X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli u nas dzis tez szczepienie :/ boje się troche.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie jutro, też się trochę boję.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy drugie szczepienie na początku sierpnia dopiero, opozniam jak się da :D pneumokoki dostanie dopiero 1 dawkę

Zastanawiamy się, żeby wyskoczyć chociaż na 3 dni nad morze, bo zaraz Maz zacznie urlop, ale trochę się boję jak mały zniesie trasę ok 300km w samochodzie. Czy któraś z Was już tak jechała? Wiadomo, ze się robi postoje, ale czy to dziecku starczy, żeby odpoczac?

A co do pampersow to ja przewijam raz w nocy jak się budzi o 3, jest gorąco i mimo, że może aż tak nasikane nie ma to nie chce żeby mu się tam przegrzewalo wszystko i wiadomo dla komfortu. Czasami mi się uda go chwilę smoczkiem zająć, że na śpiocha to robię, a jak jest za bardzo głodny to się drze i chyba sąsiadów budzi, ale potem przy cycu się wycisza i mi zasypia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:27

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira my jedziemy w sobotę ;) Jak narazie obaw nie mam, mała zwykle w aucie przesypia, jedynie korki i czerwone światła ją wkurzają ;) Myśle, że 2 postoje po 30 min nam wystarczą, ale zobaczymy jak w praktyce. :)
    U nas również szczepienia na początku sierpnia jak wrócimy z urlopu :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas szczepienie 31 lipca i też się boję, a w sob ortopeda i bioderka znowu.
    ja używam pampersów pampers premium care i jednak są dużo lepsze od tych active baby dry.
    kurcze mam problem bo mały zaczął ulewać, niby leci mu takie już przetrawione mleko ale jednak, on jak leży tylko i ma miejsce to fik na brzuch i wtedy bek i chlus, je teraz więcej i to może przez to? do tego podnosi główkę barki jakby chciał siadać i napina się. nie wiem czy dawać mu mniej? czy co robić? czy to przejdzie ?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, nie mogłam nadrobić, ostatnio nie miałam kompletnie czasu zajrzeć. Ale udało się :D

Edwarda no Henio wymiata z tymi loczkami, przeurocze :D

Lila urodziła się z czarną, gęsta szczotunią a teraz nagle tak jej się wytarly, że serce mi pęka :( na szczęście już rosną nowe :D

Paatka ja też używam tych pieluch bella, są świetne :D

W nocy nie zmieniam pieluszki, chyba, że ma bardzo zasikana - ostatnio o 4 nad ranem jej przemokl pampers (kupiliśmy, bo nam się bella skończyły a nie zamówiliśmy jeszcze).

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jechałam tylko 130km, ale robiłam 2 przerwy po 15 min. Synuś 3/4 drogi spał, a pozostała część oglądał drzewa.

Henio super włoski! Mój urodził się z ciemnymi a teraz jak się wytarly to rosną blond.

My używamy pampers premium care. Ostatnio kupiłam inne pampersa już nie pamiętam nazwy i maluch dostał uczulenia. Cała paczka została oddana komuś innemu. W nocy zmieniam pieluche o 3 bo akurat maluch wstaje na jedzonko więc szybko zmiana pieluchy i cycus.

Moj teraz też zaczął ulewac takim przetrawionym już mlekiem. Wydaje mi się, że po prostu za dużo je bo u nas teraz jest 30 stopni i ciągle wisi mi na cycku. Wczoraj 2 razy musialam się przebrać bo od góry do dołu byłam od mleka.

Co do kolejnej ciąży po cc to mój lekarz powiedział, że najlepiej poczekać 2 lata że staraniem się o kolejne dziecko. Gdy zapytałam dlaczego to odpowiedział mi że każda kobieta jest inna i że w sumie możnaby było starać się po roku, ale musiałaby wtedy przyjść szybko po porodzie miesiączka bo jak przyjdzie miesiączka to tam macica itd zacznie się oczyszczać i lepiej się goic, a jak przyjdzie późno miesiączka bo np karmie piersią to on zaleca odczekać 2 lata żeby ładnie wszystko się oczhscilo i zagoilo bo kolejna ciąża może być właśnie związana z tą niezagojona do końca blizna

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka to czekam na info jak mała zniosla podróż :D
    Testowałam chyba wszystkie oprócz belli muszę wypróbować jak takie dobre :) u nas właśnie activ baby dry się sprawdzają, najgorzej te z Lidla lupilu szybko się robiły pełne, chociaż w tych co teraz mamy jak ma mocno nasikane to mam wrażenie, że body jest wilgotne

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    My mamy drugie szczepienie na początku sierpnia dopiero, opozniam jak się da :D pneumokoki dostanie dopiero 1 dawkę

Zastanawiamy się, żeby wyskoczyć chociaż na 3 dni nad morze, bo zaraz Maz zacznie urlop, ale trochę się boję jak mały zniesie trasę ok 300km w samochodzie. Czy któraś z Was już tak jechała? Wiadomo, ze się robi postoje, ale czy to dziecku starczy, żeby odpoczac?

A co do pampersow to ja przewijam raz w nocy jak się budzi o 3, jest gorąco i mimo, że może aż tak nasikane nie ma to nie chce żeby mu się tam przegrzewalo wszystko i wiadomo dla komfortu. Czasami mi się uda go chwilę smoczkiem zająć, że na śpiocha to robię, a jak jest za bardzo głodny to się drze i chyba sąsiadów budzi, ale potem przy cycu się wycisza i mi zasypia :D
    Na plazy z dziecmi jestesmy co weekend. Polecam Wam Debki i te mniej uczęszczane plaże (bo tam piękna plaża). Rewa, Władysławowo, Jastrzebia gora i Łeba są przeludnione i tam nigdy nie jezdzimy.

Jechalismy raz z Gdyni do Olsztyna i z powrotem i raz z Gdyni do Lodzi :) Pierwsze 3h jest ok a potem siadalam z tylu z dziecmi i starszej spiewalam a mlodemu wkladalam cyca w buzie :P

• Jupik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przewijam w nocy. Rano jak się obudzi i pielucha nie jest bardzo mokra-tak jakby nie siusiala za bardzo jak śpi. Ja od początku używam Dada- choć z 2 na 3 przeskoczyłam szybko bo w 2 parę razy udało jej się tak obrać że wypływało-w 3 to się nie zdarza. Może też spróbuję te Belli bo właśnie nam się kończą.

Moja z Wrocka do Łodzi dała radę bez postoju- bo spała. A z Łodzi nad morze dwa krótkie postoje. Ogólnie pierwszy raz jest najtrudniej, ale później dziecko się przyzwyczaja. I lepiej jest w trasie niż po mieście bo nie trzeba się w kółko zatrzymywać na światłach czy w korku, czego moja też nie lubi.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

My jak do tej pory jechaliśmy 4xpo 700-800 km. Zwykle było ok poza jednym razem gdy zepsuło się auto, czekaliśmy na lawetę itp. U nas podróże są podporządkowane pod dziewczyny. Tzn jedziemy ile się da a postoje w porze karmienia lub gdy trzeba przewinąć. Teraz niby powinnam znów jechać, ale Emi źle znosi skok i to byłaby masakra. Do tego Sara ma nawrót buntu, więc płacze o wszystko...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy pampers premium care i activ baby, szczepienie masakra:( czekalismy godzine w kolejce az zasnal i nie moglismy go obudzic:/ pozniej zasnal i obudZil sie z placzem a teraz pierwszy raz zaczal sie smiac w glos:)! I wazy juz 7,100! Ciezki chlopak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:59

mhsvi09k63nasq33.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z tego co piszecie za bardzo nie ma się co bać takiej podrozy:) Kachna62 masz rację, właśnie szukamy czegoś w jakiejś spokojnej okolicy :) słyszałam, że Dębki piękne są :)
    Kinga to ale miałaś przeboje i jeszcze z dwójką dzieci.
    Wiadomo, że postoje pod małego beda, da radę, niech się dziecko jodu nawdycha :D
    Jest wyprzedaż w smyku i właśnie mu kąpielówki kupiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:04

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu świetnie,placzu bylo odrobinke,a tak sie balam,bo na pierwszym byla masakra. A my dzis dopiero pneumokoki szczepilismy, wszystko sie opoznialo,ale cieszy mnie to akurat :) nastepne szczepienie za miesiac dopiero.

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sama nie wiem co zrobic teraz ze szczepieniem bo mielismy miec 02.08 i 16.08, ale tego 16 tez mamy neurologa i chyba lepiej zeby on go najpierw obejrzal...Sama nie wiem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam zmieniac pieluche w nocy jak maly mial moze z miesiac. Wybudzal mi sie, a kupy nigdy w nocy nie bylo. Teraz jak go umyjemy okolo 18-19 to pieluszke ma do 5 jak budzi sie na mleko, mąż go wtedy ogarnia. Moze ze 3 razy do tej pory kupa nas zaskoczyla ;p

My uzywamy Pampers Active Baby. Jakos mi tak podpasowaly bo sa cieniutkie. Misiek nie mial uczulenia na zadne, ktorych probowalismy, zadne nie przeciekaly itp, ale jakies takie grube mi sie wydawaly.

A te pampersy z Belli to takie dobre bo chlonne? Tez moze zamowie :)

Agusia a ile je teraz Twoj maluch? Pamietam, ze na poczatku jadl duzo wiecej od mojego, a potem sie to wyrownalo, wiec jestem ciekawa :)

Ja mam pytanie czym myjecie bobasy? Na poczatku mylam pieluszka ale bylo mi niewygodnie. Kupilam muslinowa myjke i myje do teraz, ale tak sobie mysle ze jak cialko juz wieksze to moze jakas gabke kupic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:38

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda teraz je po 150 mln plus miesznnka 6 razy i ulewa mi troche bardziej w sumie nie ulewal wcale ale lezy wiecej na brzuchu napina sie do siadania moze to przez to. Od wczoraj bie dojada mi porcji i dzus zrobilam dwa razy po 120 mln i zjadl wszystko ilwiec moze sie troche przejadl i teraz znowu bedzie mniej jadl

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hubert odkryl obroty na brzuch, caly dzien sie wczoraj obracal ale tylko w prawa strone potrafi. Jechalismy 1100 km z Niemiec do Polski i z powrotem. Calkiem sprawnie nam poszlo jak na to ze moje dziecko nienawidzi fotelika samochodowego:) Po godzinie marudzenia poprostu zasnal. Zawsze ktos z tylu z nim jedzie zeby go zagadywac i zabawiac

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Mikolaja myjemy rekoma, nie uzywam ani myjki ani gabki nas akurat uczulaly te pampersy z belli, i w dodatku sa stasznie grube moim zdaniem, przynajmniej te 1 bo dalej juz nie kupowalam

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Edwarda teraz je po 150 mln plus miesznnka 6 razy i ulewa mi troche bardziej w sumie nie ulewal wcale ale lezy wiecej na brzuchu napina sie do siadania moze to przez to. Od wczoraj bie dojada mi porcji i dzus zrobilam dwa razy po 120 mln i zjadl wszystko ilwiec moze sie troche przejadl i teraz znowu bedzie mniej jadl

Ale jak jadl to widocznie chcial tyle. Chyba ze tak jak moj po prostu lubi jesc? Moj zje tyle ile mu dam, nie odmawia ;p

Moj je 5x150ml, a w nocy daje mu 120ml na spiocha :/ Bo sie pediatra dowalila, ze za malo przybral - w 3 tyg 350g. No ale jak dziecko mi spi i sie nie budzi to wedlug mnie nie jest glodne. Ale ok, waga mowi sama za siebie wiec spi a ja wpycham mu butelke :/ Pije ale bardzo powoli. Potem nie odbija bo spi :/ Dobrze, ze mam monitor oddechu bo na 100% bym nie spala tylko ciagle siedziala przy nim i patrzyla czy sie nie dlawi :/

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ