Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Ja myślę nad taką, ale jakoś ta cena przy tych babypol czy humbi podejrzanie niska
https://allegro.pl/gruba-mata-piankowa-edukacyjna-standard-200-180-1-i7452841583.html
Totoro, ja kupiłam podobną:
https://allegro.pl/mata-edukacyjna-piankowa-2strona-termiczna-180-120-i7214708026.html?snapshot=MjAxOC0wNy0yN1QxODo1NToxNy4xMTNaO2J1eWVyOzZmNzgzMjQ3ZjhhYjNlMzEzODVjYWIwNjhmZWFkNWQ0NzRhNTJiYzg5MWNkODFjNmEyOTMxNzgxZDQzNjc3ZDY%3D#imglayer
ta nie nadaje się do niczego. Bardzo cienka, w dotyku szorstka. Jak położyłam na nią Borysa odrazu zaczął płakać. Warto kupić coś porządniejszego.
-
A my mamy takie puzzle https://allegro.pl/trefl-puzzlopianka-puzzle-piankowe-mata-city-ulice-i7209341349.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Puzzle&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1256617&gclid=Cj0KCQjwk_TbBRDsARIsAALJSObbikyiMTVZtDAXQUrKp-Z5iUkae-TU3PR5NO8W4w8VpoT3zwBQyo8aAgU9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CJ3klJirgd0CFYsN4AodmssMXw
Generalnie są super, maluch ładnie na nich leży. Nawet zaczął więcej przekrecac się na boki i z brzuszka na plecy. Zaczął raczkowac troszkę do tyłu. Jedyny minus jest taki, że jest tylko 8 puzzli i gdybym nie kupiła takiej ulicy to bym dokupila z jeszcze 2 takie paczuszki. Chyba ta jedna pójdzie do moich rodziców bo mają małe mieszkanie to chociaż będzie miał gdzie siedzieć i się bawić, a do nas kupię wieksze -
Aga78 wrote:Totoro, ja kupiłam podobną:
https://allegro.pl/mata-edukacyjna-piankowa-2strona-termiczna-180-120-i7214708026.html?snapshot=MjAxOC0wNy0yN1QxODo1NToxNy4xMTNaO2J1eWVyOzZmNzgzMjQ3ZjhhYjNlMzEzODVjYWIwNjhmZWFkNWQ0NzRhNTJiYzg5MWNkODFjNmEyOTMxNzgxZDQzNjc3ZDY%3D#imglayer
ta nie nadaje się do niczego. Bardzo cienka, w dotyku szorstka. Jak położyłam na nią Borysa odrazu zaczął płakać. Warto kupić coś porządniejszego.
No właśnie tego się obawiamzresztą na innej aukcji doczytałam, że pokryta folią, domyslam się jaka jest w dotyku, gdzieś taką miałam okazję dotknąć, nie pamiętam gdzie. Chyba w takim razie zainwestuję w coś lepszego
O, wiem z czym mi się ta kojarzy - z matą pod myszkę do kompa xD były dawniej takie piankowe i właśnie pokryte takim czymś szorstko - śliskim. Dobrze kombinuję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:04
-
Totoro wrote:No właśnie tego się obawiam
zresztą na innej aukcji doczytałam, że pokryta folią, domyslam się jaka jest w dotyku, gdzieś taką miałam okazję dotknąć, nie pamiętam gdzie. Chyba w takim razie zainwestuję w coś lepszego
O, wiem z czym mi się ta kojarzy - z matą pod myszkę do kompa xD były dawniej takie piankowe i właśnie pokryte takim czymś szorstko - śliskim. Dobrze kombinuję?Totoro lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:A my mamy takie puzzle https://allegro.pl/trefl-puzzlopianka-puzzle-piankowe-mata-city-ulice-i7209341349.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Puzzle&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1256617&gclid=Cj0KCQjwk_TbBRDsARIsAALJSObbikyiMTVZtDAXQUrKp-Z5iUkae-TU3PR5NO8W4w8VpoT3zwBQyo8aAgU9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CJ3klJirgd0CFYsN4AodmssMXw
Generalnie są super, maluch ładnie na nich leży. Nawet zaczął więcej przekrecac się na boki i z brzuszka na plecy. Zaczął raczkowac troszkę do tyłu. Jedyny minus jest taki, że jest tylko 8 puzzli i gdybym nie kupiła takiej ulicy to bym dokupila z jeszcze 2 takie paczuszki. Chyba ta jedna pójdzie do moich rodziców bo mają małe mieszkanie to chociaż będzie miał gdzie siedzieć i się bawić, a do nas kupię wieksze
Też chciałam puzzle początkowo, ale potrzebuję czegoś dużego, żeby mogła się swobodnie majgac, pełzać itp
-
Aga78 wrote:Edwarda..i jak ta mata? Zadowolona jesteś,warta cenyjej ceny? Ja podkusiłam się na taką tanią za około 40 zł i jest beznadziejna.Muszę zainwestować w coś porządnego. Myślałam o tej z puzzli ze skip hopa. Ma ją ktoś?
Zastanawialam sie tez nad tymi puzzlami ale wyczytalam, ze w rowki wchodzi brud, kurz, okruszki itp i trzeba kazdy puzzel myc oddzielnie. Wiec to nie dla mnie, jestem zbyt leniwa na takie cos ;p A mata hop i rozlozona i zlozona,wystarczy szmatka przeleciec i juz.
Kupujac mate trzeba przede wszystkim kupic porządna bez tych chemicznych syfow.Aga78 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:to polecam te ze skip hop, jest ogromna ;p
Edwarda a przypomnij mi proszę jaką Ty kupiłaśGdzieś nie zwróciłam uwagi jak pisałyście o matach, wydawało mi się, że moja rozłożona bs mi wystarczy, dopóki Lilka się nie przyłożyła w głowę
-
My też mamy skiphop i leży już dobre parę tygodni jesteśmy bardzo zadowoleni trochę smierdziala na początku ale szybko przeszło:) mamy zolto-szare puzzle teraz wybralabym trochę bardziej neutralna bo zaczęłam czytać o montessori i wkręcac sie w ten klimat
ze skip hop z Wesołego Podwórka mamy matę edukacyjną i jest ekstra te pluszowe zabawki to jedne z ulubionych naszego szkraba
-
Nasi znajomi mieli matę noname dla dziecka i jak porównuje jakość skiphopowej to nie dziwię się że kosztuje - ona jest z takiej piankogumy i naprawdę amortyzuje, nie widać na niej zadrapan bardzo, dzisiaj stał pół dnia na niej pro statyw do aparatu ciężki dość (brawo mezu) i te wślady po nóżkach już odbijają do góry rano pewnie nie będzie:)
Nasz Kajtek ćwiczy ostro obroty i turla się jak szalony więc mata na podłodze to musedwarda20 lubi tę wiadomość
-
kaszelkowa wrote:Nasi znajomi mieli matę noname dla dziecka i jak porównuje jakość skiphopowej to nie dziwię się że kosztuje - ona jest z takiej piankogumy i naprawdę amortyzuje, nie widać na niej zadrapan bardzo, dzisiaj stał pół dnia na niej pro statyw do aparatu ciężki dość (brawo mezu) i te wślady po nóżkach już odbijają do góry rano pewnie nie będzie:)
Nasz Kajtek ćwiczy ostro obroty i turla się jak szalony więc mata na podłodze to mus
No moja też właśnie akrobacje uskutecznia jak nakręcona, muszę jakąś kupić. Skip hop na razie odpada, mamy tyle wydatków, że nie wiem jak tą tańszą ogarniemy
-
Totoro wrote:Edwarda a przypomnij mi proszę jaką Ty kupiłaś
Gdzieś nie zwróciłam uwagi jak pisałyście o matach, wydawało mi się, że moja rozłożona bs mi wystarczy, dopóki Lilka się nie przyłożyła w głowę
Już doczytałam, fajna, ale cena mnie zabiła xD
-
Totoro wrote:Już doczytałam, fajna, ale cena mnie zabiła xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:47
-
edwarda20 wrote:Załapałam sie na promocje 15% na stronie mamassima. Nadal cena jest wysoka, ale tak jak napisala kaszelkowa, to jest jakosc nieporownywalna. A dziecko bedzie jej uzywalo kupe lat. Ja zamierzam Heniowi walnac ja w pokoju i niech sie bawi, rzuca, jezdzi autkami itp
Wierzę. Może kiedyś zainwestuję, ale póki co potrzebuję tańszego rozwiązania na jużKurczę, ledwo co Lila zaczęła się wreszcie troszkę więcej na macie bawić i mogłam coś przy niej zrobić to taka akcja
Teraz dopóki nie będę miała maty to będę musiała zapinanac ją w fotelik chcąc cokolwiek zrobić (dzisiaj walnela jak rozkładalam na kanapie ręcznik przed karmieniem jej, to był moment:/).
-
Totoro wrote:Obadalam te skip hop, super, ale cena mnie zmiotła
Mamy chwalą sobie to rozwiązanie (dobrze miec 2 szt.) i faktycznie starcza na długi okres, bo bez obaw można robić przewroty itp
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/plufsig-skladana-mata-gimnastyczna-zielony-10262831/
Szkoda tylko ze maja tylko 1 kolor, bo zielonego wyjątkowo nie lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 04:21
-
Czy wasze maluchy przy rozszerzaniu diety robia wiecej kup na dobe?? U nas poki byl tylko na mm to byla kupa raz na dobe a teraz potrafi robic trzy nawet 4 razy robi takie porcje plastycznej kupy wczoraj byla wieczorem taka jak na mm papkowata dzis rano znowu zrobil ladna kupe nie ma zaparcia ani birgunki. Dostaje jabluszko i sok przecierowy rozcienczony z woda. Nie wiem czy tak powinno byc czy mam sie martwic?