Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I tak oto edwarda20 moje konto dzięki Tobie straciło 300zł :o
A tak serio to dzięki, właśnie miałam ochotę na zakupy w ten ponury dzień, a nic mi nigdzie się nie podobało, a tam znalazłam coś dla każdegoNawet mężowi szorty na plażę kupiłam, żeby nie marudził jak zobaczy setne sukienki dla małej
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Katy wrote:Orientujecie sie jak rozmiarowo wychodza ubranka z hm? Bo chcialam kupic na chrzest malemu i nie wiem czy 62 czy juz 68 :p Chrzest mamy 28.07
.
Ja też już się w next obkupilam. Tzn Amelke
.
Katy, edwarda20 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny, ktore juz szczepily na rotawirusa. Czytam teraz w necie, ze nie mozna karmic godzine przed i godzine po tej szczepionce... Jutro nam wypada szczepienie i to w godzine posilku. Przeciez nie moge go przetrzymac godzine bo sie bedzie darl
Co robic? Karmilyscie normalnie?
oli123 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny, ktore juz szczepily na rotawirusa. Czytam teraz w necie, ze nie mozna karmic godzine przed i godzine po tej szczepionce... Jutro nam wypada szczepienie i to w godzine posilku. Przeciez nie moge go przetrzymac godzine bo sie bedzie darl
Faktycznie karmiłam z godzinę przed, a jeśli chodzi o po to pielęgniarka kazała mi przeczekać chociaż 30minut żeby mała nie ulała. No i jakoś daliśmy radę. U nas młodej tak zasmakowała szczepionka, że zasnęła od razu po podaniu, także jakoś się to udało.. -
edwarda20 wrote:Dziewczyny, ktore juz szczepily na rotawirusa. Czytam teraz w necie, ze nie mozna karmic godzine przed i godzine po tej szczepionce... Jutro nam wypada szczepienie i to w godzine posilku. Przeciez nie moge go przetrzymac godzine bo sie bedzie darl
-
A my koniec końców przegapiliśmy rota..jak szczepilismy 1 raz apteka nas zrobiła w bambuko i szczepienie na rota nie dojechało.. a potem mieliśmy zaszczepić z 2 dawką tyle że nie pomyślałam i ze względu na urlop szczepienie przesunęliśmy a się okazało że 1 dawka rota musi być do końca 12 tyg..i pediatra powiedziala że odradza zrobienie później bo nie będzie spała w nocy czy nie wystąpi powikłanie poszczepienne, którego by w życiu nie chciała zafundować (coś tam z jelitami) więc koniec końców rota nie szczepimy
-
nick nieaktualny
-
Jupik wrote:A my koniec końców przegapiliśmy rota..jak szczepilismy 1 raz apteka nas zrobiła w bambuko i szczepienie na rota nie dojechało.. a potem mieliśmy zaszczepić z 2 dawką tyle że nie pomyślałam i ze względu na urlop szczepienie przesunęliśmy a się okazało że 1 dawka rota musi być do końca 12 tyg..i pediatra powiedziala że odradza zrobienie później bo nie będzie spała w nocy czy nie wystąpi powikłanie poszczepienne, którego by w życiu nie chciała zafundować (coś tam z jelitami) więc koniec końców rota nie szczepimy
-
edwarda20 wrote:Jupik nam nic nie mowila pediatra. Szczepańska? Nasz skończył 13tyg w sobote i mamy miec dzis pierwsza. Zreszta sama Szczepańska tak doradzila... I teraz mnie zaskoczylas ta informacja... :o
Właśnie po twoim pytaniu o karmienie zastanawialam się czy idziesz na 1 czy 2 dawkę rotaTak, byliśmy u Szczepanskiej wczoraj po recepty-tez dziś szczepimy. Pytalam o te rota i powiedziala, że się szczepi do konca 12 i to co Ci napisalam.. więc zrezygnowalismy. Może jak Ty byłaś nie zakumala że mały w dniu szczepienia będzie już mial 13, bo my jej od razu powiedzielismy ze mala ma skończone 14.
-
Powiem tak: Laska jest sympatyczna ale jej drugie imię powinno byc chaos
zakręcona strasznie!!!!! Bylam u niej 3tyg temu to nawet nie wspomniała ze powinnam przyjść do 12tyg a gadalysmy o tym, dawala mi jeszcze receptę na drugie pneumokoki. Kit ze szczepionka ale najprawdopodobniej straciłam 300zl bo mialam ja oplacona i czekala w aptece. Po ostatniej wizycie chciałam ja zmienic ale teraz zrobię to na pewno!
-
edwarda20 wrote:Powiem tak: Laska jest sympatyczna ale jej drugie imię powinno byc chaos
zakręcona strasznie!!!!! Bylam u niej 3tyg temu to nawet nie wspomniała ze powinnam przyjść do 12tyg a gadalysmy o tym, dawala mi jeszcze receptę na drugie pneumokoki. Kit ze szczepionka ale najprawdopodobniej straciłam 300zl bo mialam ja oplacona i czekala w aptece. Po ostatniej wizycie chciałam ja zmienic ale teraz zrobię to na pewno!
No nam na pierwszej wizycie mówiła że szczepienie ma być zakończone do któregoś tam tyg.ale nie wspomniała też nic o tej pierwszej dawce-wyczytalam to sama w necie i wczoraj o to dopytalam. Zresztą właśnie jej wyliczenie ze 3 mce to 12 tyg..ech. Może apteka Ci zwróci kasę? Ostatecznie przecież nie odebrałaś więc mieli ja cały czas u siebie w dobrych warunkach, więc nie ryzykują że ty ja trzymalas nie w lodówce. Spróbuj!