Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
oli123 wrote:My mamy straszny problem z odparzona pupa i nie mizemy sobie z nim porodzic od 2 tygodni, pomocy! Jeszcze jedno pytanko mam.. jak dbacie o uszy swoich pociech? Czym je czyscicie i jak czesto
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Jupik robie prywatnie. Moja polozna tez mi dawala namiary na Czechoslowacką, mozna tez w Medeorze i jeszcze gdzies. Ale na Czechoslowacką nie chce mi sie jechac ;p w Medeorze terminy na czerwiec. A 120 zl za komfort, bo mam rzut beretem, to nie majątek
-
Jupik Edwarda-salve, Trimed , sanmed też robią. Salve 100/120 zł Trimed-100 zł sanmed-80 zł.
Też napletja nie ruszam. A majtki wyszczuplające zaczęłam nosić tydzień po cc. Nie całe dnie ale parę h. Wszystkie znajome od razu kazały nosić bo potem jest dramat. Na mam jeszcze bardzo dużo skóry...
-
AJrin wrote:Co do zastrzyków tak miałam 10 wbrzuch raz dziennie po CC to profilaktyka zakrzepicy.
a ja nie dostałam żadnych zastrzyków po CC w brzuch... -
Agusia_pia wrote:a ja nie dostałam żadnych zastrzyków po CC w brzuch...
No i ja nie,ale mialam trzy w szpitalu w reke. Mam nadzieje, ze wiedza co robią
Jak czytam o Waszych problemach kolkowych, odparzeniach itd to ciesze sie,ze moja jest tylko cycoholikiem i mam nadzieje, ze tak juz zostaniechyba tych kolek boje sie najbardziej jednak.
Czy ktoras z Was miala szwy rozpuszczalne po cc?jesli tak, to po jakim czasie rozpuscily sie? U mnie trzeci tydzien i jeszcze te koncowki wisza -
Moim zdaniem pasy poporodowe itp, to wyciąganie kasy. Nie ma to żadnego naukowego uzasadnienia. Owszem koryguje wygląd w trakcie noszenia (tj make up, więc na wyjścia ok) ale po zdjęciu jest tak jak było, a może gorzej jeśli nosi się ciągle, bo mięśnie nie pracują tak jak powinny. Nadmiar tłuszczu trzeba spalić, a na elastycznosc skóry wpływa genetyka (m.in zawartość kolagenu itp), masaże, ultradźwięki i tego typu zabiegi ujędrniające oraz ćwiczenia tych problemowych partii ciała (tylko z tym nie zawsze można ruszyć zaraz po porodzie)
Kachna62 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mamy dzisiaj mały-wielki sukces! Amelka nie płakała podczas kąpieli
. Ani razu jak była w wodzie
. Pomogła zmiana temperatury wody na zdecydowanie cieplejsza
.
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika, gratulacje
nasza tak lubi kąpiele, że jednak kąpiemy ją codziennie, czasem jak nie możemy co 2 dni. Przed jej urodzeniem myśleliśmy że rzadziej ja będziemy moczyć, bo niby teraz mówią że można co 2-3 dni. Ale nawet jak płacze przed kąpielą to w wanience pełen relaks
darika lubi tę wiadomość
-
Nie wierzę, ale mamy drugi sukces! Moja córka, pierwszy raz zasnęła SAMA w łóżeczku, a nie na rękach albo klatce piersiowej. Oczywiście musiałam jej trochę pomóc i położyłam na niej rękę i przekręcilam ją na boczek i powoli, powoli zasnęła... Kurde ale się cieszę
.
edwarda20, Halina90, Sassy lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Jupik robie usg w Salve na łagiewnickiej.
Acygan, koncowki są ze szwu nierozpuszczalnego ;p Tez tak mialam. W szpitlu kazali po tygodniu je obciac po prostu. Obcielam po 2 tyg. Reszta szwu jest rozpuszczalna i mam wrazenie ze po kilku dniach sie rozpuscila.
Moj placze tylko po wyjeciu z wanienki i nie wiem czy jest mu zimno (mamy w domu ciagle 24-25 stopni), czy jest glodny, bo kapiemy pol godziny przed jedzeniem. Wiem, powinnam wczesniej ale nie mam serca budzic dziecka jak ladnie spi
-
Edwarda, też właśnie myślałam żeby tam zrobić, z takich placówek ta jest najbliżej nas
i chyba przepiszemy się tez tam do pediatry - teraz jesteśmy na rejonie ale przychodnia beznadziejna. I tak mała będzie jeszcze w enel medzie ale chciałam też jakiegoś pediatrę bliżej domu i na nfz. Ty zapisałas się do pediatry też do Salve czy masz jakiegoś innego?
Nasza też płacze jak ją wyciągamy- dokładniej jak ja owijamy w ręcznik. Ale to i z głodu (po kąpieli ma ostatnie karmienie przed spaniem) i z niezadowolenia że jest koniec kapanka (przynajmniej my tak to odbieramy).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 21:14
-
Ja miałam szwy do zdjęcia po CC. Co do kąpieli to u nas juz zaczyna sie podobac synowi ale zmienilam taktykę z kapaniem bo wczesniej kąpiel była jak wstał i był krzyk bo głodny a trochę sie schodzi z myciem ubraniem itp a teraz kąpiel jest miedzy karmieniem jak synek jest aktywny i jest mniej krzyku
-
U nas kapiele stały się bezproblemowe po zmianie ręcznika na taki z mikrofibry i nie wpychanie Małego w kaptur od ręcznika na siłę
teraz kąpiel i czas po są Super!
W temacie szwów- czy u tych z Was które rodziły sn te szwy wychodziły? Mam rozpuszczalne i dzisiaj wydaje mi się że kilka takich niteczek wypadło.. zadzwonię jutro do gina spytać czy to normalne bo nie spodziewałam się czegoś takiego;) -
Jupik wrote:Edwarda, też właśnie myślałam żeby tam zrobić, z takich placówek ta jest najbliżej nas
i chyba przepiszemy się tez tam do pediatry - teraz jesteśmy na rejonie ale przychodnia beznadziejna. I tak mała będzie jeszcze w enel medzie ale chciałam też jakiegoś pediatrę bliżej domu i na nfz. Ty zapisałas się do pediatry też do Salve czy masz jakiegoś innego?
Nasza też płacze jak ją wyciągamy- dokładniej jak ja owijamy w ręcznik. Ale to i z głodu (po kąpieli ma ostatnie karmienie przed spaniem) i z niezadowolenia że jest koniec kapanka (przynajmniej my tak to odbieramy).
Ja sie przeprowadzilam z retkini na julianow miesiac przed porodem ;p Wiec tuz przed szukalam przychodni, mam 2 blizej ale taki total prl. Babeczki polecały salve i poki co jestem bardzo zadowolona. Nowiutka, czysciutka, duzo wolnych terminow, pediatra przemila kobitka, czy dobra to nie wiem, ale bardzo sympatyczna a to pol sukcesuA no i polozna rewelka, nie spodziewalam sie nawet ze moze byc tak milo i profesjonalnie
Tez mam opieke medyczna w enelmedzie ale jeszcze sie zastanawiam czy zapisac dziecko.
-
U nas tez pomogla cieplejsza woda i maly placze tez tylko przy wyciaganiu z wanienki
Kaszelkowa, mi tez sie przedwczoraj wydawalo, ze mialam kawaleczki szwow na papierze przy podcieraniu wiec moze tak jest, ale tez mi sie to dziwne wydawalo..xd
U nas dzisiaj noc pięknie przespana, ale za to dzien prawie caly na cycku, a ze mialam urodziny i mialam gosci to bylo to bardziej uciążliwe:/ Za to wieczorem poszlismy z chlopakiem do kina i dopiero wracamy, maly spi, ale chyba go bede budzic na jedzenie za 2 godzinki jak sam sie nie obudzi :p -
Byłam u ginekologa w sprawie tych zastrzyków. Faktycznie mam brać tylko 10, a te 20 przy wypisie to się machnęli bo przecież 20 zastrzyków to za dużo. Ale gin mnie od razu zbadał, zobaczył ranę po cc. I powiem Wam, ze załamałam się. Muszę brać antybiotyk bo w ranie zrobił mi się mały krwiak. Jeśli rana będzie się powiększać, bolec lub będę miała gorączkę to muszę jechać na 3-4 doby do szpitala żeby podać mi antybiotyki dożylnie. Na razie dostałam doustnie antybiotyk i wgl lekarza to przez kp nic małemu nie przejdzie, ale ja mam schize ze mały tez tez antybiotyk dostanie przez mleko
za tydzień kontrola
Mój maluszek uwielbia kąpiele. Śmieje się i może leżeć i leżeć. Robi się niespokojny w trakcie wyciągania z wanienki ale trwa to krótko bo wanienkę stawiam obok przewijaka wiec szybko owijam go w ciepły kocykWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:29
-
Codziennie próbowałam Was nadrobić i dzisiaj się udało
My używamy chusteczek Waterwipes więc sądziłam że odparzenia nas ominą Niestety nie Ale zorientowałam się że one aż kapia woda więc teraz po wytarciu pupy osuszamy ja wacikiem na to bepanthen i dopiero zamykamy - prawie znikneloi czytałam jeszcze żeby przeżywać naporem z rumianku bo osusza ale nasz sposób działa więc tego nie testowałam.
Jeśli dziecko płacze z powodu brzuszka, bez odbicia a leżenie na brzuchu /klatce nie pomaga to polecam też delikatny masaż - ruchy przeciwne do wskazówek zegara- wczoraj w ten sposób mały zasnal.
Szwy po cc miałam przycięte a reszta rozpuściła sie chyba po kilku dniach.
U nas po wyjęciu z wanienki też płacz ale otulam ręcznikiem i pochylam się na chwilę rozmawiając do maluszka i się uspokaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:46
Sassy lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ja sie przeprowadzilam z retkini na julianow miesiac przed porodem ;p Wiec tuz przed szukalam przychodni, mam 2 blizej ale taki total prl. Babeczki polecały salve i poki co jestem bardzo zadowolona. Nowiutka, czysciutka, duzo wolnych terminow, pediatra przemila kobitka, czy dobra to nie wiem, ale bardzo sympatyczna a to pol sukcesu
A no i polozna rewelka, nie spodziewalam sie nawet ze moze byc tak milo i profesjonalnie
Tez mam opieke medyczna w enelmedzie ale jeszcze sie zastanawiam czy zapisac dziecko.
No to mnie upewnilas tylko, żeby się tam przepisać. I USG też tam zrobie, bo polowanie teraz na termin z nfz nie dla mnie, a znając życie i tak nie byłabym zadowolona,nawet w enel medzie jak raz zrobilam usg ciąży to żałowałam i wszystkie robiłam prywatnie.
A położna pewnie ta sama, bo ja też mam ją z Salve (chodziła w szpitalu jak byłam po porodzie i się polecała) i ona też mnie namawiała do zmiany przychodni na Łagiewnicką (bo jej mówiliśmy że nasza strasznie kiepska).