X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - u Was widzę ząbki sprintem idą, wow...już sobie wyobrażam te małe zębulce ocierające się o siebie, rzeczywiście to dość nieprzyjemny dźwięk, ale raczej ciężko tego oduczyć...

My się szykujemy na jutrzejszy wyjazd do Rzeszowa :/ Nie chce mi się strasznie :( Chcę już czwartek...

I dziś mi przyszło pismo z urzędu, 5 listopada mamy z małym komisję lekarską...eh...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez kocha mnie szczypać ostatnio i nie przeszkadza mi to do czasu az raz mnie w sutek uszczypnal aj jaki to był bol :/ co do zasypiania to nam super zasypia ostatnio i w dzien i w nocy tylko potem te nocne pobudki.

Dzis była teściowa Tynek jak ja zobaczył to dostał takiej histerii ze maz go nie mogl uspokoic a ja byłam na chwile na dole i dopiero jak na rączki wzielam było ukojenie i juz do wieczora nie dał sie babci dotknąć tylko u mamusi :( mój kochany maminsynek :)
    Ja kocham całować nosek i stopy i wnętrza dłoni bo sie chichra :) i udka i szyje i brodę i wszystko.
    Dzis pierwszy posiłek w stoliku :) Tynek był zachwycony :)

Aphrodita ząbki ekspresowo u Was:)
    Karina a po co ta komisja ? Powodzenia w Rzeszowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dzis była teściowa Tynek jak ja zobaczył to dostał takiej histerii ze maz go nie mogl uspokoic a ja byłam na chwile na dole i dopiero jak na rączki wzielam było ukojenie i juz do wieczora nie dał sie babci dotknąć tylko u mamusi :( mój kochany maminsynek :)

Haha, to woda na młyn Miriam :)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo piszecie o szczypaniu...szczerze, to czasami już ciężko mi to znosić, bo ta mała szczypawica szczypie cholernie mocno...po twarzy, dekolcie, piersiach, przedramionach, gdzie tylko się dorwie...ale jak na razie jeszcze zachowuję spokój i delikatnie zabieram rączki, ale ile tego szczypania jeszcze zniosę to nie wiem :P

Mamusie karmiące cycusiem niech poczekają, aż pociechom wyrosną ząbki i zaczną Was gryźć po brodawkach12icon_faja.gif...boli mnie na samo wspomnienie2placz.gif...i będę podziwiać każdą, która się w takiej chwili opanuje i nie krzyknie z bólu...ja nie dawałam rady...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, jak sobie przypomne ile miałaś watpliwości przed porodem to mnie ogarnia wielki podziw dla matki natury :)

Karina, ja juz pierwszy krzyk z bólu zaliczyłam choć zębów jeszcze nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:31

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze uwielbiam jak Franio pije mleko i ręka smyra(głaszcze) mnie po drugim cycku, ma taki nawyk , czasem sobie położy rękę na piersi,z której je ;)genialny. Typowy facet ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Karina a po co ta komisja ? Powodzenia w Rzeszowie.

Staramy się o zasiłek pielęgnacyjny na małego, a do tego potrzebne nam orzeczenie o niepełnosprawności, stąd ta komisja :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska tez tak kładzie raczke, ale głównie szczypie. Pewnie mysli, że jak złapie skóre to szybciej poleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:34

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Makcza, jak sobie przypomne ile miałaś watpliwości przed porodem to mnie ogarnia wielki podziw dla matki natury :)

Żebyś wiedziała! A ile miałam wątpliwości, o których nie mówiłam, to tylko ja wiem. Zresztą, nadal miewam czasem. Że za mało ją kocham.... To są na szczęście tylko momenty, wiem, że głupie i oddalam te myśli. Dziś natomiast czytałąm smsy, które pisałam do męża ze szpitala, aż mnie ciary przeszły - np. "nie czuję tego dziecka" itp. I to była prawda.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęło mi się z ręką na myszce, tego jeszcze nie było. Mam nadzieje ze mały nie obudzi się znowu o 4 bo ja chyba już nie daje rady.miłej i jak najdłuższej nocy dla wszystkich.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Szczypanie gdzie popadnie, klepanie po twarzy, łapanie za nos i usta, ciągnięcie za włosy na porządku dziennym. Czasem naprawde bolesne, że nie da się nie pisnąć...

rr64wnh.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopek raczej nie pomogl chyba ze na dobry nastrój syna który postanowił wstac na dobre o godz 3 :/ przez godzinę ssał cyca i zasnal na pol h i od tamtej pory nie spi a ja z nim :( chciałam nam pomoc zebysmy się wysypali a wyszło jak zawsze :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czopek nie pomógł dlatego odstawiam.

Biedny Tymus i biedna Mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 07:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej znowu takie nocki? U nas przerwa w spaniu od 2.30 do 3.45 a później pobudka o 6. A mnie coś rozkłada i głowa mi pęka.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowiedz od belly

Dziękujemy za Twoją sugestię. Chcielibyśmy Cię poinformować, że jesteśmy w trakcie sprawdzania technicznych możliwości, jakie wiążą się z utworzeniem prywatnego wątku. Gdy tylko będziemy znali odpowiedź, poinformujemy Cię o tym.

olala81, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, bo teraz pracowity czas. Mój mąż pracuje w branży ,politycznej', więc wiadomo, a ja jestem członkiem miejskiej komisji wyborczej i biegam na dyżury. Wczoraj zostawiłam pierwszy raz Staszka u teściów na prawie 5 h, ale wszystko było ok, podobno był bardzo grzeczny, cieszę się, że ma dobrą opiekę w razie potrzeby.
    Oglądałam fotki dziąseł i z tego wynika, że do zębów u Staszka daleka droga, na razie są tylko zaczerwienione i ślini się bardzo, nic poza tym.
    Wczoraj po 10 przypominało mi się, że w Lidlu ciuszki dziecięce, ale spokojnie kupiłam co chciałam. Wygląda na to, że większy popyt jest na te mniejsze rozmiary, bo ich już w ogóle nie było. Dla siebie kupiłam stanik i naprawdę za tę cenę warto, super leży i jest ładny. Jak jeszcze znajdę, to kupię inny kolor.
    Kozgo, bardzo współczuję tych nocek, pytanie tylko o co chodzi, bo to już chyba nie brzuszek?
    Olala, z ręką na myszce - zabrzmiało dwuznacznie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:14

olala81, Makcza, Karina1989 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nakupowalam w lidlu ciuszki, ale na 86-92. Mniejszych było niewiele. Wyszperalam gdzieś bluzki z długim rekawem na 74-80. Niestety w gazetę wyglądają o wiele lepiej niż na żywo.

Ziaba juz 2 dzien ulewa mi ślina rano. Aż chlusta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:32

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ewelina
    Olala, z ręką na myszce - zabraniało dwuznacznie :D.[/QUOTE]

Hehehe

rr64wnh.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Doris, w gazetce mi się podobały, ale na żywo mniej i w końcu ich nie kupiłam. Mam tu niedaleko fajny lumpik i ostatnio znalazłam super bluzki po 2 zł, dziś też się wybieramy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, masz kosmate myśli;)

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ