Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba przechwalilam... Pobudka o 2:45. Jeszxze nie śpimy no Mała po karmieniu urządziła taki raban, że szok... I znów nie wiadomo o co jej chodziło... Wyginała się przy jedzeniu, po jedzeniu krzyk. Mąż ja karmil, to ja od niego przejęłam i nosiłam. Chciałam dać butle ale nie chciała, smoczkiem plula i w ogóle była niespokojna. Potem jeszcze jedna prośba butli to trochę dojadla, zmieniłysny pieluche i teraz leży ma mnie i próbuje zasnąć... A ja wręcz przeciwnie - próbuje nie zasnąć bo jestem wykończona...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 04:48
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A Gabryś budzi się w nocy co 2 h i je 20-50 ml:/ A jeszcze z tydzień temu budzil się 2-3 razy w nocy i jadł 90...
Nie wiem co myśleć.. A jakim mlekiem Karnice? Dwa już przeszłam... A powiem szczerze że jak robie tego mleka 90 ml A on zjada 20 i potem muszę resztę wylać to tego mleka idzie...
To Gabryś 3-4 h przesypial z 2 tyg temu.
-
U nas wczoraj mały zafundował wieczór pełen atrakcji, od 18 do północy darł się, prężył, już na rękach po karmieniu usypial a jak się go odkładalo do łóżeczka to oczy jak 5zl i znowu krzyk w nieboglosy.. Jak w końcu zasnął to dopiero teraz o 5 obudziłam go na jedzenie, mam nadzieję że uda mi się go jakoś sprawnie odłożyć.. :p07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Laski u nas noc wzorowa mały zjadł l 22 potem po 1 a następnie o 5. Daje tylko mm swoje sciagam i stoi póki co ale widze ze mu lepiej po mm niestety i spokojniej śpi i kupki ładne także moje cycki ida juz na emeryturę heeh
-
Ja też właśnie bebiko i gazów jest Full... kup idzieteż 1-2.
Ja stosowalam i bebiko I babydream...
Tylko u mnie właśnie napinanie brzuszka i prezencie i gazy... Ale w takiej ilości jak dziś w nocy i wczoraj to nie było jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 05:53
-
Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, a jak już nadrobię to zaraz zapomnę co przeczytałam wiec wybaczcie gdy to już było, a na pewno był taki temat tutaj poruszany.
Mój maluch na początku miał problem z ssaniem piersi. W szpitalu kazali dawać mi cycka, po daniu cycka odciągać pokarm laktatorem i w tym samym czasie mąż miał dokarmiać mm. Moje cycki już nie ogarniały. Każda położna mówiła mi co innego. Jedna, ze mogę karmić z jednej piersi 30 min przy kolejnym karmieniu zmienić pierś, druga ze muszę sobie rozkładać raz jedna a raz druga podczas jednego karmienia, a trzecia to już wogole kazała dawać cyca i od razu ściągać laktatorem. Przy sposobie położnej nr 3 ja nie wyrabiałam już z bólu i jak skończyłam ściągać laktatorem to zaraz musiałam znowu przyłożyć małego do piersi. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala do domu i zaczęłam robić po swojemu. W sensie, ze najpierw daje jedna pierś na 15 min- mały najadą się bo od razu zasypia. Wiec ja odkładam go do łóżeczka i w tym czasie idę po pieluchę itd przebieram go i potem kolejna pierś na 15 min. Taki system chyba bardziej mu pasuje bo śpi potem 3godziny a nie 10 czy 30 min. Ale.... po każdym karmieniu ma zrobiona jedna wielka kupę. Z racji tego, ze mały ma dopiero 4 dni to zaczelam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Ba początku miał smolki takie kleiki, ale od wczoraj ma takie rzadkie i do tego dzisiaj miał jakies kuleczki żółte. Mało tego było, ale czy to nie za dużo tych kup i nie za szybko są takie „normalne” ? Nie powinien mieć jeszcze takiej smolki? -
Malyprosiaczek u nas smolki już nie było po 3 dniach i kupki były właśnie takie żółte, grudkami - i to jest prawidłowa Kupka niemowlaka. Ile tych kup powinno być to nie wiem ale słyszałem że może być po każdym karmieniu albo tylko raz dziennie i że to też jest normalne i nie ma czym się martwić.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, a jak już nadrobię to zaraz zapomnę co przeczytałam wiec wybaczcie gdy to już było, a na pewno był taki temat tutaj poruszany.
Mój maluch na początku miał problem z ssaniem piersi. W szpitalu kazali dawać mi cycka, po daniu cycka odciągać pokarm laktatorem i w tym samym czasie mąż miał dokarmiać mm. Moje cycki już nie ogarniały. Każda położna mówiła mi co innego. Jedna, ze mogę karmić z jednej piersi 30 min przy kolejnym karmieniu zmienić pierś, druga ze muszę sobie rozkładać raz jedna a raz druga podczas jednego karmienia, a trzecia to już wogole kazała dawać cyca i od razu ściągać laktatorem. Przy sposobie położnej nr 3 ja nie wyrabiałam już z bólu i jak skończyłam ściągać laktatorem to zaraz musiałam znowu przyłożyć małego do piersi. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala do domu i zaczęłam robić po swojemu. W sensie, ze najpierw daje jedna pierś na 15 min- mały najadą się bo od razu zasypia. Wiec ja odkładam go do łóżeczka i w tym czasie idę po pieluchę itd przebieram go i potem kolejna pierś na 15 min. Taki system chyba bardziej mu pasuje bo śpi potem 3godziny a nie 10 czy 30 min. Ale.... po każdym karmieniu ma zrobiona jedna wielka kupę. Z racji tego, ze mały ma dopiero 4 dni to zaczelam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Ba początku miał smolki takie kleiki, ale od wczoraj ma takie rzadkie i do tego dzisiaj miał jakies kuleczki żółte. Mało tego było, ale czy to nie za dużo tych kup i nie za szybko są takie „normalne” ? Nie powinien mieć jeszcze takiej smolki?
U nas wczoraj było ok. W domu troszkę marudziła , na placu zabaw spała jak zabita, budziła się tylko na karmienie. Nocka też super. W dzień 3 brzydkie kupki, w nocy jedna (mała) i bez płaczu (zrobiła przez sen). Wczoraj pochłonęłam duże ilości bmk (ser, tort z bitą śmietaną itp), zobaczymy co dzis się będzie działo...
-
I u nas nocki spokojne, ale mala spi z nami, przynajmniej tak mozemy wszyscy sie wyspac
ecxoraj po kapieli jak zasnela to spala chyba blisko 4 godz
az bylam w szoku.
Bratowa wczoraj mi doradzila, zeby pod koniec karmienia okryc dziecko pieluszka flanelowa zeby troszke sie ogrzala i wtedy z ta pieluszka odlozyc do lozeczka,bo byc moze dziecko reaguje na zmiane temperatury. Ja jeszcze nie probowalam,ale mamy dzieci "nieodkladalnych" moze warto sprawdzic? -
No u nas dalej luks w nocy- mała śpi od 22 do 5
w ciągu dnia nadrabia jedzenie, i to tak że mi cycki już zaczynają nie wyrabiać. Mam troszkę zamrożonego swojego, więc będę się ratować. Nie wiem czy to juz nie ten kryzys laktacyjny co jest w 3 tygodniu.
-
Byłam u pediatry. Tak jak myślałam- zmieniamy mleko na HA. Starsza miała skaze i teraz też może być. Jak nie pomoże to na bezlaktozowe. Pediatra poleciła krople biogaia na kolki bo możliwe że to jednak kolki. A Gabryś tylko wyjechał wózkiem to od razu zasnął. I śpi o dziwo jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 10:43
-
nick nieaktualny
-
Malyprosiaczek jeśli kupy sa mega rzadkie to może być właśnie przez sposob karmienia. Dziecko powinno pić z jednej piersi przy jednym posiłku a przy następnym z drugiej bo pierwsze mleko z piersi jest rzadsze żeby zaspokoić nie tylko głód ale i pragnienie niemowlaka. Karmiąc z dwóch piersi dziecko dostaje bardziej wodnisty pokarm a ten tłustszy treściwy nie jest ściągany. Przy okazji dziecko uczy się "łatwego mleka" bo pierwsze mleko szybko wypływa a to moze zaburzyć proces ssania i laktacje.
Kachna62, Sassy lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Witajcie !
Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.
https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/
Pozdrawiam
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
U nas częste nocne budzenie i rano brzydka kupa. Pianista i dużo. Nic dziś idę do pediatry że starszakiem i młodym. Nadal mam wrażenie że ma katar ale on tyle ulewa że sama głupiej przybiera dużo w tydzień ponad 300 gram więc wydaje mi się że przejada.
-
Generalnie dziewczyny to jestem zalamana
mlody ciagle chce byc na rekach, e nocy usypia dopiero w moich objeciach i nie sposob go odlozyc musze spac z nim na piersi od rana nudzi i marudzi, nie do odlozenia ciagle na rekach nawet nie mam jak sobie sniadania zrobic, przebrac sie... nic zupelnie nic, kregoslup mi wysiada, zalamalam sie:( myslalam ze to wszystko bedzie troche latwiejsze tymczasem wszystko mnie przerasta
-
oli123 wrote:Generalnie dziewczyny to jestem zalamana
mlody ciagle chce byc na rekach, e nocy usypia dopiero w moich objeciach i nie sposob go odlozyc musze spac z nim na piersi od rana nudzi i marudzi, nie do odlozenia ciagle na rekach nawet nie mam jak sobie sniadania zrobic, przebrac sie... nic zupelnie nic, kregoslup mi wysiada, zalamalam sie:( myslalam ze to wszystko bedzie troche latwiejsze tymczasem wszystko mnie przerasta
Powodzenia dasz radę nie masz łatwo ale nie załamuj się wyrośnie max kilka miesięcy i zacznie inne etapy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 12:32