X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Lionelo Henny ;-). I jestem zadowolona. Z minusów to zajmuje dość dużo miejsca i jest dość ciężki więc jak się postawi w jednym miejscu to stoi.

Chodzi mi o woombie :)

• darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Chodzi mi o woombie :)
    Aa :-P. Ja kupiłam ten na lato bo w domu mamy ciepło no i zaraz zaczną się cieplejsze noce, a ostatnie co chce to przegrzewac córkę ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:39

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znac czy sie sprawdza, moze nam tez by pomógł :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas roznie sie woombie sprawdza, raz maly nie protestuje i ladnie spi a nastepnym razem wrzeszczy bo nie moze wyciagnac raczek, dlatego kupilam inny otulacz na allegro

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z was uzywa mm bez laktozy? Jesli tak to jakie polecacie

mhsvi09k63nasq33.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać ;-). U nas ani otulacz ani kreowanie pieluszka się nie sprawdziło. Ale zobaczymy woombie. ;-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę w chuście i przynajmniej pospi jeszcze w chuscie,bo tak to tylko raz dziennie biedak spał. W nocy śpi ładnie, we się co 3 godziny na karmienie, od 6:30 już co godzinę ale to karmimy się w łóżku i tak dosypiamy do 9.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Ja noszę w chuście i przynajmniej pospi jeszcze w chuscie,bo tak to tylko raz dziennie biedak spał. W nocy śpi ładnie, we się co 3 godziny na karmienie, od 6:30 już co godzinę ale to karmimy się w łóżku i tak dosypiamy do 9.
    u nas z tym karmieniem podobnie od paru dni, mam pytanie jak go wiazesz w chuscie? i w jakiej?

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tak tak przemywam patyczki em za każdym razem ale u nas ani razu nie krwawil pępek raczej czasem jest taka lekko zielona wydzielina. Robię to dość dokładnie i głęboko czyszczę u starszaka też tak robiłam i dość długo się trzymał ale jednak odpadł tu już 5 tydzień dalej jest.
    Daria u nas standardowo koło 5 laduje z nami w łóżku inaczej to co 5 minut bym musiała wstawać i podawać smoczka bądź głaskać. Jak położę obok siebie często dospimy nawet do 9.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Daj koniecznie znac czy sie sprawdza, moze nam tez by pomógł :)
    Ja zakupiłam letni model woombie, ale Jagusia nie lubi otulania. Najlepiej jej się śpi z rozłożonymi rączkami - jeżeli ktoś jest zainteresowany odsprzedam za symboliczną cenę.

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.

U nas dzis pomimo problemow brzuszkowych dzien spokojny,corka duzo spi i tak naprawde dopiero teraz jest dosc dlugo aktywna. Kropelki poszly juz w ruch,na razie jest super,ale juz przed kropelkami widzialam poprawe,musialo cos tam jej zalegac. Popuszczala sobie baki i na razie jest spokojna :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?

Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?

Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc.
    A ty nie karmisz mm? Jeśli jest problem z laktozą, to możesz zmienić mleko na bezlaktozowej. Ogólnie delicol tylko do mleka. Odpowiednik espumisanu (u mnie sab) dawałam z łyżeczki (łatwiej kontrolowac ilość wypitych kropli, no chyba ze zawsze ci butelkę opróżnia w całości)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.
    :)

Jeśli twoje dziecko lubi być otulone, to wynalazki typu woombie się sprawdzą (od kocyka różni się tym ze dziecko może poruszać rękami i nogami ale nie tak gwałtownie i nie w takiej przestrzeni jak bez). Jeśli nie, to szkoda pieniędzy. Oczywiście korzystając z otulaczy nie wolno przeginać (te odruchy musi opanować samo. Gdzieś czytałam, że otulacz może opóźnić naukę kontroli odruchów. Czytałam też że jeśli zbyt długo spi w otulaczu (chodzi mi o wiek), to później trudniej mu zasnąć bez otulacza i trzeba od niego odzwyczajać.

Sama dużo otulalam starsza córkę, (gdy bolał ją brzuch i nic innego nie pomagało). Wyrosła z niego przed 4 miesiącem. Nie miała problemów z zasypianiem bez.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena ciszy=rozpakowane tabletki do zmywarki (z tych pojedynczych opakowań

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A ty nie karmisz mm? Jeśli jest problem z laktozą, to możesz zmienić mleko na bezlaktozowej. Ogólnie delicol tylko do mleka. Odpowiednik espumisanu (u mnie sab) dawałam z łyżeczki (łatwiej kontrolowac ilość wypitych kropli, no chyba ze zawsze ci butelkę opróżnia w całości)

Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?
    Ja dodawałam delicol i bobotic i polepszylo się :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Cena ciszy=rozpakowane tabletki do zmywarki (z tych pojedynczych opakowań

Rozumiem, ze masz na mysli starsza corke? :D moj brat zawsze mówi, ze wszystko jest ok dopoki slychac krzyki itd a jak robi sie cisza wtedy trzeba zaczac sie martwic :)

Ja powoli chyba trace cierpliwosc. Znowu wrocilo to zachowanie. Corka sie wyrywa,placze, ciągnie mnie za cyca, szczypie,drapie, powoli i ja mam dosyć :/

• darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza próba zasypiania w woombie....nieudana. Odkladana do łóżeczka co chwilę się rozbudzala. A była już mega zmęczona bo od 16 spała tylko pół godziny. Po odpieciu i wydostaniu rączek zasnęła. Spróbujemy jeszcze jutro ale coś czuję, że jednak będziemy szybciutko to sprzedawać ;-). Ale przynajmniej sprobowalysmy :-).

Wowka lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan u mnie wieczorem robi taka akcje prezy się i płacze chce ssać ale jakby się wnerwial że leci /nieleci mleko. Potem zje i idzie spać jak nigdy nic. Na szczęście to tylko wieczorem i nie trwa długo max 30min.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ