Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie mały urodził się 3200g i około 51cm długi, jak skończył 2 miesiące było 5200g i 59cm ,a aktualnie to jest 5500g i 62,5cm. Czyli wychodzi że w troche ponad dwa tygodnie urósł 3,5 cm. Podsumowując od urodzenia urósł ponad 11cm!!! To możliwe? No i już przechodzimy na ubranka na 68cm bo rozmiar 62cm za mały szczególnie pajace w nogawkach za krótkie, a mały uwielbia się przeciągać
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Milla_ wrote:No u mnie mały urodził się 3200g i około 51cm długi, jak skończył 2 miesiące było 5200g i 59cm ,a aktualnie to jest 5500g i 62,5cm. Czyli wychodzi że w troche ponad dwa tygodnie urósł 3,5 cm. Podsumowując od urodzenia urósł ponad 11cm!!! To możliwe? No i już przechodzimy na ubranka na 68cm bo rozmiar 62cm za mały szczególnie pajace w nogawkach za krótkie, a mały uwielbia się przeciągać
-
Hej przyszla dzis mata ja zamowilam kinderkraft zoo. Maly sie zabawil gada widac ze go to interesuje.
Ja do wagi sprzed ciazy mam jeszcze 6 kg a do wymarzonej jeszcze 13 kg wiec jest co zrzucac. Zeszlo juz 15 kg.
Moj maly urodzil sie w dniu terminu waga 4180 gr a teraz wazy ok 6300 gr. Ubranka na 68 cm mial dlugosc 57 cm a teraz jakies 64 cm.
Co do ubranek z 5 10 15 to ja zamawiam dla malego i ogolnie rozmkarowka taka realna nie jak z lidla troche zawyzona tylko spodenki np w pasie sa dosc opiete te gumki takie ciasne troche alr bluzki czy body ok -
Mój urodził się jeden dzień po wyznaczonym na OM przez cc. Ważył 3270g i 55cm. Po 1 dobie spadł do 3050g, a wychodząc że szpitala w 4 dobie ważył 3305g. We wtorek jak byliśmy na szczepieniu to miał 8,5 tyg i ważył 5200g i ma 62 cm. Właśnie wchodzimy w ubranka 62 :p
Ja w ciąży przytyłam 20 kg, schudłam 12kg i więcej nie chce chudnac. Chcę zostać przy tej wadze jaka mam teraz. Muszę tylko zrobić ładny płaski brzuch i będę zadowolona -
Malyprosiaczek wrote:Mój urodził się jeden dzień po wyznaczonym na OM przez cc. Ważył 3270g i 55cm. Po 1 dobie spadł do 3050g, a wychodząc że szpitala w 4 dobie ważył 3305g. We wtorek jak byliśmy na szczepieniu to miał 8,5 tyg i ważył 5200g i ma 62 cm. Właśnie wchodzimy w ubranka 62 :p
Ja w ciąży przytyłam 20 kg, schudłam 12kg i więcej nie chce chudnac. Chcę zostać przy tej wadze jaka mam teraz. Muszę tylko zrobić ładny płaski brzuch i będę zadowolona
-
edwarda20 wrote:A jak mierzysz? Ja probuje i cm i miarka ale nigdy na tyle się nie wyciągnie zeby to byl dokładny pomiar.
-
sweetmalenka wrote:Macie 62 cm i wychodzicie w ubranka 62? Jej...My mamy ok 60 i nosimy 68
Właśnie z tymi rozmiarami ciuszków jest jakoś dziwnie. Te 62 z pepco są za małe, z h&m albo dobre albo ciut za duże, smykowe 62 za duże, firmy Pinokio też albo za małe albo za duże. Kupione w akpolu pajace na rozmiar 56 dopiero zaczynają być za małe, za to spodenki akpolowe 62 też za małe. Nie wiem jak u nas z tymi rozmiarami ciuchów więc muszę na oko kupować, albo ciągle tej samej firmy :p ostatnio moja mama kupiła 3 rampersy. Jeden z pepco który był za mały (mama zapomniała że te pepcowe to rozmiary zawyzone są), drugi firmy x który też był za mały a niby na 62 i trzeci firmy y który jest teraz dobry. Małego mierzylam miarka i wyszło, że ma 62 cm chyba że źle zmierzyłam ale od główki aż do stopki było 62 cm. Jak młody przyszedł na świat to miał ubrane 56 akpolowe i musiałam podwijac bo było za duże -
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła dziecku morfologię? Kurcze, odebrałam wyniki i już 3. raz mała ma lekko obniżone leukocyty i neutrofile. Wcześniej współgralo to z anemią, teraz hemoglobina już w normie po suplementacji żelaza a leukocyty i neutrofile dalej za niskie. Oczywiście już się stresuję, nie mówiąc o tym jak się już obczytalam.
-
nick nieaktualnyTotoro wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was robiła dziecku morfologię? Kurcze, odebrałam wyniki i już 3. raz mała ma lekko obniżone leukocyty i neutrofile. Wcześniej współgralo to z anemią, teraz hemoglobina już w normie po suplementacji żelaza a leukocyty i neutrofile dalej za niskie. Oczywiście już się stresuję, nie mówiąc o tym jak się już obczytalam.
-
nick nieaktualnyMoj syn urodzony z waga 4600 i mial 59cm. Teraz wazy 6800 i nie wiem ile ma cm Ale ubrania nosimy 62 i czasami 68. Nie lubie jak nosi za duze ciuchy wiec wole ubrac mu 62 niz ma plywac w 68
Ja w ciazy przytylam 16kg- 10 spadlo a zostalo jeszcze 6kg ale wiem ze poki kp to waga nie spadnie. Tak samo mialam po pierwszej ciazy.