X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja też przeszłam pod skrzydła ZUS. Dostałam od nich pismo, że muszę dostarczyć odpowiednie dokumenty (wszystko było wypisane, te same co się składało u pracodawcy, musiałam jechać i zrobić kopię) w ciągu 7 dni. Ale nie licz na szybką wypłatę od nich. Moja umowa skończyła się 23 czerwca, na początku lipca złożyłam dokumenty. Kasę dostałam dopiero w tamtym tygodniu, oczywiście wyrównanie ale jednak... Oni się nie spieszą nigdy.

Totoro lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas sytuacja chorobowa opanowana. Borys czuje się już dużo lepiej.Znaleźliśmy też sposób na podanie antybiotyku . Ja tańczę z parasolką nad przewijakiem a mąż podaje strzykawką. Dziecko jest takie zaaferowane, że zapomina wypluć lekarstwo, a gorzkie jest jak cholera.
    A mam pytanie do dziewczyn, które mają zwierzątko. Pozwalacie już im się bawić z dzieciaczkami. Mój 4 letni sznaucerek strasznie się garnie do Borysa. Zalizałby go na maksa. Zwłaszcza jak Borys leży na brzuch i trochę stęka to on podlatuje i chce mu się pomóc odwrócić. Uwielbia też nóżki Borysa. Ja jeszcze nie pozwalam na taki bliski kontakt, chociaż piesek jest zadbany i regularnie odrobaczany. Zrobiłam też badanie kału na obecnośc tasiemców i jest wszystko ok.Mąż mówi , że przesadzam i już powinnam pozwolić na im na bliższe poznanie. Jak jest u Was?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy żeby maluch i kot mieli bliższe poznanie, ale cóż.. Nasz kot ciągle ucieka przed Wiktorem xd nawet jak leży na macie to kot omija go szerokim łukiem. Myślę, że polubi się dopiero jak Wiktor zacznie jeść jakieś parówki itd :p

Aga78, Lukrecja, Katy lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, u nas sytuacja chorobowa opanowana. Borys czuje się już dużo lepiej.Znaleźliśmy też sposób na podanie antybiotyku . Ja tańczę z parasolką nad przewijakiem a mąż podaje strzykawką. Dziecko jest takie zaaferowane, że zapomina wypluć lekarstwo, a gorzkie jest jak cholera.
    A mam pytanie do dziewczyn, które mają zwierzątko. Pozwalacie już im się bawić z dzieciaczkami. Mój 4 letni sznaucerek strasznie się garnie do Borysa. Zalizałby go na maksa. Zwłaszcza jak Borys leży na brzuch i trochę stęka to on podlatuje i chce mu się pomóc odwrócić. Uwielbia też nóżki Borysa. Ja jeszcze nie pozwalam na taki bliski kontakt, chociaż piesek jest zadbany i regularnie odrobaczany. Zrobiłam też badanie kału na obecnośc tasiemców i jest wszystko ok.Mąż mówi , że przesadzam i już powinnam pozwolić na im na bliższe poznanie. Jak jest u Was?
    Emi z naszym psem miała kontakt od początku (teraz pies jest na wakacjach u dziadków ;)) z psami od mojego rodzeństwa też ma kontakt.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na czym polega ten kontakt?Mój piesek chce lizać policzki,główkę i nóżki. Trochę się boję zarazków pozwalacie na to?

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zwierzat, ale chyba domowy, zadbany pies nie przenosi niewiadomo jakich zarazkow? a nie jest tak ze slina psa pomaga leczyc rany? wydaje mi sie ze nie ma sie co bac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z męze dzis 2 rocznice slubu. I podpisujemy dzis umowe przedwstepna kupna mieszkania. W koncu! juz mialam dosyc ogladania mieszkan, a bardziej kombinacji, ze maż musi wyjsc wczensiej z pracy albo wziac dzien czy polowe wolną (potem odrobic), henio musi byc po jedzeniu bo zrobi awanture i nie moze byc po 19 bo o tej porze dziecko spi ;p Ale uff udalo sie. I obedzie sie bez kredytu na szczęscie.

Totoro, Katy, Andzia123, acygan, Malyprosiaczek, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, będziecie mogli urządzić pokoik dla synka. Mój mąż już się nie może doczekać aż mały podrośnie i mu zrobi w pokoiku zamek z drewna, ściankę wspinaczkową i jeszcze inne cuda..ciekawe gdzie to wszystko się pomieści:)

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    No to super, będziecie mogli urządzić pokoik dla synka. Mój mąż już się nie może doczekać aż mały podrośnie i mu zrobi w pokoiku zamek z drewna, ściankę wspinaczkową i jeszcze inne cuda..ciekawe gdzie to wszystko się pomieści:)
    Oj tak. Mam milion pomyslow na pokoik i nie wiem, ktory zrealizuje. Z drugiej strony juz sie boje jak to bedzie ;p My w sypialni a on w swoim pokoju? :O Teraz caly czas bylismy w 1 pokoju i ciagle mialam go na oku. Bardzo wygodne rozwiązanie poki jest maluszkiem. Wiec i radosc i obawy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    My chcieliśmy żeby maluch i kot mieli bliższe poznanie, ale cóż.. Nasz kot ciągle ucieka przed Wiktorem xd nawet jak leży na macie to kot omija go szerokim łukiem. Myślę, że polubi się dopiero jak Wiktor zacznie jeść jakieś parówki itd :p
    Nasz kot też patrzy na mała z pewną obawą i nie podchodzi za blisko, w ogóle jest dzieckiem mało zainteresowany jakoś.

Aga78 lubi tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Amelka mieszka sobie z nami w sypialni. Jak podrosnie a przede wszystkim wrócą przespane noce to pewnie wyprowadzi się do siebie :-P. Ale to pewnie nie wcześniej niż na wiosnę ;-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78, my mamy 3 koty i psa ;-) pies już niejednokrotnie podchodził do małej i ją lizał, pierwszy raz się nie spodziewałam i zaczął ją lizać w twarz-nosek i usta więc się przerazilam i szybko psa odgonilam a małą umyłam ;-) a teraz raczej pilnuję żeby ją lizał po główce, po twarzy niekoniecznie.
    Z kotami jest inaczej. Jeden omija szerokim łukiem, jednego muszę pilnować bo zasadza się na zabawy stopkami i już zdarzył małą w stopki podrapać (choć obcinam pazurki i mała się nawet na szczęście nie zorientowała) a trzeci trzyma się jej blisko ale nie tknie jej bo się boi ;-) tak więc co kot to inne podejście.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Totoro ja też przeszłam pod skrzydła ZUS. Dostałam od nich pismo, że muszę dostarczyć odpowiednie dokumenty (wszystko było wypisane, te same co się składało u pracodawcy, musiałam jechać i zrobić kopię) w ciągu 7 dni. Ale nie licz na szybką wypłatę od nich. Moja umowa skończyła się 23 czerwca, na początku lipca złożyłam dokumenty. Kasę dostałam dopiero w tamtym tygodniu, oczywiście wyrównanie ale jednak... Oni się nie spieszą nigdy.

O, dzięki wielkie za info! Czyli nawet gdybym nie złożyła jakichś dokumentów czy nie przesłał ich mój pracodawca to wysyłają pismo, kamień z serca.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Ale na czym polega ten kontakt?Mój piesek chce lizać policzki,główkę i nóżki. Trochę się boję zarazków pozwalacie na to?
    Mój pies nie wykazuje raczej zainteresowania lizaniem. Raczej przychodzi wącha, kładzie się na macie koło bobasa itp. Za to ze starszą od dawno mają wszystko wspólne (Sarah wyjada mu karmę, karmi go swoim jedzeniem, zabierają sobie zabawki itp)

Aga78 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Aga78, my mamy 3 koty i psa ;-) pies już niejednokrotnie podchodził do małej i ją lizał, pierwszy raz się nie spodziewałam i zaczął ją lizać w twarz-nosek i usta więc się przerazilam i szybko psa odgonilam a małą umyłam ;-) a teraz raczej pilnuję żeby ją lizał po główce, po twarzy niekoniecznie.
    Z kotami jest inaczej. Jeden omija szerokim łukiem, jednego muszę pilnować bo zasadza się na zabawy stopkami i już zdarzył małą w stopki podrapać (choć obcinam pazurki i mała się nawet na szczęście nie zorientowała) a trzeci trzyma się jej blisko ale nie tknie jej bo się boi ;-) tak więc co kot to inne podejście.
    O rany, ale zwierzyniec. Musi być wesoło. No ja może powoli zacznę pozwalać im się zaprzyjaźniać i też będę pilnować, żeby po buzi nie lizał małego.

Jupik lubi tę wiadomość

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Oj tak. Mam milion pomyslow na pokoik i nie wiem, ktory zrealizuje. Z drugiej strony juz sie boje jak to bedzie ;p My w sypialni a on w swoim pokoju? :O Teraz caly czas bylismy w 1 pokoju i ciagle mialam go na oku. Bardzo wygodne rozwiązanie poki jest maluszkiem. Wiec i radosc i obawy :)
    U nas jest tak, że z uwagi na to, że szkoda mi było męża to przeniosłam się do pokoju małego. Chciałam, żeby wyspany chodził do pracy. Teraz z perspektywy czasu wiem , że trochę to był błąd, bo takie oddzielne spanie jednak oddala od siebie parę. Jak mały skończy roczek to wracam do męża..ciekawe czy będziemy jeszcze umieli razem spać:)

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psu pozwalam lizac tylko stopki i ogólnie na zbyt bliski kontakt nie pozwalam bo moj pies czasem ucieka i nie wiem gdzie moze lazic wiec wole uwazac :p Po za tym on by kilka razy usiadl na malym wiec no...:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam labradora, ale on nie bardzo jest za dziecmi,bp go mecza,szczegolnie dzieciaki mojego brata :) chwile sie z nimi bawi i potem ucieka,ma dosc. A przevoez to taki towarzyski piesek :) do Zosi podejdzie na chwile,polize stopki i tyle. Na wiecej i tak bym nie pozwolila, bo chodzi po podworku i nie tylko.

Kinga dobre z ta karma haha :D

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja mam labradora, ale on nie bardzo jest za dziecmi,bp go mecza,szczegolnie dzieciaki mojego brata :) chwile sie z nimi bawi i potem ucieka,ma dosc. A przevoez to taki towarzyski piesek :) do Zosi podejdzie na chwile,polize stopki i tyle. Na wiecej i tak bym nie pozwolila, bo chodzi po podworku i nie tylko.

Kinga dobre z ta karma haha :D
    No, teraz psa nie ma to ostatnio ją przyłapałam jak poszła i sobie z opakowania wzięła „chrupki”. Na początku strasznie mnie to wkurzało, ale teraz już się pogodziłam, bo im bardziej zakazywałam tym było gorzej, a i pies niejadek nagle zainteresował się swoim jedzeniem...

Dzis zauważyłam że Emi zaczyna wykonywać takie ruchy jak przy przeżywaniu i połykaniu, gdy widzi ze jem, także prawdopodobnie ruszymy z rozszerzaniem tj planowałam po 6 m-cu. Mam tylko nadzieję, że się ogarnie do tego czasu i usiądzie

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój york w ogóle nie jest małą zainteresowany , za to ona psem bardzo. Jak ja tylko widzi to się cieszy i cały czas wodzi za nią wzrokiem. A jak pokazuje małej psa z bliska to pies się odwraca od niej. Czuje ze jak tylko mała zacznie raczkować to pies będzie miał przerąbane.
    U nas histerii i ciągłego marudzenia ciąg dalszy , nawet wczoraj na spacerze jak byłam z Nina i z moja mama to odstawiła taki cyrk , ze moja mama była w szoku , bo chyba mi nie wierzyła , ze ona się tak ostatnio zachowuje , a ja już rwę sobie włosy z głowy, bo mam dość !

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała Camilie na ząbkowanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 11:23

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ