Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało mi się zrobić zdjęcie
. Nasz pierwszy ząbek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5be4ea8effc6.jpgAndzia123, acygan, Malyprosiaczek, Katy, oli123, edwarda20, gondi lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
sweetmalenka wrote:A u nas dziś pobudka o 22,12,1,4 I 6... fajowo. Zazdroszczę edwarda
Lilka wczoraj padła 20.30 a potem karmienie - przed 23, przed 2, przed 6 i przed 7 już ostateczna pobudka xD
Darika dzięki za zdjęcie! Ale to słodkieto u nas na razie dziąsełka bez zmian, żadnych zgrubien, zaczerwienienia itd
-
Tak się matka interesuje swoim dzieckiem, że przeoczyla jak ząb wychodzi haha
. Albo tak szybko wyszedł albo naprawdę to przeoczylam. W każdym razie gorączki na pewno nie miała. Bo to akurat po ostatnich doświadczeniach kontroluje
.
Dziewczyny współczuję pobudek. Amela ostatnio zaczęła mam się budzić między 4 a 5 na jedzenie. Choć przesypiala już całe noce. Dzisiaj w nocy wiercila się najpierw koło 2 to dałam smoczka i zasnęła. Potem po 4 to znowu dałam smoczka. I spała do 6. Czasami udaje się ją przekupic smoczkiem
. Ale nie zawsze. Ale wtedy zazwyczaj idzie spać dalej po jedzeniu.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:A u nas dziś pobudka o 22,12,1,4 I 6... fajowo. Zazdroszczę edwarda07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
edwarda20 wrote:Ale jak jadl to widocznie chcial tyle. Chyba ze tak jak moj po prostu lubi jesc? Moj zje tyle ile mu dam, nie odmawia ;p
Moj je 5x150ml, a w nocy daje mu 120ml na spiochaBo sie pediatra dowalila, ze za malo przybral - w 3 tyg 350g. No ale jak dziecko mi spi i sie nie budzi to wedlug mnie nie jest glodne. Ale ok, waga mowi sama za siebie wiec spi a ja wpycham mu butelke
Pije ale bardzo powoli. Potem nie odbija bo spi
Dobrze, ze mam monitor oddechu bo na 100% bym nie spala tylko ciagle siedziala przy nim i patrzyla czy sie nie dlawi
Ja bym spojrzała na przyrost wagi całościowo-od urodzenia. U nas też tak jest że ona przybiera raz więcej, ponad normę, a potem mniej, poniżej normy. Ale jak liczę od wyjścia ze szpitala przyrost jest ok. No i widzę, że chuchrem nie jest, więc co z tego, że są tygodnie, że tyje mniej. Przyrost jest skokowy a nie ciągły.Kinga. lubi tę wiadomość
-
Wczoraj postanowiłam wpiąć Emi do fotelika do karmienia, bo trochę ostatnio nie lubi się z mamaroo i sukces. Chyba chodzi o to ze więcej widzi, bo ani się nie buja itp a chętniej w nim przebywa niż w bujaku. Dla mnie to w sumie plus bo może już obserwować jak jemy (a jest ciekawska i do tej pory trzymałam ją na rękach jak chciałam zjeść, a tak jest dużo łatwiej, szkoda ze wcześniej na to nie wpadłam, ale Sara lubiła się z bujaczkiem póki nie usiadła (może to kwestia tego ze Emi jest duża i po woli robiło się jej ciasno?). Jaka by nie była przyczyna wyglada że znów będę mogła spokojnie ugotować obiad, zjeść i ogarnąc kuchnię. Uff
-
Jupik wrote:Ja bym spojrzała na przyrost wagi całościowo-od urodzenia. U nas też tak jest że ona przybiera raz więcej, ponad normę, a potem mniej, poniżej normy. Ale jak liczę od wyjścia ze szpitala przyrost jest ok. No i widzę, że chuchrem nie jest, więc co z tego, że są tygodnie, że tyje mniej. Przyrost jest skokowy a nie ciągły.
-
edwarda20 wrote:Ale jak jadl to widocznie chcial tyle. Chyba ze tak jak moj po prostu lubi jesc? Moj zje tyle ile mu dam, nie odmawia ;p
Moj je 5x150ml, a w nocy daje mu 120ml na spiochaBo sie pediatra dowalila, ze za malo przybral - w 3 tyg 350g. No ale jak dziecko mi spi i sie nie budzi to wedlug mnie nie jest glodne. Ale ok, waga mowi sama za siebie wiec spi a ja wpycham mu butelke
Pije ale bardzo powoli. Potem nie odbija bo spi
Dobrze, ze mam monitor oddechu bo na 100% bym nie spala tylko ciagle siedziala przy nim i patrzyla czy sie nie dlawi
-
Andzia123 wrote:Oli a jak z płaczem, uspokoił się ?
-
My dziś szczepilismy na pneumokoki, za 2tyg kolejne szczepienia 3-4go miesiaca. Dostalismy skierowanie w zwiazku z powiekszonym UKM w nerkach , ktore ma od urodzenia i sie nie zmniejszylo a drugie do hematologa bo mlody ma chyba powiekszony wezel chlonny pod paszką. Plus do tego musimy zrobic morfologie, posiew moczu i ogolny, crp i jakis rozmaz.
Aha i wazy 6900 g i mam 61 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 12:33
Agusia_pia lubi tę wiadomość