Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:My jeszcze się nie szczepilysmy w ogóle, poza szczepieniem w szpitalu, prawdopodobnie w przyszłym tyg kolejne podejście. Mam nadzieję, że mała dobrze to zniesie
też mnie to okropnie stresuje
-
Oj trochę mnie nie było i ile do przeczytania
U mnie jak u Totoro-staralismy się chyba z 4 lata, więc chwilowo zostawiam temat 2 bobasa Bogu-zabezpieczac się raczej nie musimy. Chcialabym drugie, może za jakiś czas, ale jakby i szybko było też będę się bardzo cieszyc - jak człowiek staje na głowie, żeby się udało to inaczej sie później podchodzi.
W naszym przypadku może być dopiero za kolejne 4 lata, a może też być tak, że już w ogóle nie będzie nam dane. Więc jakby było teraz to biorę w ciemno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 22:44
Totoro lubi tę wiadomość
-
No i u nas skok rozwojowy w toku. Zadziwiają mnie jej postępy. Zaczyna się przekręcać z brzuszka na plecki i odrwotnie. Dziś w aucie wyjęła sobie smoczka i zaczęła mu się tak przygladac i przekładać w rączkach, że mało nie zeszłam ze śmiechu. W ogóle zabawki zaczela przekładać z rączki do rączki, wszystko uważnie lustruje, wodzi wzrokiem za kotami i psem, zaczyna protestować jak się wychodzi z pokoju i zostaje w nim sama, coraz niechętniej leży na płasko. Zaczyna też być wrażliwsza na dźwięki. Po karmieniu jak biorę na odbicie podnosi głowke i wszystko ogląda dookoła. A i z piersi inaczej już je- odrywa się, patrzy na mnie, zaczyna bawić bluzką. Absolutnie wszystko ją interesuje
-
edwarda20 wrote:My mamy w czwartek kolejne szczepienia, 2 obowiazkowe wkłucia, pneumokoki drugie i pierwsze rotawirusy. Zaczynam sie znowu stresowac, ale juz mniej niz wczesniej
Mama mnie tez uspokaja, ze najgorsze sa te pierwsze, ze jak dobrze przeszedl to dalej raczej nic sie nie powinno dziac. Cos na ten temat wiecie, czy tak naprawde jest? czy tylko mnie pocieszala?
-
nick nieaktualnyU mnie w dalszym ciągu okresu brak, przeszliśmy już wyłącznie na mleko modyfikowane jakieś 2 tygodnie temu. Dziś mocno bolał mnie brzuch i kręgosłup w odcinku krzyżowym jak zwykle na okres,nawet poszłam do Rosmanna kupić te super wygodne podpaski w których czujesz się jak w pluszowym tronie i...ból przeszedł okresu brak. U nas były ogromne problemy z zajściem w ciążę,więc trochę bym się zdziwiła. Położna mówiła na szkole rodzenia, że czasami po porodzie ta płodność bywa wzmożona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 23:42
-
edwarda20 wrote:Co te lekarzyny ciagle chca od mojej ulubienicy?
Hahahaano dopatrują się ciągle czegoś i tak odwlekają...
ostatnio z powodu kupy (9 dni nie robiła jak byliśmy w przychodni), więc w tym tyg już w ogóle się nie pokazujemy, skoro dziś 13. dzień bez kupy.
Wypiłam wczoraj kawę, skończyłam ją dość późno i w ogóle spać mi się nie chce. W dodatku mała parę min temu miała brzuszkowy epizod, prezy się i takie bąki puszcza, że boję się, że nas w powietrze wysadzinie wiem czy jej znowu jutro lewatywy nie zrobię i pójdę do lekarza, niech nam jeszcze coś da na trawienie, wyproznianie, albo nie wiem.. Bo zaczynam się już mocno stresować... Dopóki nic jej nie było to spoko, czekamy na kupę, ale jak ma mi się tak męczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 01:15
-
Czy wasze dzieci też tyle gadają? Od wczoraj Amelce się buzia prawie nie zamyka a jak leży na macie to już w ogóle
. Dzisiaj jak tylko oczy otworzyła to już zaczęła gadać, najpierw do siebie, potem do mnie, potem na bujaczku do pieluchy, potem na macie do wszystkich zwierzątek
. Wczoraj wieczorem po kąpieli też z nami gadała na przewijaku. I to tak, że ja jej coś mówiłam albo mąż, a ona odpowiadała.
Komicznie to wygląda
.
Niestety noc nieprzespana. O 3 pobudka na jedzenie. Poza tym strasznie się wiercila...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Moja ostatnio też gada bardzo dużo. Wszyscy się śmieją, że pyskata po mamusi
Ale serio wczoraj to w pewnym momencie już mnie głowa zaczęła boleć bo ona przez bitą godzinę dyskutowała.
Też ma już faze na wyciąganie smoczka i oglądanie go. Łańcuszek musiałam zamówić bo ostatnio sobie też nim rzuca gdzie popadnie, a matka ciągle zbieraz podłogi i lata myć...
Drugą dawkę szczepień mamy dopiero 8.08. U nas pielęgniarka z tych, które rozplanowują szczepienia na ostatni możliwy moment, a ja jestem jak najbardziej za tym. Mieliśmy mieć 1.08, ale akurat będziemy na wakacjach więc zapisała nas na 8mego. W tą sobotę tylko druga dawka rota jeśli neurolog nie będzie miał przeciwskazań.
Ja nadal bez okresu, obecnie mnie to cieszy, ale gorzej jak go nadal nie będzie jak będę chciała drugiego bobasa. -
Wyskoczylo malemu na brzuszku takie coś, co to może być? Wczoraj delikatnie było conieco widać, dzisiaj trochę mocniej... Przegrzany ? Naprawdę staram się go w miarę lekko ubierać żeby nie przegrzewac.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/750ca8858bc2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:43
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku