X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Lionelo Henny ;-). I jestem zadowolona. Z minusów to zajmuje dość dużo miejsca i jest dość ciężki więc jak się postawi w jednym miejscu to stoi.

Chodzi mi o woombie :)

• darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Chodzi mi o woombie :)
    Aa :-P. Ja kupiłam ten na lato bo w domu mamy ciepło no i zaraz zaczną się cieplejsze noce, a ostatnie co chce to przegrzewac córkę ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:39

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znac czy sie sprawdza, moze nam tez by pomógł :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas roznie sie woombie sprawdza, raz maly nie protestuje i ladnie spi a nastepnym razem wrzeszczy bo nie moze wyciagnac raczek, dlatego kupilam inny otulacz na allegro

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z was uzywa mm bez laktozy? Jesli tak to jakie polecacie

mhsvi09k63nasq33.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać ;-). U nas ani otulacz ani kreowanie pieluszka się nie sprawdziło. Ale zobaczymy woombie. ;-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę w chuście i przynajmniej pospi jeszcze w chuscie,bo tak to tylko raz dziennie biedak spał. W nocy śpi ładnie, we się co 3 godziny na karmienie, od 6:30 już co godzinę ale to karmimy się w łóżku i tak dosypiamy do 9.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Ja noszę w chuście i przynajmniej pospi jeszcze w chuscie,bo tak to tylko raz dziennie biedak spał. W nocy śpi ładnie, we się co 3 godziny na karmienie, od 6:30 już co godzinę ale to karmimy się w łóżku i tak dosypiamy do 9.
    u nas z tym karmieniem podobnie od paru dni, mam pytanie jak go wiazesz w chuscie? i w jakiej?

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tak tak przemywam patyczki em za każdym razem ale u nas ani razu nie krwawil pępek raczej czasem jest taka lekko zielona wydzielina. Robię to dość dokładnie i głęboko czyszczę u starszaka też tak robiłam i dość długo się trzymał ale jednak odpadł tu już 5 tydzień dalej jest.
    Daria u nas standardowo koło 5 laduje z nami w łóżku inaczej to co 5 minut bym musiała wstawać i podawać smoczka bądź głaskać. Jak położę obok siebie często dospimy nawet do 9.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Daj koniecznie znac czy sie sprawdza, moze nam tez by pomógł :)
    Ja zakupiłam letni model woombie, ale Jagusia nie lubi otulania. Najlepiej jej się śpi z rozłożonymi rączkami - jeżeli ktoś jest zainteresowany odsprzedam za symboliczną cenę.

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.

U nas dzis pomimo problemow brzuszkowych dzien spokojny,corka duzo spi i tak naprawde dopiero teraz jest dosc dlugo aktywna. Kropelki poszly juz w ruch,na razie jest super,ale juz przed kropelkami widzialam poprawe,musialo cos tam jej zalegac. Popuszczala sobie baki i na razie jest spokojna :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?

Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, czy moge podawac espumisan i delicol razem do mleka?

Bylismy dzis u pediatry, wszystko super. Na problemy brzuszkowe powiedziala, ze sa jak katar, czy leczone czy nie, trwaja okolo 3 miesiecy i trzeba to przetrwac. Jak zapytalam o delicol to stwierdzila, ze mozemy sprobowac. Nie zaszkodzi a moze pomoc.
    A ty nie karmisz mm? Jeśli jest problem z laktozą, to możesz zmienić mleko na bezlaktozowej. Ogólnie delicol tylko do mleka. Odpowiednik espumisanu (u mnie sab) dawałam z łyżeczki (łatwiej kontrolowac ilość wypitych kropli, no chyba ze zawsze ci butelkę opróżnia w całości)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Kurcze sporo czytam opinii właśnie, ze dzieci wbrew pozorom nie chca w tym spac i sama sie teraz zastanawiam czy to dobry pomysl.
    :)

Jeśli twoje dziecko lubi być otulone, to wynalazki typu woombie się sprawdzą (od kocyka różni się tym ze dziecko może poruszać rękami i nogami ale nie tak gwałtownie i nie w takiej przestrzeni jak bez). Jeśli nie, to szkoda pieniędzy. Oczywiście korzystając z otulaczy nie wolno przeginać (te odruchy musi opanować samo. Gdzieś czytałam, że otulacz może opóźnić naukę kontroli odruchów. Czytałam też że jeśli zbyt długo spi w otulaczu (chodzi mi o wiek), to później trudniej mu zasnąć bez otulacza i trzeba od niego odzwyczajać.

Sama dużo otulalam starsza córkę, (gdy bolał ją brzuch i nic innego nie pomagało). Wyrosła z niego przed 4 miesiącem. Nie miała problemów z zasypianiem bez.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena ciszy=rozpakowane tabletki do zmywarki (z tych pojedynczych opakowań

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A ty nie karmisz mm? Jeśli jest problem z laktozą, to możesz zmienić mleko na bezlaktozowej. Ogólnie delicol tylko do mleka. Odpowiednik espumisanu (u mnie sab) dawałam z łyżeczki (łatwiej kontrolowac ilość wypitych kropli, no chyba ze zawsze ci butelkę opróżnia w całości)

Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Karmie mm. Nie wiem czy moje dziecko nie toleruje laktozy, szukam przyczyny bolu brzuszka. Nie ma sensu od razu zmieniac mleka i robic rewolucji. Gdyby delicol pomogl to wiedzialabym, ze cos jest na rzeczy i wtedy pewnie bylaby zmiana. Espumisan daje do mleka, na ogol zjada cala butelke. I teraz nie wiem czy do butelk moge wkropic i espumisan i delicol?
    Ja dodawałam delicol i bobotic i polepszylo się :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Cena ciszy=rozpakowane tabletki do zmywarki (z tych pojedynczych opakowań

Rozumiem, ze masz na mysli starsza corke? :D moj brat zawsze mówi, ze wszystko jest ok dopoki slychac krzyki itd a jak robi sie cisza wtedy trzeba zaczac sie martwic :)

Ja powoli chyba trace cierpliwosc. Znowu wrocilo to zachowanie. Corka sie wyrywa,placze, ciągnie mnie za cyca, szczypie,drapie, powoli i ja mam dosyć :/

• darika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza próba zasypiania w woombie....nieudana. Odkladana do łóżeczka co chwilę się rozbudzala. A była już mega zmęczona bo od 16 spała tylko pół godziny. Po odpieciu i wydostaniu rączek zasnęła. Spróbujemy jeszcze jutro ale coś czuję, że jednak będziemy szybciutko to sprzedawać ;-). Ale przynajmniej sprobowalysmy :-).

Wowka lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan u mnie wieczorem robi taka akcje prezy się i płacze chce ssać ale jakby się wnerwial że leci /nieleci mleko. Potem zje i idzie spać jak nigdy nic. Na szczęście to tylko wieczorem i nie trwa długo max 30min.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ