Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy drugie szczepienie na początku sierpnia dopiero, opozniam jak się da
pneumokoki dostanie dopiero 1 dawkę
Zastanawiamy się, żeby wyskoczyć chociaż na 3 dni nad morze, bo zaraz Maz zacznie urlop, ale trochę się boję jak mały zniesie trasę ok 300km w samochodzie. Czy któraś z Was już tak jechała? Wiadomo, ze się robi postoje, ale czy to dziecku starczy, żeby odpoczac?
A co do pampersow to ja przewijam raz w nocy jak się budzi o 3, jest gorąco i mimo, że może aż tak nasikane nie ma to nie chce żeby mu się tam przegrzewalo wszystko i wiadomo dla komfortu. Czasami mi się uda go chwilę smoczkiem zająć, że na śpiocha to robię, a jak jest za bardzo głodny to się drze i chyba sąsiadów budzi, ale potem przy cycu się wycisza i mi zasypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 11:27
-
Makira my jedziemy w sobotę
Jak narazie obaw nie mam, mała zwykle w aucie przesypia, jedynie korki i czerwone światła ją wkurzają
Myśle, że 2 postoje po 30 min nam wystarczą, ale zobaczymy jak w praktyce.
U nas również szczepienia na początku sierpnia jak wrócimy z urlopu -
u nas szczepienie 31 lipca i też się boję, a w sob ortopeda i bioderka znowu.
ja używam pampersów pampers premium care i jednak są dużo lepsze od tych active baby dry.
kurcze mam problem bo mały zaczął ulewać, niby leci mu takie już przetrawione mleko ale jednak, on jak leży tylko i ma miejsce to fik na brzuch i wtedy bek i chlus, je teraz więcej i to może przez to? do tego podnosi główkę barki jakby chciał siadać i napina się. nie wiem czy dawać mu mniej? czy co robić? czy to przejdzie ? -
O rany, nie mogłam nadrobić, ostatnio nie miałam kompletnie czasu zajrzeć. Ale udało się
Edwarda no Henio wymiata z tymi loczkami, przeurocze
Lila urodziła się z czarną, gęsta szczotunią a teraz nagle tak jej się wytarly, że serce mi pękana szczęście już rosną nowe
Paatka ja też używam tych pieluch bella, są świetne
W nocy nie zmieniam pieluszki, chyba, że ma bardzo zasikana - ostatnio o 4 nad ranem jej przemokl pampers (kupiliśmy, bo nam się bella skończyły a nie zamówiliśmy jeszcze).edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio jechałam tylko 130km, ale robiłam 2 przerwy po 15 min. Synuś 3/4 drogi spał, a pozostała część oglądał drzewa.
Henio super włoski! Mój urodził się z ciemnymi a teraz jak się wytarly to rosną blond.
My używamy pampers premium care. Ostatnio kupiłam inne pampersa już nie pamiętam nazwy i maluch dostał uczulenia. Cała paczka została oddana komuś innemu. W nocy zmieniam pieluche o 3 bo akurat maluch wstaje na jedzonko więc szybko zmiana pieluchy i cycus.
Moj teraz też zaczął ulewac takim przetrawionym już mlekiem. Wydaje mi się, że po prostu za dużo je bo u nas teraz jest 30 stopni i ciągle wisi mi na cycku. Wczoraj 2 razy musialam się przebrać bo od góry do dołu byłam od mleka.
Co do kolejnej ciąży po cc to mój lekarz powiedział, że najlepiej poczekać 2 lata że staraniem się o kolejne dziecko. Gdy zapytałam dlaczego to odpowiedział mi że każda kobieta jest inna i że w sumie możnaby było starać się po roku, ale musiałaby wtedy przyjść szybko po porodzie miesiączka bo jak przyjdzie miesiączka to tam macica itd zacznie się oczyszczać i lepiej się goic, a jak przyjdzie późno miesiączka bo np karmie piersią to on zaleca odczekać 2 lata żeby ładnie wszystko się oczhscilo i zagoilo bo kolejna ciąża może być właśnie związana z tą niezagojona do końca bliznaedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Paatka to czekam na info jak mała zniosla podróż
Testowałam chyba wszystkie oprócz belli muszę wypróbować jak takie dobreu nas właśnie activ baby dry się sprawdzają, najgorzej te z Lidla lupilu szybko się robiły pełne, chociaż w tych co teraz mamy jak ma mocno nasikane to mam wrażenie, że body jest wilgotne
-
nick nieaktualnyMakira wrote:My mamy drugie szczepienie na początku sierpnia dopiero, opozniam jak się da
Zastanawiamy się, żeby wyskoczyć chociaż na 3 dni nad morze, bo zaraz Maz zacznie urlop, ale trochę się boję jak mały zniesie trasę ok 300km w samochodzie. Czy któraś z Was już tak jechała? Wiadomo, ze się robi postoje, ale czy to dziecku starczy, żeby odpoczac?
A co do pampersow to ja przewijam raz w nocy jak się budzi o 3, jest gorąco i mimo, że może aż tak nasikane nie ma to nie chce żeby mu się tam przegrzewalo wszystko i wiadomo dla komfortu. Czasami mi się uda go chwilę smoczkiem zająć, że na śpiocha to robię, a jak jest za bardzo głodny to się drze i chyba sąsiadów budzi, ale potem przy cycu się wycisza i mi zasypia
Jechalismy raz z Gdyni do Olsztyna i z powrotem i raz z Gdyni do LodziPierwsze 3h jest ok a potem siadalam z tylu z dziecmi i starszej spiewalam a mlodemu wkladalam cyca w buzie
-
Ja nie przewijam w nocy. Rano jak się obudzi i pielucha nie jest bardzo mokra-tak jakby nie siusiala za bardzo jak śpi. Ja od początku używam Dada- choć z 2 na 3 przeskoczyłam szybko bo w 2 parę razy udało jej się tak obrać że wypływało-w 3 to się nie zdarza. Może też spróbuję te Belli bo właśnie nam się kończą.
Moja z Wrocka do Łodzi dała radę bez postoju- bo spała. A z Łodzi nad morze dwa krótkie postoje. Ogólnie pierwszy raz jest najtrudniej, ale później dziecko się przyzwyczaja. I lepiej jest w trasie niż po mieście bo nie trzeba się w kółko zatrzymywać na światłach czy w korku, czego moja też nie lubi. -
Makira wrote:My mamy drugie szczepienie na początku sierpnia dopiero, opozniam jak się da
A co do pampersow to ja przewijam raz w nocy jak się budzi o 3, jest gorąco i mimo, że może aż tak nasikane nie ma to nie chce żeby mu się tam przegrzewalo wszystko i wiadomo dla komfortu. Czasami mi się uda go chwilę smoczkiem zająć, że na śpiocha to robię, a jak jest za bardzo głodny to się drze i chyba sąsiadów budzi, ale potem przy cycu się wycisza i mi zasypia
-
My uzywamy pampers premium care i activ baby, szczepienie masakra:( czekalismy godzine w kolejce az zasnal i nie moglismy go obudzic:/ pozniej zasnal i obudZil sie z placzem a teraz pierwszy raz zaczal sie smiac w glos:)! I wazy juz 7,100! Ciezki chlopak:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:59
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Czyli z tego co piszecie za bardzo nie ma się co bać takiej podrozy:) Kachna62 masz rację, właśnie szukamy czegoś w jakiejś spokojnej okolicy
słyszałam, że Dębki piękne są
Kinga to ale miałaś przeboje i jeszcze z dwójką dzieci.
Wiadomo, że postoje pod małego beda, da radę, niech się dziecko jodu nawdycha
Jest wyprzedaż w smyku i właśnie mu kąpielówki kupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:04
-
Ja przestalam zmieniac pieluche w nocy jak maly mial moze z miesiac. Wybudzal mi sie, a kupy nigdy w nocy nie bylo. Teraz jak go umyjemy okolo 18-19 to pieluszke ma do 5 jak budzi sie na mleko, mąż go wtedy ogarnia. Moze ze 3 razy do tej pory kupa nas zaskoczyla ;p
My uzywamy Pampers Active Baby. Jakos mi tak podpasowaly bo sa cieniutkie. Misiek nie mial uczulenia na zadne, ktorych probowalismy, zadne nie przeciekaly itp, ale jakies takie grube mi sie wydawaly.
A te pampersy z Belli to takie dobre bo chlonne? Tez moze zamowie
Agusia a ile je teraz Twoj maluch? Pamietam, ze na poczatku jadl duzo wiecej od mojego, a potem sie to wyrownalo, wiec jestem ciekawa
Ja mam pytanie czym myjecie bobasy? Na poczatku mylam pieluszka ale bylo mi niewygodnie. Kupilam muslinowa myjke i myje do teraz, ale tak sobie mysle ze jak cialko juz wieksze to moze jakas gabke kupic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:38
-
Edwarda teraz je po 150 mln plus miesznnka 6 razy i ulewa mi troche bardziej w sumie nie ulewal wcale ale lezy wiecej na brzuchu napina sie do siadania moze to przez to. Od wczoraj bie dojada mi porcji i dzus zrobilam dwa razy po 120 mln i zjadl wszystko ilwiec moze sie troche przejadl i teraz znowu bedzie mniej jadl
-
U nas Hubert odkryl obroty na brzuch, caly dzien sie wczoraj obracal ale tylko w prawa strone potrafi. Jechalismy 1100 km z Niemiec do Polski i z powrotem. Calkiem sprawnie nam poszlo jak na to ze moje dziecko nienawidzi fotelika samochodowego:) Po godzinie marudzenia poprostu zasnal. Zawsze ktos z tylu z nim jedzie zeby go zagadywac i zabawiac
-
Agusia_pia wrote:Edwarda teraz je po 150 mln plus miesznnka 6 razy i ulewa mi troche bardziej w sumie nie ulewal wcale ale lezy wiecej na brzuchu napina sie do siadania moze to przez to. Od wczoraj bie dojada mi porcji i dzus zrobilam dwa razy po 120 mln i zjadl wszystko ilwiec moze sie troche przejadl i teraz znowu bedzie mniej jadl
Ale jak jadl to widocznie chcial tyle. Chyba ze tak jak moj po prostu lubi jesc? Moj zje tyle ile mu dam, nie odmawia ;p
Moj je 5x150ml, a w nocy daje mu 120ml na spiochaBo sie pediatra dowalila, ze za malo przybral - w 3 tyg 350g. No ale jak dziecko mi spi i sie nie budzi to wedlug mnie nie jest glodne. Ale ok, waga mowi sama za siebie wiec spi a ja wpycham mu butelke
Pije ale bardzo powoli. Potem nie odbija bo spi
Dobrze, ze mam monitor oddechu bo na 100% bym nie spala tylko ciagle siedziala przy nim i patrzyla czy sie nie dlawi