X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda my ma tydzien urodzil sie klocek ponad 4 kg. No to Widzę ze u ciebie podobnie. Póki co robię mu po 90 i zjada. We wtorek wizyta położnej to zspytam o to

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest butla 90 mniej więcej co 3 h i polozna powiedziała, że Mała spokojnie może tyle jeść, bo jest duża (3500 przy wyjściu ze szpitala). W między czasie przepajac woda ewentualnie bardzo słabym rumiankiem.

U nas po zmianie mleka minął problem zaparć. Przeszliśmy na Humane anticolic.
    Kupka dzisiaj rano mięciutka i po pachy. Mała zdecydowanie spokojniejsza w nocy.

Ogólnie moja córka to straszna płaczka. Wczoraj płacz od 17 do 21 prawie. I powód nieznany... Jak płacze to na całe gardło, że aż ciężko znieść. Ale tłumacze sobie, że po kimś to musi mieć o po prostu trzeba przetrwać ten etap. Liczę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn karmiacych piersia, czy wy stosujecie jakas doete czy jecie wszystko?

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli jem raczej wiekszosc produktow. Przede wszystkim obserwuj dziecko. Pomimo stwierdzenia ze mleko powstaje z krwi to balabym się troszkę najeść bigosu lub fasolki ;)
    U mnie pierwsza corka miala bardzo brzydkie kupki jak zjadlam cos z majonezem albo w occie. Nie wiem czy to byl przypadek ale pierwsze pol roku staralam sie tego nie jesc. Z młodym jeszcze nie zaobserwowalam przebojow żoladkowych - procz tych wzdec ale na to nie mam juz wplywu :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy szeroko pieluchujecie swoje dzieci? Moja lekarka każe profilaktycznie szeroko pieluchować każdego malucha. Nie tymi specjalnymi pieluchami a 2 złożonymi pieluchami tetrowymi... Swoją poprzednią dwójkę tez tak pieluchowałam aż do wyniku usg bioderek

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My nadal w dwupaku, podczytuje Wasze przeboje z maluchami i już się boje swoich przebojów. Po wizycie u gin wiem tylko tyle, że nie ma śladu zbliżającego się porodu no ale różnie może być. Mała waży 3200g i raczej będzie długa, a drobniejsza, czyli łatwiejsza do porodu. Jak nie postanowi wyjść do 30 kwietnia to mamy się zgłosić do szpitala i wtedy mają zdecydować co dalej.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko, narazie bez wiekszych problemow. Polozna kazala tylko soki rozcienczac woda

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem wszystko i jest ok :)

Co do pieluchowania samej z siebie nawet nie przyszłoby mi to do głowy, a w SZR odradzali mówiąc, że to starodawna metoda, od której się odchodzi bo może zaszkodzić dziecku.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je miedzy 75 a 90. Po jedzeniu albo zasypia od razu albo jest bardzo niespokojny, wije się, pręży, placze. Nie wiem czy to kolki czy boli go brzuszek. Pryka okrutnie, ale nie smierdzaco, słychać tylko pierdziochy caly czas. Kupę robi jedna lub dwie dziennie, miękkie w kolorze i konsystencji musztardy. Jutro mam wizytę poloznej to podpytam jak mu pomoc, czy zmiana mleka, czy jakies kropelki...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej jem wszystko, ale z umiarem bo jednak troche sie boje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaa na jakie mleko się teraz zdecydowaliście?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie jem wszystko i boje sie ze cos mu szkodzi, chociaz dzisiejsza noc super - wstal tylko 3 razy na karmienie❤ Pierwszy raz od 2 tygodni sie wyspalam:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj tak sobie śpię...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe9b4d8f59d.jpg

gondi, Agusia_pia, Pineapple, edwarda20, Sassy, Paatka, acygan, Katy, sylvia94 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba przestanę ściągać mleko i dawać małemu, bo on się tym moim nie najada, dam mu 60 ml swojego + do je mm 30-40 i po dwóch godz znowu głodny a jak daję mu samo mm wypije 90 mln i śpi 3 godz jak aniołek. tylko jak wyciszyć laktację? nie mam pokarmu za wiele do 200 mln na dobę ściągnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:12

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja tez wlasnie jem wszystko i boje sie ze cos mu szkodzi, chociaz dzisiejsza noc super - wstal tylko 3 razy na karmienie❤ Pierwszy raz od 2 tygodni sie wyspalam:)
    Ja też na razie jem to na co mam ochotę, chociaż wczoraj znów słuchałam od teściowej, żeby nie jeść surowych jabłek tylko pieczone. Jak Szymka zacznie boleć brzuszek to wtedy będę się zastanawiać co ewentualnie odstawić. U nas noc też super. Spał jak zabity, aż sama go o 2 budziłam na jedzenie, ale tylko dlatego, że mnie piersi już bolały od nadmiaru mleka. Ładnie po jedzeniu mi zasypiał. Chyba zaczął się najadać, bo je i śpi, je i śpi. Ze starszakiem tak nigdy nie miałam.
    Gosiczek ja nie pieluchuję. Ze starszakiem też tego nie robiłam, wszystko było ok z bioderkami.
    Sylvia byłyśmy na tym samym etapie ciąży z tego co pamiętam. Trzymam kciuki żeby u Ciebie samo ruszyło tak jak u mnie.
    Nie wiem czy którejś z Was brakuje brzuszka, ale mi wcale a wcale. Przez to, że musiałam się oszczędzać czułam się jak niepełnosprawna.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku jadłam wszystko ale po tym jaj mała miała gazy i płakała od brzuszka już uważam na to co jem- wszystko lekkostrawme. Surowizne niby powinno się stopniowo wprowadzać, ale od początku pije sok jabłkowo-marchwiowo-burakowy z wyciskarki i nic po nim nie jest. Ale po mizerii- masakra była więc zielonego ogórka już unikam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a ja chyba przestanę ściągać mleko i dawać małemu, bo on się tym moim nie najada, dam mu 60 ml swojego + do je mm 30-40 i po dwóch godz znowu głodny a jak daję mu samo mm wypije 90 mln i śpi 3 godz jak aniołek. tylko jak wyciszyć laktację? nie mam pokarmu za wiele do 200 mln na dobę ściągnę...
    Agusia ja nie planowalam kp, w ciazy cycki w ogole nie urosly i nie mialam ani kropelki siary, wiec laktacja troche mnie zaskoczyla ;p 3 dnia po porodzie piersi byly wielkie, spuchniete, gorące i bolaly bardzo. Mleko lecialo samo. Co robilam? nie dotykalam, nie sciagalam, nie masowalam zeby nie pobudzac jeszcze bardziej, pilam napar z szalwii 3xdzien, zimne prysznice na piersi, i to co najwazniejsze, oklady z kapusty z lodowki. 3 dni takich zabiegow i piersi wrocily do swojego pierwotnego stanu, teraz tylko w ciagu dnia wylatuje kilka kropelek i juz.

Pineapple mnie nie brakuje brzuszka. Lubie sie swobodnie schylac, ubierac sie, zalozyc buty, nie sikac milion razy dziennie itp ;p

Pineapple lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mlodaa na jakie mleko się teraz zdecydowaliście?

Bebilon comfort, po przewertowaniu internetu wychodzi na to,ze jest dość dobry. Zobaczymy.
    Położna mówiła coś o humanie, ale jak widzę babkę, która pytam o mleko czy jakieś kropelki , a ona wyjeżdża mi odrazu z torby z ulotkami , to dziękuje, żeby mi tylko polecała dlatego, ze przychodnia ma podpisana z nimi jakaś pewnie umowę, albo coś.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie między zjedzeniem czegoś A karmieniem zauważcie reakcje maluszka że mu nie pasowało?

Agusia Ty nie chcesz karmić piersią czy zniechęca Cię chwilowo fakt że nie idzie gładko i sprawnie? Bo jeśli to drugie to może spotkanie z CDL pomoże? Mi taka wizyta dużo dała i rozwiala wiele wątpliwości:)

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Bebilon comfort, po przewertowaniu internetu wychodzi na to,ze jest dość dobry. Zobaczymy.
    Położna mówiła coś o humanie, ale jak widzę babkę, która pytam o mleko czy jakieś kropelki , a ona wyjeżdża mi odrazu z torby z ulotkami , to dziękuje, żeby mi tylko polecała dlatego, ze przychodnia ma podpisana z nimi jakaś pewnie umowę, albo coś.

I mowisz ze lepiej jest? Czy to moze kropelki zadzialaly?
    Jutro bede decydowac z polozna co robimy z brzuskiem mojego malucha, bo ciagle ma okrutne gazy, widze jak go to meczy, pewnie go boli ten brzuszek.

Co sie dokladnie dzialo Twojej niuni?

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ