Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też podnosze mała już dluuugoo pod paszki. W pewnym momencie podnoszenie i odkładanie podtrzymując główkę stało się raz, że niebezpieczne bo Lilka zwijala się w klebuszek i trudno było mi ją utrzymać, a dwa, że ogólnie trudne przy jej wadze i wzroście
Dużo większą kontrolę mam właśnie podnosząc pod paszki
Ja na chrzcie miałam luźną sukienkę z kopertową górą, karmilam na mszy w zakrystii xD
-
Ja miałam wyznaczone pomieszczenie gdzie mogłam karmić na chrzcinach, sukienkę miałam rozpinana z boku bo też nic sensownego nie mogłam znaleźć. Za tydzień mamy wesele i też w niej będę07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Ja podnosze pod paszki tylko jak wyciągam z fotelika bo tak wygodniej, ale chyba normalnie tez tak zaczne robic bo tak jak pisze Totoro coraz trudniej i niebezpieczniej sie robi przytrzymując glowke :p
Moj dosyc slabo ja trzyma wiec jak go nosze to troche asekuruje
Ja na chrzcinach mialam dokladnie taka sukienke http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0651558010.html i latwo sie w niej karmilo bo wystarczyło ramiaczko opuscic :p
-
Makira ja mialam hiszpanke z Mohito. Siadalam sobie w kaciku tylem do ludzi i jazda
Ja podnosze od jakiegos czasu pod paszki. Asekuruje jeszcze glowe przy noszeniu, przy odkladaniu, ale to chyba troche nadopiekunczosc moja niz potrzebai faktycznie przy podnoszeniu z rekoma pod pupa i glowa jest juz niebezpiecznie.
Polozylam wczoraj Zosie spac godzine wczesniej, byla bardzo marudna,mysle sobie ciekawe o ktrej wstanie,pewnie przed polnoca bedzie juz pobudka. A ona jak nigdy podudka o 1.30 a potem dopiero o 6 ranoi teraz znowu juz 20 min spi
a piers mialam tak twarda po calej nocy,ze masakra
ale nawet sie wyspalam musze powiedziec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 07:53
-
Makira wrote:Mamy KP, jakie sukienki ubierałyscie na chrzest swojego dziecka? Zaraz chrzest mojego syna, a ja nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej sukienki, żeby się dało jakoś dyskretnie cyca wyjąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 08:22
-
U nas super nocka. Maluszek spał spokojnie, nawet się nie odkrył kocykiem, co się nigdy nie zdarzyło. Rano miał doskonały humorek chociaż był jeszcze stan podgorączkowy 37.5. Mam trochę problem bo wypluwa część antybiotyku.
-
Malyprosiaczek wrote:Makira mam ten sam problem! Za tydzień chrzest synka, a ja nadal nic nie mam. Dogadałem się dzisiaj z menagerem, że będę karmić w jego biurze i będę miała chwilę spokoju bo mówił że zawsze biuro udostępnia karmiacym piersią
jeśli nic nie znajdę to chyba ubiorze zwykła sukienkę i będę robić striptiz w jego biurze :p
Mają rewelacyjne sukienki dla mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 10:46
-
Piszecie, że Wam się dzieci popsuły, a moje się naprawiło
pięknie się bawi, wesołe, na spacerku wychodzimy w foteliku to zanim zaśnie grzecznie sobie siedzi, nawet jak jesteśmy poza porami spania to też nie ma problemu, może nie za długo, ale do rodziców czy teściów spokojnie dojdziemy
cud xD
A w ogóle to dzisiaj wstała jakaś natchniona z pomysłem jak zrobić, żeby nie pelzac do tyłu tylko w przód xD obudziła się, spojrzała na mnie, zaczęła podwijac pod siebie jedną nogę i się nią odpychac do przodu, tułowiem i głową leżąc na materacu. Myślałam, że padnę xDWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:50
Andzia123 lubi tę wiadomość
-
Kubuś od początku załapał że trzeba do przodu pełzać
Jak go nosze to wspina się nogami po moim brzuchu i dzisiaj trzymałam go pod pachy i zaczął przebierać nogami, normalnie jakby już lada moment miał pójść :p
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Andzia123 wrote:Kubuś od początku załapał że trzeba do przodu pełzać
Jak go nosze to wspina się nogami po moim brzuchu i dzisiaj trzymałam go pod pachy i zaczął przebierać nogami, normalnie jakby już lada moment miał pójść :p
Moja po mnie też pelza, wręcz skacze xD ale na macie czy łóżku ciągle robi samolocik na zmianę z podpieraniem się na rączkach i w ten sposób odpycha się do tyłu xDWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:33
-
Malyprosiaczek wrote:Edwarda piękne sukienki, ale ja mam ten problem, że noszę rozmiar XS! I teraz znajdź taka sukienkę do karmienia jak ja ledwo zwykle znajduje
-
edwarda20 wrote:Gdybys miala wiecej czasu to moglabys zamowic pod wymiar :p A tak chyba musisz pojechac na zakupy
Nic sensownego od paru dni nie mogę znaleźć więc kupiłam taka
http://xstritfashion.pl/dopasowana-sukienka-szyfonowa-falbana-p-1095.html
Chyba poradze sobie z karmieniem :p a maluch ma dzisiaj 4 miesiące! Ale ten czas leci... -
Malyprosiaczek wrote:Nic sensownego od paru dni nie mogę znaleźć więc kupiłam taka
http://xstritfashion.pl/dopasowana-sukienka-szyfonowa-falbana-p-1095.html
Chyba poradze sobie z karmieniem :p a maluch ma dzisiaj 4 miesiące! Ale ten czas leci...Wstaw fote w tej sukience
-
Dziewczyny, z końcem sierpnia kończy mi się umowa o pracę i przechodzę pod skrzydła ZUSu..
orientujecie się jak to jest - czy macierzyński a właściwie już rodzicielski wypłaca mi ZUS do którego podlegam czy ZUS w mieście, gdzie pracowałam?
i czy to prawda, że wszystkie papiery powinien zusowi przesłać pracodawca a ja nic już nie muszę składać...? Ostatnio trafiłam na sprzeczne artykuły w necie i zaczęłam się stresować czy czegoś nie przeoczyłam i nie powinnam była pojawić się w zusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:07