X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg bioderek. "Wszystko w porządku, może biegać". W autobusie była taka spokojna, nie wydobyła z siebie żadnego dzwięku. Natomiast z powrotem wracaliśmy samochodem to marudziła całą drogę. Wstąpiliśmy do lidla i upolowałam sweter na polarze, ostatnie bluzki z dł. rękawem, rajstopki i skarpetki.

rr64wnh.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów brak i dobrze. Jeśli chodzi o środki przeciwbólowe, to u nas nie było jeszcze okazji, w sumie żadnego lekarstwa jeszcze nie podawałam. Dziś zastanawiałam się nad czopkiem, bo 3 dzień bez kupki, ale na szczęście zrobiła. Co za ulga! Wieczór już, a ona bawi pięknie sama i mamy nie woła.

Narzekałyście na mężów, mój jest z tych niewiele pijących i też jest zdania, że przy dziecku przynajmniej jeden rodzic musi być trzeźwy całkiem, a drugi co najmniej przytomny. W naszej rodzinie to raczej mamunia lubi chlapnąć, oj lubi! Doris - też ja jestem ta nieodpowiedzialna, na szczęście od narodu u mnie się poprawiło, a u męża zostało - odpowiedzialność na najwyższym poziomie.

Kozgo, Dziób łapie stopy sporadycznie, póki co tylko na przewijaku, ale też nie zjada.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście też o Ani Przybylskiej. Sama się sobie dziwiłam, bo też mną wstrząsnęła ta śmierć bardzo, choć jako aktorki jej nie lubiłam. Fajna, energiczna, śliczna kobieta. Taka młoda! 2 z moich najbliższych przyjaciółek są w jej wieku. Dziś właśnie widziałam się z jedną z nich - okazało się, że natychmiast rzuciła palenie, kiedy dowiedziała się wczoraj o tym. Trzeba o siebie dbać, trzeba chodzić na badania kontrolne, trzeba robić co w naszej mocy, by być zdrowym - teraz to nasz obowiązek wobec dzieci.

Tusia89, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, święte słowa. Obowiązek wobec dzieci!!!!
    ile trwa lęk separacyjny? Franko teraz chyba przez to przechodzi. Przy usypianiu chce czuc mnie blisko. I schylam sie do lozeczka a on zasypia.
    ja jestem bardzo roztrzepana, naszczęście mąż mega odpowiedzialny.dlatego( co jest złe) wyuczyłam sie, ze jak czegoś nie dopilnuje to maz na bank o tym będzie pamiętał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 19:43

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja tez tak mam ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało nie dawać do tej pory środków przeciwbólowych. Pomagały żele i masowanie. Emilka w swoim krótkim życiu brała dość mocne środki m.in. morfinę, także staram się teraz unikać leków przeciwbólowych. Wiadomo, że jeśli byłaby potrzeba to na pewno bym jej zaaplikowała czopka czy coś innego, a nie męczyła dziecko. Z mężem mamy wrażenie, że Emilka ma podniesiony próg bólu.

A co do mężów. To ja dzisiaj wyjątkowo strzeliłam focha. Wyjątkowo, bo raczej się nie kłócimy i jest on odpowiedzialnym facetem, ale dzisiaj wkurzyłam się i dodatkowo wygarnęłam mu jeszcze to i owo.
    Leżę sobie w łóżku z laptopem i się nie odzywam. Teraz tatuś usypia córeczkę.

Wracając do ząbkowania to u nas to strasznie szybko idzie. Wczoraj była kreseczka, a dzisiaj już widać ząbka. A najgorsze jest to, że Emilka zaczyna stukać w tego zęba i na dodatek pocierać zębami. Masakra, jak ja nienawidzę tego dźwięku. Noszę ją, a ta pociera i zgrzyta, aż mi ciary przechodzą. Moja kuzynka mi mówiła, że jej synek tak samo robił. Nie wiem czy są jakieś sposoby, żeby tak małe dziecko tego oduczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:02

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahrodita, juz kiedyś sobie myślałam,że Jesteś dzielną kobietą a Emilka jescze dzielniejszą

Karina1989, Makcza, aphrodita lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, u nas ta jakby zaprzestanie dokarmiania przyniosło skutek, odpukać. Wykąpałam dziecko, nakarmiłam, podniosłam do odbicia, momentalnie zasnęło, bez problemu odłożyłam do łóżeczka i śpi.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tusia. Myślę, że każda z nas jest dzielna :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, i co teraz? Odpuszczasz całkowicie dokarmianie, na jakiś czas? Czy dajesz ale w mniejszych ilościach?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas godzina usypiania, w łóżeczku mowy nie ma ,trochę pogadał z karuzelą a jak już się zrobił zmęczony to ryk i rączki, ale nie zasnął od razu, nosiliśmy go na zmianę, położyłam się z nim, przytuliłam ale znów trzeba było nosić. Najgorsze jest, że on ostatnio jak jest zmeczony i sie przytula o strasznie mnie szczypie po całej szyi i twarz, nie wie co mu się wkręciło ale jestem cała podrapana.odsuwam się ale on wtedy szczypie po szyi, piersiach przedramionach.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, odpuszczam! Wydawało mi się to szalone, ale chyba tak trzeba. Dziecko psychicznie jest gotowe na jedzenie, ale widać organizm nie nadąża, trawienie jest zbyt dużym obciążeniem. Mam zamiar dawać raz dziennie BLW. Dziś cały dzień na mleczku i suuuuper. Jak skończy pół roczku, to znowu spróbujemy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Kira też chwyta za skórę na piersiach mocno, twarz też jest super zabawką. Ale ja to nawet trochę lubię.... W każdym razie nie przeszkadza mi. Lubię, jak mi buzi dotyka.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, Ziaba też mnie szczypie, głównie podczas karmienia. Bardzo to nieprzyjemne.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, włąśnie sobie uświadomiła, że mnie to w ogóle mało rzeczy przeszkadza, jeśłi chodzi o moje dzieciątko :)

Lissa, Karina1989 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe z mężem tez uwielbiany jak Franko nas za twarz chwyta.szczegolnie nad ranem jak się budzi u nas w łóżku

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mam tak samo , coby mały nie robił to nie potrafię się irytować , jak mnie za mocno pociągnie za włosy ze aż oczy się zaszkla spokojnie rączkę zabieram i tak ze wszystkim innym :-) to przecież dziecko które póki co nie robi nic złośliwie :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, te lepkie oślinione łapeczki, co? Ach, aż mi szkoda, że teraz śpi, cudeczek :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do twarzy to ja sobie robię masarz Ryana raczkami ubaw ma po pachy

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej w dziecku nie mogę wytrzymać wnetrza dłoni. Niepojęte to jest. A w nocy, jak śpi ze mną, to jej ściągam spodenki i ściskam lekko udko :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ