X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzis o niebo lepiej pobudka 1.45 a potem ok 5 i pobudka o 6.30 i teraz od godziny zabawa i śmiechy :) tylko cos młody pokasluje hmmm mam nadzieje ze to tylko takie zwracanie na siebie uwagi jak kiedyś.

A jak tam u Was mamuśki?

My dzis o 12 idziemy na babski lunch a potem koleżanka przyjeżdża wiec liczę ze Tymko bedzie grzeczny :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Doris współczuję może powinnyście wyjść choć na godzinę żeby skacowani panowie musieli zająć się dziećmi, może na drugi raz się zastanowią bardziej
    U nas noc znów z pobudkami co 2godz i o 4 koniec spania. Teraz próbuje zasnąć ale nie może.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłabym sie zostawić z nim małej :/ mam wrażenie, ze cała odpowiedzialność za dziecko spadła na mnie. On sie bedzie bawił jak nastolatek nie patrząc na mnie i dziecko. Moze to ja złe postępuje, moze powinnam ich wszystkich wyprosic albo zajmować sie dzieckiem w innym pokoju i nie wychodzić do gości. Sama juz nie wiem.

I jeszcze teraz muszę to wszystko sprzątnąć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 09:37

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris musicie pogadać, mój mąż raz jak na razie się upił i zatrzymywał gości żeby nie szli choć ja padałam na twarz, to było w lipcu, po ostrej rozmowie następnego dnia to się już nie powtórzyło.
    Oli ma katar, dlatego nie mógł zasnąć, teraz śpi na brzuchu, ale znów zaczniemy inhalacje:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaa już po spaniu, nawet nie zdążyłam zjeśc śniadania.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris może nie bierz wszystkiego
    na siebie. Jak maż wstanie to niech posprząta.

rr64wnh.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, juzniewiele zostało. Poważna rozmowa musi byc. W ogóle mam wrażenie, ze od kiedy jest Zosia maz mniej sie ze mną liczy. Niby jest tak samo, ale takie niuanse dają mi do myślenia.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak niestety jest ze facet ma w głowie świadomość ze w razie czego odda dziecko mamie a mama juz takiego luksusu nie ma i wie ze jak noe ona to kto, odwracając sytuacje juz sobie wyobrażam jak mowisz do meza do ka dzis pije do upadłego a Ty jutro ogarniasz dziecko i chalupe heh. My naszczescie gości u siebie nie namy znowu zaleta/wada kawalerki. Z facetami trzeba poważnie rozmawiać mój maz zawsze pyta czy moze isc z kolegami i jezeli np nastepnego dnia ma wolne i mamy cos do pozalatwiania to mowie ze nie albo na jedno piwo a czasem pozwalam mu odpuść wrotki i pojsc ale on grzecznie zawsze maks o 2 wraca bo wie ze rano bedzie Tynek gadał lub płakał a on nie ma gdzie uciec hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sek w tym, ze on zawsze był bardzo odpowiedzialny. To ja byłam ta nieodpowiedzialna.

Nigdy nie chciałam byc jojczaca żona. Zawsze dawalam mu max swobody, ale tu juz nie chodzi tylko o mnie. Ehhh. A mieliśmy dziś pojechać na wycieczkę za miasto.

Jak wstanie to bedzie świecił oczami, przepraszał itp. Powiem mu, ze jak Ziaba bedzie większa to nie będę jej umiała wytłumaczyć dlaczego tatuś jest chory itp zaapeluje do ambicji sportowca amatora. Co jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 10:47

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He dziewuszki .
    Ohh jak ja ym sie chciala zrelaksowac i odplynac jak Ci Wasi mezowie , mi iz wiem ze tatus sie nim zajmie to jednak mam jeszcze blokade mimo ze karmie juz tylko 1 dziennie z nara na sniadanko .
    Tak to juz jest ze chłpy nauczeni ze to głownie my zajmujemy sie malenstwami pozwalaja sobie na takie wybryki i najgorszeze ze nie widza w tym nic zlego . Ale z drugiej strony tak jak my potrzebujemy czasem odkkoczni w postaci kosmetyczki , zakupow spotkania z przyjaciolka na ploty to moze oni wlasnie takiego zresetowania ?
    Moj nie pije alkoholu tzn nigdy sie nie byl pijany a alkohol bardzo zadko pije , jak bylismy w Polsce to przez cale swoje zycie nie wypil tyle ile u nas :-D

Kozgo zapodaj jakas fotke z malym w spaceroce - z pewnoscia masz :P
    Piszecie o tych lekach maluchow ja wczoraj przezylam koszmar z malym . Po pierwsze nie mogl zasnac do 1 w nocy . Raz udalo mi sie uspic to tylko go odlozylam i po minucie zobaczyl ze mnie nie ma i wrzask bardzo trudny do uspokojenia jak na mojego Ryanka to dlugo to trwalo . potem 2 godziny zero snu no nic nie dzialalo .
    Zostawilam tatusiowi w salonie i poszlam sie polozyc po 10 minutach slysze ten sam wrzask- okazalao sie zeusnal odlozyl go i ta sama historia . Nie wiem co mu wczoraj bylo .

Mam do was pytanie , maly tak dziwnie harczy podaje mi sol fizjologiczna i niby cos tam staram sie odciagac gruszka ale slabo mi to idzie, miala moze ktoras z Was podobnie, czy lepiej udac sie z tym do lekarza bo to rwa dos slugo .
    I co powinnam zrobic jak maly kaszle tzn pokaszluje kilka razy dziennie ale krotko .
    Czy powinnam to skonsultowac z lekarzem czy moze sa jakie domowe sposoby .
    temperatury niema .
    Ja kilak dni temu bylam przeziebiona i zakatarzona , moze to od tego .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 10:53

atdci09k18tcna0b.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah my baby mamy z tymi chłopami :/ Ja mam inny problem...mój mąż jest abstynentem...nie pije nawet piwa...i jego zdaniem przy dzieciach pić sie nie powinno i juz...ja jak chce sie napic piwa czy drinka to tylko w sumie z koleżankami...choć teraz jeszcze od urodzenia małego jeszcze nic nie piłam...\ trochę się boję bo śpię z małym i mam schiza ze jeszcze bym go niechcacy nieswiadomie przygniotła ...a goście odkąd są dzieci, to przychodzą do nas w godzinach popołudniowych...o 18-19 się żegnają i tyle...

u nas mały spał nawet ładnie, pobudki o 23 i 3:45, za to mnie takie koszmary się śniły dzisiaj, że rano czułam się gorzej niż po ostatniej nieprzespanej nocy :( Całą noc uciekałam przed kostuchą, nie wiem skąd wiedziałam, ale wiedziałam, że mama w tym śnie umrze u swojej siostry w domu i ciągle uciekałam z mamą, byle tam nie trafić, a i tak na końcu jakoś się tam znalazłyśmy i rzeczywiście mama tam zmarła :/ Normalnie jakbym całą noc toczyła walkę z przeznaczeniem :/ Otrząsnąć się nie mogę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina,
    rozumiem Cie doskonale tez czasem miewałam takie przerazajace any, o ucieczke , o smierci i zawsze z rana czulam sie jakos dziwnie, strasznie i balam sie tego co los przyniesie . Oczywiscie nic nie przyniosl nic zlego sie nie stalo ale co swoje to przezylam .
    Na to niema rady chyba jedynie straac sie nie myslec i zapomniec .

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśne 18-19. Chyba tez ustale takie zasady, bo maż jest za miękki. Wczoraj mielismy przez to wszystko dzień brudasa. Czyli goście max 2h max 1 toast i tyle, bo jak nie to nastepnym razem pójde z Żabą spac i nawet nie pozegnam gości!

Najlepsze jest to, że mąż na codzień nawet piwa nie pije, bo... żołądek go boli! No, ale przecież takie chłopki-pijusy maja wiekszy posłuch niż ugodowa żona.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa a Ryanek dostaje mm poza obiadkami, ze karmisz tylko raz? Jakie ma przerwy między posiłkami?
    Ja d wczoraj staram sie przetrzymać Nine 3h bo od urodzenia je co 2.

rr64wnh.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się przestawić Oliwiera na co 3 godziny, bo też je co 2 lub nawet częściej czasami. dzisiaj sukces połowiczny, rano 2,5 a teraz ostatnie jedzenie o 10 i śpi, więc jak wstanie to będzie ok4 godzi i dostanie obiadek, ale w międzyczasie dostał sok marchwiowy i chrupka ;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Żeby Ci faceci nie wyszli na takich złych to ja pochwalę się, że mój dziś pomył wszystkie naczynia z wczorajszych imienin ;) Doris, mężowi juz odpuść, a nastepnym razem ustal zasady. Nawet jak są goście to idziesz kąpać małą i już, ja wczoraj jak zrobilam, wybila 19 to Franka pod pachę i poszłam go kąpać i uśpić. Znajomi zrozumieją a Ty nie będziesz się stresować.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a już myslalam,ze tylko Franek je co dwie godziny

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia , mój w zasadzie od urodzenia je co 3 godziny . Jest na mm a kp tylko raz bo pokarmu już nie mam

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj doprowadzil mnie do furi ! Mieliśmy jechac na zakupy dla Zojki no ale "ale ja umierał bardzo sie zle czuje nie wsiądę z tobą do samochodu bedzie mi nie dobrze " wiec sie w k... Trzasnel drzwiami i wyszłam pojechałam na cpn a tem dzwoni żebym wracała ze to juz nie o niego chodzi tylko szkoda Zojki no i wróciłam no bo racja z idiota dziecko zosrawil no sle byłam wściekła ! Teraz poszedł na kebaba i nie ma go 2 h bo podobno portfel zgubił i go szuka no normalnie mu wpierd... Jak wroci jest zła jak osa!

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tylko kolejnej miotły na nim nie polam ale to prawda mnie zawsze irytuje jak mam jakies plany a tu kac nam wszystko niweczy masakra wtedy oj i jak żadko zła bywam to wtedy baaardzo

Tymej dzis cudny grzeczny aniołek:) a poniżej zdjevia z wozka, mydle ze bedzie jeszcze lepiej jak juz bedzie siedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:01

doris85, olala81, Edzia88, Bea_tina, Karina1989, Lissa, Kaja, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ