X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris nie ma sprawy :) pewnie tez by pluła bo to takie faktycznie dziwne w smaku z tym ryżem :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my najpierw marchewke, dynie, ziemniaka, brokuła i każde warzywko dawałam 3 dni i obesrwowałam. tak samo owoce potem gruszke i jablko prazone, sliwka ktora okazala sie bardzo bolesna:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale ze Alicja tak zjada z lyzeczki ze juz nawet sliniaka jej nie zakladam bo w ogole sie nie brudzi :) Nawet buzke ma czysta moja Lalka :)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie je Alicja:)
    U nas dziś dzień koszmarny z bóle dziąseł, musiałam w końcu podać pedicetamol, tera zasnął, więc nie wiem o której wieczorem pójdzie spać!
    ja a razie daję słoiczki, zamówiłam te olle z gemini. A gdzie kupujecie warzywa w normalnych warzywniakach czy macie jakieś zaufane? ja się boję gotować na tych ze sklepu.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy warzywka wprowadzali podobnie jak kozgo :) Teraz jesteśmy na etapie próbowania roznych owoców :) Wczoraj mały męczył się z kupką, nie mógł zrobić, więc postanowilam spróbować suszonych śliwek, zjadł dosłownie kilka łyżeczek, ale potem były dwie porządne kupki:) Bałam się, że może coś mu brzuch dokuczać, ale nie...jedyne co to muszę jak na razie uważać na jabłko, kalafior i brokuła...te tylko zmieszane z czymś innym, bo jak je samo, to brzusio dokucza...

My po lekarzu...osłuchowo jak na razie czyściutko, za to gardełko czerwone, no i skupiamy się na tym, by nie doszło do powikłań po katarze i nie zeszło niżej...dostał wit. C, fenistil w kropelkach, nakazała też częstą toaletę nosa, jak najczęściej w pionie, lub na brzuchu ma być i obserwujemy...
    Mam wrażenie, że od popołudnia jest odrobinę lepiej, no ale zobaczymy jak tam nocka będzie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa cudownie że wróciłaś :) i nasz kochany Ryanek :*

Karina zdrowka dla Mateuszka. Dobrze że trzymasz rękę na pulsie.

Mogę zadać głupie pytabie??? Nie smiejcie się :p
    Jak rozpoznajecie że dziecko ma katar? Frankowi dzisiaj poleciała z noska woda dwa razy, ale oddycha normalnie. Kicha dużo. Nie wiem czy go też nie zbiera coś cholerka :/

A ja właśnie wychodzę na miasto z kumpelami pierwszy raz od porodu. Hehe. Ale mam spóźniony zapłon ;) ciekawe o której będę musiała wrócić na sygnale z cyckiem na wierzchu : D

U nas rozszerzanie powolne znudziło mi się i podałam 3 nowości na raz. Brokuła, ziemniaka, gruszke. Gruszka w zapasie jako zachęta do zjedzenia całej reszty. Nie było źle, ale Franio wybredny jednak jest nie powiem. A warzywka mam normalne nie mam dostepu do ekp bio itd wiec nie kombinuje.

Lissa lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 3 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to my na podobnym etapie. Jak się zdarzy plama to dlatego że mnie spadło z łyżeczki ;D a zaczynaliśmy od pieluchy na foteliku potem na szymku śliniak i jeszcze tetra w pogotowiu, a i tak skarpetki były brudne ;D teraz tylko śliniak i to też nie zawsze i częściami na kilka razy starcza.
    Co do chusty. Ja dojrzewam do wiązania plecaka ale jakoś się jeszcze nie odwazylam, muszę chyba potrzebować na misku

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała - też się czasem nad tym głowiłam nieraz mimo że w czerwcu już miał..od tamtej pory czasami słyszałam jakby charczenie, ale to nie było to...wczoraj dużo kichał i słyszałam takie charakterystyczne siorbanie noskiem czasami, spróbowałam odciągnąć i z początku było niewiele, ale była właśnie taka wodnista, przezroczysta wydzielina, no ale to jeszcze mogło się zwalić na karb płaczu ( choć to był początek)...ale pod wieczór to już miał tak nos zapchany, że w życiu z niczym innym tego nie pomylisz, bo już ciekło konkretnie, ciężko oddychać mu było...

Jak to będzie katar, to uwierz mi...kapniesz się bez problemu...zawsze możesz spróbować ściągnąć jeśli słyszysz coś niepokojącego...

Niesmiala lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja najcześciej w kieszonke i plecak prosty czasem 2x i na boku tylko noe pamietam nazwy wiazania

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php/47300-na-biodrze-w-wiązanej
    O to z tych zielonych zdjeć tzn z zielona chusta ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kitty na misku próbowałam ja na początku i to zupełnie co innego wiec uznaje ze to bez sensu ja teraz próbuje z tobolka wrzucać Zoje ale jednak lepiej mi idxie wyrzucanie z biodra ale ciężej pózniej dociągnąć. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas albo zeby pełna para albo lek separacyjny pełna para :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka mam nadzieje ze Mateuszek szybko wyzdrowieje dobrze ze poszłas do lekarza

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cos humor straciłam, dobrze, że Franko spi
    oby ladnie spal w nocy... Eh...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała Zoja miała raz katar nos zapchany jak nie wiem co normalnie chrapala w nocy do tego jak odciągalam to takie białe gile tak jak Karinka napisała napewno sie kapniesz jak to bedzie katar

• Makcza Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa! Jesteś! Widzicie, dziewczyny? Spisałyście Lissę na straty, a ja mówiłam, że wróci! :)

Lissa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ej ej ja nic takiego nie pisałam ! :D ja wiedziałam ze podgląda :D i napisałam wam o tym. :P

• Makcza Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak dziś nie dał nam zjeść obiadu, wiec dostał fasolę duży jaś ugotowaną i pożarł naprawdę dużo! Pełen zachwyt. Zatem nie dostał już słoiczka. Czytam książkę od Miriam i postanowiłam rozszerzać bardzo wolno. Do skończenia 6 miesiąca mleko matki właściwie dziecku wystarczy i gdyby Dziób się tak nie domagał jedzenia, to bym w ogóle nie dawała. Zaliczone mamy: marchew, jabłko, pietruszkę, dynię, brokuły i skórkę od chleba, bułki. Smakuje wszystko i wszystko chętnie je. I papki i kawałki. Postanowiłam tez na razie w ogóle nie dawać owoców, bo warzywa są "trudniejsze" i chce, żeby polubiła. Choć wygląda na to, że nie będzie z jedzeniem problemu.

W nocy się budzi wielokrotnie. Nie jest to dla mnie jakaś tragedia, bo do jakiejś 1 śpi. Potem ja biorę do łóżka i jak się budzi, to dostawiam do cyca i zasypia. Nie płacze. Ale im bliżej rana, tym więcej się kręci. Potem w ciągu dnia ma nawet 2 godzinne drzemki, co jest wspaniałe.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Askad wwiedziałaś, Miriam?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta fasola to taka jak mamut, nie ziarenka.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ