Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda my ma tydzien urodzil sie klocek ponad 4 kg. No to Widzę ze u ciebie podobnie. Póki co robię mu po 90 i zjada. We wtorek wizyta położnej to zspytam o to
-
U nas jest butla 90 mniej więcej co 3 h i polozna powiedziała, że Mała spokojnie może tyle jeść, bo jest duża (3500 przy wyjściu ze szpitala). W między czasie przepajac woda ewentualnie bardzo słabym rumiankiem.
U nas po zmianie mleka minął problem zaparć. Przeszliśmy na Humane anticolic.
Kupka dzisiaj rano mięciutka i po pachy. Mała zdecydowanie spokojniejsza w nocy.
Ogólnie moja córka to straszna płaczka. Wczoraj płacz od 17 do 21 prawie. I powód nieznany... Jak płacze to na całe gardło, że aż ciężko znieść. Ale tłumacze sobie, że po kimś to musi mieć o po prostu trzeba przetrwać ten etap. Liczę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyOli jem raczej wiekszosc produktow. Przede wszystkim obserwuj dziecko. Pomimo stwierdzenia ze mleko powstaje z krwi to balabym się troszkę najeść bigosu lub fasolki
U mnie pierwsza corka miala bardzo brzydkie kupki jak zjadlam cos z majonezem albo w occie. Nie wiem czy to byl przypadek ale pierwsze pol roku staralam sie tego nie jesc. Z młodym jeszcze nie zaobserwowalam przebojow żoladkowych - procz tych wzdec ale na to nie mam juz wplywu -
Dziewczyny czy wy szeroko pieluchujecie swoje dzieci? Moja lekarka każe profilaktycznie szeroko pieluchować każdego malucha. Nie tymi specjalnymi pieluchami a 2 złożonymi pieluchami tetrowymi... Swoją poprzednią dwójkę tez tak pieluchowałam aż do wyniku usg bioderekStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Hej
My nadal w dwupaku, podczytuje Wasze przeboje z maluchami i już się boje swoich przebojów. Po wizycie u gin wiem tylko tyle, że nie ma śladu zbliżającego się porodu no ale różnie może być. Mała waży 3200g i raczej będzie długa, a drobniejsza, czyli łatwiejsza do porodu. Jak nie postanowi wyjść do 30 kwietnia to mamy się zgłosić do szpitala i wtedy mają zdecydować co dalej. -
Mój je miedzy 75 a 90. Po jedzeniu albo zasypia od razu albo jest bardzo niespokojny, wije się, pręży, placze. Nie wiem czy to kolki czy boli go brzuszek. Pryka okrutnie, ale nie smierdzaco, słychać tylko pierdziochy caly czas. Kupę robi jedna lub dwie dziennie, miękkie w kolorze i konsystencji musztardy. Jutro mam wizytę poloznej to podpytam jak mu pomoc, czy zmiana mleka, czy jakies kropelki...
-
A dzisiaj tak sobie śpię...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe9b4d8f59d.jpggondi, Agusia_pia, Pineapple, edwarda20, Sassy, Paatka, acygan, Katy, sylvia94 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
a ja chyba przestanę ściągać mleko i dawać małemu, bo on się tym moim nie najada, dam mu 60 ml swojego + do je mm 30-40 i po dwóch godz znowu głodny a jak daję mu samo mm wypije 90 mln i śpi 3 godz jak aniołek. tylko jak wyciszyć laktację? nie mam pokarmu za wiele do 200 mln na dobę ściągnę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:12
-
nick nieaktualnyoli123 wrote:Ja tez wlasnie jem wszystko i boje sie ze cos mu szkodzi, chociaz dzisiejsza noc super - wstal tylko 3 razy na karmienie❤ Pierwszy raz od 2 tygodni sie wyspalam:)
Gosiczek ja nie pieluchuję. Ze starszakiem też tego nie robiłam, wszystko było ok z bioderkami.
Sylvia byłyśmy na tym samym etapie ciąży z tego co pamiętam. Trzymam kciuki żeby u Ciebie samo ruszyło tak jak u mnie.
Nie wiem czy którejś z Was brakuje brzuszka, ale mi wcale a wcale. Przez to, że musiałam się oszczędzać czułam się jak niepełnosprawna. -
Ja na początku jadłam wszystko ale po tym jaj mała miała gazy i płakała od brzuszka już uważam na to co jem- wszystko lekkostrawme. Surowizne niby powinno się stopniowo wprowadzać, ale od początku pije sok jabłkowo-marchwiowo-burakowy z wyciskarki i nic po nim nie jest. Ale po mizerii- masakra była więc zielonego ogórka już unikam.
-
Agusia_pia wrote:a ja chyba przestanę ściągać mleko i dawać małemu, bo on się tym moim nie najada, dam mu 60 ml swojego + do je mm 30-40 i po dwóch godz znowu głodny a jak daję mu samo mm wypije 90 mln i śpi 3 godz jak aniołek. tylko jak wyciszyć laktację? nie mam pokarmu za wiele do 200 mln na dobę ściągnę...
Pineapple mnie nie brakuje brzuszka. Lubie sie swobodnie schylac, ubierac sie, zalozyc buty, nie sikac milion razy dziennie itp ;pPineapple lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Mlodaa na jakie mleko się teraz zdecydowaliście?
Bebilon comfort, po przewertowaniu internetu wychodzi na to,ze jest dość dobry. Zobaczymy.
Położna mówiła coś o humanie, ale jak widzę babkę, która pytam o mleko czy jakieś kropelki , a ona wyjeżdża mi odrazu z torby z ulotkami , to dziękuje, żeby mi tylko polecała dlatego, ze przychodnia ma podpisana z nimi jakaś pewnie umowę, albo coś. -
A po jakim czasie między zjedzeniem czegoś A karmieniem zauważcie reakcje maluszka że mu nie pasowało?
Agusia Ty nie chcesz karmić piersią czy zniechęca Cię chwilowo fakt że nie idzie gładko i sprawnie? Bo jeśli to drugie to może spotkanie z CDL pomoże? Mi taka wizyta dużo dała i rozwiala wiele wątpliwości:) -
mlodaaa wrote:Bebilon comfort, po przewertowaniu internetu wychodzi na to,ze jest dość dobry. Zobaczymy.
Położna mówiła coś o humanie, ale jak widzę babkę, która pytam o mleko czy jakieś kropelki , a ona wyjeżdża mi odrazu z torby z ulotkami , to dziękuje, żeby mi tylko polecała dlatego, ze przychodnia ma podpisana z nimi jakaś pewnie umowę, albo coś.
I mowisz ze lepiej jest? Czy to moze kropelki zadzialaly?
Jutro bede decydowac z polozna co robimy z brzuskiem mojego malucha, bo ciagle ma okrutne gazy, widze jak go to meczy, pewnie go boli ten brzuszek.
Co sie dokladnie dzialo Twojej niuni?