WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czytam i nadrabiam, bo nie było kiedy napisać, wczoraj leniwy dzień cały w łóżku, mały też spał dużo. dziś nocka super o 21 zasnął obudził się o 4 :)
    co do jedzenia to u nas tak jak u Ajrin jk gorąco jadł mniej, jak chłodniej to lepiej mu to idzie, teraz po nocy daję mu 150 mln wody + 5 miarek mm i zjada raczej do zera a potem robię po 120 mln wody i 4 miarki i zje albo całość albo 100 mln/110 mln, widzę że rośnie, je co 3-4 godz w dzień.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika współczuję :( ale się wymeczycie w tym szpitalu :( daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej.

U nas chyba daje się odczuć trzeci skok. Od soboty mała rozregulowala sobie kompletnie dzień :/ dziś może udałoby się wrócić do wcześniejszego rozkladu dnia, ale nie poszlysmy na spacer - ledwie ją nakarmilam i wzięłam do odbicia to zaczęła przysypiac. A niestety pogoda do bani i o ile przy tych upalach była cieniutko ubrana i gdy zasypiala to od razu buch do wozka i na spacer, tak teraz szkoda mi było ją budzić ubierać w bluzy itd... :/

A tak przy okazji bluz - nie rzuciły Wam się w którymś sklepie polarkowe bluzy? Kurcze, nie mamy żadnej takiej cieplejszej a nigdzie nie mogę znaleźć nic sensownego :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam smoka na wyjazd mimo że w domu raczej go nie chciała- i całe szczęście. W foteliku w aucie jak znalazł, od razu dziecko spokojnie siedzi. Teraz już trochę zaczyna wypluwać-moze przyzwyczaila się do auta i fotelika i już nie potrzebuje, a może przez nową fazę- pcha teraz wszystko do buzi ale nie żeby ssać tylko gryźć. Piąstkę, palce, kocyk, i slini się na potęgę. Kupiłam jej tu gryzaka i powoli pcha też jego. Palcy nigdy nie pozwoliłam jej ssać, a ma ten odruch od urodzenia. Zresztą co byliśmy na usg w ciąży to mała miała rączkę przy buzi, więc chyba już tam się nauczyła ;-)

Jako, że u nas przyrosty nierownomierne, raz powyżej normy, potem poniżej, kupiłam wagę dla niemowląt, żeby samej kontrolować. Waga Adler najprostsza, chyba z 80 zl, a przynajmniej mogę trzymać rękę na pulsie. Po powrocie na pewno się zwazymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i polecam czyszczenie noska wodą morską+aspiratorek Frida. Robię co drugi dzień i skończyły się chrapania i chrumkania, wszystko ładnie się wyciąga i mimo, że mała szczerze tego nie lubi i zaraz po dostaje cyca na uspokojenie, to od razu lepiej oddycha. A giluchy chyba od mleka bo zazwyczaj białe.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Darika współczuję :( ale się wymeczycie w tym szpitalu :( daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej.

U nas chyba daje się odczuć trzeci skok. Od soboty mała rozregulowala sobie kompletnie dzień :/ dziś może udałoby się wrócić do wcześniejszego rozkladu dnia, ale nie poszlysmy na spacer - ledwie ją nakarmilam i wzięłam do odbicia to zaczęła przysypiac. A niestety pogoda do bani i o ile przy tych upalach była cieniutko ubrana i gdy zasypiala to od razu buch do wozka i na spacer, tak teraz szkoda mi było ją budzić ubierać w bluzy itd... :/

A tak przy okazji bluz - nie rzuciły Wam się w którymś sklepie polarkowe bluzy? Kurcze, nie mamy żadnej takiej cieplejszej a nigdzie nie mogę znaleźć nic sensownego :/
    Były w pepco, mam też po Sarze z Tesco i taką mega grubą z reala (dresowa z misiem). Starsza była zimnolubna, więc w bluzach tego typu przechodziła pierwszą zimę. Kutkę nosiła może przez 10 dni ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mało na zawał nie zeszłam. Młoda już ładnie trzyma główkę, więc nie podłożyła poduszki. Zapatrzyła się na starszą i bardzo długo się patrzyła i nagle głowa jej poleciała. Tak mocno przywaliła w matę skip hop, że wystraszyłam się czy sobie czegoś nie złamała. Teraz będę cały dzień przeżywać... Normalnie odzwyczaiła się od takich akcji, u dzieci z którymi nie da się dogadać...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dzięki, muszę obadać :) moja w zeszłym tygodniu też walnela się w głowę na macie - obracalam ją z brzuszka na plecy co robilam już 627643 razy a tym razem gdzieś ruszyła głową i puknela o matę, a że ona jest cienka no to tak jakby puknela o podłogę :/ nie było to mocne uderzenie, bo trzymałam ją nad samiutka matą, ale tak mi się rozplakala, że myślałam, że umrę :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika wspolczuje, trzymam kciuki za szybki powrot do domu.

My wlasbie siedzimy sobie na podworku, pod daszkiem bo pada i Zosia korzysta sobie ze swiezego powietrza (spi) :)

W smyku fajne wyprzedaze,szkoda ze wcześniej nie wiedzialam, bo jeszcze taniej niz w 5.10.15 kupilam. Ale i tak cos jeszcze zamowie :) tak wiec Zosia na lato juz obkupiona :)

U nas nie widze jakiejs reguly co do jedzenia. Raz je lepiej raz gorzej, tak samo ze spaniem, nie ma u nas zwiazku z pogoda.
    A od kilku dni spi mi w nocy po 5-6 godzin :) mam nadzieje,ze nie wroci juz do tych krotszych drzemek po 3h :) zaczela te zauwazac zabawki na karuzeli,patrzy na palak z zabawkami,wiec coraz fajniej sie robi :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w taka pogode ubieram w body na dlugi rekaw, spodenki, zwykla bluze, czapeczke i przykrywam kocykiem.

Moj ciagle je tak samo, zawsze butla do konca ;p Za to spi roznie, w nocy zawsze pieknie, czasami budzi sie raz na jedzenie miedzy 2 a 4, a czasami spi do 5-6 ciągiem. Za to w dzien roznie, raz przesypia cale dnie i budzi sie tylko na jedzenie a raz ma drzemki po 30 min i wiekszosc dnia sie bawi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w czym kąpiecie dzieci? Szukam jakiejś dobrej emulsji, żeby dodać do wody bez konieczności spłukiwania. Cały czas używałam emolium, ale mój syn nie ma problemów skórnych żeby to w sumie używać.

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kape w samej wodzie. Daje tylko kropelke na pupke i kropelke na wloski bo ma bardzo dlugie - oillan baby.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpie teraz w dzidziusiu :) pięknie pachnie, skóra mięciutka, nic się nie dzieje mimo że bardzo tani ten płyn bo 9zl okolo :)
    Dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu i dostałam ślicznego kwiatka, śmieje się ze następny do ususzenia, bo coś mnie kwiatki nie lubią :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc025c454f2e.jpg

acygan, gondi lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hipp do dodawania do wody,ale nie uzywam. Myje zelem z Green People organic babies i splukuje po prostu woda. Po kapieli nie nawilzam i zadnych problemow ze skora nie mamy :)

Andzia mnie wzielo na storczyki :) jak nigdy nie chcialo mi sie pielegnowac kwiatow i w ogole nawet ich podlewac,tak teraz tylko patrze jak sie pieknie rozkwitaja :) mam nadzieje,ze przezyja u mnie te cudenka :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kąpie w dermedic baby i ładnie pachnie i nie trzeba spłukiwać i mały dobrze reaguje na te kosmetyki, ale mam też nivea baby i pewnie jak skończę te to przejdę na nivea

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja kąpie w dermedic baby i ładnie pachnie i nie trzeba spłukiwać i mały dobrze reaguje na te kosmetyki, ale mam też nivea baby i pewnie jak skończę te to przejdę na nivea
    To juz lepiej dermedic, bo nivea maja bardzo sredni sklad :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja też zazwyczaj ubieram w bodziaki, spodnie i bluzę, ale często jest tak, że muszę małą najpierw usypiac na dworze i dopiero do wózka i na spacer :/ dlatego na takie temperatury (dziś było 13 stopni) przydałaby mi się cieplejsza bluza :/

My kąpiemy się w atoperalu, ale u nas problemy z suchą skórą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 15:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie moczu wyszło w porządku. Mała dostała inhalacje. Ale ogólnie już widzę poprawę. Więc jak się nic nie wydarzy to jutro do domu. Uffff

edwarda20, Andzia123, Kinga., Totoro lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię w z kilkoma kropelkami oliwki hipp a myje hippem biorę jedna pompke dodaje wody i tak myje ciałko włosy potem polewa woda i wycueram ręcznikiem już bez dodatkowego natluszczania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    To juz lepiej dermedic, bo nivea maja bardzo sredni sklad :(
    No to sama wykorzystam nivea a jemu bede kupowax dermedic :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Badanie moczu wyszło w porządku. Mała dostała inhalacje. Ale ogólnie już widzę poprawę. Więc jak się nic nie wydarzy to jutro do domu. Uffff
    Super wiesci :*

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ