X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dziobak znowu był z Żabką na spacerze - trzymały się za rączki i były cudne!

Karina1989 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam super tylko pozazdrościć :) my dzis chyba apogeum leku separacyjnego bo wyjscie moje do toalety konczy sie trauma i histeria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:54

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da się ukryć, zwłaszcza ze mieszkamy w tej samej części miasta i na piechotę możemy dotrzeć na wspólny spacer.

Z innej beczki - ile z Was szczepilo na rota? Koleżanka mi zachwala - jej dziecko po szczepieniu bardzo lekko przeszło. Zaczęłam się zastanawiać, ale juz chyba za późno?

Kozgo, a długo trwa zwykle okres lęku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:57

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam, ale chyba Makcza masz rację,juz za późno ale Glowy nie dam.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza nie wiem ile trwa niby ten skok powinien byc do 26 tyg my kończyny 28 wiec nie wiem sama:( chyba na Rota mozna do 6 miesięcy albo 3 nie pamietam ale jakos krotko nam lekarka powiedziała ze szczepienie jest tylko na 5 szczepów a ich jest duzo tak jak grypy wiec jak trafisz na ten jeden z 5 to szczepienie pomoze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po szczepieniu na wzwB. Nie było źle, bo to w udo więc tylko chwilka płaczu. Mój mały klops waży 8 kg i ma 72cm.wielkolud:)
    Dostaliśmy ochrzan od lekarki że nie wolno nam sadzać dziecka, bo jeszcze sam nie siedzi ( czekając na nia mały nie chciał leżeć więc siedział na tym przewijaku) i że nawet do krzesełka na czas obiadu nie powinnam wkładać, mówi, że w leżaczek a ja na to że wyrósł już z leżaczka, no więc jeśli mam regulowane oparcie to tylko na czas karmienia. teraz sobie myślę, że pewnie w sportówce też jeszcze nie powinien, tylko, że z gondoli już dawno wyrósł i w ogóle nie chciał w niej jeździć Ja chcę jak najlepiej dla swojego dziecka, ale czasem mam wrażenie że wychowamy leniwych mamisynków przez te wszytskie nowe wytyczne.
    aha no i oczywiście jak tylko dziś "poskarżyłam" na małego że się nie obraca no to zaczął z plecków na brzuszek.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala mój jest mega leniwy z brzucha na plecy jeszxze nigdy sie nie obrócił, na brzuchu porusza się tylko w tył hehe przód i boki nie budza jego zainteresowania. Kurde z tym śniadaniem to ciezko bo jak trzymam Tymka na kolanach opartego i mnie to on az rwie sie do przodu i chwili nie usiedzi oparty o mnie ale samego jeszcze go nie sadzam zawsE gdzies go trzymam

Zmęczona dzis jestem Tynek potwornie marudzi :( macalam dzis dziasla i nic tam nie widac.

Olala to ładne wymiary mój grubcio juz na szerokość nie wchodzi w niektóre 6-9 m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olała ale dostałaś ochrzan za to ze siedział sam ??? Czy tak w ogole podtrzymywany???? Mój Franek tez sie nie obraca z pleców na brzuszek, musze sie na niego poskarżyć może zacznie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:30

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sadzamy Franka tzn. Podtrzymujemy go... On sam się do siadania rwie.
    naprawili mi lodówkę huuuuura!!!!! 5min roboty 80zl;) tak się zarabia

olala81, Karina1989 lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira siedzi u mnie na kolanach non stop. Na pewno to źle? Nie wydaje mi się.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on nie siedział sam no oczywiście go trzymałam bo sam nie siedzi, no na kolanach też niby nie powinno się. no nie wiem chyba ze wszystkim trzeba po prostu rozsądnie, przecież te nasze dzieciaczki nie chcą już tylko leżeć, chyba nie skrzywimy im od razu kręgosłupów, jak po kilka minut posiedzą na kolanach czy w krzesełku.
    no my dopiero zaczynamy ciuszki na 6-9 miesięcy, bo w sumie on nie jest gruby, chociaż ma już parę ładnych fałdeczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:28

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala Tymek ost u mojej babci na wadze ważył ok 9kg a wzrostu nie wiem ile ma bo kazdy mierzy inaczej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wg Pani doktor był w 50 centylu, a wczesniej w 75 wiec w sumie ok ale wyglada jak mój księżyc w pełni hehe :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u lekarza bylismy ost raz na takiej kontrolnej wizycie 7 sierpnia potem wrześniowa przez wyjazd nam wypadła a następny termin był dopiero na 30.10 mam nadzieje ze bie bedzie problemu z tym ze przesunięte o miesiac mamy wzw.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie wszystkie niemowlaki sa pulpety a potem wyrastają patyczki hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się w końcu mieścimy w siatkach, bo wcześniej przeważnie waga był na samiutkim dole a wzrost ok 90. Teraz mamy wzrost nadal 90 a waga 40:)
    A teraz następe szczepienie dopiero na rok, ale fajnie pół roku przerwy:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ortopeda tez jest z tych wrzeszczacych ze nie wolno na pierwszej wizycie sie oalychalam naszczesvie wczoraj Zoja sama usiadła przy niej niby nie powinno sie sadzać ani na kolanach ani na podłodze ale co zrobic jak dziecko inaczej wrzeszczy :D
    Makcza co szczepienia to powiem ci tak stary taty złapie inny szczep to zobaczy :D radzę sie przejść do szpitala na biegunowy i zobaczyć ile dzieci po szczepieniu tam jest a tak pozatym to Kira jest juz za dorosła Panna na to szczepienie bo to tylko do 3 miesiaca ;)

Co do teściowej to Makcza Doris uważajcie tesciowka jedzie w piatek rano do Krakowa bo leci do Madrytu z balic do drugich wnuków wiec ja mam luzik haha zajęta ogarnianiem pakowaniem itp

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, co do pulpetów...moje dzieci to chudzielce w niemowlęctwie...z córcią wiecznie słyszałam, że mało przybiera, rok kończyła z wagą 9300, a teraz wzrostem i wagą jest powyżej 90 centyla...choć też aż tak wagi nie widać, ubite babsko z niej... jakby nie faszerowanie jej lekami przeciwalergicznymi, to by była lżejsza...
    A Mateusz...wzrostem na 97 centylu, wagą dogonić 50 nie może :P Ale z tymi naszymi problemami lekarka nawet nie śmiała pisnąć słówka na temat wagi :P Tyle że teraz to nadrabia chłop...na piersi przybierał tragicznie ( urodzony z wagą 3740 2 miesiące kończył z wagą 4600 - to mówi samo za siebie)...

Eh z tym sadzaniem...jaja jakieś...choć mały chcąc nie chcąc w trakcie rehabilitacji jest sadzany gdy ćwiczy niektóre rzeczy...wiadomo, ze najważniejszy jest zdrowy rozsądek, nie sadzamy przecież dzieci na cały dzień...Mateusza jak mam na kolanach to i tak głównie na półleżąco, ale nie powiem, zdarza mi się posadzić go na kolanach...

Nas za chodzik to by rehabilitantka głowę urwała, więc nawet o tym nie myślę ;)

Tak sobie myślę, dzieciaki rosną, coraz większe, a ja nadal nie potrafię sobie wyobrazić siedzącego, czy chodzącego Mateusza :P Ciekawa jestem czasami jak to będzie z takim chodzącym, małym łobuzem ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak Twoja tesciowa przyjeżdża to ja sie ewakuuje z miasta!

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzik to wiadomo ze nie, ale sadzenie sobie dzieci na kolanach z podparcie jest stare jak świat i naturalne, wszyscy tak robią. .. No chyba ze się mylę?

A co do siatek - nam ani razu nie zrobili kontroli! Nie wiem, może to nieważne, może doświadczony pediatra od razu widzi, czy dziecko zdrowo przybiera i czy się np. Przewraca. Nie wiem. Może zmienić przychodnie? Póki co ja sama wiem, że wszystko ok, ale by czegoś ważnego nie przeoczyć, jakby co. Np. Miriam - dlaczego byłaś u ortopedyczne z Zojka?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ