WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek wracam do pracy :( ehh jak zyc??!

Bylismy teraz 2,5 tyg w Polsce. Synek dzielnie zniosl podroz 1100km w kazda strone. Zalatwilismy date chrztu w Kosciele ale musze poszukac jakiejs restauracji ;) Ksiadz namawial nas na slub ale sie nie dalismy ;)

A moj synus dopiero wyrasta z rozmiaru 50 ;)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie rozmiarówka ubrań w pepco to osobna historia. Ostatnio dziewczyny dostały sukienki (Sarah na 98) oczywiście za mała (ale tak ze jak założyłam Emi to ledwo pieluchę przykrywa), pomyślałam ok, pewnie chinczyk źle metkę wszył, babcia kupiła drugą na 116 taka akurat (pieluchę przykrywa) tylko ze Sarah normalnie nosi 86 cm, a 116 to powinnopasowac na 3-4 latka dopiero ;) Druga sukienka rozmiar 92 już jest ok. Co do ciuchów z pepco, to też zauważyłam ze się kurczą po suszeniu w suszarce.

Większość ciuchów mam z Erstings Familly. Te niemowlęce są z dobrej bawełny (często bio) i nie narzekałam na nie, ale te co ostatnio kupiłam wypadły słabo i nie wiem czy trafiłam na jakieś felerne sztuki, czy zmienili fabryki. Nie narzekam też na ciuchy z primarka (pomijając zaniżoną rozmiarówkę i fakt że niektóre są sztuczne), ale ja najpierw macam materiał i tych kiepskich zwyczajnie nie kupuję. Stosunek cena/jakość ok. Zwykle ceny jak w pepco, a jakość zdecydowanie lepsza.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    A porownujesz z normami podanymi obok wynikow? Bo czesto jest tak ze masz wyniki dla dziecka a obok normy dla doroslych.

Tak, normy są dla dzieci, zresztą sprawdzałam też na necie. Jadę dziś do lekarza, zobaczymy co powie.

Jupik, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mój mały ma dużo włosków i wiadomo że ciagle rusza główka więc wyciera wszystko na około. Dzisiaj zauważyłam że ma dużo jakiś paproci w tych włosach. Wcześniej też miał ale malusio więc jakoś udało mi się to ściągnąć, ale dzisiaj to ma poplątane z jakimiś paprociami i nie wiem jak to usunąć. Macie jakieś sposoby? Grzebieniem nie będę robić bo będę go szarpać, próbowałam jakoś to delikatnie wyciągnąć z włosków ale tak się trzyma że jest ciezko

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my dziś kończymy 10 tyg :)
    ja byłam w lidlu na wyprzedaży dziecięcych ubranek i za nie całe 100 zł kupiłam 6 spodenek, 6 body na długi rękaw, 8 body na krótki rękaw, i 3 body na krótki rękaw na 86, a reszta na 74/80 :) także synek obkupiony na rozmiar do przodu :)

ta mata to super zakup! wczoraj mały leżał półtorej godziny i się bawił, dziś też leży ok godziny i się bawi :) dziecko szczęśliwe, a ja mam czas dla siebie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra w lidlu kupila 4xbody krotki rekaw, 4x dlugi,4x spodenki i 2xkoszulki ;) polowe 62/68 bo dopiero zaczelismy nosic 62 a na 68 malo co mamy i polowe 74/80- pewnie dopiero na jesien zaczniemy nosic :)

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szkodabze nie wiedzialam o tej wyprzedaży :( ale kupilam ostatnio w 5.10.15 sporo, bo byla nocna wyprzedaz :) na 68 juz kupuje :)

Moja corka to awanturniczka cos mi sie wydaje. Jak cos sie nie podoba to zaraz marudy i na raczki a tam cisza jak makiem zasial. Nie chce juz lezec, wszystko by chciala widziec, choc chyba jeszcze nie potrafi :)
    Dzis na cwiczeniach tak sie rozplakala,bo w pore mamusia na raczki nie wziela,ze nie moglam uspokoic jej. A w takich chwilach jest tak rozżalona, ze nawet cyc jest bee.
    A tak to ogólnie dzis zasypia co chwile i to gdzie popadnie :) niedawno zasnela na lozku tak sama z siebie a teraz w bujaczku. Jakby dziecka nie bylo. Ja juz sobie posprzatalam i czekam na gości. Nawiedza mnie dzis miedzy innymi tesciowa. A no i kupka wraca do normy, chyba koniec skutkow ubocznych po szczepieniu :)

Mate kupuje w przyszłym miesiacu. Pisalam ostatnio o tym,ze smyka otwieraja u mnie i daja rabat, chcialam kupic bujaczek babybjorn,ale okazalo sie,ze rabat nie laczy sie z innymi promocjami,a wszystkie byly przecenione akurat i sie wkurzylam troche. No nic moze jeszcze gdzies sie trafi okazja. Na razie priorytet to mata :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ta promocja w lidlu do jutra wazna ;)

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu dla dziewczynek sa naprawde fajne rzeczy, ciekawe, slodkie i dosyc kolorowe. Dla chlopca porazka wedlug mnie, wszystko niebieskie lub szarobure, a szkoda.

Ja teraz jak kupuje to na zas, czyli 74 i 80. Na 68 mam sporo bo wlasciwie juz mu jakis czas ubieram ten rozmiar, wole jak ma luzniejsze niz zbyt obcisle bo mam wrazenie ze mu niewygodnie. Ostatnio kupilam 2x ogrodniczki na krotkie nogawki i 3x spodenki krotkie od takiej kobitki co szyje na zamowienie - rewelacja!, koszulek mam duzo wiec dziecko gotowe na wakacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 16:26

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ja lubie niebieski i szary :D haha :D

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dobrze ze ja lubie niebieski i szary :D haha :D
    Ja kocham kolory ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kolory dla chlopca podobaja chociaz mogly by byc jeszcze jakies a bie tylko biel niebieski i szary no alr takie byly akurat teraz jak kupowalam wczesniej to fajne poloczenia bieli z szarym i pomarancz ;)
    Ja na 68 mam duzo i maly teraz nosi a kupie juz wieksze na 74 prawie mam wszystko a to bedzie pewnie na sierpien wrzesien.
    Ja tez wole jak ma luzniejsze niz jak sie ciagnie wszystko

edwarda20, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj Mała miała robione badania. Crp spadło! Jest w normie. Ogólnie wszystko wyszło bardzo ładnie. Antybiotyk rozpisany tylko do jutra więc jest szansa, że w poniedziałek wyjdziemy :-).
    Ogólnie obie mamy już dość. Dzisiaj podczas badań miała po raz 3 robiony wenflon. Ile razem się zaplakalysmy. Leciały mi już dzisiaj łzy jak grochy, nie mogły jej się wkuc i męczył ja z 15 min :-(. To było straszne! W końcu założyli w stopce. Nadal jak patrzę na ta maleńka stopkę i ten wystający wenflon to mnie telepie...
    Co więcej Mała kiepsko sypia, jest rozdrażniona, zaczela wybudza się w nocy. Widać, że jej też jest tutaj po prostu źle. Jedyna pozycja do spania to na brzuszku i ze smoczkiem w buzi. Praktycznie go nie wypluwa. Widać, że to ją uspokaja. Nawet na noc ją kładę na brzuszek co skutkuje tym, że ja prawie nie spie bo co chwilę podgladam czy jest ok. Jestem tak wykończona ze jakby mi powiedzieli ze nie wypuszcza nas w poniedziałek to chyba bym się załamała! Serio! Poza tym fizycznie bolą mnie plecy od tej twardej leżanki. Do tego dostałam okres. Ale cieszę się, że z Amelka ok.

edwarda20 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika super że wyniki są w normie, trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły :)
    Patrzcie jaki wędrowniczek z mojego synka. Tutaj słodki aniołek grzecznie sobie śpi
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac5e25c97ede.jpg
    A tutaj 2,5h później
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ad6a871921.jpg

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika trzymam mocno kciuki zebyscie wyszly!

Andzia wow! Skubany ten Twoj bobas :p moj to jest leniuch jak go poloze tak lezy :p na brzuchu nie za bardzo lubi, podnoszenie głowy go meczy, potem zawasze jest awantura, no panicz :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojego tylko na brzuchu kłaść, uwielbia tak leżeć i się siłować z głową :) w ciągu dnia jak go kładę na naszym łóżku to z pol godziny potrafi pełzać sobie i taki zadowolony z siebie jest, caly czas popiskuje :D i chyba rzeczywiście to że się ślini znaczy że powoli mu zęby idą, ostatnio jak je to mocniej szczęki zaciska i już wczoraj brodawki mnie bolały a dzisiaj już widzę małą rankę na jednej.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy u tego lekarza i wszystko ok oczywiście, niepotrzebnie spanikowalam :) ale przynajmniej mam spokojny weekend :)

Moja tak strasznie się ślini, że właśnie uruchomiłam śliniaki, bo co ją przebiorę to zaraz mokra plama na bodziaku :D i wszystko do buzi. Jak ją nosimy przodem to ciumka nasze ręce, jak leży to łapki i wszystko co w nich trzyma, na piąstkach to aż ma takie krwiaczki od zasysania (malinki! XD), szok xD

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Mi sie kolory dla chlopca podobaja chociaz mogly by byc jeszcze jakies a bie tylko biel niebieski i szary no alr takie byly akurat teraz jak kupowalam wczesniej to fajne poloczenia bieli z szarym i pomarancz ;)
    Ja na 68 mam duzo i maly teraz nosi a kupie juz wieksze na 74 prawie mam wszystko a to bedzie pewnie na sierpien wrzesien.
    Ja tez wole jak ma luzniejsze niz jak sie ciagnie wszystko
    Ja to chyba dziwna jestem, bo róże już mi uszami wychodzą i córce bardzo chętnie kupują właśnie szarości, granaty z kolekcji chłopięcych. Nie lubię żółci i zieleni, bo ciuchy w tych kolorach często szybko blakną i wyglądają jakby były używane wcześniej przez całe przedszkole, nie przepadam też za beżami, bo są takie mdłe, za to lubię kremowe i śmietankowe.Teraz też dużo jest ciuszków z dużymi nadrukami typu jablko, konie itp i dla mnie trochę tych wzorów za dużo. No i też mało to praktyczne bo np jak mi uleje mocno to przebieram same body więc fajnie jakby np spodnie pasowały do kolejnych itp

Dziewczyny miała któraś ciuszki Lourd&proud lub samfolk? ( Jak się zachowują po praniu i suszeniu w suszarce?)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też taki wędrowniczek. Ale na brzuchu już tak nie wyleży bo odkąd nauczyła się okręcać na plecki to potrafi poleżeć na nim 30 sekund max :D Ale nigdy tego nie lubiła także teraz może idealnie temu zaprotestować robiąc obrocik ;)
    Z racji brzydkiej pogody u nas dziś dzień leniucha. Musimy podjechać tylko do restauracji na chrzciny wpłacić zaliczkę, a poza tym będzie tryb kanapowo leniuchowy.

Obudziłam się po 9 sama w łóżku, ide do salonu, a mąż z córką sobie prowadzą dyskusje ma macie żebym mogła sobie dłużej pospać ;) Także mimo paskudnej pogody zapowiada się miły dzień ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja to chyba dziwna jestem, bo róże już mi uszami wychodzą i córce bardzo chętnie kupują właśnie szarości, granaty z kolekcji chłopięcych. Nie lubię żółci i zieleni, bo ciuchy w tych kolorach często szybko blakną i wyglądają jakby były używane wcześniej przez całe przedszkole, nie przepadam też za beżami, bo są takie mdłe, za to lubię kremowe i śmietankowe.Teraz też dużo jest ciuszków z dużymi nadrukami typu jablko, konie itp i dla mnie trochę tych wzorów za dużo. No i też mało to praktyczne bo np jak mi uleje mocno to przebieram same body więc fajnie jakby np spodnie pasowały do kolejnych itp

Dziewczyny miała któraś ciuszki Lourd&proud lub samfolk? ( Jak się zachowują po praniu i suszeniu w suszarce?)

O tych firmach nie slyszalam. Ale jak lubisz stonowane kolory lub takie ktore pasuja do wszystkiego to polecam strone mybasic - rewelka :) https://mybasic.pl/

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ