Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na temat szczepień nie będę się wypowiadać...
ani jednego jeszcze nie mamy. Może w przyszłym tyg się uda.
U nas chyba zaczął się temat ząbków. Wczoraj mała nie mogła zasnąć, ostatnio zasypia po 21, wczoraj z trudem po 23. Płakała, denerwowala się, wpychala do buzi łapki, pieluchę, uspokoila się jak jej dałam palec z gazikiem, cały czas go gryzla. Zaczęła też tak dziwnie stukać dziąsłami górnymi o dolne, co jest lekko przerażającena spaniu też tak robi.
A jaką akcję nam wczoraj urządziła... Chcieliśmy ją na zakupy zabrać, mąż wyszedł z nią, zapiac ją do auta a ona się tak rozplakala, że nie wiedzieliśmy co się dzieje. Nie mogła się uspokoić, łkała, trzesla się, cała mokra była, musieliśmy się wrócić do domu. Nie wiem czy się przejezdzajacego skuterka wystraszyla czy tego, że mnie nie było, bo byłam jeszcze w WC... Ale jeszcze tak nie było
-
Kinga. wrote:My po bilansie. Młoda ma 7790g, 64 cm (mierzone tą dziwną miarką) i obwód główki 42, zakliczyła próbę trakcji itp, także wg pediatry nadal b.dobrze się rozwija
My po szczepieniu
Młody waży 6520 i ma 62 cm.dosyalusmy skierowanie do neurologa bo wygina się w lewo...i do urologa w związku ze spodziectwem
-
sweetmalenka wrote:Już próbę trakcji?
My po szczepieniu
Młody waży 6520 i ma 62 cm.dosyalusmy skierowanie do neurologa bo wygina się w lewo...i do urologa w związku ze spodziectwem
-
My jutro jedziemy do lekarza bo mnie troche niepokoi zachowanie malego..Strasznie sie drze przy jedzeniu, ulewa troche bardziej i jakos wiecej kupek robi
Od jakiegoś czasu robil jedna dziennie, a teraz od kilku dni robi kilka i takie bardzo rzadkie...
-
Jupik wrote:No nam na pierwszej wizycie mówiła że szczepienie ma być zakończone do któregoś tam tyg.ale nie wspomniała też nic o tej pierwszej dawce-wyczytalam to sama w necie i wczoraj o to dopytalam. Zresztą właśnie jej wyliczenie ze 3 mce to 12 tyg..ech. Może apteka Ci zwróci kasę? Ostatecznie przecież nie odebrałaś więc mieli ja cały czas u siebie w dobrych warunkach, więc nie ryzykują że ty ja trzymalas nie w lodówce. Spróbuj!
W aptece pytalam o zwrot, mam przyjść jak bedzie kierownik bo to on decyduje. Cos czuje ze dupa bedzie. Szkoda mi pieniędzy bo nad ta szczepionka bardzo dogłębnie sie zastanawiałam, przekonalo mnie tylko to ze będę oddawać dziecko do żłobka a tam najczęściej dochodzi do infekcji. Trudno nic sie nie stalo. Ale za 300zl to miałabym na 1/3 krzeselka do karmienia:/ wkurw total!!!
edit: apteka nie przyjela zwrotu. takie przepisy i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 17:48
-
U nas dzisiaj marudny dzień. Ząbek wychodzi, wczoraj żadnej kupy nie zrobił i dzisiaj zresztą też nie. Jedna o 1 w nocy zrobił tylko. Zaczęłam masować brzuszek i troszkę przestał płakać. Temperatura 37 stopni więc jest ok. Zaraz małemu czopka włóże i zobaczymy czy pomoże coś. Płakać mi się chce jak widzę gdy mój maluch cierpi
-
edwarda20 wrote:Wkurwila mnie ostro bo nic nie mówila o 12tyg. Zapemietalabym. Wygarnelam jej to sie zapiera ze mowila. Chyba sobie w myślach
W aptece pytalam o zwrot, mam przyjść jak bedzie kierownik bo to on decyduje. Cos czuje ze dupa bedzie. Szkoda mi pieniędzy bo nad ta szczepionka bardzo dogłębnie sie zastanawiałam, przekonalo mnie tylko to ze będę oddawać dziecko do żłobka a tam najczęściej dochodzi do infekcji. Trudno nic sie nie stalo. Ale za 300zl to miałabym na 1/3 krzeselka do karmienia:/ wkurw total!!!
edit: apteka nie przyjela zwrotu. takie przepisy i koniec.
-
edwarda20 wrote:Wkurwila mnie ostro bo nic nie mówila o 12tyg. Zapemietalabym. Wygarnelam jej to sie zapiera ze mowila. Chyba sobie w myślach
edit: apteka nie przyjela zwrotu. takie przepisy i koniec.
Też bym się wkurzyłanam tego wcześniej też nie mówiła, przypuszczam że jakbym nie podrazyla wczoraj tematu to dziś byłabym dokładnie w Twojej sytuacji..a trzy stówy to już kawałek pieniądza
Co do rozszerzenia diety-kobita jest starsza, ma podejście takie jak mieli kiedyś. Olac. Podejścia są różne, z tego co wiem jak dziecko jest na mm można faktycznie wcześniej wprowadzac ale raczej nie już.. my za to chcielismy zaświadczenie,że może iść na basen (potrzebne na Nowej Gdyni) to kazała sie wstrzymać co najmniej jak mała skończy 6 mcy - a położna mówiła że po skończonym 3 już możemy. Ja już się nauczylam, że co pediatra/położna to inne podejście. Trzeba samemu zbierać info i decydować pod siebie i dziecko. No ale z tym szczepieniem lipa totalna, współczuję -
Jupik wrote:Też bym się wkurzyła
nam tego wcześniej też nie mówiła, przypuszczam że jakbym nie podrazyla wczoraj tematu to dziś byłabym dokładnie w Twojej sytuacji..a trzy stówy to już kawałek pieniądza
Co do rozszerzenia diety-kobita jest starsza, ma podejście takie jak mieli kiedyś. Olac. Podejścia są różne, z tego co wiem jak dziecko jest na mm można faktycznie wcześniej wprowadzac ale raczej nie już.. my za to chcielismy zaświadczenie,że może iść na basen (potrzebne na Nowej Gdyni) to kazała sie wstrzymać co najmniej jak mała skończy 6 mcy - a położna mówiła że po skończonym 3 już możemy. Ja już się nauczylam, że co pediatra/położna to inne podejście. Trzeba samemu zbierać info i decydować pod siebie i dziecko. No ale z tym szczepieniem lipa totalna, współczuję
Zmieniam przychodnie na 100%, mam dwie blizej bo jedna przy samym bloku, a druga 3 minuty na piechote. No laska rozwalila system totalnie. Z tym basenem tez bez komentarza, takie maluszki chodza przeciez! Rozszerzanie diety po skonczonym 17 tyg najwczesniej na mm, wszedzie to pisza, nawet w ksiazeczce ktora mi dala
Juz mi wkurw przeszedl, pieniedzy szkoda mimo ze nie mamy trudniej sytuacji, ale jednak (np moglabym obkupic Henia do 3 roku zycia w nexcie :p ). Pozostal niesmak i nauka na przyszlosc. Dokladnie wszystko sprawdzic i doczytac samemu, dopytac normalnej osoby, szczepionki zamawiac ale placic przy odbiorze.
-
Też chciałam zaszczepić na rota, ale to wglobienie jelita w działaniu niepożądanym mnie przerazilo, bo niby moja siostra to miała w wieku miesiąca, a mały nie pójdzie do żłobka to trudno odpuszczam. I w mojej przychodni oni sprowadzają, ale koszt to 350zl czyli jeszcze sobie 5 dyszek zarabiają na tym
Trzeba mieć swój rozum też, skoro takie głupoty lekarz wygaduje. Edwarda współczuję, ja też z naszej pediatry nie jestem zadowolona jak omawialiśmy z nią szczepienia to mi zalecila z dodatkowych najlepiej na wszystko zaszczepić nawet na hpv chłopca...
A też mam dziś zły dzień, ukradli nam logo samochodu z kół w biały dzień aż się ryczeć chce, a dopiero jutro piątek 13 :x
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 21:43
-
nick nieaktualnyMalyprosiaczek wrote:Jupi ja też jestem z Gdyni i poważnie trzeba mieć zaświadczenie na basen? W następnym miesiącu chcieliśmy już chodzić z małym, ale do głowy mi nie przyszło, żeby jakieś zaświadczenia od pediatry brać
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Edwarda,my do Salve przepisaliśmy się z przychodni rejonowej, którą mamy bliżej-tam to dopiero było nieporozumienie..
póki co zostajemy więc tutaj,bo w ciągu roku można zmienić tylko 2 razy a jak znów zmienimy, a okaże się gorzej niż w Salve to kaplica.
Małyprosiaczek-jestem z Łodzi, Nowa Gdynia to nazwa centrum sportu i rekreacjii tam jest basen, chyba nawet zajęcia dla niemowląt,i wymagają niestety zaświadczenia.