X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podnosze mała już dluuugoo pod paszki. W pewnym momencie podnoszenie i odkładanie podtrzymując główkę stało się raz, że niebezpieczne bo Lilka zwijala się w klebuszek i trudno było mi ją utrzymać, a dwa, że ogólnie trudne przy jej wadze i wzroście :) Dużo większą kontrolę mam właśnie podnosząc pod paszki :)

Ja na chrzcie miałam luźną sukienkę z kopertową górą, karmilam na mszy w zakrystii xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyznaczone pomieszczenie gdzie mogłam karmić na chrzcinach, sukienkę miałam rozpinana z boku bo też nic sensownego nie mogłam znaleźć. Za tydzień mamy wesele i też w niej będę :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm,ja też juz dluuugo podnoszę pod paszki. A trzymam głównie jak na drugim zdjęciu, choć już też zaczęłam na biodrze. Ona już mocno trzyma główkę, obraca w każdą stronę i już dość długo jej nie asekurujemy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podnosze pod paszki tylko jak wyciągam z fotelika bo tak wygodniej, ale chyba normalnie tez tak zaczne robic bo tak jak pisze Totoro coraz trudniej i niebezpieczniej sie robi przytrzymując glowke :p

Moj dosyc slabo ja trzyma wiec jak go nosze to troche asekuruje ;)

Ja na chrzcinach mialam dokladnie taka sukienke http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0651558010.html i latwo sie w niej karmilo bo wystarczyło ramiaczko opuscic :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira ja mialam hiszpanke z Mohito. Siadalam sobie w kaciku tylem do ludzi i jazda :D

Ja podnosze od jakiegos czasu pod paszki. Asekuruje jeszcze glowe przy noszeniu, przy odkladaniu, ale to chyba troche nadopiekunczosc moja niz potrzeba :) i faktycznie przy podnoszeniu z rekoma pod pupa i glowa jest juz niebezpiecznie.

Polozylam wczoraj Zosie spac godzine wczesniej, byla bardzo marudna,mysle sobie ciekawe o ktrej wstanie,pewnie przed polnoca bedzie juz pobudka. A ona jak nigdy podudka o 1.30 a potem dopiero o 6 rano :) i teraz znowu juz 20 min spi :) a piers mialam tak twarda po calej nocy,ze masakra :) ale nawet sie wyspalam musze powiedziec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 07:53

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Mamy KP, jakie sukienki ubierałyscie na chrzest swojego dziecka? Zaraz chrzest mojego syna, a ja nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej sukienki, żeby się dało jakoś dyskretnie cyca wyjąć :D
    Albo specjalną dedykowaną do kp, albo fason odpowiedni (carmen, woda, ramiączka na zakładki to moje ulubione fasony, do tego wszystko co ma guziki, zamek, zatrzaski w biuście) lub bluzka i spódnica (dla mnie tylko rozpinana bluzka, bo nie lubię striptizów w miejscach publicznych, a w kościele to już w ogóle).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 08:22

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już podnoszę pod pachy, bo Emi jest za długa na moje ręce (o wadze nie wspominając ;))

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas super nocka. Maluszek spał spokojnie, nawet się nie odkrył kocykiem, co się nigdy nie zdarzyło. Rano miał doskonały humorek chociaż był jeszcze stan podgorączkowy 37.5. Mam trochę problem bo wypluwa część antybiotyku.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Makira mam ten sam problem! Za tydzień chrzest synka, a ja nadal nic nie mam. Dogadałem się dzisiaj z menagerem, że będę karmić w jego biurze i będę miała chwilę spokoju bo mówił że zawsze biuro udostępnia karmiacym piersią :D jeśli nic nie znajdę to chyba ubiorze zwykła sukienkę i będę robić striptiz w jego biurze :p
    Przejrzyj tę stronę: https://sistu.pl/28-mama
    Mają rewelacyjne sukienki dla mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 10:46

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie, że Wam się dzieci popsuły, a moje się naprawiło O.o pięknie się bawi, wesołe, na spacerku wychodzimy w foteliku to zanim zaśnie grzecznie sobie siedzi, nawet jak jesteśmy poza porami spania to też nie ma problemu, może nie za długo, ale do rodziców czy teściów spokojnie dojdziemy O.o cud xD

A w ogóle to dzisiaj wstała jakaś natchniona z pomysłem jak zrobić, żeby nie pelzac do tyłu tylko w przód xD obudziła się, spojrzała na mnie, zaczęła podwijac pod siebie jedną nogę i się nią odpychac do przodu, tułowiem i głową leżąc na materacu. Myślałam, że padnę xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:50

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś od początku załapał że trzeba do przodu pełzać :) Jak go nosze to wspina się nogami po moim brzuchu i dzisiaj trzymałam go pod pachy i zaczął przebierać nogami, normalnie jakby już lada moment miał pójść :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda piękne sukienki, ale ja mam ten problem, że noszę rozmiar XS! I teraz znajdź taka sukienkę do karmienia jak ja ledwo zwykle znajduje :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Kubuś od początku załapał że trzeba do przodu pełzać :) Jak go nosze to wspina się nogami po moim brzuchu i dzisiaj trzymałam go pod pachy i zaczął przebierać nogami, normalnie jakby już lada moment miał pójść :p

Moja po mnie też pelza, wręcz skacze xD ale na macie czy łóżku ciągle robi samolocik na zmianę z podpieraniem się na rączkach i w ten sposób odpycha się do tyłu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:33

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://odziezdlamam.pl

Tu sa nawet ladne sukienki:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Edwarda piękne sukienki, ale ja mam ten problem, że noszę rozmiar XS! I teraz znajdź taka sukienkę do karmienia jak ja ledwo zwykle znajduje :P
    Gdybys miala wiecej czasu to moglabys zamowic pod wymiar :p A tak chyba musisz pojechac na zakupy :)

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gdybys miala wiecej czasu to moglabys zamowic pod wymiar :p A tak chyba musisz pojechac na zakupy :)

Nic sensownego od paru dni nie mogę znaleźć więc kupiłam taka

http://xstritfashion.pl/dopasowana-sukienka-szyfonowa-falbana-p-1095.html

Chyba poradze sobie z karmieniem :p a maluch ma dzisiaj 4 miesiące! Ale ten czas leci...

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Nic sensownego od paru dni nie mogę znaleźć więc kupiłam taka

http://xstritfashion.pl/dopasowana-sukienka-szyfonowa-falbana-p-1095.html

Chyba poradze sobie z karmieniem :p a maluch ma dzisiaj 4 miesiące! Ale ten czas leci...
    Wow! Ale musi byc z Ciebie lachon :) Wstaw fote w tej sukience :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupowalam super sukienke na varlesca.pl taka rozwiazywana, kolor off white, popatrzcie sobie, moze jeszcze jest

mhsvi09k63nasq33.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z końcem sierpnia kończy mi się umowa o pracę i przechodzę pod skrzydła ZUSu.. :/ orientujecie się jak to jest - czy macierzyński a właściwie już rodzicielski wypłaca mi ZUS do którego podlegam czy ZUS w mieście, gdzie pracowałam? O.o i czy to prawda, że wszystkie papiery powinien zusowi przesłać pracodawca a ja nic już nie muszę składać...? Ostatnio trafiłam na sprzeczne artykuły w necie i zaczęłam się stresować czy czegoś nie przeoczyłam i nie powinnam była pojawić się w zusie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:07

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wow! Ale musi byc z Ciebie lachon :) Wstaw fote w tej sukience :)

Hahaha :D żaden ze mnie lachon :D po prostu kupuje tam sukienki do trampek i wiem, że rozmiarów ka z tym XS jest spoko więc zamówiłam :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ