WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie, ale Lidl ma kalkulator rozmiarów na swojej stronie.
    https://www.lidl.de/de/der-lidl-groessenrechner-passt-einmal-passt-immer/s2561
    W pierwszym polu wybiera się babys, w drugim rodzaj (np ubrania= bekleidung)
    W trzecim polu podaje się wzrost, a w 4 obwód tali). Liczyłam dla młodej to na teraz wychodzi mi 62/68 (2-6 m-cy) w tych ciuszkach co 2 rozmiary i 68 (4-6 m-cy) w tych jednorozmiarowych, także czekam do wypłaty, bo mimo ze maja dość tanio, to dla obu i tak się uzbierała spora sumka ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    My wczoraj byliśmy u tego lekarza i wszystko ok oczywiście, niepotrzebnie spanikowalam :) ale przynajmniej mam spokojny weekend :)

Moja tak strasznie się ślini, że właśnie uruchomiłam śliniaki, bo co ją przebiorę to zaraz mokra plama na bodziaku :D i wszystko do buzi. Jak ją nosimy przodem to ciumka nasze ręce, jak leży to łapki i wszystko co w nich trzyma, na piąstkach to aż ma takie krwiaczki od zasysania (malinki! XD), szok xD

Moj tez tak jedzie ostro łapeczki. Piąstki to od dawna probuje cale wlozyc a ostatnio to i piąstke i smoczek razem ;p Czasami oddzielnie palce sobie ssie, czasami tylko kciuka. Ostatnio gdzies wyczytalam, ze jak dziecko wklada do buzi kciuk to ma za malo uwagi i milosci :/ kuzwa jaka glupota. Wiem, ze to bzdura a i tak mi sie przykro zrobilo :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z rączkami to samo, non stop w buziaku :p albo całe piąstki albo paluszki pojedyncze, smoczek nadal be :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moj tez tak jedzie ostro łapeczki. Piąstki to od dawna probuje cale wlozyc a ostatnio to i piąstke i smoczek razem ;p Czasami oddzielnie palce sobie ssie, czasami tylko kciuka. Ostatnio gdzies wyczytalam, ze jak dziecko wklada do buzi kciuk to ma za malo uwagi i milosci :/ kuzwa jaka glupota. Wiem, ze to bzdura a i tak mi sie przykro zrobilo :/

O daj spokój, jaka głupota :D dziecko ciumka to czym akurat do buzi trafiło :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez wklada raczke do buzi, zazwyczaj prawa nie wiem czemu :p Kciuka tez uwielbia ;) Ja mu zazwyczaj wyciagam bo nie chce zeby sie przyzwyczail..A wy pozwalacie ciumkac? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Moj tez wklada raczke do buzi, zazwyczaj prawa nie wiem czemu :p Kciuka tez uwielbia ;) Ja mu zazwyczaj wyciagam bo nie chce zeby sie przyzwyczail..A wy pozwalacie ciumkac? :p

Ja pozwalam bo taki maja teraz etap rozwoju. Ucza sie wkladajac wszystko do buzi. A że łapeczki sa najblizej i ciągle to one są ciamkane :)

Katy, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    U nas z rączkami to samo, non stop w buziaku :p albo całe piąstki albo paluszki pojedyncze, smoczek nadal be :p
    Dziecko wkłada przedmioty i ręce by się przyzwyczaić i pozbyć odruchu wymiotnego (umiejetność potrzebna do nauki jedzenia pokarmów stałych)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też od kilku dni rączki do buzi i kciuka ciumka, ja mu nie pozwalam za długo żeby ssał kciuka bo ma smoczka ale trochę niech sobie wkłada i poznaje swoje ciało :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez smoczek be, nie wiem czy jest sens kupowac ten 3-6miesiecy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

U nas ostatnio smoczek się sprawdzał jak Lilce wróciły pokąpielowe histerie na przewijaku :D ale dziś np. była całkiem wesoła po kąpieli :) Czasem też w aucie w foteliku lubi chwilę pociumkac i to tyle jeśli chodzi o smoczek xD ale zamówiliśmy ten 3-6 mies., bo tak pcha wszystko do buzi, że może jeszcze się przyda :D

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czasem sie zdarzy, ze pociumka w foteliku albo wozku, ale ostatnio nawet tam wypluwa :p Moze tez kupie na wszelki wypadek ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tematy wagi u mnie dramat nie dość że u mnie stoi jeszcze 10 kilo mam do zrzucenia a ty dupa nic.
    Do tego w 3 tygodnie Kostek tylko 300 gram przybrał spadł z 75 centyla.
    A starszak też od 4 miesięcy nie tyje a ostatnio nie je i schudł 300 gram.
    Jeśli w tym tygodniu będzie słaby przyrost to idę do pediatry.
    Kupy są zielonkawe i wodniste podaję probiotyki ale ani wysypki ani bólów brzucha nie ma. No i nadal ulewa :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprawdziłam w apce Emi w ciągu ostatniego miesiąca przybrała tylko 200g czyli też nie bardzo. Nie wiem na ile to miarodajne, bo teraz częściej robi kupy, do tego w trakcie skoku niezbyt chciała jeść, wcześniej miała duże pleśniawki itp. Ogólnie to nadal jest duża, więc zapasy ma, z głodu nie umiera, zwłaszcza że wcześniej b.mocno przybierała, do tego stopnia, że „wyskoczyła” z siatki, i dopiero teraz wróciła na 96 centyl. Natomiast martwi mnie fakt, że znów się pojawiły śluzowate kupki, większe ulewanie itp.i właśnie też się zastanawiam jaki okres tolerancji jej dać, bo obserwować teraz będę na pewno dokładnie jej przyrosty

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Widzę tematy wagi u mnie dramat nie dość że u mnie stoi jeszcze 10 kilo mam do zrzucenia a ty dupa nic.
    Kupy są zielonkawe i wodniste podaję probiotyki ale ani wysypki ani bólów brzucha nie ma. No i nadal ulewa :/
    Jeśli cię to pocieszy, to Sara też miała fazę niejedzenia, zaczęła się jakoś po roku i przeszla jak miała ok 1,5 r. Teraz też co jakiś czas ma razy niejedzenia. Poźniej je jak prosiak i znów przestaje...
    ,

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mi polozna powiedziala ze jak sie nie przyzwyczailo do smoka to zeby juz nie przyzwyczajac. Moj mlody uzywal skoczka az tydzien :) I teraz juz go nie ucze skoro sam nie chce. Corka uzywala ale jak miala 8 miesiecy to sama wywalala z lozeczka smoczek ze to jest be.

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Moja starsza nie miala apetytu jak dostala owsiki i miala wtedy tez biegunki. Po 2 dawkach leku apetyt wrocil i ciagle mowi "mamo cos chce z lodowki" :)

• darika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja już mam -1kg do wagi z przed ciąży. W ciągu tygodnia w szpitalu schudłam 2,5kg. Także szpital to najlepsza dieta. Nawet dieta-cud można napisać. Wczoraj np zjadłam tylko obiad bo pojechałam do domu do południa a mąż siedział z Mała.
    Ogólnie dzisiaj mamy pierwsza dobra noc od bardzo dawna. Amelka śpi od 21:30, przed chwilą jadła więc nie było tej nocnej pobudki. I nie musiałam jej smoczka podawać co chwilę. Bo przez ten pobyt w szpitalu to chyba się od niego uzależnila. Za to wczorajszy wieczór miałyśmy mega ciężki. Musieli jej kłuć znowu wenflon :-(. Masakra. Ona znów była dzielna, płakała tylko chwilę podczass klucia, potem się śmiała. Za to ja wyłam jak głupia. Ale emocje chyba ze mnie zeszły wszystkie... Potem była kroplowka i awantura przy butli. To już nasz standard jeśli chodzi o wieczór. Dzisiaj jeszcze raz powtórka moczu bo z wczoraj to takie średnie wyniki. I jeśli będzie w miarę to może nas wypuszcza... O niczym innym nie marzę... Z tym, że Mała trochę kicha zbyt często moim zdaniem i nosek ma przypchany. Ale tu jest strasznie suche powietrze. Może od tego? Bo osluchowo czysto, gardło ok. Ale karze dzisiaj jeszcze raz ją zbadać na wszelki wypadek.
    Przepraszam,, w znów smece...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Co do wagi to ja już mam -1kg do wagi z przed ciąży. W ciągu tygodnia w szpitalu schudłam 2,5kg. Także szpital to najlepsza dieta. Nawet dieta-cud można napisać. Wczoraj np zjadłam tylko obiad bo pojechałam do domu do południa a mąż siedział z Mała.
    Ogólnie dzisiaj mamy pierwsza dobra noc od bardzo dawna. Amelka śpi od 21:30, przed chwilą jadła więc nie było tej nocnej pobudki. I nie musiałam jej smoczka podawać co chwilę. Bo przez ten pobyt w szpitalu to chyba się od niego uzależnila. Za to wczorajszy wieczór miałyśmy mega ciężki. Musieli jej kłuć znowu wenflon :-(. Masakra. Ona znów była dzielna, płakała tylko chwilę podczass klucia, potem się śmiała. Za to ja wyłam jak głupia. Ale emocje chyba ze mnie zeszły wszystkie... Potem była kroplowka i awantura przy butli. To już nasz standard jeśli chodzi o wieczór. Dzisiaj jeszcze raz powtórka moczu bo z wczoraj to takie średnie wyniki. I jeśli będzie w miarę to może nas wypuszcza... O niczym innym nie marzę... Z tym, że Mała trochę kicha zbyt często moim zdaniem i nosek ma przypchany. Ale tu jest strasznie suche powietrze. Może od tego? Bo osluchowo czysto, gardło ok. Ale karze dzisiaj jeszcze raz ją zbadać na wszelki wypadek.
    Przepraszam,, w znów smece...
    Suche powietrze może prowadzić do przesuszenia śluzówek, a to zwiększa ryzyko infekcji. (+plus cała flora szpitalna) nie wróży to nic dobrego. Może psikaj jej choć woda morska lub zakrapiaj sola fiz.? U nas często nos jest przepchany jak mocno uleje.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba Mała coś złapała. Kaszle i słychać jak coś jej zalega :-(. Czekamy na lekarza. Tego bałam się najbardziej - że coś tu złapie. O rany czy to się kiedyś skończy?!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika współczuję zdrówka napisz jak lekarz oslucha.
    U nas były upały to jadł mniej tzn krócej co wsumie jest logiczne.
    Do tego dostałam okres i cycki flaki były ale nie płakał nie domagał się się. Później od 3 dni ochlodzenie i Kostek odsypial zaczynam się martwić że śpi dalej jak niemowlak on bardzo dużo śpi jest mega grzeczny leży spokojny. Nie miałam tak że starszakiem więc dziwię się.
    Teraz przy pilnuje aby jadł częściej i zobaczę jak z tą wagą będzie.
    U nas kupa raz dziennie zawsze rano i to spora aż Wycieka bo wodnista zielonkawa ale bez śluzu.
    . Co do starszaka no to on ma non stop fale jedzenia a za chwilę niejedzenia. Teraz była dłuższą chwilą nie jedzenia. Nie wmuszam w takich dniach przed kąpielą dostaje butle mleka trudno. Na szczęście zupy w miarę je więc wczoraj mu zrobiłam warzywna dużo różnych warzyw i pulpeta z indyka. Oczywiście pulpeta odmówił to go tak rozdeobnilam że zjadł w zupie z warzywami.
    Moje chłopaki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4118053fa6d0.jpg

Katy, Totoro, acygan, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ