Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Chodzi mi o woombie
. Ja kupiłam ten na lato bo w domu mamy ciepło no i zaraz zaczną się cieplejsze noce, a ostatnie co chce to przegrzewac córkę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:39
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
gondi wrote:Ja noszę w chuście i przynajmniej pospi jeszcze w chuscie,bo tak to tylko raz dziennie biedak spał. W nocy śpi ładnie, we się co 3 godziny na karmienie, od 6:30 już co godzinę ale to karmimy się w łóżku i tak dosypiamy do 9.
-
Agusia tak tak przemywam patyczki em za każdym razem ale u nas ani razu nie krwawil pępek raczej czasem jest taka lekko zielona wydzielina. Robię to dość dokładnie i głęboko czyszczę u starszaka też tak robiłam i dość długo się trzymał ale jednak odpadł tu już 5 tydzień dalej jest.
Daria u nas standardowo koło 5 laduje z nami w łóżku inaczej to co 5 minut bym musiała wstawać i podawać smoczka bądź głaskać. Jak położę obok siebie często dospimy nawet do 9. -
acygan wrote:Daj koniecznie znac czy sie sprawdza, moze nam tez by pomógł
-
Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.
U nas dzis pomimo problemow brzuszkowych dzien spokojny,corka duzo spi i tak naprawde dopiero teraz jest dosc dlugo aktywna. Kropelki poszly juz w ruch,na razie jest super,ale juz przed kropelkami widzialam poprawe,musialo cos tam jej zalegac. Popuszczala sobie baki i na razie jest spokojna -
Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?
Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc.
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?
Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc. -
acygan wrote:Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.
Jeśli twoje dziecko lubi być otulone, to wynalazki typu woombie się sprawdzą (od kocyka różni się tym ze dziecko może poruszać rękami i nogami ale nie tak gwałtownie i nie w takiej przestrzeni jak bez). Jeśli nie, to szkoda pieniędzy. Oczywiście korzystając z otulaczy nie wolno przeginać (te odruchy musi opanować samo. Gdzieś czytałam, że otulacz może opóźnić naukę kontroli odruchów. Czytałam też że jeśli zbyt długo spi w otulaczu (chodzi mi o wiek), to później trudniej mu zasnąć bez otulacza i trzeba od niego odzwyczajać.
Sama dużo otulalam starsza córkę, (gdy bolał ją brzuch i nic innego nie pomagało). Wyrosła z niego przed 4 miesiącem. Nie miała problemów z zasypianiem bez.
-
Kinga. wrote:A ty nie karmisz mm? Jeśli jest problem z laktozą, to możesz zmienić mleko na bezlaktozowej. Ogólnie delicol tylko do mleka. Odpowiednik espumisanu (u mnie sab) dawałam z łyżeczki (łatwiej kontrolowac ilość wypitych kropli, no chyba ze zawsze ci butelkę opróżnia w całości)
Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?
-
edwarda20 wrote:Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Cena ciszy=rozpakowane tabletki do zmywarki (z tych pojedynczych opakowań
Rozumiem, ze masz na mysli starsza corke?moj brat zawsze mówi, ze wszystko jest ok dopoki slychac krzyki itd a jak robi sie cisza wtedy trzeba zaczac sie martwic
Ja powoli chyba trace cierpliwosc. Znowu wrocilo to zachowanie. Corka sie wyrywa,placze, ciągnie mnie za cyca, szczypie,drapie, powoli i ja mam dosyć -
U nas pierwsza próba zasypiania w woombie....nieudana. Odkladana do łóżeczka co chwilę się rozbudzala. A była już mega zmęczona bo od 16 spała tylko pół godziny. Po odpieciu i wydostaniu rączek zasnęła. Spróbujemy jeszcze jutro ale coś czuję, że jednak będziemy szybciutko to sprzedawać
. Ale przynajmniej sprobowalysmy
.
Wowka lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Acygan u mnie wieczorem robi taka akcje prezy się i płacze chce ssać ale jakby się wnerwial że leci /nieleci mleko. Potem zje i idzie spać jak nigdy nic. Na szczęście to tylko wieczorem i nie trwa długo max 30min.