Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas Amela przesypia. Jak zasypia o 21 to śpi do 7. Jak o 20 to do 6. Czasami się zdarzy, że muszę w nocy wstać i zmienić jej pieluszke, bo mokra i się kręci i wierci. Więc robię to szybko w łóżeczku na śpiocha i śpi dalej.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Eh zazdroszczę :p u mnie był moment gdzie Kuba potrafil 6-7h przespać jadł i znowu pięknie spał do rana. Teraz mamy pobudki max co 3h, czasem częściej. Wg lekarza to przez to że zęby idą, powoli ale jednak. Na dodatek od kilku dni ma fazę na robienie kupy koło 4 nad ranem i już mi spać nie chce, także mam mega długie dni i jestem ostro zmęczona, do tego stopnia że praktycznie przy każdym karmieniu przysypiam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:31
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
U nas w nocy ładnie śpi (pierwsza pobudka ok 3, a poźniej 6), ale w dzień ostatnio daje popakić. Dobrze ze dziś pt. i jutro tatuś będzie do pomocy...
Z pozytywnych info to mam zrobioną wstępna rezerwację wczasów (czekam jeszcze na pisemne potwierdzenie), więc odliczam czas do wrzesniaAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
jasmina6 wrote:Dobrze, nie chce zachwalać ale trafiło mi się wyjątkowo grzeczne dziecko. Walczyłam trochę by przestawić ją na chodzenie spać miedzy 19-20 ale się udało. Dostaje cyca i kładę ją do łóżeczka, zasypia sama choć czasem muszę przy niej postać i potrzymać za rączkę. Płacze jak chce jeść lub spać. Uwielbia moją siostrę a teściowa chce mi ją rozpuścić noszeniem mimo ze ona potrafi sama się zająć na macie... a jak Twój synek?
CudownieWpadaj cześciej na forum.
Kupilas w koncu Cameleona? Jesli tak to jak sie sprawuje? Ja ostatecznie kupilam Bee5 i jestem bardzooo zadowolona z tego wózeczka. Uwielbiam go
Moj maluch tez raczej z tych spokojnych dzieci. Pierwsze 1,5 mca mial kolki, bylo sporo placzu, ale na szczęscie potem wszystko ladnie przeszlo. Spi mi teraz tez od 19-20 do 5 rano. W ciagu dnia spi roznie, raz drzemki po 30 minut, raz godzine, raz 2,5 godziny, wiec bardzo roznie. Sam nie usnie, trzeba go poniuniac, pomiziac, poprzytulac. Placze tez jak chce jesc i spac. U mnie mama chce go rozpuscic i tylko go nosic. Tesciowa sie nie dotyka do dziecka, kupuje mu tylko brzydkie ciuchy i calkiem fajne zabawki ;p
-
Ja małą kładłam najpierw ok.24, potem 23, potem 22, a teraz już o 21 idziemy się kąpać-caly czas dostosowywalam godz.snu do jej potrzeb. Godzina kładzenia się spać uległa zmianie, ale śpi od dawna 8-10 godz.i to na szczęście się nie zmienia. A ja jak zawsze muszę w środku nocy wstawać na ściąganie mleka. Ale i tak nie narzekam
-
U mnie Mikołaj zaypia o 20:30 przy cycu, po czym odkladam go do łóżeczka i tak śpi 3-4h do 00 ALBO DO 1 w nocy (czasem juz o 10 sie budzi i pozniej znow o 1), pozniej karmienie, odkładam i tak śpi do 2 lub 3 kiedy sie budzi to juz biore go do siebie i mamy jeszcze 2 karmienia, pozniej wstaje o 7 albo 8 bo tak sie wierci i wierzga nogami ze nie moze spac
czyli w nocy mamy 4/5 karmieńWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:11
-
acygan wrote:Moja ostatnio zasypia okolo 21 i budzi sie po 1 i po 5 na cyca.
Byliśmy u lekarza, wszystko jest w porzadku ale mamy anemieprzybrala 100 g w 3 dni
poza tym byl wczoraj u nas rehabilitant juz 3 raz, powiedzial ze JUŻ zauważa poprawe u Mikołajka. No fakt ostatnio jest grzeczy i wczoraj przespał mi 4h w ciagu dnia za to noc byla koszmarnai uwaga musze brac prywantnie rehabilitanta bo na nfz trzeba czekac 2 miesiace a ja za 2 miesiace mam kontrole u neurologa a jutro zas ide do ortopedy z tym spojeniem łonowym bo juz jest taka masakra ze ledwo chodze
-
U nas chyba skok bo tak krzyczy od rana, na kolanach źle, przy cycku też o dziwo nie najlepiej, na rękach w miarę ok ale też nie tak jak zwykle, nie dam rady małego odłożyć nigdzie bo momentalnie krzyczy i zaraz płacze. Na dodatek u nas upał okropny i w samej pieluszce siedzi, bo jest okropnie gorąco.07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku