X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Moim zdaniem trądzik to raczej kaszka, krostki podobne do zwykłego trądziku i nie powinien być czerwony. Czerwone plamki z krosteczka w środku to uczulenie (tak mi mówiła położna, moja mała miała może ze 2 na plecach jak oststnio była więc taką ilością nie kazała się przejmować). Potem zrobiło się parę takich plamek na twarzy-i moim zdaniem efekt, ze coś zjadłam.
    Acygan, a ty patrzysz na to co jesz czy stosujesz się do zalecenia- nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej???

Nie patrze na to co jem, myślisz ze to od jedzenia ?
    Ona ma malutkie krosteczki w takich skupiskach kolo siebie na nosku policzkach i czole, z bialymi czubkami. A te plamki ma tylko na policzkach pod tymi krostkami. Teraz jest przy cycu ale jak skonczy to wstawie zdjecie.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaw, wprawdzie nie jestem lekarzem ale u mojej już jestem w stanie ocenić czy uczuleniowe czy nie. Zreszta jak miała trądzik to nad krostkami właśnie takie plamki tez, ale to były niezależne twory. No i mimo wszystko stwierdzenie że nie ma diety mamy karmiącej wywaliłam już do kosza (a cała ciążę i początek jak się urodziła to.powtarzalam bo przecież wszyscy tak.mowia- szkoły rodzenia, położne..). Uważam na to co jem. Powertuj neta (choć i tu sporo stwierdzeń, że nie ma diety mamy karmiącej). Nie chodzi o to by wcinać ryż, kurczaka i marchew, ale wykluczyć to co jest ciezkostrawne albo może uczulać.
    Aaa, i ostatnio zaczęłam się też zastanawiać- bo położna mówiła, że te uczuleniowe to równie dobrze może być od detergentu. I teraz tak-ciuszki niemowlaka piorę w specjalnym płynie, ale swoje i męża-normalnie. A przecież ile razy ona buźka wtula się we mnie, w męża, czytaj w nasze ubrania.. zaczęłam się zastanawiać czy ten trądzik tudzież czerwone plamki to też nie wynik tego-w końcu skóra na buźce jest delikatna, i jak nia pociera o materiał prany "normalnie", w dodatku z bakteriami, to coś tam może się zadziac..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Kachna dzieki za fotki,u nas tez to tak wyglada przy zdenerwowaniu,pozniej troszeczke schodzi. A bylas z tym u lekarza czy po prostu wiedzialas ze to tradzik? Bo ja ciagle sie zastanawiam czy jechac, bo to moze cos innego? Masakra z tym zamartwianiem sie.

My w tym momencie na dworku sobie siedzimy,troche walczyla córka ze snem, ale w koncu sie udalo i zasnela :) ale sen ma dosc lekki, co chwile sie kręci.
    Nie byłam z tym u lekarza - pokaże przy okazji położnej. Moja starsza córka miała to samo ale bardzo krótko i trochę mniej nasilone. Wiem tez jak wyglada alergia bo starsza córka tez ją miała w wieku 6 miesięcy i ta całkiem inne krosty.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma takie krosteczki i plamki na buzce - karmie mm. Wedlug mnie to tradzik i potówki lub same potowki. Jutro idziemy do pediatry (ogolnie a nie z krostkami) to o to tez zapytam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciezko zrobic mi dokladne zdjecie ale cos tam widac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1243e58e7aaf.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

To jest tradzik. I to 3 razy mniejszy jiz u nas :)

acygan lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez takie krostki. Polozna nam powiedziala ze to trądzik niemowlecy.

acygan lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też takie krostki i położna potwierdziła że to trądzik:)
    Mam koleżankę której pierwszą córeczka jest mega alergiczka i mówiła, że alergie najczęściej są na całym ciele nie tylko na buzi, nie wiem jak jest, ale tak słyszałam:)
    Ja karmię piersią i jem wszystko, zauważyłam tylko że jak wypije kawę to młodemu potem odbija ;) ale to może być zbieg okoliczności też, więc odstawiłam i sprawdzimy za jakiś tydzień:)

Wyprawiacie się już z paluszkami na dłuższą wyjścia? Do sklepu, gdzieś dalej na spacer itp? Ja na razie robię tak żeby wyjść po karmi3niu A na kolejne wrócić ale już mnie kusi gdzieś dalej :)

Jutro idziemy na badania i pobranie krwi, mam nadzieję że zniesie to tak dzielnie jak w szpitalu :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja piore nasze ciuchy i pościel w Loveli z rzeczami małego, tylko męża sportowe i nasze dolne części garderoby piore normalnie ;)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Jupik ja piore nasze ciuchy i pościel w Loveli z rzeczami małego, tylko męża sportowe i nasze dolne części garderoby piore normalnie ;)

No swoje piżamki piorę z rzeczami małej z resztę nie. Ale teraz chyba zacznę, bo jednak ma kontakt z naszymi rzeczami, szczególnie właśnie jej twarz z naszymi bluzkami..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ze piorę nasze ciuchy z małego ciuchami w lovely.

Jeśli chodzi o dłuższe spacery gdzieś dalej to my na początku chodziliśmy po karmieniu na osiedlu między blokami i wracaliśmy na kolejne karmienie, ale ostatni wybraliśmy się dalej na spacer i ja miałam w torbie odciągnięte mleko tak w razie „w”. Jedynym problemem było to, ze nie miałam gdzie go podgrzać, ale zamówiłam już butelkę termiczna w której są wymienne smoczki w zależności od tego ile miesięcy ma dziecko. Są nawet takie słomki do tej butelki wiec jak będzie starszy to tez będzie mógł jej używać.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Tak, to trądzik. Moja też tak miała ale już jej prawie zszedł. Przemywaj przegotowaną wodą- nam pomogło.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:

Wyprawiacie się już z paluszkami na dłuższą wyjścia? Do sklepu, gdzieś dalej na spacer itp? Ja na razie robię tak żeby wyjść po karmi3niu A na kolejne wrócić ale już mnie kusi gdzieś dalej :)

Nasza zaczęła chodzić na spacery w 5 dobie.Najpierw chodziliśmy po karmieniu, tak żeby wrócić na kolejne. Potem karmiłam już w trakcie spaceru, a teraz mój mąż ją bierze nawet na 10-15 km ;-) i wtedy ma butlę z moim mlekiem i jak mała chce jeść dostaje z butli.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś ma tak że dziecko płacze przy jedzeniu, spina sie i nie chce jeść? Mój tak ma od kilku dni. Nie mam sił. Kazda próba karmienia kończy sie płaczem

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze normalnie na kilka godzin i karmie w miedzy czasie (siadam gdzies na ławce). Ale do sklepow nie wchodzimy i mysle ze dopiero po skonczonym 6 tygodniu zaczniemy wchodzic do jakichś malych sklepikow :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piore wszystko w loveli. Mam duza pralke i musialabym sporo odczekac zeby sie zebralo pranie dzieciowe, nasze, posciel itp. Wiec tak jest latwiej.

My póki co max 2 godz spacery, tez wracamy na kolejne karmienie. Mam torbe termiczna z aventu na 2 butelki, wiec jak maz wroci do pracy to bede wychodzic z maluchem na dluzej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A czy któraś ma tak że dziecko płacze przy jedzeniu, spina sie i nie chce jeść? Mój tak ma od kilku dni. Nie mam sił. Kazda próba karmienia kończy sie płaczem
    My tak mamy od jakiegoś czasu... W czwartek mamy wizytę u pediatry więc zapytam. U nas może być ten problem, że mleko jej nie smakuje (podobno Nutramigenem jest okropny) ale zapytam.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam za sobą pierwszą akcję ratunkową mojego małego.
    zjadł i po ok godzinie wiercenia się zasikał plecy, przebierałam go na przewijaku, krzyczał, płakał wiercił się aż mu się ulało i się zachłysnął i nie mógł złapać tchu. o dziwo nie spanikowałam, małego na boczek i klepałam w plecki, i wzięłam go do góry i pomogło. ale widać było że się przestraszył, oczy zrobił duże, i momentalnie się wyciszył. przytuliłam go odbiło mu się znowu. teraz leży w wózku i przysypia. uff dobrze że nie straciłam głowy. jednak jestem silniejsza niż mi się wydawało.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a ja mam za sobą pierwszą akcję ratunkową mojego małego.
    zjadł i po ok godzinie wiercenia się zasikał plecy, przebierałam go na przewijaku, krzyczał, płakał wiercił się aż mu się ulało i się zachłysnął i nie mógł złapać tchu. o dziwo nie spanikowałam, małego na boczek i klepałam w plecki, i wzięłam go do góry i pomogło. ale widać było że się przestraszył, oczy zrobił duże, i momentalnie się wyciszył. przytuliłam go odbiło mu się znowu. teraz leży w wózku i przysypia. uff dobrze że nie straciłam głowy. jednak jestem silniejsza niż mi się wydawało.

o kurde!

Zastanawialam sie wlasnie czy w razie zachlysniecia mlekiem to sie pionizuje, czy daje w dol glowke zeby to wylecialo... ?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    o kurde!

Zastanawialam sie wlasnie czy w razie zachlysniecia mlekiem to sie pionizuje, czy daje w dol glowke zeby to wylecialo... ?
    uwierz mi ze zareagujesz naturalnie :)
    Obracasz dziecko brzuszkiem do ziemi i glowka troszke w dol. Mam z corka kilka takich akcji z pokarmami stalymi :P

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ