Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Zakladacie juz pieluchy dwojki? Bo koncza mi sie jedynki a mam zapas dwojek i sa niby od 3 kg i sie zastanawiam od kiedy mozna. Sprobowac sprobuje,zobaczymy co z tego wyjdzie
-
Moj raczej spokojny. Jak placze (a robi to jak boli brzuszek lub jak jest bardzo glodny) to dosyc szybko daje sie uspokoic. Na szczęscie, bo serce mi pęka jak tak bardzo placze.
My caly czas na jedynkach i pewnie jeszcze troche je ponosi. Dwójki Pampersa sprobowalam bo nie zauwazylam ze to dwojka i byl zdecydowanie za duzy. A i testujemy rozne firmy pieluszek, poki co pampers i dada nie widze roznicy, dzis zaczelismy uzywac tych z lidla i zobaczymy jak bedzie.
Katy, moj jak jest glodny i go biore na ręce, to przekręca głowę (prawidlowy odruch noworodka) tak, że ssie mi ramię ;p Albo ssie swoje rączki.
-
A ja odkryłam Amerykę. Przez problem z rozwalonym sutkiem (rozwalił mi się jeszcze bardziej bo mała znów mi długo wisiała a ciągnęła z taką siłą że hej) zaczęłam ściągać z tej piersi laktatorem i dawać jej z butli (do czasu zaleczenia sutka). I tak sobie laktację rozkręciłam w tej piersi, że szok. Doszłam do wniosku, ze laktatorem ściągam do końca i dlatego, a mała jednak nigdy do końca nie dopija bo je a potem ciumka. Tak więc Acygan, może to jest sposób, żebyś miała więcej pokarmu.
Poza tym byliśmy pierwszy dzień na działce i dziecko anioł. W domu w ciągu dnia dokazuje, a na dzialce tylko jadła i spała. Szok. Chyba świeże powietrze swoje robi. -
Ja już od 2 tygodni na 2 haha one niewiele większe od 1 serio a zemoj waży 4800 to dawno pasują jedynej miałam 1 mała paczkę.
-
Zakladam te dwojki, zobaczymy. Na chwile obecna to niewazne w jakim rozmiarze ale wyplywa nam kupa boczkiem jak na boku leży. Nie wiem co robie nie tak przy zakładaniu. Moze dojde do wprawy
Jupik ja mleko mam z tego co widze, piersi zrobily sie znowu pelniejsze, przez kilka dni pilam femaltiker i mala tez zrobila sie spokojniejsza,moge wyjac cyca z buzi i odejść,wiec to juz duzoale moze z ciekawosci sprawdze sobie laktatorem jak to wyglada. No i tez czekam az skonczy ten miesiac przynajmniej zeby podac smoczka,moze wtedy bedzie odrobine latwiej.
-
U mnie wczoraj wreszcie wyklarowała się sytuacja połogowa. Wyleciał ze mnie wielki skrzep, wychodzi na to, że to ten, który widziała ginekolog na usg. Od tego czasu już cieknie ze mnie tylko żółtawy śluz. Więc przynajmniej już się nie muszę obawiać łyżeczkowania.
Kinga., Halina90 lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Zakladam te dwojki, zobaczymy. Na chwile obecna to niewazne w jakim rozmiarze ale wyplywa nam kupa boczkiem jak na boku leży. Nie wiem co robie nie tak przy zakładaniu. Moze dojde do wprawy
Jupik ja mleko mam z tego co widze, piersi zrobily sie znowu pelniejsze, przez kilka dni pilam femaltiker i mala tez zrobila sie spokojniejsza,moge wyjac cyca z buzi i odejść,wiec to juz duzoale moze z ciekawosci sprawdze sobie laktatorem jak to wyglada. No i tez czekam az skonczy ten miesiac przynajmniej zeby podac smoczka,moze wtedy bedzie odrobine latwiej.
-
oli123 wrote:My mamy straszny problem z odparzona pupa i nie mizemy sobie z nim porodzic od 2 tygodni, pomocy! Jeszcze jedno pytanko mam.. jak dbacie o uszy swoich pociech? Czym je czyscicie i jak czesto
-
oli123 wrote:My mamy straszny problem z odparzona pupa i nie mizemy sobie z nim porodzic od 2 tygodni, pomocy! Jeszcze jedno pytanko mam.. jak dbacie o uszy swoich pociech? Czym je czyscicie i jak czesto
Za nami fantastyczny dzień, kolejny poza domem. Dzięki temu Mała śpi lepiej w nocy. Dzisiaj właśnie idę kupić pierwszy raz pieluszki, bo skończył nam się zapas z baby showerAle biorę jeszcze jedynki.