X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podawajcie raz na 2-3 dni. Ja tez nie moglam dojsc co uczula corke bo za duzo na raz podawalam.

Teraz z kolei od 2 tygodni zylam na chlebie orkiszowym, dzemie i herbacie bo synowi wyskoczyly na buzi sączace rany i jeden dermatolog uznal ze to alergia a to okazala sie grzybica odzwierzeca... Schudlam 3 kg, nie spalam 2 tygodnie a tu 1 aplikacja sterydu i masci przeciwgrzybiczej i skora jak nowa...

• Jupik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Tak podawajcie raz na 2-3 dni. Ja tez nie moglam dojsc co uczula corke bo za duzo na raz podawalam.

Teraz z kolei od 2 tygodni zylam na chlebie orkiszowym, dzemie i herbacie bo synowi wyskoczyly na buzi sączace rany i jeden dermatolog uznal ze to alergia a to okazala sie grzybica odzwierzeca... Schudlam 3 kg, nie spalam 2 tygodnie a tu 1 aplikacja sterydu i masci przeciwgrzybiczej i skora jak nowa...

Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak grzybica odzwierzęca..a mam 3 koty i psa w domu, więc u mnie zwierząt więcej niż ludzi ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    W książce Karmienie niemowląt w pierwszym roku życia jest, żeby podawać dany produkt 2-3 dni, wiedziałam, że znikąd tego nie wzięłam xD Ja chciałabym właśnie szybciej wprowadzać nowe, i mieszać te mniej zapierające z tymi bardziej. Chociaż kurde, w większości warzywa gotowane są zapierające, a u nas problem z kupami. Owoce z kolei wg książki powinno się wprowadzać później, że względu na to, że mają lepszy smak i jak się do nich dziecko przyzwyczai to potem ciężej wprowadzić warzywa. Chociaż ja nie wiem czy chociaż tego jabłka nie będę wplatac, na lepsze wypróżnienia...
    A ja napuszę jak było u starszej (słodkie warzywa owoce średnio jej wchodziły, patrz pluła na metr do przodu. Ale te kwaskowe rzeczy były pycha (cytryna, mandarynka itp lubiła brokuły, fasolę, czosnek, oczywiście wszystko doprawione chili ;) A wprowadzałam warzywa i owoce na raz. Także uważam ze dziecko ma „swoje” smaki i kolejność wprowadzania nie ma znaczenia (lubiła to co ja jadłam w ciąży i później). Mój roczniak mając ok roku wcinał tajskie żarcie aż jej się uszy trzęsły (a było pikantne jak pl standardy). Poźniej ok 1,5 roku nagle przestała jeść warzywa, zasmakowała w pl kuchni (niestety).

Totoro lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy u nas przypadkiem nie ida małej zęby... w nocy na śpiocha ale ciagle popłakuje , wstaje 50razy wsadzić jej smoczek, wybudza się to daje jej mleko i wtedy wypije trochę i zasypia, w ciągu dnia mniej je , pręży się przy butelce. Ręce ciagle w buzi , a jak dam jej gryzak to chwile pogryzie i się denerwuje , albo jak mocniej go ugryzie to nagle jest mega płacz...

Czy u Was tez tak to wyglądało przy ząbkowaniu ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A ja napuszę jak było u starszej (słodkie warzywa owoce średnio jej wchodziły, patrz pluła na metr do przodu. Ale te kwaskowe rzeczy były pycha (cytryna, mandarynka itp lubiła brokuły, fasolę, czosnek, oczywiście wszystko doprawione chili ;) A wprowadzałam warzywa i owoce na raz. Także uważam ze dziecko ma „swoje” smaki i kolejność wprowadzania nie ma znaczenia (lubiła to co ja jadłam w ciąży i później). Mój roczniak mając ok roku wcinał tajskie żarcie aż jej się uszy trzęsły (a było pikantne jak pl standardy). Poźniej ok 1,5 roku nagle przestała jeść warzywa, zasmakowała w pl kuchni (niestety).

Właśnie, na ścisłość nie jest powiedziane, że mała pokocha słodkie a warzyw nie będzie lubić. Chciałabym chociaż te jabłka dawać, może łatwiej z kupą by było. Dziś był znowu ziemniaczek, znowu w bardzo malutkich ilościach, ale troszkę więcej niż wczoraj :) zobaczę jak dziś będzie i myślę nad jutrem - czy dać jeszcze raz ziemniaka czy może już marchewkę albo to jabłko najpierw O.o teraz to będę miała dylematy... XD

W ogóle taka zła jestem, bo wyszłam z małą na spacer i weszłam do sklepu do obiadu coś kupić a jedna z ekspedientek (wszystkie mnie tam znają) wyleciała skrzeczac, że ojej, musi się napatrzec, o jaka słodka, a jak śpi fajnie itd itd. I po spaniu. Lilka oczy jak 5zl i w płacz :/ tyle z naszego spaceru :/ no tak się wpienilam... Dość, że jej uśpić nie mogłam, to jak wreszcie udało jej się usunąć w foteliku to ją kretynka obudziła. A teraz prędko nie wyjdziemy, bo gorąc jak diabli.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Zastanawiam się czy u nas przypadkiem nie ida małej zęby... w nocy na śpiocha ale ciagle popłakuje , wstaje 50razy wsadzić jej smoczek, wybudza się to daje jej mleko i wtedy wypije trochę i zasypia, w ciągu dnia mniej je , pręży się przy butelce. Ręce ciagle w buzi , a jak dam jej gryzak to chwile pogryzie i się denerwuje , albo jak mocniej go ugryzie to nagle jest mega płacz...

Czy u Was tez tak to wyglądało przy ząbkowaniu ?
    U nas jest dokładnie to samo. I tak samo było przy dolnych jedynkach.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaa u nas ostatnio jest podobnie, zapytam lekarki za tydzien na szczepieniu czy to zeby bo ja sie nie znam :p

Totoro, wspolczuje, co za baba...

Ja za to jestem wsciekla na tesciowa, ktora strzelila focha na nas za to, ze chlopak jej zwrocil delikatnie uwage, ze smierdzi na klatce schodowej papierosami...Jeszcze stwierdzila, ze to nie jest szkodliwe :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś już widać białe kreseczki więc tylko patrzeć Aż się wybija. Dwie naraz... młody też siebudzi w nocy po 5)-6 razy. W sumie sam nie wie po co :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy moja teściowa była w poniedziałek u nas, potem w środę z teściem a i tak pewnie zaraz będzie nosem kręcić, że do nich nie zajrzelismy w tym tyg :D teściowe tak mają, że muszą się o coś boczyc xD moja też jest z tych kontrolujących, na szczęście mieszkamy osobno :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07fa42d14a43.jpg
    U nas wczoraj minęły 4 miesiące, jak ten czas leci :) taka malutka się urodziła a dziś 5,600

Katy, edwarda20, Jupik, Kinga. lubią tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    U nas wczoraj minęły 4 miesiące, jak ten czas leci :) taka malutka się urodziła a dziś 5,600
    To jest ta letnia wkladka do bugaboo? Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic bo moj misiek sie poci okrutnie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jestem wykonczona. Mały caly dzien mi marudzi. W nocy sie obudzil 2 razy, o 2 i o 4. O 2 dałam mu wody a potem usypialam 30 minut. O 4 tez dałam wody i na szczescie od razu zasnal. Od 5 marudzi non stop. Rece nie, lezec nie, siedziec nie, wozek nie, mata nie, lozeczko nie, nie moze zasnac, jeczy itp. Nie wiem co jest :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marudnosc trwa od jakiegos tygodnia, ale ryk przy tym jest taki, ze masakra :/ Nie moge sie juz doczekac tej wizyty u neurologa zeby wiedziec czy to tam jest problem czy trzeba szukac gdzies indziej jednak...Czasami juz naprawde nie mam sily jak po raz kolejny jak tylko poczuje pod plecami lozko zaczyna plakac tak strasznie i musze go nosic pol dnia na rekach...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, tak letnia wkładka +letnia budka i jest duża różnica, nie poci się

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Edwarda, tak letnia wkładka +letnia budka i jest duża różnica, nie poci się
    Zamówione :)

Myszka_Lena lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Gdzie jest tak super że dzidzia poubierana??? U nas taki ukrop że mi się dziecko w samym pampersie poci. Chciałabym chwili przerwy w upalach by móc ubrać bluzę :P

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_90 zachodniopomorskie :) pierwszy taki dzień od dawna, odpoczywamy od upałów

aga_90 lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a tak zapytam z ciekawości, co masz w swoim zestawie na zimę?

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 2 godzin burza :o

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Edwarda a tak zapytam z ciekawości, co masz w swoim zestawie na zimę?
    Nic nie bylo w oryginalnym zestawie. Jakis czas temu byla promocja na zajebiste śpiworki i kupiłam - butelkowa zieleń z czarnym wykonczeniem w białe kropki ;p Idealnie do mojego wozka. Dokupie tylko mufke.

Ty masz cameleona dobrze widze?

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ