X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, dobre wiesci. Rezonans tez pewnie wszystko dobrze pokaże. Buziaki dla Mateusza.a Ty kobieto na kanapę i odpocznij bo pewnie dzisiejszy dzien byl wyczerpujący.

Karina1989 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, cieszymy się z Tobą z dobrych wiadomości :)!!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja też żyję nadzieją, że rezonans okaże się jedynie formalnością :)

Tusia - leżę i tyłka podnieść nie mogę :P

Jeszcze jak pomyślę, że rano czeka nas rehabilitacja...jeeez...aż mam ochotę zadzwonić i odwołać, ale z drugiej strony szkoda, by przepadło...

Tak piszecie o zalewającej Was miłości do maluchów...niby od początku kochałam tego małego gościa, ale teraz...teraz to jakieś istne uwielbienie...szaleństwo po prostu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:35

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis kurde spadek formy mam cos czuje jakbym miała byc chora :( mięśnie mnie bola i ucho:(
    Miriam co tak cicho u Ciebie? Zojka szaleje? P

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina super wieści, naprawdę się cieszę.dzień męczący ale za to psychicznie możesz teraz odpocząć.
    Z tą miłością to mnie tez zalała po cc jak go dostałam i tez go 2 dni miałam na sobie, bo był tak chudy że zabraliby mi go do cieplarki. Wtedy wydawało mi się że bardziej kochać nie można, ale teraz czuję że z każdym dniem ta miłość jest większa. Nawet dziś chociaż marudzi cały dzień a ja nie mam siły to i tak go kocham straszliwie.
    A jeśli chodzi o moje samopoczucie to boli mnie skóra włosy niemniej.po prostu wszystko.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mi radzili olejek kamforowy do uszu wiec mąż z końcu kupił ale tam jest napisane żeby nie używać podczas karmienia piersią i nie wiem co zrobić, kurde to tylko na wacik do ucha czemu nie można?

01582n0ast4hm7dp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was.. :(

U mnie to ostatnio szpital , Julka chora, gardło katar znowuu :(:( Emilka to już w ogóle gorączka kaszel wymioty, masakara, nie sypiam w nocy prawie wcale bo co chwile się budzą z płaczem. mam dość psychicznie już :(
    Szczepienie juz przesunięte 2 tygodnie,

wybaczcie ale odezwę się jak się wszystko unormuję i się wyśpię to napiszę, bo naprawde nie mam siły na nic. Podczytyję ale nie mam siły ani weny pisać..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, zbieraj siły, i zdrówka dla dziewczynek.Trzymaj się

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Martusska, ale się porobiło :( Dużo zdróweczka dla Dziewczynek, niech szybciutko zdrowieją, a Tobie dużo sił :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska coś długo Was męczą te choróbska. Dużo dużo zdrówka dla dziewczyn

rr64wnh.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę nadrobić Was jakoś....my mamy przeprowadzki.robotę, rehabilitację, much w nosie przez zęby, wymioty przez zeby - bo przecież trzeba wszystko pchać do gardła, moja babcia zmarła po ciężkiej chorobie, wujek w szpitalu, jutro od rana orka w robocie,w południe urzędy bo przecież moja robota nie kończy się o określonej porze....i cieszę się ze tylko tyle,bo mogłoby być gorzej ;)
    Karina będzie git - najważniejsze ze dziecko robi postępy - to zawsze świadczy o dobrym rokowania.

o148ha00ta895lpq.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina bardzo się cieszę z dobrych wieści! Mam nadzieję, że oboje już odsypiacie męczący dzień.
    Trzymaj się Martuśka, kiedyś te choróbska muszą w końcu Was opuścić...

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) noc bez zmian chyba zaczynam sie przyzwyczajać chociaz maz przejął Tymka o 6.30 wiec troszke polezalam dluzej, najgorsze w tym wstawaniu jest marzniecie na fotelu a i dzis na nim zasnęłam z Tymkien haha maz akurat szedł do łazienki i mnie obudził :p teraz spi a ja jem sniadanie.

Makcza i jak tan czy po odsrawieniu jedzenia stałego Kira lepiej spi?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Karina, to wspaniale!!! A tak się biedna umartwiłaś! Nastraszyli Cię tylko niepotrzebnie! Cieszę się bardzo, że wszystko izie u dobremu.

Martusska, mam nadzieję, że to nie rota? Dużo zdrowia dla Ciebie, no i dla dziewczynek!

Kozgo, no wiesz, że tak? No śpi zdecydowaie lepiej. Nie wiem, czy to przypadek, czy faktycznie obciążało ją w nocy trawienie. W każdym razie na pewno jej się krzywda nie stanie, jak do 6 miesiąca bęzie tylko na piersi. Od kiedy odstawiłam słoiczki zjadła trochę marchewki i banana BLW. Ale już sama nie wiem, może tego też jej nie dawać? Kupy robi raz na 2-3 dni, kiedy je, za rzadko chyba. Po mleczku robiła codziennie co najmniej raz, a częściej 2-3 razy. A jak u Ciebie rozszerzanie diety? A u Ciebie, Miriam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:40

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czesciej robi kupy od kiedy rozszerzylismy nawet po 2 razy dziennie ale puki co daje mu jeden posiłek bo owoców jakos popołudniu nie chce. Co do BLW to musimy poczekać bo narazie mu nie idzie i do buzi nie trafia nic a on sie denerwuje.

Dzis id rana marudek straszny nic mu nie pasuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:21

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w drodze do krasnika znow chrzciny w sobotę mamy u Czarka brata ciotecznego mało sie udzielam bo u nas wrzaski Czarek juz nie moze sie doczekać powrotu do pracy widać to po nim ale w końcu uwierzył w 100% jak to jest z naszym dzieckiem zawsze mowil oj miriam przesadza a wczoraj u ortopedy gdy ta zachwalala jaka Zoja grzeczna powiedział co myśli śmiałam sie pod nosem bo to zawsze ja narzekałam a on "no nie przesadzaj nie jest tak zle " no i niemoglam sie powstrzymać i nie powiedziec tego zdania jak skończył śmiejąc sie pod nosem wypowiedziałam słowa "NO NIE PRZESADZAJ NIE JEST TAK ZLE..." Jego mina bezcenna :D u ortopedy wszystko ok mamy sie zgłosić jak Zoja zacznie chodzic wczoraj ortopeda potwierdziła słowa rehabilitantki ze Zojka szybko zacznie chodzic i według niej to juz niedługo hm ciekawe czy sie sprawdzi wczoraj poerwszy raz Zoja usiadła przy lekarzu sama ;) dzis byliśmy u pediatry po skierowanie do neurologa wymyśliłam to skierowanie trochę kłamstwem ze niby ortopeda kazał :P no ale jakoś chce załatwic odroczenie szczepień dzis znow twierdziłam ze Zoja ma gila do pasa :D lekarz twierdziła ze nie wyglada na chora ale Czarek ktorego kopnelam powiedział "nos zatkany jak siemasz oddychać w nocy nie moze "

Co do rozszerzania diety u nas jednego dnia cos dostanie drugiego nie bardzo powoli to robię szczerze ja to za wygodna jestem wole cyca dać bo jak tu jej ugotować jak ona non stop wrzeszczy :D wczoraj próbowała marchewki ziemniak i królik co z tego zjadła hm niewiele marchewka była dzis w kupie :D

Karinka tak sie cieszę ze z Mateuszkiem ok :) i widzisz trafił do dobrego specjalisty i juz całkiem inaczej ;) a i rezonans to juz tylko formalność mam nadzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Zojka wazy 6,600

Kaja lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moriam cierpliwosci do teściowej życzę :) Zojka taka drobniutka a ten mój pulpet coraz cięższy, myslalam, ze jak Zoja zacznie siedzieć to troche sie wyciszy i zajmie zabawa ale moze jak zacznie chodzić da wam odetchnąć. Czarek pewnie teraz dopiero docenił Twój codzienny wysiłek.

Mój na spacerze obrzygal nas zupa i proboje to teraz zaprac. Poza tym czyje sie masakrycznie na nic nie mam siły a Tymek tez gorszy dzien apetytu nie ma jakos i marudny jest moze to ta pogoda.

Karolina to będziesz miała mała modelkę :) mój to pies na baby wszystkie zaczepia hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:02

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Mały odpocząć za bardzo nie dał...o 23 uznał, że się już wyspał...gadał i szamotał się po łóżku do 1 i padł...a ja razem z nim...oczywiście potem pobudka o 5 na mleko i 6:40 czas było wstawać...

Robimy postępy, na rehabilitacji wył tylko pod koniec :D Zmęczył się chłopak...

kozgo - ty to już Miriam nadziei nie rób :P Coś mi się wydaje, że przy biegającej i wszędzie wchodzącej Zoi to straci kolejne 10 kg i nam zniknie :P A poza tym zdrówka i sił dla Ciebie :*

Miriam - sił i cierpliwości do teściowej...A Czarek nareszcie się przekonał, jaka jest Zoja i może w końcu doceni twoje wysiłki :)

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:47

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina bez nadZieji bylibyśmy zgubione hehe:)

Dobrze ze rehabilitację znosi coraz lepiej wszystko powoli do przodu widze:) ja bym tylko chciała wrocic do przespanych nocy i obiecuje nie narzekać:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ