X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,moja bardzo też obserwuje jak jemy, dałam jej też na paluszku ciut ciut musu jabłkowego (robiłam szarlotkę), chwilę pociumkala z zaciekawieniem. Też myślałam, że dietę będę rozszerzać po 6 mcu ale terax uważam, że zrobię to wtedy jak uznam, że mała jest gotowa. Czyli może wcześniej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam właśnie w necie-zarowno wzrost jak i waga u nas jest niemal w tym samym miejscu- ok.30 centyla.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, o rany nie przupuszczalabym, że aż tak. Będę małą obserwować, mam nadzieję, że nic jej po tym jabłku nie będzie:)

Jupik widać trzeba obserwować swoje dziecko i przede wszystkim nim się kierować. Ja jeszcze wczoraj trwałam w przekonaniu, że 6. miesiąc i koniec, a jak ją dziś zobaczyłam... :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie tą kupą się martwiłam, tak się zesrał rano że aż i ja oberwalam xd

acygan, edwarda20, Sylwiaa95, Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy ranek to jakiś kabaret... wstał po 5 i teraz dopiero zasnął... A taki marudny. Jeść nie, pic nie, lezec nie, zabawki nie, nawet rączki nie.. I smoczek cały słucha do buzi-łącznie z plastikiem. Tak mnie wymeczyl...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziecko wczoraj strasznie wymeczylo swoim placzem..Dzisiaj od rana znowu, przed chwila sie uspokoil i laskawie zasypia przy cycku xd Prawdopodobnie zeby mu ida, ale skonsultuje to z lekarka 17.08 przy okazji szczepienia..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c46aba369a7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:56

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wyrabiam... nerwowo też... ciągle ale to ciągle marudzi... Jak obudzi się to przez 10 minut jest ok a tak to ciągle marudzenie. Mimo że najedzony, napojony, zabawek ma mnostwo- ciągle źle... w wózku też źle. Na plecach źle, na brzuchu źle. Ciągle krzyki. Dziś już padam na pysk. Kurde, co ja robię źle? Nie mam sił
    .. gdy w końcu po godzinie bujania na rękach, prezeniu się i wkładaniu całego smoka do buzi a Potem wyjmowamiu w końcu usnie to 20 minut i koniec. Na dworzu to samo.
    Nawet jak do niego non stop mówię i się bawię to chwila ok a potem marudzenie. Teściowa miała go w sobotę przez 4 h z czego 2 spał i jak przyjechaliśmy to mówiła że teraz co rodzice przejmują bo wystarczy... czyżby te żeby dawały tak popalić? Czy ten typ tak ma...?
    Jak patrzę na mamy które chodzą po dworzu z dziećmi w wózkach i te albo śpią albo się rozkładają to tak zazdroszczę...u nas to jest maraton, walka o sekundę bez marudzenia...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy w piątek nad jezioro, wracamy w poniedziałek :) nie mogę się doczekać ale i zaczynam się stresować trochę :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na pogrzebie 11 mc chlopca :( masakra taki pogrzeb :( on urodzil sie za wczesnie i mial liczne qady w organizmie. Walczyl i przegral :( ehh to takie smutne. Dziewczyny dziekujmy ze mamy zdrowe maluchy. Synek mojej kolezanki nie byl wcale w domu nawet :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, a u Was tak od poczatku jest? U nas w sumie podobnie, ale bywaly lepsze chwile czasami. .

Agusia, straszne:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia serce pęka ;(

Moja od 3 dni się tak rozgadala, że lejemy ze śmiechu. Głównie to w sumie nawołuje, pokrzykuje i skrzeczy, ale to tak, że łeb pęka, komedia :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Sweetmalenka, a u Was tak od poczatku jest? U nas w sumie podobnie, ale bywaly lepsze chwile czasami. .

Agusia, straszne:(
    Praktycznie zawsze. Bywamy trochę lepsze dni ale niewiele... Dziś jestem tak zmęczona że wymiotować mi się chce tym zmęczeniem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga kurcze muszę poobserwowac z tymi pajaczki. Może taka jego uroda. Może faktycznie dlatego że skóra jest cienka.

Dziewczyny czy przez te upały dzisiaj Wasze dzieci czują się ok? Mój w sumie nie marudzil dzisiaj i normalnie jadł, spał i bawił się. Nawet nauczył się wysyłać buziaczki (ustami tylko robi Dziubka :D), ale teraz przed kąpielowa sprawdziłam mu temperaturę bo codziennie kilka razu sprawdzam i termometrem bezdotykowym wyszło że ma stan podgoraczkowy 37,6 więc sprawdziłam parę razy i 5 razy wyszło stan podgoraczkowy, a 3 razy że ma spoko temperaturę. Dla pewności włożyłam mu termometr w pupę i wyszło 37,6. Myślicie, że może to być od tego że jest tak gorąco czy kurcze lepiej podać mu czopka. Skłaniam się ku temu, żeby jednak mu podać na wszelki wypadek...

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek w pupce odejmuje się ileś tam, nie pamiętam, odjelas też? Ja bym się chyba wstrzymała, myślę, że to nie jest jeszcze temperatura, którą trzeba zbijać czopkiem :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0.5 stopnia sie z pupki odejmuje ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po powrocie z wakacji nie mogę się ogarnąć z rzeczywistością.
    Sam wyjazd super, nie myślałam, że na wakacjach z dzieckiem będzie mi dane, aż tak bardzo wypocząć. Ale to zasługa Bianki, która nie licząc pojedynczych akcji marudzenia, była bardzo grzeczna i męża, który bardzo dużo się nią zajmował.
    W drodze to już ogólnie anioł, prawie całą trasę przespała w obie strony. Zaowocowało to tym, że później nie spała do 23, ale lepiej tak niżby miała płakać pół drogi.

Jak się ogarnę to poczytam trochę co tam pisałyście w zeszłym tygodniu, bo jak na razie jakoś trudno was nadrobić :) Mam nadzieję, w każdym razie, że wszystko u was ok :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, nie odjelam :p ale teraz mu zmierzył am i ma 36,9. Dobrze, że jeszcze się wstrzymałam ufff

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Kinga kurcze muszę poobserwowac z tymi pajaczki. Może taka jego uroda. Może faktycznie dlatego że skóra jest cienka.

Dziewczyny czy przez te upały dzisiaj Wasze dzieci czują się ok? Mój w sumie nie marudzil dzisiaj i normalnie jadł, spał i bawił się. Nawet nauczył się wysyłać buziaczki (ustami tylko robi Dziubka :D), ale teraz przed kąpielowa sprawdziłam mu temperaturę bo codziennie kilka razu sprawdzam i termometrem bezdotykowym wyszło że ma stan podgoraczkowy 37,6 więc sprawdziłam parę razy i 5 razy wyszło stan podgoraczkowy, a 3 razy że ma spoko temperaturę. Dla pewności włożyłam mu termometr w pupę i wyszło 37,6. Myślicie, że może to być od tego że jest tak gorąco czy kurcze lepiej podać mu czopka. Skłaniam się ku temu, żeby jednak mu podać na wszelki wypadek...
    Czemu kilka razy dziennie sprawdzasz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy jest bardziej marudna, bo od ok miesiąca jest mocno marudna... co nie koniecznie ma związek z upałami,

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka a próbowałaś chusty? U nas wycisza i uspokaja, czasem śpi, czasem się rozgląda, ale nie płacze i zawsze jakoś ulula :)

My byliśmy dzisiaj w kinie na Mamma Mia :D w multikinie jest opcja żeby iść z dzieckiem, seans tylko dla mam :D było super - dużo dzieciaczków, na luzie, mały pół filmu przecyckał a potem usnął w chuście właśnie, a my obejrzeliśmy film i potem jeszcze obskoczyliśmy zakupy!

mjvy9vvjacooymry.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ