Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:U mnie lecą masakrycznie włosy. Codziennie garść, a czasem dwie zbieram w łazience po czesaniu. Akurat parę dni temu w super pharm można było za darmo zrobić badania skóry głowy więc skorzystalam. Dziewczyny nie uwierzycie w jakim byłam szoku jak zobaczyłam swoją skórę... Babka mówiła, że robi mi się placek na czubku głowy... Porażka. W aptece kupiłam szampon i wcierke z czarnej rzepy więc zobaczymy czy będzie poprawa
Moj maluch uwielbia marchewkę. Daje mu już tydzień i wczoraj zjadł cały mały słoiczek 125g. Byłam w szoku. Przedwczoraj jak dałam mu połowę małego sloiczka to krzyczał, że chce jeszcze. Wczoraj po zjedzeniu całego sloiczka był szczęśliwy i nagle rozgadany. Dzisiaj będę robić mu ziemniaka. Kupiłam parę sloiczkow ziemniaki z marchewka, ale chyba wstrzymam się jeszcze i najpierw dam osobno warzywa, a potem mieszankę -
Agusia_pia wrote:Ja daje teraz marchewke i kostke ziemniaka mama mowia ze ziemniaki powoduja wzdecia u dzieci. Ja pod koniec tyg dam brokuly
Czyli najpierw dałaś sama marchewkę a teraz łączone marchewka i ziemniak? Co ile dni dajesz nowe warzywo? Ja przez tydzień małymi kroczkami dawałam marchewkę i wczoraj zjadł cały słoik więc myślę że już czas na kolejne, ale też nie wiem czy za długo tej marchewki mu nie dawałam. Chciałam mieć pewność że nie ma alergii więc wydluzylam ten czas ze każde warzywo i generalnie nowe smaki to tydzień podawania -
Kinga fajna ta chusta
Napisz koniecznie jak się sprawdza! w ogóle jak głęboko wchodzisz do wody z dzieckiem w chuście? Wczoraj widziałam się z kumpelą, która chustuje 4 lata i mówiła, że ona nie wchodzi dalej jak do kolan bo głębiej jak się potknie to dziecko ciężko z chusty wyciągnąć i może być tragedia.. my bierzemy kółka i dwie dłuższe tkane, musi wystarczyć bo bagaż się nie dopnie inaczej
ale ta Twoja wodna wygląda ciekawie
dzięki za podpowiedzi co do apteczkielektrolity itp zostawiam bo jak cyc nie pomoże to elektrolit też nie i wtedy od razu szpital, tak nam lekarka powiedziała
w ogóle wygląda na to, że będziemy pierwsi u nas na forum którzy wybierają się w podróż samolotemciekawa jestem jak będzie!
-
Malyprosiaczek wrote:Czyli najpierw dałaś sama marchewkę a teraz łączone marchewka i ziemniak? Co ile dni dajesz nowe warzywo? Ja przez tydzień małymi kroczkami dawałam marchewkę i wczoraj zjadł cały słoik więc myślę że już czas na kolejne, ale też nie wiem czy za długo tej marchewki mu nie dawałam. Chciałam mieć pewność że nie ma alergii więc wydluzylam ten czas ze każde warzywo i generalnie nowe smaki to tydzień podawania
-
Dziewczyny, a nakladalyscie maluchom pieluchy pantsy ? U mnie się super sprawdzają, tradycyjne pieluchy się zsuwaly jak mały się wiercił, a już i tak dosyć mocno zapinałam te rzepy i przypadkowo koleżanka w odwietki przyszła i przyniosła pantsy, nie zauważyła że to nie sa tradycyjne pampersy. I nie dość że delikatny jest ten materiał na brzuchu to ani razu sie nie zdarzyło żeby kupa wyszła plecami mimo że robił już takie konkretne bo co 2dni robi teraz
No i najważniejsze, że się nie zsuwają jak sobie pelza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:41
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Mój K. właśnie kupił ostatnio pantsy, bo były w promocji i zakładam na noc, bo zwykle się zsuwają i jak przez nic nasika mocno to przecieka, a nie lubię mocno zaciskać tych zwykłych bo wtedy na nóżkach ma strasznie odciśnięte.
I te pantsy ładnie pachną heheAndzia123 lubi tę wiadomość
-
mlodaaa wrote:Mój K. właśnie kupił ostatnio pantsy, bo były w promocji i zakładam na noc, bo zwykle się zsuwają i jak przez nic nasika mocno to przecieka, a nie lubię mocno zaciskać tych zwykłych bo wtedy na nóżkach ma strasznie odciśnięte.
I te pantsy ładnie pachną hehe
-
To u nas chyba czas tez przejść na czwórki:p
Mialam pantsy i nie bylam zadowolona bo sie strasznie odciskaly na brzuszkuChlonnosc super maja faktycznie, ale mi sie je ciezej zakladalo niz tradycyjne pieluchy :p A ten zapach ladny, ale skoro pachna to pewnie maja duzo chemii:p
-
Andzia123 wrote:Dziewczyny, a nakladalyscie maluchom pieluchy pantsy ? U mnie się super sprawdzają, tradycyjne pieluchy się zsuwaly jak mały się wiercił, a już i tak dosyć mocno zapinałam te rzepy i przypadkowo koleżanka w odwietki przyszła i przyniosła pantsy, nie zauważyła że to nie sa tradycyjne pampersy. I nie dość że delikatny jest ten materiał na brzuchu to ani razu sie nie zdarzyło żeby kupa wyszła plecami mimo że robił już takie konkretne bo co 2dni robi teraz
No i najważniejsze, że się nie zsuwają jak sobie pelza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 02:59
-
kaszelkowa wrote:Kinga fajna ta chusta
Napisz koniecznie jak się sprawdza! w ogóle jak głęboko wchodzisz do wody z dzieckiem w chuście? Wczoraj widziałam się z kumpelą, która chustuje 4 lata i mówiła, że ona nie wchodzi dalej jak do kolan bo głębiej jak się potknie to dziecko ciężko z chusty wyciągnąć i może być tragedia.. my bierzemy kółka i dwie dłuższe tkane, musi wystarczyć bo bagaż się nie dopnie inaczej
ale ta Twoja wodna wygląda ciekawie
dzięki za podpowiedzi co do apteczkielektrolity itp zostawiam bo jak cyc nie pomoże to elektrolit też nie i wtedy od razu szpital, tak nam lekarka powiedziała
w ogóle wygląda na to, że będziemy pierwsi u nas na forum którzy wybierają się w podróż samolotemciekawa jestem jak będzie!
Na basen do tej pory chodziłam bez chusty. I właśnie tam głownie widzę ja gdy potrzebuję się opłukać itp, a nie do kąpieli. Ostatnio No podzieliliśmy się dziećmi, starsza uciekła mężowi i tak miałam 2 do ogarnięcia, ślisko, a ten mały szogun zaczął uciekać i przez to było średnio fajnie, bo Emi jest ciężka i brakowało mi rąk -
My też jeszcze na 3, moja waży ok.6,3 kg więc są zupełnie dobre, mamy jeszcze spory zapas. Ale babci już powiedziałam, żeby zaczęła kupować 4.
U mnie nic nie spada, nic się nie zsuwa,a mała mega aktywna, przekręca się jak szalona, turla i pełza. Nie widzę potrzeby kupowania pantsow. -
Ja podawałam małej 3 dni jabłuszko, 3 dni ziemniaczka, 3 dni marchewke, potem mix ziemniak + marchew + cukinia znowu 3 dni a wczoraj podałam jabłuszko z surową marchwią i to był hit. Mała się zajadala, jak chciałam przerwać, no bo w końcu pierwszy raz surową marchew jadła to zaczęła tak płakać
musiałam jej jeszcze troszkę dać
ogólnie poza samym ziemniakiem wszystko jej smakuje, do tej pory najbardziej jabłuszko, a od wczoraj właśnie w połączeniu z marchwią. Dziś i jutro dalej będzie jabłuszko z marchwią, oczywiście z cichą nadzieją, że zrobi po tym kupę, chociaż chyba nie powinnam już się łudzić...
Co do pieluch to też używamy jeszcze 3, ale mała ponad 7kg waży i zaczynam się skłaniać ku 4. Teraz zamówiliśmy ostatnią paczkę 3 i już podwójną pakę 4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 07:57
Veruka lubi tę wiadomość
-
My dziś szczepienie i zapytam lekarza czy mały nie powinien już łapać zabawek i sie przekręcć. Bo do tej pory dopiero 3 razy na boczek sie przekręcił. A do neurologa trzeba mieć skierowanie?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
U nas dzisiaj kiepski poranek. Mały jest już umęczony katarem i wszystko go drażni. Złapał smoczek z drugiej strony i ugryzł jakoś chyba tak niefortunnie, coś go musiało w dziąsełku zaboleć i tak się rizdarł, zrobił się cały czerwony, nagle zwiotczał i znieruchomiał z rozdziawioną buzią. Szybko pociągnęłam go za język i się ocudził. Boże jak się zdenerwowałam. To był jakiś 3 sekundowy bezdech. Teraz ma doskonały humorek gaworzy i memła gryzaka. A ja oczywiscie przeżywam. Ostatnio takiego mu się zdarzyło jak miał 2 m-ce podczas kolki.Czytałam na necie, że takie bezdechy mogą się pojawiać do 2 go roku życia...Chciałabym już mieć takiego 3-latka
-
Dałam dziś małemu marchewke 1 raz. Miał minę jakbym chciała go otruć i 2 razy miał odruch wymiotny. Krzywil sie strasznie. Nie mogłam przestać się smiac ;p Wiekszośc mu wyciekła z buzki, nie wiem czy w ogole cos polknal. Mam nadzieje, ze to normalna reakcja a nie ze nie jest jeszcze gotowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:47