X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przechwalilam... Pobudka o 2:45. Jeszxze nie śpimy no Mała po karmieniu urządziła taki raban, że szok... I znów nie wiadomo o co jej chodziło... Wyginała się przy jedzeniu, po jedzeniu krzyk. Mąż ja karmil, to ja od niego przejęłam i nosiłam. Chciałam dać butle ale nie chciała, smoczkiem plula i w ogóle była niespokojna. Potem jeszcze jedna prośba butli to trochę dojadla, zmieniłysny pieluche i teraz leży ma mnie i próbuje zasnąć... A ja wręcz przeciwnie - próbuje nie zasnąć bo jestem wykończona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 04:48

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gabryś budzi się w nocy co 2 h i je 20-50 ml:/ A jeszcze z tydzień temu budzil się 2-3 razy w nocy i jadł 90...
    Nie wiem co myśleć.. A jakim mlekiem Karnice? Dwa już przeszłam... A powiem szczerze że jak robie tego mleka 90 ml A on zjada 20 i potem muszę resztę wylać to tego mleka idzie...
    To Gabryś 3-4 h przesypial z 2 tyg temu.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kolejna pobudka pierwsza o 11:30 do 12:30 druga od 2 do 3:30 i znow wisi na cycku, maz spi w najlepsze bo przyjechal z niemiec a ja padnieta

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj mały zafundował wieczór pełen atrakcji, od 18 do północy darł się, prężył, już na rękach po karmieniu usypial a jak się go odkładalo do łóżeczka to oczy jak 5zl i znowu krzyk w nieboglosy.. Jak w końcu zasnął to dopiero teraz o 5 obudziłam go na jedzenie, mam nadzieję że uda mi się go jakoś sprawnie odłożyć.. :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u nas noc wzorowa mały zjadł l 22 potem po 1 a następnie o 5. Daje tylko mm swoje sciagam i stoi póki co ale widze ze mu lepiej po mm niestety i spokojniej śpi i kupki ładne także moje cycki ida juz na emeryturę heeh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja kamrie bebiko 1 póki co i mały dobrze toleruje ida gazy kupki są średnio dwie na dobę więc w normie ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie bebiko i gazów jest Full... kup idzieteż 1-2.
    Ja stosowalam i bebiko I babydream...
    Tylko u mnie właśnie napinanie brzuszka i prezencie i gazy... Ale w takiej ilości jak dziś w nocy i wczoraj to nie było jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 05:53

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, a jak już nadrobię to zaraz zapomnę co przeczytałam wiec wybaczcie gdy to już było, a na pewno był taki temat tutaj poruszany.

Mój maluch na początku miał problem z ssaniem piersi. W szpitalu kazali dawać mi cycka, po daniu cycka odciągać pokarm laktatorem i w tym samym czasie mąż miał dokarmiać mm. Moje cycki już nie ogarniały. Każda położna mówiła mi co innego. Jedna, ze mogę karmić z jednej piersi 30 min przy kolejnym karmieniu zmienić pierś, druga ze muszę sobie rozkładać raz jedna a raz druga podczas jednego karmienia, a trzecia to już wogole kazała dawać cyca i od razu ściągać laktatorem. Przy sposobie położnej nr 3 ja nie wyrabiałam już z bólu i jak skończyłam ściągać laktatorem to zaraz musiałam znowu przyłożyć małego do piersi. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala do domu i zaczęłam robić po swojemu. W sensie, ze najpierw daje jedna pierś na 15 min- mały najadą się bo od razu zasypia. Wiec ja odkładam go do łóżeczka i w tym czasie idę po pieluchę itd przebieram go i potem kolejna pierś na 15 min. Taki system chyba bardziej mu pasuje bo śpi potem 3godziny a nie 10 czy 30 min. Ale.... po każdym karmieniu ma zrobiona jedna wielka kupę. Z racji tego, ze mały ma dopiero 4 dni to zaczelam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Ba początku miał smolki takie kleiki, ale od wczoraj ma takie rzadkie i do tego dzisiaj miał jakies kuleczki żółte. Mało tego było, ale czy to nie za dużo tych kup i nie za szybko są takie „normalne” ? Nie powinien mieć jeszcze takiej smolki?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek u nas smolki już nie było po 3 dniach i kupki były właśnie takie żółte, grudkami - i to jest prawidłowa Kupka niemowlaka. Ile tych kup powinno być to nie wiem ale słyszałem że może być po każdym karmieniu albo tylko raz dziennie i że to też jest normalne i nie ma czym się martwić.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, a jak już nadrobię to zaraz zapomnę co przeczytałam wiec wybaczcie gdy to już było, a na pewno był taki temat tutaj poruszany.

Mój maluch na początku miał problem z ssaniem piersi. W szpitalu kazali dawać mi cycka, po daniu cycka odciągać pokarm laktatorem i w tym samym czasie mąż miał dokarmiać mm. Moje cycki już nie ogarniały. Każda położna mówiła mi co innego. Jedna, ze mogę karmić z jednej piersi 30 min przy kolejnym karmieniu zmienić pierś, druga ze muszę sobie rozkładać raz jedna a raz druga podczas jednego karmienia, a trzecia to już wogole kazała dawać cyca i od razu ściągać laktatorem. Przy sposobie położnej nr 3 ja nie wyrabiałam już z bólu i jak skończyłam ściągać laktatorem to zaraz musiałam znowu przyłożyć małego do piersi. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala do domu i zaczęłam robić po swojemu. W sensie, ze najpierw daje jedna pierś na 15 min- mały najadą się bo od razu zasypia. Wiec ja odkładam go do łóżeczka i w tym czasie idę po pieluchę itd przebieram go i potem kolejna pierś na 15 min. Taki system chyba bardziej mu pasuje bo śpi potem 3godziny a nie 10 czy 30 min. Ale.... po każdym karmieniu ma zrobiona jedna wielka kupę. Z racji tego, ze mały ma dopiero 4 dni to zaczelam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Ba początku miał smolki takie kleiki, ale od wczoraj ma takie rzadkie i do tego dzisiaj miał jakies kuleczki żółte. Mało tego było, ale czy to nie za dużo tych kup i nie za szybko są takie „normalne” ? Nie powinien mieć jeszcze takiej smolki?
    Tak jest ok. Dziecko kp może robić b.dużo kup jak i bardzo mało. Smółki u nas skończyły się w szpitalu (po 2 dniach), a kupa przypominająca jakecznicę na tym etapie też jest normalna (te grudki to niestrawione tłuszcz). W kupie niepokojący może być zapach, piana, śluz, zielony kolor itp, przy czym jedna kupka o dziwnym wyglądzie reż się może zdarzyć i nie musi nic strasznego oznaczać

U nas wczoraj było ok. W domu troszkę marudziła , na placu zabaw spała jak zabita, budziła się tylko na karmienie. Nocka też super. W dzień 3 brzydkie kupki, w nocy jedna (mała) i bez płaczu (zrobiła przez sen). Wczoraj pochłonęłam duże ilości bmk (ser, tort z bitą śmietaną itp), zobaczymy co dzis się będzie działo...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas nocki spokojne, ale mala spi z nami, przynajmniej tak mozemy wszyscy sie wyspac :) ecxoraj po kapieli jak zasnela to spala chyba blisko 4 godz :) az bylam w szoku.
    Bratowa wczoraj mi doradzila, zeby pod koniec karmienia okryc dziecko pieluszka flanelowa zeby troszke sie ogrzala i wtedy z ta pieluszka odlozyc do lozeczka,bo byc moze dziecko reaguje na zmiane temperatury. Ja jeszcze nie probowalam,ale mamy dzieci "nieodkladalnych" moze warto sprawdzic?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas dalej luks w nocy- mała śpi od 22 do 5 ;-) w ciągu dnia nadrabia jedzenie, i to tak że mi cycki już zaczynają nie wyrabiać. Mam troszkę zamrożonego swojego, więc będę się ratować. Nie wiem czy to juz nie ten kryzys laktacyjny co jest w 3 tygodniu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam u pediatry. Tak jak myślałam- zmieniamy mleko na HA. Starsza miała skaze i teraz też może być. Jak nie pomoże to na bezlaktozowe. Pediatra poleciła krople biogaia na kolki bo możliwe że to jednak kolki. A Gabryś tylko wyjechał wózkiem to od razu zasnął. I śpi o dziwo jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 10:43

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwszy dzien zostalam sama z dwojka bo maz wrocil do pracy :) Jak na razie nie ma krzywdy :) Grunt zebym dala rade zrobic chociaz obiad :P

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek jeśli kupy sa mega rzadkie to może być właśnie przez sposob karmienia. Dziecko powinno pić z jednej piersi przy jednym posiłku a przy następnym z drugiej bo pierwsze mleko z piersi jest rzadsze żeby zaspokoić nie tylko głód ale i pragnienie niemowlaka. Karmiąc z dwóch piersi dziecko dostaje bardziej wodnisty pokarm a ten tłustszy treściwy nie jest ściągany. Przy okazji dziecko uczy się "łatwego mleka" bo pierwsze mleko szybko wypływa a to moze zaburzyć proces ssania i laktacje.

Kachna62, Sassy lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas częste nocne budzenie i rano brzydka kupa. Pianista i dużo. Nic dziś idę do pediatry że starszakiem i młodym. Nadal mam wrażenie że ma katar ale on tyle ulewa że sama głupiej przybiera dużo w tydzień ponad 300 gram więc wydaje mi się że przejada.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• oli123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja dzis pierwszy dzien zostalam sama z dwojka bo maz wrocil do pracy :) Jak na razie nie ma krzywdy :) Grunt zebym dala rade zrobic chociaz obiad :P
    Podziwiam, ja przy jednym nie jestem w stanie zrobic obiadu

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dziewczyny to jestem zalamana :( mlody ciagle chce byc na rekach, e nocy usypia dopiero w moich objeciach i nie sposob go odlozyc musze spac z nim na piersi od rana nudzi i marudzi, nie do odlozenia ciagle na rekach nawet nie mam jak sobie sniadania zrobic, przebrac sie... nic zupelnie nic, kregoslup mi wysiada, zalamalam sie:( myslalam ze to wszystko bedzie troche latwiejsze tymczasem wszystko mnie przerasta

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Generalnie dziewczyny to jestem zalamana :( mlody ciagle chce byc na rekach, e nocy usypia dopiero w moich objeciach i nie sposob go odlozyc musze spac z nim na piersi od rana nudzi i marudzi, nie do odlozenia ciagle na rekach nawet nie mam jak sobie sniadania zrobic, przebrac sie... nic zupelnie nic, kregoslup mi wysiada, zalamalam sie:( myslalam ze to wszystko bedzie troche latwiejsze tymczasem wszystko mnie przerasta
    Oli no nie masz łatwo współczuję są dzieci nieodkladalne. U mnie starszakiem był średniakiem a Kostek to aniołek śpiący w dzień prawie non stop w nocy trochę bardziej aktywny ale dalej grzeczny wystarczy mu ze jestem obok.
    Powodzenia dasz radę nie masz łatwo ale nie załamuj się wyrośnie max kilka miesięcy i zacznie inne etapy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 12:32

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ