Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga78 wrote:U nas jednak to nie zęby tylko infekcja. Borys dostał antybiotyk. Szkoda, że taki maluszek juz musi brać antybiotyk, ale już infekcja zaczęła atakować uszy więc dobrze, że zaczynamy leczenie.
Ale dobrze, ze szybko zareagowalas.
PS. termometr sie przydaje bardzo. A w takich sytuacjach to juz na 1000%
-
My dzis bylismy u fizjoterapeuty. Zapisałam sie jakoś tuż przed neurologiem. Neurolog powiedziala, ze absolutnie nie ma potrzeby rehabilitacji ale jak juz bylam zapisana to poszlismy. Powiedzial, ze jest rozwiniety na 5 miesiąc. I tu nie chodzi o obroty (tak jak myslalam, ze jest opozniony ;p) a o trzymanie i wyciaganie raczek, składanie ich, chwytanie, odwodzenie kciuka itp itp. Jedynie co to powiedzial, ze na tym etapie powinien probowac wyciagac raczke po zabawke lezac na brzuchu, a Henio z racji ze od urodzenia nie przepada za lezeniem na brzuchu, nie probuje. Pokazał nam cwiczenia jak mu pomoc i skorygowal to jak go nosimy, bo jak sie okazuje, nosilismy go zle ;p
-
edwarda20 wrote:My dzis bylismy u fizjoterapeuty. Zapisałam sie jakoś tuż przed neurologiem. Neurolog powiedziala, ze absolutnie nie ma potrzeby rehabilitacji ale jak juz bylam zapisana to poszlismy. Powiedzial, ze jest rozwiniety na 5 miesiąc. I tu nie chodzi o obroty (tak jak myslalam, ze jest opozniony ;p) a o trzymanie i wyciaganie raczek, składanie ich, chwytanie, odwodzenie kciuka itp itp. Jedynie co to powiedzial, ze na tym etapie powinien probowac wyciagac raczke po zabawke lezac na brzuchu, a Henio z racji ze od urodzenia nie przepada za lezeniem na brzuchu, nie probuje. Pokazał nam cwiczenia jak mu pomoc i skorygowal to jak go nosimy, bo jak sie okazuje, nosilismy go zle ;p07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Aga78 wrote:Dziewczyny, które macie chłopców , odchylacie napletki przy kąpieli? Ja nic do tej pory nie robiłam, mamaginekolog o tym chyba pisała...Lekarka mówiła, żeby delikatnie odchylać.Jestem ciekawa czy coś z tym robicie07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Andzia123 wrote:A jak nosiliscie i jak jest dobrze? :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64c30b658b4.jpg
A kazał go nosic tak, zeby rece mial na zewnątrz, na nas. Rączki ma miec na naszym ramieniu i zgiete w lokciach, nie wyprostowane. Cos takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ba0e595d83a.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 19:32
-
No to ja tak młodego od dawna noszę, tylko tak na początku akceptował, bo na kołyske był płacz :p teraz tylko ta rękę która jest od wewnatrz wyciąga zza moich pleców i sobie w bok patrzy :p
edwarda20 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
edwarda20 wrote:Ciezko to opisac. Jak go nosilam to rece mial jak chcial, na ogol mu zwisaly, cos tam sobie niby machał, czasami wzial do gory itp. Cos takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64c30b658b4.jpg
A kazał go nosic tak, zeby rece mial na zewnątrz, na nas. Rączki ma miec na naszym ramieniu i zgiete w lokciach, nie wyprostowane. Cos takiego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ba0e595d83a.jpgedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Andzia123 wrote:Ja tylko jak widzę że mastka się zebrała to delikatnie tyle ile się da odchylam, żeby wyczyścić, Ale bardzo bardzo delikatnie.
-
darika wrote:No nie wiem czy na zęby za wcześnie jak. Amela ma już dwa
-
Edwarda a jak należy podnosić dziecko? Można już pod paszki? Ja z przyzwyczajenia dalej podnoszą jak noworodka asekurując główkę
-
Aga78 wrote:Edwarda a jak należy podnosić dziecko? Można już pod paszki? Ja z przyzwyczajenia dalej podnoszą jak noworodka asekurując główkę
-
Aga78 wrote:a mastka to co to? Mi lekarka pokazała taką białą kropkę i żeby ją czyścić. Ale gdyby nie odchyliła to bym jej nie widziała
Aga78 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Moja najbardziej lubi noszenie na boku, w sensie na biodrze i „trzyma mnie” nogami w pasie, jedna na plecach jedna na brzuchu, a ja jedna rękę trzymam jej pod pupa a drugą podtrzymuje pod paszką. W sumie nie wiem czy to dobra pozycja noszenia , ale mi tak najwygodniej i ona tak najbardziej lubi.
-
Makira mam ten sam problem! Za tydzień chrzest synka, a ja nadal nic nie mam. Dogadałem się dzisiaj z menagerem, że będę karmić w jego biurze i będę miała chwilę spokoju bo mówił że zawsze biuro udostępnia karmiacym piersią
jeśli nic nie znajdę to chyba ubiorze zwykła sukienkę i będę robić striptiz w jego biurze :p