X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zakladacie juz pieluchy dwojki? Bo koncza mi sie jedynki a mam zapas dwojek i sa niby od 3 kg i sie zastanawiam od kiedy mozna. Sprobowac sprobuje,zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Ja się przymierzam, jak zejdą 1, bo powoli robią się za małe i za mało chłonne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie też mamy plan przejść z 1 na 2ki bo mam wrażenie, że małej już się mocno odciskają no i raz już kupa poleciała plecami na bodziak... ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj raczej spokojny. Jak placze (a robi to jak boli brzuszek lub jak jest bardzo glodny) to dosyc szybko daje sie uspokoic. Na szczęscie, bo serce mi pęka jak tak bardzo placze.

My caly czas na jedynkach i pewnie jeszcze troche je ponosi. Dwójki Pampersa sprobowalam bo nie zauwazylam ze to dwojka i byl zdecydowanie za duzy. A i testujemy rozne firmy pieluszek, poki co pampers i dada nie widze roznicy, dzis zaczelismy uzywac tych z lidla i zobaczymy jak bedzie.

Katy, moj jak jest glodny i go biore na ręce, to przekręca głowę (prawidlowy odruch noworodka) tak, że ssie mi ramię ;p Albo ssie swoje rączki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ssie raczki ;p A raz w aucie chcial ssac wkladke od fotelika xd

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkryłam Amerykę. Przez problem z rozwalonym sutkiem (rozwalił mi się jeszcze bardziej bo mała znów mi długo wisiała a ciągnęła z taką siłą że hej) zaczęłam ściągać z tej piersi laktatorem i dawać jej z butli (do czasu zaleczenia sutka). I tak sobie laktację rozkręciłam w tej piersi, że szok. Doszłam do wniosku, ze laktatorem ściągam do końca i dlatego, a mała jednak nigdy do końca nie dopija bo je a potem ciumka. Tak więc Acygan, może to jest sposób, żebyś miała więcej pokarmu.
    Poza tym byliśmy pierwszy dzień na działce i dziecko anioł. W domu w ciągu dnia dokazuje, a na dzialce tylko jadła i spała. Szok. Chyba świeże powietrze swoje robi.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i od wczoraj wróciła do smoka. Dziumdziala paluchy a była po jedzeniu więc stwierdziłam że nie dam znowu cyca i dałam smoka. I o dziwo wzięła i ssała. I dziś też na działce smoka memlala. Rewela.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 2 tygodni na 2 haha one niewiele większe od 1 serio a zemoj waży 4800 to dawno pasują jedynej miałam 1 mała paczkę.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co na 1 ale juz sie kończa i myślę ze za tydzień będą 2 juz.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Acygan, nie pomoge bo moj jeszcze z "zerowek" nie wyrosl taki maly jest xd

A ile waży?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzeń w zoo, dzis nie mam siły się ruszyć...

acygan, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ile waży?

Przy ostatnim wazeniu bylo 2720,ale to bylo juz tydzien temu wiec teraz na pewno więcej xd Ale mysle, ze to juz bedziw ostatnia paczka i przejdziemy na jedynki ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakladam te dwojki, zobaczymy. Na chwile obecna to niewazne w jakim rozmiarze ale wyplywa nam kupa boczkiem jak na boku leży. Nie wiem co robie nie tak przy zakładaniu. Moze dojde do wprawy :)

Jupik ja mleko mam z tego co widze, piersi zrobily sie znowu pelniejsze, przez kilka dni pilam femaltiker i mala tez zrobila sie spokojniejsza,moge wyjac cyca z buzi i odejść,wiec to juz duzo :) ale moze z ciekawosci sprawdze sobie laktatorem jak to wyglada. No i tez czekam az skonczy ten miesiac przynajmniej zeby podac smoczka,moze wtedy bedzie odrobine latwiej.

• acygan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a sciagalas tak po prostu czy metoda 7-5-3?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj wreszcie wyklarowała się sytuacja połogowa. Wyleciał ze mnie wielki skrzep, wychodzi na to, że to ten, który widziała ginekolog na usg. Od tego czasu już cieknie ze mnie tylko żółtawy śluz. Więc przynajmniej już się nie muszę obawiać łyżeczkowania.

Kinga., Halina90 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupujecie sab simplex?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny gdzie kupujecie sab simplex?
    U mnie jest w każdej aptece.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zakladam te dwojki, zobaczymy. Na chwile obecna to niewazne w jakim rozmiarze ale wyplywa nam kupa boczkiem jak na boku leży. Nie wiem co robie nie tak przy zakładaniu. Moze dojde do wprawy :)

Jupik ja mleko mam z tego co widze, piersi zrobily sie znowu pelniejsze, przez kilka dni pilam femaltiker i mala tez zrobila sie spokojniejsza,moge wyjac cyca z buzi i odejść,wiec to juz duzo :) ale moze z ciekawosci sprawdze sobie laktatorem jak to wyglada. No i tez czekam az skonczy ten miesiac przynajmniej zeby podac smoczka,moze wtedy bedzie odrobine latwiej.
    Pampersy mają bardzo elastyczne rzepy, one się luzują. Wystarczy je rozciągnąć przed założeniem i poźniej ściśle dopasować. I zwróć uwagę by „falbanka” była wywinięta na zewnątrz i żeby ładnie się wpasowała w fałdki u dziecka i powinno być ok. Wycieki zwykle są jak pielucha jest za luźno założona lub jest tak nasikane, że nie przyjmuje więcej zawartości...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy straszny problem z odparzona pupa i nie mizemy sobie z nim porodzic od 2 tygodni, pomocy! Jeszcze jedno pytanko mam.. jak dbacie o uszy swoich pociech? Czym je czyscicie i jak czesto

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    My mamy straszny problem z odparzona pupa i nie mizemy sobie z nim porodzic od 2 tygodni, pomocy! Jeszcze jedno pytanko mam.. jak dbacie o uszy swoich pociech? Czym je czyscicie i jak czesto
    Ja na odparzenia stosuję olejek herbaciany i masc z pantenolem (5%). Przy bardzo silnych odparzeniach (raz się zdarzyło) kuracja trwała tydzień. Wg mnie skoro tak długo walczycie, to albo jest nadkarzenie bakteryjne/wirusowe albo reakcja na pieluchy (u starszej tak się działo po pampersach wszystkich firm, po przejściu na wielorazówki problem znikł)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Tego sposobu raczej nie ma w internetach i sama też bym na to nie wpadła, bo wydaje mi się niedopasowane do takiego maleństwa. Poleciła nam 100% zaufana osoba. Przy każdej zmianie pieluszki psikamy Octeniseptem, do tego 2x dziennie smarujemy Clotrimazolum. Czasem Sudocremem. Więc np. na 7 zmian pieluszek, 3x sam Octenisept, 2x Octenisept + Clotrimazolum, 2x Octenisept + Sudocrem. Odparzenie znika w oczach, a było naprawdę nieciekawie!

Za nami fantastyczny dzień, kolejny poza domem. Dzięki temu Mała śpi lepiej w nocy. Dzisiaj właśnie idę kupić pierwszy raz pieluszki, bo skończył nam się zapas z baby shower :D Ale biorę jeszcze jedynki.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ