Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w poniedzialek idziemy do drugiego lekarza, jak on nic nie poradzi to sprobuje jeszcze z CDL bo moze tam jest problem...

Strasznie mnie stresujecta sytuacja :/

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi spac o 19.30 i wstaje o 3 na cycka a potem już o 7. W nocy to karmienie to jest szybka akcja bo 10cmin i dalej śpi.

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj spacerek 10 km do pepco bo są podobno super półki chmurki, ale w moim pepco dopiero na dniach będą i mam przychodzić i się pytać. Czuję, że 10 km dziennie stanie się u nas tradycja :D

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje na nfz. Szybko sie udalo. Bedziemy jezdzic 3x w tyg.

Oli jakie bierzecie żelazo?

• oli123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    My od poniedzialku zaczynamy rehabilitacje na nfz. Szybko sie udalo. Bedziemy jezdzic 3x w tyg.

Oli jakie bierzecie żelazo?
    actiferol w proszku

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp - kiedy rozszerzacie diete maluchom?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja zamierzam po 6 miesiącu :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzenie diety planuje najwcześniej po 6tym miesiącu, chyba, że mała nie będzie wykazywała gotowości.

Widziałam te półki chmurki u nas w Pepco w zeszłą sobotę. Bardzo ładne, ale ja już swoje mam więc kolejnych niepotrzebowałam :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    actiferol w proszku

Tez to dostalam ale podobno ciezko ostatnio to dostac bo pytalam w aptece ale to lepiej bo kupie jej innofer jednak. Pojde w srode na szczepienie to powiem ze cos innego kupilam. Nie chce dawac tych saszetek a innofer to zawiesin i strzykawka sie podaje :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzanie diety po 6 miesiacu

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po 6 miesiacu :p

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Planuję po skończonym 6 miesiącu i po urlopie, bo tak będzie łatwiej). Ogólnie to wcale mi się nie spieszy do gotowania pojedynczych warzyw i tego syfu nim ogarnie samodzielne jedzenie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się szykuję po 6 mscu-chyba, że będę widziała, że mała jest gotowa wcześniej. U mnie mleko w cycach się nie przelewa, niby głodna nie chodzi (leży ;-) ), ale nadmiarów też nie mam i raczej walczę, żeby mieć więcej, więc nie wiem też jak to będzie jak ona będzie starsza/większa- czy mi dalej mleka starczy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mm po 4 mc planuje kaszki wprowadzac malemu ciekawe jak zareaguje :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda szczerze mówiąc myślałam że po porodach wątek umrze a tu proszę...
    Cameleona kupiłam i kocham go bardzo bardzo mocno! Myśle tylko czy nie kupić terenowych kół bo na wybojach leśnych się męczy ;)
    Actiferol mam ale nie podałam młodej. Aaa i jesteśmy w trakcie zmiany pediatry. Dietę rozszerze o warzywa po 5 miesiącu. Jedni karmiąc cycem robią to w 4 inni 6 więc stwierdziłam że wypośrodkujemy. Teraz zbieram całą wyprawkę - fotelik, śliniak, talerzyk, sztućce itd.

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chcecie to napiszę co się u nas sprawdziło przy rozszerzaniu diety (blw)
    -Bidon niekapek
    -sztućce metalowe dla dzieci (ikea)
    -fartuszek z długimi rękawami (taki w kropki) ikea
    -krzesełko do karmienia z tacką i pałąkiem (łatwe do czyszczenia, stabilne i z pałąkiem, bo szybciej się wyciąga krztuszące się/dławiącej dziecko niż z pasów.

Co się nie sprawdziło
    -talerzyki silikonowe (przyklejane) (córka po miesiącu nauczyła się odklejać)
    - miseczki dużo później, po roku, bo na początku wszystko lata. Na początku lepiej podawać jedzenie na tacce (zwykle jest tak przyczepiona, że dziecko nie potrafi jej wyrzucuć (a z nią nałożonego jedzenia)
    - u nas doidy się nie sprawdził, tak samo jak te kubki 360. Po bidonie była od razu przesiadka na zwykły kubek
    - torebki do musów (daję głownie w trasie, a tam domowe mogą się zbyt łatwo popsuć)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Cameleona kupiłam i kocham go bardzo bardzo mocno! Myśle tylko czy nie kupić terenowych kół bo na wybojach leśnych się męczy ;)
    Actiferol mam ale nie podałam młodej. Aaa i jesteśmy w trakcie zmiany pediatry. Dietę rozszerze o warzywa po 5 miesiącu. Jedni karmiąc cycem robią to w 4 inni 6 więc stwierdziłam że wypośrodkujemy. Teraz zbieram całą wyprawkę - fotelik, śliniak, talerzyk, sztućce itd.

Oj, to już wyprawkę trzeba szykować? Jakoś mi temat posiłków wydaje się tak odległy, że nawet przez myśl mi jeszcze nie przeszło, żeby wyposażać się w krzesełko (a chyba powinnam zacząć wybierać bo mnóstwo tego na rynku) i sztućce..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak któraś zdecyduje się na basen z maluszkiem dajcie znać. My chcemy się zapisać na zajęcia dla maluszków od września i jestem ciekawa, czy któraś z was się zdecydowała wcześniej na basen i jak dziecko zareagowało.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:

Oj tak bugaboo love forever :)

Ja planuje koniec 4, poczatek 5 miesiaca wprowadzac nowe posilki. Tez jestesmy na mm. Jakos sie boje tak od razu w 4. Kupilam juz lyzeczki (bo wieksze zamowienie i jedna przesylka), internety powiedzialy ze Spuni są najlepsze na poczatek to wzielam ;p Fotelik mam juz na oku - moje ulubionej firmy Beaba, sliniak juz mam ;p sztucce tez na oku :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno sie nie odzywalam,ale staram sie co jakis czas czytac co sie dzieje u Was. My bylismy miesiac w Polsce, dowod zalatwilismy, odwiedzilismy dziadkow i prababcie. Moje dziecko ma jedna drzemke w ciagu dnia i nie wiem w co rece wlozyc w tym czasie:)Co znajde czas zeby cos napisac to Hubert wstaje z drzemki:) Ja jeszcze nie myle o wyprawce jedzeniowej ale przekonuje mnie metoda blw wiec pewnie po 6 mieisiacu sprobujemy. I walczymy z ciemieniucha bardzo nieskutecznie:/ Macie jakies sprawdzone sposoby?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziewczyny, jak któraś zdecyduje się na basen z maluszkiem dajcie znać. My chcemy się zapisać na zajęcia dla maluszków od września i jestem ciekawa, czy któraś z was się zdecydowała wcześniej na basen i jak dziecko zareagowało.
    My idziemy na pierwsze zajecia 10 sierpnia, napewno napisze jak nam poszlo

Jupik lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
‹‹ ‹ 1157 1158 1159 1160 1161 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ