X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w poniedzialek idziemy do drugiego lekarza, jak on nic nie poradzi to sprobuje jeszcze z CDL bo moze tam jest problem...

Strasznie mnie stresujecta sytuacja :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi spac o 19.30 i wstaje o 3 na cycka a potem już o 7. W nocy to karmienie to jest szybka akcja bo 10cmin i dalej śpi.

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj spacerek 10 km do pepco bo są podobno super półki chmurki, ale w moim pepco dopiero na dniach będą i mam przychodzić i się pytać. Czuję, że 10 km dziennie stanie się u nas tradycja :D

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje na nfz. Szybko sie udalo. Bedziemy jezdzic 3x w tyg.

Oli jakie bierzecie żelazo?

• oli123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    My od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje na nfz. Szybko sie udalo. Bedziemy jezdzic 3x w tyg.

Oli jakie bierzecie żelazo?
    actiferol w proszku

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp - kiedy rozszerzacie diete maluchom?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja zamierzam po 6 miesiącu :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzenie diety planuje najwcześniej po 6tym miesiącu, chyba, że mała nie będzie wykazywała gotowości.

Widziałam te półki chmurki u nas w Pepco w zeszłą sobotę. Bardzo ładne, ale ja już swoje mam więc kolejnych niepotrzebowałam :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    actiferol w proszku

Tez to dostalam ale podobno ciezko ostatnio to dostac bo pytalam w aptece ale to lepiej bo kupie jej innofer jednak. Pojde w srode na szczepienie to powiem ze cos innego kupilam. Nie chce dawac tych saszetek a innofer to zawiesin i strzykawka sie podaje :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzanie diety po 6 miesiacu

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po 6 miesiacu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Planuję po skończonym 6 miesiącu i po urlopie, bo tak będzie łatwiej). Ogólnie to wcale mi się nie spieszy do gotowania pojedynczych warzyw i tego syfu nim ogarnie samodzielne jedzenie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się szykuję po 6 mscu-chyba, że będę widziała, że mała jest gotowa wcześniej. U mnie mleko w cycach się nie przelewa, niby głodna nie chodzi (leży ;-) ), ale nadmiarów też nie mam i raczej walczę, żeby mieć więcej, więc nie wiem też jak to będzie jak ona będzie starsza/większa- czy mi dalej mleka starczy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mm po 4 mc planuje kaszki wprowadzac malemu ciekawe jak zareaguje :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda szczerze mówiąc myślałam że po porodach wątek umrze a tu proszę...
    Cameleona kupiłam i kocham go bardzo bardzo mocno! Myśle tylko czy nie kupić terenowych kół bo na wybojach leśnych się męczy ;)
    Actiferol mam ale nie podałam młodej. Aaa i jesteśmy w trakcie zmiany pediatry. Dietę rozszerze o warzywa po 5 miesiącu. Jedni karmiąc cycem robią to w 4 inni 6 więc stwierdziłam że wypośrodkujemy. Teraz zbieram całą wyprawkę - fotelik, śliniak, talerzyk, sztućce itd.

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chcecie to napiszę co się u nas sprawdziło przy rozszerzaniu diety (blw)
    -Bidon niekapek
    -sztućce metalowe dla dzieci (ikea)
    -fartuszek z długimi rękawami (taki w kropki) ikea
    -krzesełko do karmienia z tacką i pałąkiem (łatwe do czyszczenia, stabilne i z pałąkiem, bo szybciej się wyciąga krztuszące się/dławiącej dziecko niż z pasów.

Co się nie sprawdziło
    -talerzyki silikonowe (przyklejane) (córka po miesiącu nauczyła się odklejać)
    - miseczki dużo później, po roku, bo na początku wszystko lata. Na początku lepiej podawać jedzenie na tacce (zwykle jest tak przyczepiona, że dziecko nie potrafi jej wyrzucuć (a z nią nałożonego jedzenia)
    - u nas doidy się nie sprawdził, tak samo jak te kubki 360. Po bidonie była od razu przesiadka na zwykły kubek
    - torebki do musów (daję głownie w trasie, a tam domowe mogą się zbyt łatwo popsuć)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Cameleona kupiłam i kocham go bardzo bardzo mocno! Myśle tylko czy nie kupić terenowych kół bo na wybojach leśnych się męczy ;)
    Actiferol mam ale nie podałam młodej. Aaa i jesteśmy w trakcie zmiany pediatry. Dietę rozszerze o warzywa po 5 miesiącu. Jedni karmiąc cycem robią to w 4 inni 6 więc stwierdziłam że wypośrodkujemy. Teraz zbieram całą wyprawkę - fotelik, śliniak, talerzyk, sztućce itd.

Oj, to już wyprawkę trzeba szykować? Jakoś mi temat posiłków wydaje się tak odległy, że nawet przez myśl mi jeszcze nie przeszło, żeby wyposażać się w krzesełko (a chyba powinnam zacząć wybierać bo mnóstwo tego na rynku) i sztućce..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak któraś zdecyduje się na basen z maluszkiem dajcie znać. My chcemy się zapisać na zajęcia dla maluszków od września i jestem ciekawa, czy któraś z was się zdecydowała wcześniej na basen i jak dziecko zareagowało.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:

Oj tak bugaboo love forever :)

Ja planuje koniec 4, poczatek 5 miesiaca wprowadzac nowe posilki. Tez jestesmy na mm. Jakos sie boje tak od razu w 4. Kupilam juz lyzeczki (bo wieksze zamowienie i jedna przesylka), internety powiedzialy ze Spuni są najlepsze na poczatek to wzielam ;p Fotelik mam juz na oku - moje ulubionej firmy Beaba, sliniak juz mam ;p sztucce tez na oku :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno sie nie odzywalam,ale staram sie co jakis czas czytac co sie dzieje u Was. My bylismy miesiac w Polsce, dowod zalatwilismy, odwiedzilismy dziadkow i prababcie. Moje dziecko ma jedna drzemke w ciagu dnia i nie wiem w co rece wlozyc w tym czasie:)Co znajde czas zeby cos napisac to Hubert wstaje z drzemki:) Ja jeszcze nie myle o wyprawce jedzeniowej ale przekonuje mnie metoda blw wiec pewnie po 6 mieisiacu sprobujemy. I walczymy z ciemieniucha bardzo nieskutecznie:/ Macie jakies sprawdzone sposoby?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziewczyny, jak któraś zdecyduje się na basen z maluszkiem dajcie znać. My chcemy się zapisać na zajęcia dla maluszków od września i jestem ciekawa, czy któraś z was się zdecydowała wcześniej na basen i jak dziecko zareagowało.
    My idziemy na pierwsze zajecia 10 sierpnia, napewno napisze jak nam poszlo

Jupik lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ