X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Wyskoczylo malemu na brzuszku takie coś, co to może być? Wczoraj delikatnie było conieco widać, dzisiaj trochę mocniej... Przegrzany ? Naprawdę staram się go w miarę lekko ubierać żeby nie przegrzewac.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/750ca8858bc2.jpg
    Moja corka tak miala jak mniej wiecej miala 2-3miesiace. polozna mi powiedziala ze to uczulenie na srodek myjacy (nagle zaczal ja uczulac). Mowila ze najpierw biore ₩lyn na reke ¥ najwiecej laduje na brzuszku, stad mozna sie domyslic ze uczula ją plyn do mycia skoro wysypka tylko na brzuchu..Umyj ze 3 dni w wodzie z dodatkiem krochmalu i powinno zejsc.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płyn dolewam do wody i w roztworze go kąpie, nie biorę na rękę, Ale dzięki, spróbuję z krochmalem.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś też ma podobnie ale na klatce piersiowej. Myślę że potowki. Z tym że on tylko w body "chodzi" :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mojej też się buzia na macie nie zamyka, tak strasznie się drze, żeby ją zabrać xD

A ogólnie mało gada :D wcześniej więcej, teraz głównie jak nad nią siedzę i sama zaczynam nawijac albo jest wyjątkowo pobudzona jak ją noszę, to czasem coś pokrzykuje :)

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Oj, mojej też się buzia na macie nie zamyka, tak strasznie się drze, żeby ją zabrać xD

A ogólnie mało gada :D wcześniej więcej, teraz głównie jak nad nią siedzę i sama zaczynam nawijac albo jest wyjątkowo pobudzona jak ją noszę, to czasem coś pokrzykuje :)
    Lubię za to darcie się, żeby ją zabrać haha u nas podobnie :D i z gadaniem też podobniez, ktoś musi go zagadywać żeby się odzywał, tak to czasem popiskuje sobie :p

Totoro lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Lubię za to darcie się, żeby ją zabrać haha u nas podobnie :D i z gadaniem też podobniez, ktoś musi go zagadywać żeby się odzywał, tak to czasem popiskuje sobie :p

Haha :D moja to lubi sobie pokrzykiwac i głośno wzdychac. Najlepiej jak się drze o cycka, a ja zanim pieluchę zlokalizuje, stanik rozepne itd to już jest furia, po czym dostaje cycka i takie głośne westchniecie z takim "HYYYYY"xD komedia xD

No i jeszcze mruczy jak usypia xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Haha :D moja to lubi sobie pokrzykiwac i głośno wzdychac. Najlepiej jak się drze o cycka, a ja zanim pieluchę zlokalizuje, stanik rozepne itd to już jest furia, po czym dostaje cycka i takie głośne westchniecie z takim "HYYYYY"xD komedia xD

No i jeszcze mruczy jak usypia xD
    Haha u nas jest identycznie :D wieczorne karmienie to jest czasami kosmos, tak mruczy rozkosznie, czasami podczas całego karmienia, czasami tylko jak trzymam go po karmieniu ale mruczy zawsze :D

Totoro lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn tez jak cyca je to puszcza, rozglada sie, smieje, zaczepia i od nowa ssie i znow puszcza i to samo :) a jak je butle to od razu calosc zjada :)

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ja płyn dolewam do wody i w roztworze go kąpie, nie biorę na rękę, Ale dzięki, spróbuję z krochmalem.
    Stawiam na alergiczne podłoże. Tyłek wygląda na czysty tam gdzie pampers, więc przegrzanie raczej odpada. Obstawiałabym proszek, płyn do prania lub coś z odzieży (jakiś barwnik), albo krem

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, albo coś zjadłaś nowego czego do tej poey nie jadłaś a mały zareagował.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gada jak ma dobry humor. Czasami wiekszosc dnia, czasami prawie wcale. Za to ja gadam do niego non stop, czasami az mnie gardlo boli ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam dzis w necie fajne zdjecie jakiegos dziecka, w brzuchu i na zewnątrz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5957d1e693c.jpg

PS. moj w 20tc wygladal bardzo podobnie, a w 36tc zakrywal oczy ale tez wygladal praktycznie identycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:55

Katy, darika lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Haha u nas jest identycznie :D wieczorne karmienie to jest czasami kosmos, tak mruczy rozkosznie, czasami podczas całego karmienia, czasami tylko jak trzymam go po karmieniu ale mruczy zawsze :D

U nas podczas karmienia jest zawsze "EEEEEE" po każdym łyku xD

Ja też ciągle nawijam do małejxD

W ogóle to zrobił się z niej taki cycor, że szok. Nikt poza mną i mężem nie może jej wziąć na ręce. W piątek byliśmy u teściów, nie dała się ponosić ani tesciowi ani teściowej, buzia w podkowke i do mamy. Dziś była moja mama, to samo. Później przyszedł też mój tata, u którego uwielbiała siedzieć - no chwilę dłużej to trwało, ale też się rozryczala. U męża jak siedzi jest wszystko ok, ale najlepiej, żebym była cały czas w zasięgu wzroku. Wczoraj poszliśmy się przejść, mąż niósł ją na rękach a ja się zatrzymałam na chwilę, żeby obadać jednego krzaka - mała już mina smutna i zaczyna płakać O.o nie wiem co jej się stało O.o

No i zrobiła dziś kupę! W 13. dniu i po syropku na przeczyszczenie -_-

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

W ogóle to zrobił się z niej taki cycor, że szok. Nikt poza mną i mężem nie może jej wziąć na ręce. W piątek byliśmy u teściów, nie dała się ponosić ani tesciowi ani teściowej, buzia w podkowke i do mamy. Dziś była moja mama, to samo. Później przyszedł też mój tata, u którego uwielbiała siedzieć - no chwilę dłużej to trwało, ale też się rozryczala. U męża jak siedzi jest wszystko ok, ale najlepiej, żebym była cały czas w zasięgu wzroku. Wczoraj poszliśmy się przejść, mąż niósł ją na rękach a ja się zatrzymałam na chwilę, żeby obadać jednego krzaka - mała już mina smutna i zaczyna płakać O.o nie wiem co jej się stało O.o

No i zrobiła dziś kupę! W 13. dniu i po syropku na przeczyszczenie -_-
    A tak z ciekawosci to co lekarz mowi na ilosc kupek? Kurcze u mnie z 5 dziennie i to takich solidnych...

• Jupik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Zaczyna sobie zdawać sprawę z tego kto jest kto ;-) czyli że mama to mama, rodzice to rodzice a obcy to obcy ;-) czytałam o tym, choć wydawało mi się, że to jeszcze chwila na to (ok.4-5 mca) ale każde dziecko rozwija się swoim tempem, może Twoje już teraz ma to rozeznanie. Potem dochodzi lęk separacyjny- mama wychodzi i jest ryk bo dziecko się boi, że nie wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 03:05

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 nasz pediatra najpierw mówił, że na piersi to może być 10 kupek na dzień albo jedna na 10 dni i w każdym przypadku jest to ok, a potem jak przyszliśmy na szczepienie i powiedzieliśmy, że jest 9. dzień bez kupy to spanikowal i kazał podawać rumianek -_- a moja niczego poza mlekiem nie napije się z butelki a łyżeczką podawać też mi się nie uśmiechało, bo ile ja bym musiała jej tego dawać, żeby jakiś efekt przyniosło:/

Jupik, właśnie śmiałam się z mężem, że u nas się już chyba lek separacyjny zaczyna, no ale jeszcze mogę wychodzić do łazienki xD

Za to ma chyba jakiś radar wbudowany, bo tylko wyjdę do sklepu czy gdziekolwiek poza dom i zamiast spać standardowe 2-3h o danej porze to oczy jak 5 zł zanim zdążę dojść do miejsca docelowego O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 07:09

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kachna62 nasz pediatra najpierw mówił, że na piersi to może być 10 kupek na dzień albo jedna na 10 dni i w każdym przypadku jest to ok, a potem jak przyszliśmy na szczepienie i powiedzieliśmy, że jest 9. dzień bez kupy to spanikowal i kazał podawać rumianek -_- a moja niczego poza mlekiem nie napije się z butelki a łyżeczką podawać też mi się nie uśmiechało, bo ile ja bym musiała jej tego dawać, żeby jakiś efekt przyniosło:/

Jupik, właśnie śmiałam się z mężem, że u nas się już chyba lek separacyjny zaczyna, no ale jeszcze mogę wychodzić do łazienki xD

Za to ma chyba jakiś radar wbudowany, bo tylko wyjdę do sklepu czy gdziekolwiek poza dom i zamiast spać standardowe 2-3h o danej porze to oczy jak 5 zł zanim zdążę dojść do miejsca docelowego O.o
    Wiesz co ja podaje strzykawką wodę ale jak jest juz totalny upal.

• darika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od wczoraj po południa totalne awantury przed drzemkami i snem. Awanturuje się dopóki nie położę jej w łóżeczku na brzuszku! Nawet na raczkach nie za bardzo... A w pozycji leżącej to zaczyna się zanosic. Nie wiem co jej się odmienilo. Kataru praktycznie nie ma a na plecach spać nie chce. Leżeć i się bawić owszem. Ale jeśli chodzi o zasypianie to wpada w taki szał, że dawno mi już takich akcji nie urządziła... Jak już zaśnie i ją odłoże na plecy to ok. Pospi nawet godzinkę. Ale sama zaśnie tylko na brzuszku (choć kilka razy zdarzyło jej się zasnąć na plecach na macie). Ta moja panna to ma humory...
    Z plusów to chociaż noc przespała pięknie - bez wiercenia się, rzucania, itp. Ale przed zaśnięciem istny armagedon.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Wiesz co ja podaje strzykawką wodę ale jak jest juz totalny upal.

Ja jej kiedyś podawałam wapno strzykawką i tak mi się zachlysnela, że zrezygnowałam :/ przy upalach daję częściej pierś :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś jadła 4 razy O.o zanim usnęłam, po 23, potem koło 2, kolo 4 i przed 7. I dalej śpi O.o ale nie wiem czy to nie dlatego, że ma znowu gazy straszne, w nocy po jedzeniu płakała i prukala, potem kładłam ją na boczek, ale ona od razu majg na brzuch i tak spała dalej, już spokojnie.

Darika, może Twojej też brzuszek dokucza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 08:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ