X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Dzięki Darika. Jestem fizycznie bardzo ta sytuacja zmęczona i przez to łatwiej sie dołuje ze albo z mała jest cos nie tak, albo ja jestem do dupy matka i nie powinnam była w ogóle sie decydować :(
    Tak słyszę: byle mała miała 2 tygodnie, byle miesiąc a bedzie lepiej... Szczerze mówiąc tracę nadzieje. Czy ona kiedyś z tego wyrośnie? Miał ktoś takie HNB?
    Pewna grupa ludzi uważa, że hnb to nie lub źle zdiagnozowane dzieci (głownie mowa o nietolerancji pokarmowej, refluksie, zaburzeniach napięcia czy si). Może coś w tym jest, bo w końcu okazało się ze córka miała nietolerancję pokarmową, a teraz się okazuje ze ma bardzo dobry słuch (np słyszy samolot kilka sekund przed reszta rodziny, co mogło ją wybudzać, irytować itp) Co do tego czy z tego się wyrasta mam wątpliwości, ale z czasem jest łatwiej (dziecko jest bardziej komunikatywne i łatwiej ustalić o co mu chodzi). Płacz, wrzask, rzucanie się na podklogę itp to tylko sposoby komunikowania ze coś jest nie tak, im rodzic szybciej określi problem i go rozwiąże tym takie dziecko szybciej odzyskuje równowagę i znów zachowuje się jak pozostałe „dzieci”, ale jeśli nie ma reakcji opiekuna lub jest niewłaściwa tym reakcje są silniejsze i trudniejsze do opanowania. Ja na początku uległam sugestii mamy (że nie można dziecka przy każdym kwęknięciy brać na ręce itp, bo jak będzie starsze, to sobie nie poradzę itd) przez tydzień nie reagowałam na płacz ( tzn nie reagowałam od razu). Efekt był taki, że to co sobie wypracowałysmy wcześniej szlag trafił i dziecko już nie skrzeczało tylko od razu była pełna histeria. To co zepsułam w tydzień, naprawiałam przez miesiąc

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Lekarz od bioderek ZAKAZAŁ nam wiazac dziecko w kokon ze wzgledu na skrępowane stawy biodrowe.
    Te bawełniane otulacze typu woombie nie krępują ruchów bioder, a pomagają przy nasilonych odruchach moro itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opoznieniem ale informuje ze Leon urodzil sie 24.04 3430g i 56cm. Od tygodnia jesteśmy w domu. Maly ladnie ciagnie cyca, w sumie przy kazdym karmieniu oproznia dwa. Czasu malo przy 2 dzieci także nie jestem w stanie Was nadrobic, ale bede podczytywala w miare mozliwosci

darika, pumka1990, Tusianka, Malyprosiaczek, gondi, Katy, edwarda20, tanith, acygan, Agusia_pia, Halina90 lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Z opoznieniem ale informuje ze Leon urodzil sie 24.04 3430g i 56cm. Od tygodnia jesteśmy w domu. Maly ladnie ciagnie cyca, w sumie przy kazdym karmieniu oproznia dwa. Czasu malo przy 2 dzieci także nie jestem w stanie Was nadrobic, ale bede podczytywala w miare mozliwosci
    Gratulacje!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez jestem zalamana:( nie spalam z mezem juz od tygodnia, mlody daje tak popalic ze juz nie wytrzymujemy, nie spi w ogole w domu, tylko w dzien spi na zewnatrz... ja nie mam szansy na drzemke anie w nocy ani w ciagu dnia, mlody jest nieodkladalny jestem zalamana

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Dzięki Darika. Jestem fizycznie bardzo ta sytuacja zmęczona i przez to łatwiej sie dołuje ze albo z mała jest cos nie tak, albo ja jestem do dupy matka i nie powinnam była w ogóle sie decydować :(
    Tak słyszę: byle mała miała 2 tygodnie, byle miesiąc a bedzie lepiej... Szczerze mówiąc tracę nadzieje. Czy ona kiedyś z tego wyrośnie? Miał ktoś takie HNB?
    Nie przejmuj sie kochana my przechodzimy dokladnie przez to samo

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia 8maja kończy 2miesiące. Wydaje mi się, że mniej ulewa. Wcześniej miałam wrażenie, że to paczka z nitrogliceryną na traktorze

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcięło posta. Problemy kupkowe też się normalizują. Teraz odliczamy 3miesiąc. Ten 2 rzeczywiście był kryzysowy.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Gratulacje

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny ja tez jestem zalamana:( nie spalam z mezem juz od tygodnia, mlody daje tak popalic ze juz nie wytrzymujemy, nie spi w ogole w domu, tylko w dzien spi na zewnatrz... ja nie mam szansy na drzemke anie w nocy ani w ciagu dnia, mlody jest nieodkladalny jestem zalamana
    U nas przy starszej często pomagał spacer w chuście. Jak nie chciała spac, to motaliśmy na szybko i szliśmy na spacer (w środku nocy), albo motałam i siadałam na piłce. Ogólnie jak wracaliśmy, to długo nie ściągałam chusty i dopiero jak bardzo mocno spała wtedy próbowałam ją zdjąć (na leżąco, by nie obudzić małej), może i wam ten sposób pomoże, bo nie da się nie spać przez pół roku czy dłużej. Chętnie też spała w fotelu brazylijskim (na sprężynie). Do niego miałam przywiązany sznurek (drugi koniec do naszego łóżka)i za który wystarczyło pociągnąć i się chwile bujała (wtedy niestety nie było jeszcze tych automatów do bujania)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka gratulacje! A w ogóle to ktoś sie jeszcze nie rozpakowal?
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Bardzo kocham ta moja wyczekiwana córeczkę, ale jak dopada mnie taki kryzys to nic tylko siedzieć i ryczec. A jak komuś opowiadam (innym rodzicom) to wielkie zdziwienie, bo nikt aż takich problemów nie miał,albo mam wrażenie ze odbierają mnie jako przewrazliwiona mamusie (no bo urodziła i teraz jest zdziwiona ze dziecko czasem zaplacze)...

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Pewna grupa ludzi uważa, że hnb to nie lub źle zdiagnozowane dzieci (głownie mowa o nietolerancji pokarmowej, refluksie, zaburzeniach napięcia czy si). Może coś w tym jest, bo w końcu okazało się ze córka miała nietolerancję pokarmową, a teraz się okazuje ze ma bardzo dobry słuch (np słyszy samolot kilka sekund przed reszta rodziny, co mogło ją wybudzać, irytować itp) Co do tego czy z tego się wyrasta mam wątpliwości, ale z czasem jest łatwiej (dziecko jest bardziej komunikatywne i łatwiej ustalić o co mu chodzi). Płacz, wrzask, rzucanie się na podklogę itp to tylko sposoby komunikowania ze coś jest nie tak, im rodzic szybciej określi problem i go rozwiąże tym takie dziecko szybciej odzyskuje równowagę i znów zachowuje się jak pozostałe „dzieci”, ale jeśli nie ma reakcji opiekuna lub jest niewłaściwa tym reakcje są silniejsze i trudniejsze do opanowania. Ja na początku uległam sugestii mamy (że nie można dziecka przy każdym kwęknięciy brać na ręce itp, bo jak będzie starsze, to sobie nie poradzę itd) przez tydzień nie reagowałam na płacz ( tzn nie reagowałam od razu). Efekt był taki, że to co sobie wypracowałysmy wcześniej szlag trafił i dziecko już nie skrzeczało tylko od razu była pełna histeria. To co zepsułam w tydzień, naprawiałam przez miesiąc
    Tak moja tesciowa mo ostatnio powiedziala ze nie moge reagowac od razu bo dziecko mnie ustawia. Tylko ona nie wie jak dziecko wpada w histerie bo z nami nie mieszka. Mąz oczywiacie nie slucha mnie tylko tesciowej i ciagle mi dowala ze dam sobie koedys nasrać na głowe... Jak ma atak i kladzie sie na ziemie to ja ja mocno przytulam i glaszcze i dziecko sie uspokaja a moj maz podnosi glos... I koniec koncow jak jest histeria to corka leci do mamusi a nie do madrej babci lub taty..m

• darika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga polecisz mi jakąś chuste? Chciałabym kupić a kompletnie się na tym nie znam. Oczywiście skontaktuje się z doradcą chustowym ale chciałabym mieć już chuste kiedy do nas przyjedzie.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 1 raz byla położna :) maly wazy 3980 wiec przybral przez tydzien 380g :o

xk81pfk.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna kupka wodnista ze śluzem. To wirus czy alergia? Ktoś tak miał?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody też spi tylko w wózku na dworzu. W domu nic a nic. Też nie mogę nic zrobić w domu ale...ten typ tak ma. Że lubi być w centrum. A chusta nie działa. Nie dość że niespokojny to jeszcze tak głową mota do tylu że nie da się go związać i cokolwiek robić bo trzeba głowę trzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:17

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dwoch godz walczymy na dworze zeby zasnela i nic z tego. Najedzona, przebrana, ale spac nie ma mowy. W ogole za wczesnie ja chwalilam. Cos sie zepsulo przy kp,odrywa sie, wygina,zlosci,cyca gorzej lapie niz na poczatku, powietrze lyka,musze jednak ja odbijac, bo niespokojna. Dzis w nocy czesto sie budzila, chyba pierwsza taka noc za nami. No ale pewnie zaczyna sie powoli interesowac tym co sie wokol dzieje i juz nie bedzie tylko jedzenia i spania.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie spał by cały dzień muszę go wybidzac bo jak przesypia dzień to w nocy daje popalić. Muszę mu pory dnia odwrócić.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poprałam, poprasowałam, ugotowałam obiad i teraz mam chwilę dla siebie, więc czytam książkę. Mąż wziął laptopa, małą w wózek i pracuje na balkonie. A ja zamiast sprzątać stwierdziłam, że muszę sobie chwilę odpocząć :D

acygan, Katy lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ