X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - u Was widzę ząbki sprintem idą, wow...już sobie wyobrażam te małe zębulce ocierające się o siebie, rzeczywiście to dość nieprzyjemny dźwięk, ale raczej ciężko tego oduczyć...

My się szykujemy na jutrzejszy wyjazd do Rzeszowa :/ Nie chce mi się strasznie :( Chcę już czwartek...

I dziś mi przyszło pismo z urzędu, 5 listopada mamy z małym komisję lekarską...eh...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez kocha mnie szczypać ostatnio i nie przeszkadza mi to do czasu az raz mnie w sutek uszczypnal aj jaki to był bol :/ co do zasypiania to nam super zasypia ostatnio i w dzien i w nocy tylko potem te nocne pobudki.

Dzis była teściowa Tynek jak ja zobaczył to dostał takiej histerii ze maz go nie mogl uspokoic a ja byłam na chwile na dole i dopiero jak na rączki wzielam było ukojenie i juz do wieczora nie dał sie babci dotknąć tylko u mamusi :( mój kochany maminsynek :)
    Ja kocham całować nosek i stopy i wnętrza dłoni bo sie chichra :) i udka i szyje i brodę i wszystko.
    Dzis pierwszy posiłek w stoliku :) Tynek był zachwycony :)

Aphrodita ząbki ekspresowo u Was:)
    Karina a po co ta komisja ? Powodzenia w Rzeszowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dzis była teściowa Tynek jak ja zobaczył to dostał takiej histerii ze maz go nie mogl uspokoic a ja byłam na chwile na dole i dopiero jak na rączki wzielam było ukojenie i juz do wieczora nie dał sie babci dotknąć tylko u mamusi :( mój kochany maminsynek :)

Haha, to woda na młyn Miriam :)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo piszecie o szczypaniu...szczerze, to czasami już ciężko mi to znosić, bo ta mała szczypawica szczypie cholernie mocno...po twarzy, dekolcie, piersiach, przedramionach, gdzie tylko się dorwie...ale jak na razie jeszcze zachowuję spokój i delikatnie zabieram rączki, ale ile tego szczypania jeszcze zniosę to nie wiem :P

Mamusie karmiące cycusiem niech poczekają, aż pociechom wyrosną ząbki i zaczną Was gryźć po brodawkach12icon_faja.gif...boli mnie na samo wspomnienie2placz.gif...i będę podziwiać każdą, która się w takiej chwili opanuje i nie krzyknie z bólu...ja nie dawałam rady...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, jak sobie przypomne ile miałaś watpliwości przed porodem to mnie ogarnia wielki podziw dla matki natury :)

Karina, ja juz pierwszy krzyk z bólu zaliczyłam choć zębów jeszcze nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:31

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze uwielbiam jak Franio pije mleko i ręka smyra(głaszcze) mnie po drugim cycku, ma taki nawyk , czasem sobie położy rękę na piersi,z której je ;)genialny. Typowy facet ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Karina a po co ta komisja ? Powodzenia w Rzeszowie.

Staramy się o zasiłek pielęgnacyjny na małego, a do tego potrzebne nam orzeczenie o niepełnosprawności, stąd ta komisja :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska tez tak kładzie raczke, ale głównie szczypie. Pewnie mysli, że jak złapie skóre to szybciej poleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:34

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Makcza, jak sobie przypomne ile miałaś watpliwości przed porodem to mnie ogarnia wielki podziw dla matki natury :)

Żebyś wiedziała! A ile miałam wątpliwości, o których nie mówiłam, to tylko ja wiem. Zresztą, nadal miewam czasem. Że za mało ją kocham.... To są na szczęście tylko momenty, wiem, że głupie i oddalam te myśli. Dziś natomiast czytałąm smsy, które pisałam do męża ze szpitala, aż mnie ciary przeszły - np. "nie czuję tego dziecka" itp. I to była prawda.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęło mi się z ręką na myszce, tego jeszcze nie było. Mam nadzieje ze mały nie obudzi się znowu o 4 bo ja chyba już nie daje rady.miłej i jak najdłuższej nocy dla wszystkich.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Szczypanie gdzie popadnie, klepanie po twarzy, łapanie za nos i usta, ciągnięcie za włosy na porządku dziennym. Czasem naprawde bolesne, że nie da się nie pisnąć...

rr64wnh.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopek raczej nie pomogl chyba ze na dobry nastrój syna który postanowił wstac na dobre o godz 3 :/ przez godzinę ssał cyca i zasnal na pol h i od tamtej pory nie spi a ja z nim :( chciałam nam pomoc zebysmy się wysypali a wyszło jak zawsze :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czopek nie pomógł dlatego odstawiam.

Biedny Tymus i biedna Mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 07:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej znowu takie nocki? U nas przerwa w spaniu od 2.30 do 3.45 a później pobudka o 6. A mnie coś rozkłada i głowa mi pęka.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowiedz od belly

Dziękujemy za Twoją sugestię. Chcielibyśmy Cię poinformować, że jesteśmy w trakcie sprawdzania technicznych możliwości, jakie wiążą się z utworzeniem prywatnego wątku. Gdy tylko będziemy znali odpowiedź, poinformujemy Cię o tym.

olala81, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, bo teraz pracowity czas. Mój mąż pracuje w branży ,politycznej', więc wiadomo, a ja jestem członkiem miejskiej komisji wyborczej i biegam na dyżury. Wczoraj zostawiłam pierwszy raz Staszka u teściów na prawie 5 h, ale wszystko było ok, podobno był bardzo grzeczny, cieszę się, że ma dobrą opiekę w razie potrzeby.
    Oglądałam fotki dziąseł i z tego wynika, że do zębów u Staszka daleka droga, na razie są tylko zaczerwienione i ślini się bardzo, nic poza tym.
    Wczoraj po 10 przypominało mi się, że w Lidlu ciuszki dziecięce, ale spokojnie kupiłam co chciałam. Wygląda na to, że większy popyt jest na te mniejsze rozmiary, bo ich już w ogóle nie było. Dla siebie kupiłam stanik i naprawdę za tę cenę warto, super leży i jest ładny. Jak jeszcze znajdę, to kupię inny kolor.
    Kozgo, bardzo współczuję tych nocek, pytanie tylko o co chodzi, bo to już chyba nie brzuszek?
    Olala, z ręką na myszce - zabrzmiało dwuznacznie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:14

olala81, Makcza, Karina1989 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nakupowalam w lidlu ciuszki, ale na 86-92. Mniejszych było niewiele. Wyszperalam gdzieś bluzki z długim rekawem na 74-80. Niestety w gazetę wyglądają o wiele lepiej niż na żywo.

Ziaba juz 2 dzien ulewa mi ślina rano. Aż chlusta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:32

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ewelina
    Olala, z ręką na myszce - zabraniało dwuznacznie :D.[/QUOTE]

Hehehe

rr64wnh.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Doris, w gazetce mi się podobały, ale na żywo mniej i w końcu ich nie kupiłam. Mam tu niedaleko fajny lumpik i ostatnio znalazłam super bluzki po 2 zł, dziś też się wybieramy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, masz kosmate myśli;)

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ