Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyng ktore uzywaja pampersow pampers premium care jest w tesco promocja 60 szt za 34,99 rozmiar 3
cena najkorzystniejsza w przeliczeniu na cene za sztuke
-
Dalam juz mocz Zosi do badan, i pobralismy krew na morfologie i crp. Wynik po południu. Jutro o 10 wizyta u lekarza. Dzis rano w pupie temp 37 po odjeciu. Sama juz nie wiem co sie dzieje. Mam nadzieje, ze nie ma infekcji.
A mam pytanie. Jak pobietalam ten mocz to tam psiknelam octaniaeptem i przetarlam wacikiem jalowym ale zanim zrobiła siku to krecila sie i dotykala tam nozkami. Myslicie ze to nie zafalszuje wyniku?
-
acygan wrote:Dalam juz mocz Zosi do badan, i pobralismy krew na morfologie i crp. Wynik po południu. Jutro o 10 wizyta u lekarza. Dzis rano w pupie temp 37 po odjeciu. Sama juz nie wiem co sie dzieje. Mam nadzieje, ze nie ma infekcji.
A mam pytanie. Jak pobietalam ten mocz to tam psiknelam octaniaeptem i przetarlam wacikiem jalowym ale zanim zrobiła siku to krecila sie i dotykala tam nozkami. Myslicie ze to nie zafalszuje wyniku? -
My bylismy dziś na kontroli u neurologa, wszystko ok i u pediatry. Neurolog zapytał przy okazji jak u nas z ulewaniami itd., to mówię, że dość mocno ulewa i dodatkowo mamy problem z kupami, bo robi raz na 2 tyg i w dodatku po syropie. Kazał nam zrobić usg jamy brzusznej i badanie moczu właśnie. Dlatego też jutro zrobimy. Jak mi się uda mocz pobrać
Pediatra z kolei złapał się za głowę, że tak rzadko kupy mała robi i kazał co 3 dni ten syrop na przeczyszczenie dawać, żeby wyregulowac wypróżnieniaale ja nie chcę go dawać częściej niż 1 raz w tyg. Powiedział też, żeby zacząć rozszerzać dietę
ale ja chcę dopiero w 6. miesiącu
chyba, że mała zacznie wcześniej siedzieć. Wizyta więc bardzo "owocna"... Muszę młodszego pediatrę znaleźć
-
A ja juz powoli trace sily na to wszystko...Pediatra stwierdzil kolke, ale ja nie jestem pewna bo malego zachowanie jest mega dziwne..
W nocy je normalnie na lezaco (kp), do południa jak jest jeszcze w fazie spania tez, pozniej jest juz tylko gorzej, jak tylko go chce odlozyc placze, na siedzaco nakarmic sie nie da, wpada wrecz w histerieNa lezaco tez juz jest coraz trudniej, z butelki nie chce...Wieczorem zawsze zasypial przy piersi, teraz albo na rekach albo na lezaco kolo mnie..No i to usypianie trwa ok.2 godzin
Juz mi sie plakac chce bo nie wiem co mu jest...
-
Katy, a jak się denerwuje przy karmieniu na siedząco to nie pruka? Moja ma wzdęcia notorycznie i często zaczynam ją karmić na siedząco to właśnie jest krzyk, prężenie itd. i w końcu idę z nią na łóżko i dopiero na leżąco je. Z usypianiem też tak ostatnio - jeszcze do niedawna usypiala mi po kąpieli przy karmieniu na siedząco, teraz już nawet nie próbuję - od razu na łóżko i cały rytuał - karmienie, przysypianie, budzenie się, majga nie na brzuch i pełzanie, znowu cycek i ciumkanie aż głębiej nie zaśnie. Ok. godziny mam schodzi
pod warunkiem, że nie usniemy obie xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:29
-
Właśnie nie...Tylko sie odwraca w druga stronę i prawie wyrywa zeby go tylko do cycka nie przystawic
Podaje mu to co lekarz kazal (bobotic forte, Dicoflor i probuje odgazowywac windi) i poki co zamiast byc lepiej jest gorzej...
Przeraza mnie to tym bardziej, ze jeszcze niedawno caly dzien potrafil spedzic przy cycku wlasnie w pozycji na siedzaco... -
Jeśli chodzi o pobieranie moczu (badanie ogólne) to my to robimy tak (a już kilka razy pobieralysmy mocz do badania no i napatrzylam się jak to robią w szpitalu): kupuje w aptece woreczki do pobierania moczu u niemowląt (najlepiej kilka bo to różnie bywa, czasem kupa nas wyprzedzi
) i pojemnik jałowy na mocz. Rano, po jedzeniu czyszczę okolice intymne Małej. Jeśli chodzi o badanie ogólne po prostu myje dobrze jak przy każdej zmianie pieluszki. Przyjkejam woreczek. Zakładam pieluszke ale tak żeby była luźno. Nie zapinam do końca tylko delikatnie. Body nie zapinam. No i kontroluje. Jsk tylko jest siusiu w woreczku od razu odklejam i przelewam do pojemniczka. Zakrecam i oddaje do analizy
.
Jeśli chodzi o posiew geberalnie robię tak samo z tym, że przed przyklejeniem woreczka dezynfekuje wszystko octeniseptem. To ważne, żeby zdezynfekowac, żeby nie wyszła bakteria, której nie ma. Nam raz wyszła, pierwszy raz jak pobieralysmy ale to przez to właśnie, że niedokładnie wyczyscilam. Potem już nic nie wyszło.
Przyszła nam dzisiaj przesyłka z Next.już nie mogę się doczekać aż Mała podrośnie i będę mogła jej to wszystko zakładać
Totoro lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o awantury przy jedzeniu to my ostatnio to przechodzilysmy. A synek sygnalizuje wtedy, że jest głodny? U nas problem polegał na tym, że ja jej dawałam a ona po prostu nie była głodna i nie chciała. Ja jej wciskalam (no bo jak może nie być głodna?!) to ona jeszcze większy płacz. Więc przestałam zmuszać. Płakała? Ok. Koniec karmienia. Brałam na ręce, przytulalam, bawiliśmy się. Jak zglodniala to dostawała. Nic na siłę. Zjadła trochę, jak już nie chciała to ok. Wydawało mi się, że je dużo mniej, ale najwidoczniej tyle potrzebowała. I też rano jadła więcej (bo po nocy) i tylko na śpiocha jadła bez awantury. Może spróbuj dać jak bardziej zgodnieje? A jak płacze to po prostu przytul, pobaw,zajmij czymś. U nas to pomogło i skończył się płacz przy jedzeniu. Jak je i zaczyna się wiercic to po prostu odstawiam butle i ok. Sygnalizuje mi tym, że nie chce.
A jeśli chodzi o usypianie to u nas też skończyło się zasypianie podczas jedzenia. I wieczorem też zajmuje nam to nawet 2h.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
U nas tez czesto sa placze i wyginanie przy cycu. Podobnie jak darika, mam wrazenie,ze nie chce go po prostu i zabieram. Wczoraj po kapieli byla awantura to zabralam cyca i zasnela mi na reku po prostu. Pospala do pierwszej, wiec chyba najedzona byla
ja je i zaczyna sie prezyc to tez uznaje,ze juz wystarczy. Czasem pomaga tez zmiana cyca i wtedy zalapuje pomimo placzu. Takze trzeba probowac.
W Next tez chcialam zrobic zakupy dla Zosi na wyprzedazy a jak cos juz wybralam to wszystko wyprzedanemoze jeszcze kiedys siw trafi okazja
Ale za to pochwale sie,ze kupilismy samochod i czekamy az dotrze do nasjuz jestem ciekawa jaki jest
a ze kupiony za granica to nie dane bylo nam go wcześniej obejrzec.
No i strea coraz wiekszy przed wynikami badan. Na chwile obecna temperatura jest ok. -
U nas tez jest czesto problem z odkladaniem a wieczorami to tylko na reku inaczej jest placz. Ja uwazam,ze dopoki nie zaczna dobrze sie interesowac zabawkami,trzymac je,ogladac i w ogole tak bardziej zajac sie soba to tak bedzie niestety. Dlatego czekam na ten moment z nadzieja,ze wtedy bedzie latwiej
-
Katy mój zachowywał się tak samo i 2 położne powiedziały mi właśnie ze ma kolke. Też dawałam mu bobotic forte, ale do tego masowalam mu brzuszek i kładla termofor z pestkami czereśni i POWIEM Ci, że mały nagle zasypial i przestał płakać. Też nie wiedziałam już co robić gdy ciągle płakał. Odkładalam do łóżeczka to był płacz, dawałam cycka to szarpal nim. I tak było od 12 do 19. Położna powiedziała że to na 99% kółka bo zachowanie na to wskazuje. Mówiła że przy kolce dziecko rano pięknie uśmiechnięte itd a po południu zaczyna się jeden wielki płacz. Spróbuj pomasowac brzuszek, albo ten termofor z pestkami czereśni. Jeszcze w jednej książce czytałam żeby dziecko układać sobie na ręku tak jakbyś chciała robić mu samolocik. Twoja ciepła ręka na dziecka brzuchu może też pomoc bo ogrzewa brzuszek. My zrobimy ten samolocik i nawet pierwszy raz usłyszałam jak maluch się śmieje. Młody już zachowuje się normalnie więc jego kolka trwała 3 dni. A może jest mu za cieplo? Teraz jest po 30 stopni u nas i młody leży na samym pampersie to jest ok, jak ubiorze mu body na krótki rękaw to płacz
Katy lubi tę wiadomość
-
My paczke z Nexta dostaliśmy przedwczoraj
Ale czekam na jeszcze jedną bo zamówiłam jeszcze dla malutkiej sukienkę na chrzest od nich.
U nas o dziwo ostatnio w każdy wieczór zasypia całkiem sprawnie. O 19 kąpiel, a o 20:30 najpóźniej już śpi w swojej kołysce. Później zwykle przebudza się koło północy jak my idziemy spać i po cycu śpi do 5tej.
Katy może to jakiś skok? Czytałam kiedyś, że dziecku trafiają się takie kryzysy jedzeniowe i że matki wtedy nawet na stojąco lub chodząc karmią bo tylko tak bobas się uspokaja.. Nigdy nie próbowałam bo u nas ten problem jeszcze się nigdy nie pojawił.. Młoda już sama odpycha cyca ręką jak chce mi pokazać, że ma dosyć. -
No wlasnie rano jest ok, pozniej coraz gorzej..Myślałam, ze kolka trwa okreslony czas jednak
Za cieplo mu nie jest bo u nas akurat troche chlodniej sie zrobilo...
Teraz go odlozylam do lozeczka i o dziwo oglada karuzele...
Paatka, o skoku tez myslalam, ale nie wiedzialam, ze az tak moze sie objawiac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 14:21
-
A po tym bobotic forte mój zaczął takie kupy walić że masakra :p
Ja w pepco kupiłam takiego liska do powieszenia do wózka. Na brzuszku ma grzechotke a łapki to szelescik. Wypralam i przed pójściem do wózka powiesiłam na łóżeczko. Pół dnia mój maluch zajmuje się tym lisem xd
<a href=https://zapodaj.net/a7b44fef443e8.jpg.html>IMG_20180719_142620.jpg</a>Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 14:28