziennie upada mi smoczek na podłogę ;p tylko patrzę która strona pod światło czy nie ma paprochow i uznaje że czysty ;D
    Na zawarcie spróbuj dać śliwke (albo słoiczek albo podduszona na mus) i wodę do picia. Jak nie męczy nie płacze i ma dobry humor to 2 dni to nie dramat

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana spokojnie jezeli nie cierpi i nie boli go brzuch to szkoda dawac czopki no chyba ze widzisz ze mu to doskwiera to wiadomo ze trzeba pomoc maluchowi.

My dzis w odwiedzinach u mojej babci jest tez moja mama a Tymek daje koncert u nikogo na raczkach nie i ogólnie wszystko na nie:( bidak mój ;(

Znowu na spacerze jestesmy i sobie spi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka, wszystkiego co najlepsze ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka kochana wszystkiego najlepszego i żebyś się troszkę spokojniejsza zrobiła:)
    U nas dzisiaj była lepsza noc:)) pobudki 23.30, 2.45 i 4.45 i później 7.10. no dawno nie było tak spokojnie:) Za to nie wiem jak będzie dzisiaj bo mały już był taki zmęczony, ze już jest po kąpaniu i własnie zasnął. szybciutko, ale nie chciałam teraz robić drzemki bo juz za późno, najwyżej o 4 zrobi nam pobudkę.
    Szkolenie było bardzo fajne, a chłopaki dali radę sami, tylko tatuś jakiś zmęczony;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los to jednak złośliwe zwierze okazało sie ze czopki sa u meza w torbie bo mieliśmy na podręcznym w samolocie a maz w pracy grrr wszystko pod górkę :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę Kozo może podaj jakieś kropelki przeciwbólowe skoro Tymuś cierpi, a Ty będziesz lepiej funkcjonowała jak trochę się prześpisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:23

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ale mi sie wydaje ze go nic nie boli ze to chyba ten lęk:( no nic zobaczymy moze zrobi mi niespodziankę i bedzie lepiej bo ze spaniem w dzien bie było problemu i teraz tez zasnal bez problemu tylko on normalnie ma tak ze u mnie na rekach ok ale u każdego innego histeria. Heh pewnie taki okres i trzeba przetrwać.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała m sto lat dla bobaska :)

Dziękuje za życzenia dla Zoi kurde dzis to był hardcore masakat jakaś no nic jej nie pasi nic kompletnie nic juz normalnie powiedziałam do niej ze oddam ja do żłoba a ja bede odpoczywać całymi dniami w domu ale no nie pomogło :( dzis opiekowalismy sie nia we czwórkę razem z przyjaciółmi i nir dawaliśmy rady teraz spi juz 20 min z cycem w buzi a
    Ja mam ochote zasnąć i obudzić die za rok

• olala81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli własnie się przebudził chociaż właściwie miał zamknięte oczy ale płakał i kęcił się machając rączkami i nóżkami więc wziełam na ręce żeby utulić to tak się wtulił, wczepił we mnie pazurami że podrapał mi twarz. Co te nasze małe dzieciaczki przeżywają, że są tak niespokojne????

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasku Małej M wszystkiego najlepszego na te pół roczku:)
    Czy tylko u nas było hucznie obchodzone pół roku? Ja nawet dostałam od szwagierki prezent w posaci vouchera do spa na jakiś zabieg na ciał w kapsule spa, za to że z uśmiechem wytrwałam 6 miesięcy;) mam zwariowaną rodzinkę:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wlasnie widziałam ze swietowaliscie super ze macie taka rodzinkę imprezowa :)
    Kurde Olala czytałam ze w tym czasie dziecko zdaje sobie sprawę ze swojej odrębności ze do tej pory dziecko myślało ze stanowi z mama jedność ale czy to prawda kto to moze wiedzieć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmarny wieczór. Mąż sobie sprosil gości i siedzieli od 4 do 9. W międzyczasie mała dostała histerii, w ruch poszedł żel a potem Pedicetamol. Cały czas ktoś mi doradzał co mam robić zeby ja uspokoić. " cos zimnego daj" Brrrrrr a najgorsze, ze mój mąż nie widzi jaka jestem umeczona na każdej takiej posiadowie. Bawi sie w najlepsze. No i jeszcze spil sie jak bela i jutro zamiast pomocy od niego to będę miała drugie dziecko. Ehhhh taki fajny ten mój mąż, ale czasami jak mu cos strżeli do łba to tylko siąść i płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 22:19

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Zoi i innych dzieciaczków, które pominęłam w ostatnich dniach.

Ostatnio czytam forum na raty, i jak chcę coś napisać to zawsze coś lub ktoś oderwie mnie od komputera. Później już nie pamiętam co chciałam napisać.
    Mam nadzieję, że w najbliższym czasie się to poprawi.

Olala, fajnie, że obchodziliście 6 miesiąc życia waszego szkraba. U nas jakoś nie świętowaliśmy specjalnie.

Też mam sterylizator parowy firmy Avent. Czytałam, że po 6 mc życia butelki już się tylko wyparza, ale mi jest wygodniej spakować wszystko do sterylizatora.

Widzę, że dzieciaczki co skończyły 6 mc coraz bardziej marudne. Moja Emilka też teraz zmieniła swoje oblicze. Dzisiaj w nocy jak nigdy wstała o 2:45. My z mężem zdziwieni, no co jest przecież jadła po 24. Na szczęście pokręciła się tylko i zasnęła. W ciągu dnia jak nie pośpi to też marudzi strasznie. Musi się zdrzemnąć chociaż 15 minut bo nie do życia jest. Najgorzej jest jak gdzieś pojedziemy.
    Dzisiaj pierwszy raz wypróbowaliśmy spacerówkę. Na razie było ok. Tylko, że to był krótki spacerek. Zobaczymy co będzie później.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ