Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWe wtorek wracam do pracy
ehh jak zyc??!
Bylismy teraz 2,5 tyg w Polsce. Synek dzielnie zniosl podroz 1100km w kazda strone. Zalatwilismy date chrztu w Kosciele ale musze poszukac jakiejs restauracjiKsiadz namawial nas na slub ale sie nie dalismy
A moj synus dopiero wyrasta z rozmiaru 50 -
Dla mnie rozmiarówka ubrań w pepco to osobna historia. Ostatnio dziewczyny dostały sukienki (Sarah na 98) oczywiście za mała (ale tak ze jak założyłam Emi to ledwo pieluchę przykrywa), pomyślałam ok, pewnie chinczyk źle metkę wszył, babcia kupiła drugą na 116 taka akurat (pieluchę przykrywa) tylko ze Sarah normalnie nosi 86 cm, a 116 to powinnopasowac na 3-4 latka dopiero
Druga sukienka rozmiar 92 już jest ok. Co do ciuchów z pepco, to też zauważyłam ze się kurczą po suszeniu w suszarce.
Większość ciuchów mam z Erstings Familly. Te niemowlęce są z dobrej bawełny (często bio) i nie narzekałam na nie, ale te co ostatnio kupiłam wypadły słabo i nie wiem czy trafiłam na jakieś felerne sztuki, czy zmienili fabryki. Nie narzekam też na ciuchy z primarka (pomijając zaniżoną rozmiarówkę i fakt że niektóre są sztuczne), ale ja najpierw macam materiał i tych kiepskich zwyczajnie nie kupuję. Stosunek cena/jakość ok. Zwykle ceny jak w pepco, a jakość zdecydowanie lepsza. -
Kachna62 wrote:A porownujesz z normami podanymi obok wynikow? Bo czesto jest tak ze masz wyniki dla dziecka a obok normy dla doroslych.
Tak, normy są dla dzieci, zresztą sprawdzałam też na necie. Jadę dziś do lekarza, zobaczymy co powie.Jupik, Jupik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mój mały ma dużo włosków i wiadomo że ciagle rusza główka więc wyciera wszystko na około. Dzisiaj zauważyłam że ma dużo jakiś paproci w tych włosach. Wcześniej też miał ale malusio więc jakoś udało mi się to ściągnąć, ale dzisiaj to ma poplątane z jakimiś paprociami i nie wiem jak to usunąć. Macie jakieś sposoby? Grzebieniem nie będę robić bo będę go szarpać, próbowałam jakoś to delikatnie wyciągnąć z włosków ale tak się trzyma że jest ciezko
-
hej, my dziś kończymy 10 tyg
ja byłam w lidlu na wyprzedaży dziecięcych ubranek i za nie całe 100 zł kupiłam 6 spodenek, 6 body na długi rękaw, 8 body na krótki rękaw, i 3 body na krótki rękaw na 86, a reszta na 74/80także synek obkupiony na rozmiar do przodu
ta mata to super zakup! wczoraj mały leżał półtorej godziny i się bawił, dziś też leży ok godziny i się bawidziecko szczęśliwe, a ja mam czas dla siebie
-
O szkodabze nie wiedzialam o tej wyprzedaży
ale kupilam ostatnio w 5.10.15 sporo, bo byla nocna wyprzedaz
na 68 juz kupuje
Moja corka to awanturniczka cos mi sie wydaje. Jak cos sie nie podoba to zaraz marudy i na raczki a tam cisza jak makiem zasial. Nie chce juz lezec, wszystko by chciala widziec, choc chyba jeszcze nie potrafi
Dzis na cwiczeniach tak sie rozplakala,bo w pore mamusia na raczki nie wziela,ze nie moglam uspokoic jej. A w takich chwilach jest tak rozżalona, ze nawet cyc jest bee.
A tak to ogólnie dzis zasypia co chwile i to gdzie popadnieniedawno zasnela na lozku tak sama z siebie a teraz w bujaczku. Jakby dziecka nie bylo. Ja juz sobie posprzatalam i czekam na gości. Nawiedza mnie dzis miedzy innymi tesciowa. A no i kupka wraca do normy, chyba koniec skutkow ubocznych po szczepieniu
Mate kupuje w przyszłym miesiacu. Pisalam ostatnio o tym,ze smyka otwieraja u mnie i daja rabat, chcialam kupic bujaczek babybjorn,ale okazalo sie,ze rabat nie laczy sie z innymi promocjami,a wszystkie byly przecenione akurat i sie wkurzylam troche. No nic moze jeszcze gdzies sie trafi okazja. Na razie priorytet to mata
-
W lidlu dla dziewczynek sa naprawde fajne rzeczy, ciekawe, slodkie i dosyc kolorowe. Dla chlopca porazka wedlug mnie, wszystko niebieskie lub szarobure, a szkoda.
Ja teraz jak kupuje to na zas, czyli 74 i 80. Na 68 mam sporo bo wlasciwie juz mu jakis czas ubieram ten rozmiar, wole jak ma luzniejsze niz zbyt obcisle bo mam wrazenie ze mu niewygodnie. Ostatnio kupilam 2x ogrodniczki na krotkie nogawki i 3x spodenki krotkie od takiej kobitki co szyje na zamowienie - rewelacja!, koszulek mam duzo wiec dziecko gotowe na wakacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 16:26
-
Mi sie kolory dla chlopca podobaja chociaz mogly by byc jeszcze jakies a bie tylko biel niebieski i szary no alr takie byly akurat teraz jak kupowalam wczesniej to fajne poloczenia bieli z szarym i pomarancz
Ja na 68 mam duzo i maly teraz nosi a kupie juz wieksze na 74 prawie mam wszystko a to bedzie pewnie na sierpien wrzesien.
Ja tez wole jak ma luzniejsze niz jak sie ciagnie wszystkoedwarda20, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj Mała miała robione badania. Crp spadło! Jest w normie. Ogólnie wszystko wyszło bardzo ładnie. Antybiotyk rozpisany tylko do jutra więc jest szansa, że w poniedziałek wyjdziemy
.
Ogólnie obie mamy już dość. Dzisiaj podczas badań miała po raz 3 robiony wenflon. Ile razem się zaplakalysmy. Leciały mi już dzisiaj łzy jak grochy, nie mogły jej się wkuc i męczył ja z 15 min. To było straszne! W końcu założyli w stopce. Nadal jak patrzę na ta maleńka stopkę i ten wystający wenflon to mnie telepie...
Co więcej Mała kiepsko sypia, jest rozdrażniona, zaczela wybudza się w nocy. Widać, że jej też jest tutaj po prostu źle. Jedyna pozycja do spania to na brzuszku i ze smoczkiem w buzi. Praktycznie go nie wypluwa. Widać, że to ją uspokaja. Nawet na noc ją kładę na brzuszek co skutkuje tym, że ja prawie nie spie bo co chwilę podgladam czy jest ok. Jestem tak wykończona ze jakby mi powiedzieli ze nie wypuszcza nas w poniedziałek to chyba bym się załamała! Serio! Poza tym fizycznie bolą mnie plecy od tej twardej leżanki. Do tego dostałam okres. Ale cieszę się, że z Amelka ok.edwarda20 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika super że wyniki są w normie, trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszły
Patrzcie jaki wędrowniczek z mojego synka. Tutaj słodki aniołek grzecznie sobie śpi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac5e25c97ede.jpg
A tutaj 2,5h później
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ad6a871921.jpg
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
No mojego tylko na brzuchu kłaść, uwielbia tak leżeć i się siłować z głową
w ciągu dnia jak go kładę na naszym łóżku to z pol godziny potrafi pełzać sobie i taki zadowolony z siebie jest, caly czas popiskuje
i chyba rzeczywiście to że się ślini znaczy że powoli mu zęby idą, ostatnio jak je to mocniej szczęki zaciska i już wczoraj brodawki mnie bolały a dzisiaj już widzę małą rankę na jednej.
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
My wczoraj byliśmy u tego lekarza i wszystko ok oczywiście, niepotrzebnie spanikowalam
ale przynajmniej mam spokojny weekend
Moja tak strasznie się ślini, że właśnie uruchomiłam śliniaki, bo co ją przebiorę to zaraz mokra plama na bodziakui wszystko do buzi. Jak ją nosimy przodem to ciumka nasze ręce, jak leży to łapki i wszystko co w nich trzyma, na piąstkach to aż ma takie krwiaczki od zasysania (malinki!
), szok xD
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Mi sie kolory dla chlopca podobaja chociaz mogly by byc jeszcze jakies a bie tylko biel niebieski i szary no alr takie byly akurat teraz jak kupowalam wczesniej to fajne poloczenia bieli z szarym i pomarancz
Ja na 68 mam duzo i maly teraz nosi a kupie juz wieksze na 74 prawie mam wszystko a to bedzie pewnie na sierpien wrzesien.
Ja tez wole jak ma luzniejsze niz jak sie ciagnie wszystko
Dziewczyny miała któraś ciuszki Lourd&proud lub samfolk? ( Jak się zachowują po praniu i suszeniu w suszarce?) -
Moja też taki wędrowniczek. Ale na brzuchu już tak nie wyleży bo odkąd nauczyła się okręcać na plecki to potrafi poleżeć na nim 30 sekund max
Ale nigdy tego nie lubiła także teraz może idealnie temu zaprotestować robiąc obrocik
Z racji brzydkiej pogody u nas dziś dzień leniucha. Musimy podjechać tylko do restauracji na chrzciny wpłacić zaliczkę, a poza tym będzie tryb kanapowo leniuchowy.
Obudziłam się po 9 sama w łóżku, ide do salonu, a mąż z córką sobie prowadzą dyskusje ma macie żebym mogła sobie dłużej pospaćTakże mimo paskudnej pogody zapowiada się miły dzień
-
Kinga. wrote:Ja to chyba dziwna jestem, bo róże już mi uszami wychodzą i córce bardzo chętnie kupują właśnie szarości, granaty z kolekcji chłopięcych. Nie lubię żółci i zieleni, bo ciuchy w tych kolorach często szybko blakną i wyglądają jakby były używane wcześniej przez całe przedszkole, nie przepadam też za beżami, bo są takie mdłe, za to lubię kremowe i śmietankowe.Teraz też dużo jest ciuszków z dużymi nadrukami typu jablko, konie itp i dla mnie trochę tych wzorów za dużo. No i też mało to praktyczne bo np jak mi uleje mocno to przebieram same body więc fajnie jakby np spodnie pasowały do kolejnych itp
Dziewczyny miała któraś ciuszki Lourd&proud lub samfolk? ( Jak się zachowują po praniu i suszeniu w suszarce?)
O tych firmach nie slyszalam. Ale jak lubisz stonowane kolory lub takie ktore pasuja do wszystkiego to polecam strone mybasic - rewelkahttps://mybasic.pl/