X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda dzisiaj krysztal. My juz po spacerze. Maz ju sie zebrał do kupy i ukorzyl. Przyznał, ze imprezy przy dziecku to pomyłka. Od dziś tylko kawa i ciasteczka ew toast aż do odwołania.

Tusia, mieszkasz w domu czy mieszkaniu? Ja bym sie jednak niekomfortowo czuła biegajac po mieszkaniu na widoku z gołym dzieckiem. Do tego mam aneks kuchenny w czasie imprezy cały zastawiony i jak tu zrobić kaszki i nakarmić?

Ziaba z każdym dniem coraz bardziej placzliwa. Niech te zeby sie w końcu przebija.

Swoją droga człowiek to bardzo głupi gatunek. Sam wlewa w siebie trucizne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 16:00

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak czytam was o tych mężach , to Wam powiem że też tak miałam i to jak my byliśmy w gościaCH, pojechaliśmy do cioci do starachowić i mój tak się urżnął z wujkiem że ja już spałam z dziećmi u góry i ciocia po mnie weszła żeby go przytargać na górę bo nie był w stanie. Najlepsze mieliśmy pokój z balkonem i wymiotował przez balkon cioci na werande. Latał jak postrzelony co chwile na ten balkon , gadał sam ze sobą, w sumie dzieci ciągle wybudzone bo spałam z nimi w łózku a mój na materacu. Julka oczy jak 5 złoty i nie chciał zasnąc spałam wtedy od 4 do 8 .. wyobrażacie sobie,, rano wstał skacowany i co musiał myć werande hahah ale miałam wtedy z niego ubaw. A starsza córka opowiadała wszystkim że "tata rzygał i szarpał drzwi " hahaha ale minna bezcenna jak wszystkim córka to opowiadała, a taki zawstydzony. No ale teraz ma nauczke ;]

ot tak mi się przypomniało bo było to niecały miesiąc temu :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tatuś powinien sie starać o dobry wizerunek w oczach dziecka. O rzyganiu nawet nie wspomnę....

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, mieszkam w domu. Wanienkę zanoszę sobie do sypialni i tam kąpie Franka. Pewnie gdybym musiała z golaskiem przy gościach biegać to tez bym odpuściła... Uuuuu jak juz są wymioty to gruuuubo. Najwazniejsze,ze sie dogadaliście i koniec picia.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kac-gigant. Niestety wiem że to sie znowu wydarzy. Moze za rok, za dwa ale jednak. Ostatnio taka akcja była na kawalerskim.

Tusia było grubo, o nic bym sie nie wkurzala.

Miriam, łącze sie z tobą w oburzeniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 17:22

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy maja juz poduszki do spania w lozeczkach bo mój tak wędruje w nocy po lozeczku ze sie zastanawiam czy jest sens wogole.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad poduszką, ale w sumie przecież zdrowo jest spać bez poduszki, więc po co mu dawać, może im później tym lepiej.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franko spi na takiej cieniutkiej

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moriam, Czarek i portfel się znaleźli?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie chce dac mam wrażenie, że Ziabie nieprzytulnie w pustym łóżeczku. Ciagle sciaga pzewieszone kocyki i przytula do niech głowe.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to mega duzo zadane jak na pierwsza klasę. Dziewczyny a czy wasze maluchy jedzą swoje stopy bo mój jakos w ogole nie zainteresowany jedna łapie ale zeby do buzi to nigdy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinaaa - po raz kolejny się zastanawiam, do jakiej szkoły chodzi moja córka...ona zadanie domowe ma od wielkiego dzwonu jak na razie i to zawsze tylko jedno, albo dokończyć coś kolorować, albo szlaczka czy literki dokończyć...ona twierdzi, że robi wszystko w szkole...i sama nie wiem, czy mam się cieszyć czy martwić...

Mateusz poduszki nie ma...próbowałam mu wsadzić cienką do wózka, ale się tylko zezłościł...jak tylko wyciągnęłam, była cisza...

Miriam - oj grubo Czarek przeskrobał :/ Znalazł się w ogóle?

Dziś widzę facetom coś na łeb odbija bo ze swoim też się dziś pożarłam :/ Miałam ochotę już mu graty za drzwi wystawić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 19:52

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - łapać stopy łapie, do buzi to weźmie tylko skarpetę, jak ją troszkę ściągnie, a tak jeszcze stopa trochę za daleko...

U nas dzień lepszy od wczorajszego, choć też marudził...i jestem prawie że pewna, że te wszystkie cyrki są od zębów :/ Na dole kreseczki opuchły...na górze zrobiły się widoczne i dość wyczuwalne pod palcem...gryzie wszystko namiętnie, choć to mam wrażenie jeszcze bardziej go drażni, a ślini się tak, że dziś mi śliniaków zabrakło, a kolekcję miałam sporą...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja już o naszej szkole nie raz słyszałam, że nauczyciele mają straszne parcie, ale myślałam, że to przesada... Tylko teraz porównuję jak rozmawiam z koleżankami i to jednak nie przesada z tymi stwierdzeniami... We wtorek kolejny sprawdzian ustny ze słówek z angielskiego, a ostatnio mieli jakiś test, nie za bardzo wiem jaki, ale coś z wychowawczynią. I nie jestem przekonana czy takie pędzenie do przodu ma sens. Ale niech będzie, komentuję to tylko do M. bo czasem trudno mi się połapać, wypadałoby mieć jakąś instrukcję, co, gdzie, jak i kiedy :P

Kozgo Alicja łapie stopy ale do buzi jeszcze nigdy nie włożyła. Nie ma się czym denerwować :)

Ja to bym chciała się ze swoim pożreć bo to by znaczyło, że jest w domu... :/

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni już mają sprawdziany?!?!??! Boże...to u nas chyba jakieś zacofanie, bo oni dopiero literki poznają, piszą litery, sylaby i krótkie słówka...Z angielskiego śpiewają, uczą się słówek, robią ćwiczenia, ale o jakiś sprawdzianach to mowy nie ma...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaaaa ale sie wkurzyłam.... Lodówka mi sie popsuła, skaplam sie dopiero teraz.. Nie wiem od kiedy juz nie trybi... Lis wiedział jak mnie uszczęśliwić... Wrrrrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 20:10

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, u nas stopy non stop w buzi, zwłaszcza na przewijaku.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 5 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek to nawet jeszcze stop nie lapie.
    Dzisiaj ciezki dzien bo mam chorego meza w domu. To jakbym miala dwoje dzieci ;/ mam badzieje ze nas nue zarazi niczym paskudnym.
    Z fajnych rzeczy to moj synek coraz bardziej ruchomy w pozycji na brzuszku. Namietnie pelza do tylu i umie w obie strony sie przekrcac ;) napatrzec sie dzisiaj nie moglam. Wczoraj tez mialam okazje pierwszy raz pojsc na spacer z malym w chuscie. Fantastyczne uczucie! Az zaczelam sie zastanawiac czy sobie nie zakupic nawet tylko nie wiem czy ba zime ma to sens.

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - oj, współczuję zepsutej lodówki :/ Takie niespodzianki to najgorsze :/

karolaaa - wiesz, ja się nad tym tak zastanawiałam, bo jesteś już kolejną osobą, której dziecko, z tego co słyszę, ma mnóstwo zadań domowych, nauczyciele wymagają jak nie wiem...a tu jak na razie luzik...prędzej ja ją troszkę motywuję, by wzięła książkę, coś poczytała, poćwiczyła pisanie literek itp. Z jakich książek korzystają u Was?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych standardowych, wiesz darmowe podręczniki do Pierwszej Klasy. Oprócz tego Pani im coś na pewno kseruje z takiej książki "Literki od A do Z" bo udało mi się wyczaić na jednej kserówce, kserówek dostają mnóstwo, do tego wyklejanki, wycinanki, kolorowanki non stop - to wszystko w teczce, teraz po miesiącu musiałam opróżnić bo było już tego koło 100 stron. Oprócz tego mają zeszyty w kratkę i linię i tam piszą słowa, a w kratkowanych zbiory i cyfry. W zeszytach też codziennie mają zadanie w tych w linie.

Tusia, jak nie urok... :/
    Tapirek gratulacje :) A chusta nawet w zimie, a może szczególnie wtedy dla mnie boska sprawa, bo nie ma to jak szybko wyskoczyć do sklepu w chuście, a nie na tych cudownie odśnieżonych chodnikach u mnie pchać wózek niczym pług :P

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ