X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy u nas było podobnie, próbowałam wszystkiego i pomógł probiotyk BioGaia :)

Katy lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas mały dziś dwa razy przekręcił się z pleców na brzuszek i udaje mu się rękę wyciągnąć i ładnie sobie leży hehe a jaka radość jak mu się udało :)
    tylko czy to nie za wcześnie??

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie chce jesc w takie upały wiec go nie zmuszam. Wazy 7.5kg wiec wyglodzony nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 15:45

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po Bio Gai to co pryk to kupka. Tak jakby popuszczal :/ Nawet po 10 razy dziennie. I musielismy odstawic.

Dzis bylismy z Heniem u lekarza, bo mnie od paru dni pobolewa gardlo :( a maly zachowywal sie dziwnie. Ospały i bardzo placzliwy. Ale poki co na szczescie wszystko ok. Pediatra jedynie zauwazyla, ze ma wzmożone ruchy jelit i moze go brzuszek boli. Wazy 6350g wiec tycie bardzo mu zwolnilo przez to, ze je tylko 5x dziennie.

Paczke z nexta tez dzis dostalam, tez wieksze rozmiary i tez nie moge sie doczekac az go w to ubiore :)

darika lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz i crp idealne. W morfologii male odstepstwa ale nie znam norm dla dzieci. Zosi nadal nic nie jest poza wysypka na buzi i temperatura w okolicach 37.5. Ale zaczela zagryzac dolna warge i slina leci strumieniem. Wysypka podobno kontaktowa. Nie wiem czy to nie beda czasem zeby

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu wlasnie tez leci slina strumieniami, normalnie jak nosze go w pozycji samolotu to kapie wielkimi kroplami na podloge :O a body musze mu zmieniac kilka razy dziennie (na sliniaka pod broda jest awantura). Ale dziąselka wygladaja normalnie wiec raczej to po prostu ten etap rozwoju, niz zęby.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam dzis z bratowa i mowila ze u swojej corki tez nic po dziaslach nie widziala a nagle zobaczyla zabek :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Rozmawialam dzis z bratowa i mowila ze u swojej corki tez nic po dziaslach nie widziala a nagle zobaczyla zabek :)
    oo serio? ciekawe w takim razie :)

A waszym maluchom tez tak slina leci strumieniami?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Jeśli chodzi o pobieranie moczu (badanie ogólne) to my to robimy tak (a już kilka razy pobieralysmy mocz do badania no i napatrzylam się jak to robią w szpitalu): kupuje w aptece woreczki do pobierania moczu u niemowląt (najlepiej kilka bo to różnie bywa, czasem kupa nas wyprzedzi :-P) i pojemnik jałowy na mocz. Rano, po jedzeniu czyszczę okolice intymne Małej. Jeśli chodzi o badanie ogólne po prostu myje dobrze jak przy każdej zmianie pieluszki. Przyjkejam woreczek. Zakładam pieluszke ale tak żeby była luźno. Nie zapinam do końca tylko delikatnie. Body nie zapinam. No i kontroluje. Jsk tylko jest siusiu w woreczku od razu odklejam i przelewam do pojemniczka. Zakrecam i oddaje do analizy :-).

Jeśli chodzi o posiew geberalnie robię tak samo z tym, że przed przyklejeniem woreczka dezynfekuje wszystko octeniseptem. To ważne, żeby zdezynfekowac, żeby nie wyszła bakteria, której nie ma. Nam raz wyszła, pierwszy raz jak pobieralysmy ale to przez to właśnie, że niedokładnie wyczyscilam. Potem już nic nie wyszło.

Przyszła nam dzisiaj przesyłka z Next. :-) już nie mogę się doczekać aż Mała podrośnie i będę mogła jej to wszystko zakładać :-D

O, to ja też tak zrobię i zrobię od razu z posiewem na wszelki. Jakby miało coś wyjść to wolę raz mieć czarno na białym. Przy czym wątpię, bo morfologia ok, gorączki żadnej nie ma... Ale lepiej sprawdzić. Może w końcu się zaszczepimy... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nas po prostu wodospady śliny, a łapki pcha prawie że po nadgarstki do buzi. I wszystko inne też, nawet jak jej bodziaka przez głowę wkładam to wpycha szybko do buzi O.o ale dziąsełka bez zmian :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też ślina leci strumieniami, ale ja na dolnych dziaslach widzę taka mała wypukła biała kulkę. Wcześniej była perła epsteina, ale ona pojawiła się i nagle zniknęła. A teraz z dnia na dzień coraz więcej śliny więc może też niedługo pojawi się ząbek

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda u nas po prostu wodospady śliny, a łapki pcha prawie że po nadgarstki do buzi. I wszystko inne też, nawet jak jej bodziaka przez głowę wkładam to wpycha szybko do buzi O.o ale dziąsełka bez zmian :)
    Moj tez pcha cale piesci do buzi. Dobrze nie skonczy jesc z butelki a juz raczka w buzi i ciamka dalej. Wszystkie miski pogryzione, kocyki itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też multum śliny, leje się strumieniami i tez kapie na podłogę jak noszę na samolota :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też małemu leci ślina głównie jak leży na brzuchu.
    za to dziś były już 3 kupy. troszkę luźniejsze niż jak robi raz na dobę. ale biegunka chyba to nie jest. zobaczymy jak będzie jutro. Może to efekt zwiększenia porcji?

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to cieknie w każdej pozycji xD noszę ją "na siedząco" to mi ślina do łokcia ścieka xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twraz w pupie ma 37 st. Nie przejmuje sie juz tym,jutro mam wizyte,zobaczymy co lekarz powie. Moja pediatra ma okolo 70 lat,wiec jej rady tez traktuje z przymruzeniem oka. Wazne ze badania wyszly ok. Co ma byc to będzie :) ciekawe tylko jaka bedzie decyzja odnośnie szczepienia :)

• darika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda lubię za Nexta :-).
    Tak, u nas też potoki ze sliny. Czasem nawet tak jakby ulewala ślina.
    Acygan to dobrze, że badania ok!
    Totoro, warto zrobić żeby mieć pewność. Ja już jestem nauczony własnym doświadczeniem, że jak tylko coś się dzieje to mocz. Wolę być przewrazliwiona niż znowu coś przegapić...

A u nas Amelka mega marudna od południa. Jeść nie, leżeć nie, bawić nie, nawet rączki nie. Na wieczór był armagedon. O znowu głodna a jak dawałam butle to płacz. Chyba była tak bardzo zmeczona i głodna jednocześnie, że ją to po prostu wkurzylo na maxa. Ale w końcu zasnęła. Ale jak ją miałam odłożyć do łóżeczka to tak we mnie wtulila, że aż miałam ochotę się położyć razem z nią i poprzytulac. Odbstawiam skok bo u niej to taki śmiech przez łzy. Śmieje się i płacze jednocześnie. Ma takie dni ostatnio.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień makabra. Chyba jedna i druga ma skok na raz, bo inaczej się tego zachowania nie da opisać... Emi jest głodna, ale nie chce jeść, nakarmić się ja udaje dopiero jak śpi... A uśpić głodne dziecko, to wyczyn. Dobrze ze mam wygodny fotel bujany, bo kręgosłup mi niezle daje popalić, a Emi jest dzis obrażona na bujaczek czy łóżeczko... Czekam aż głęboko zaśnie.
    A i widziałam ze na dziąsłach ma krwawe kreski w okolicach dolnych jedynek i jakby coś się też działo na 2... ale czy będą się przebijać teraz czy za kilka miesięcy, to się okaże w praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:11

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jasmina co u ciebie? Jak bobas?
    Dobrze, nie chce zachwalać ale trafiło mi się wyjątkowo grzeczne dziecko. Walczyłam trochę by przestawić ją na chodzenie spać miedzy 19-20 ale się udało. Dostaje cyca i kładę ją do łóżeczka, zasypia sama choć czasem muszę przy niej postać i potrzymać za rączkę. Płacze jak chce jeść lub spać. Uwielbia moją siostrę a teściowa chce mi ją rozpuścić noszeniem mimo ze ona potrafi sama się zająć na macie... a jak Twój synek?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina to dobrze :) jak czytan to jakbym o swoim synku czytala :) a u Was tez maluchy juz cale noce spia?? Bo u mnie synek jak zasypia o 21 to spi do 5/6 :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ