X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozszerzanie diety coś nie idzie. Mała nie jest chętna do jedzenia , wczoraj jak dostała bananka to zrobiła podkowę i się rozpłakała, a poza tym zaczęła mieć zaparcia mimo, ze codziennie pije sok jabłkowy rozcieńczony z woda lub z herbatka. Dlatego narazie pasuje i po powrocie z wakacji spróbujemy znowu. Widać nie jest jeszcze na to gotowa.
    Wczoraj trochę lepiej zaczęła jeść mleczko, wiec bardzo się cieszę , mam nadzieje , ze się znowu wszystko unormuje.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dzięki za info i linka! Ikeowa faktycznie fajna i porządna się wydaje, tylko fakt - ta zieleń... :D

Agusia_pia u nas mimo rozszerzania diety kupy co 13 dni ok. Nie mam siły

Kinga, czy Twoja córeczka po rozszerzeniu diety dalej robiła kupy co 2 tygodnie? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 07:56

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie odpuściłam rozszerzanie diety. Mała niezbyt chętnie chciała jeść marchewkę. Spróbujemy za jakiś czas ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już mata bs zdecydowanie jest za mała, średnio co 2min muszę małego przekładać z jednej strony w druga żeby np zjeść coś bo chwila moment i on już prawie na podłodze jest :p ale na te wielkie maty u nas miejsca nie ma :/ zamówiłam z empiku puzzle piankowe ale okazało się ze niewiele większa powierzchnia wyszła od tej maty bs :p może i ta mata z Ikei będzie dobra :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie maly bardzo chetnie je i sie cieszy jak widzi lyzeczke i marchewke hehe no ale te kupy. Wczoraj dostal i sok i jabluszko i moze dlatego tak robil duzo heh no ale poki nie ma biegunki i jest zadowolony to chyba nie ma powodu do zmartwien? Dzis dam mu sam sok

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    U mnie wlasnie maly bardzo chetnie je i sie cieszy jak widzi lyzeczke i marchewke hehe no ale te kupy. Wczoraj dostal i sok i jabluszko i moze dlatego tak robil duzo heh no ale poki nie ma biegunki i jest zadowolony to chyba nie ma powodu do zmartwien? Dzis dam mu sam sok

Chciałabym, żeby moja się tak wypróżniala :/ a teraz mam schizy, że przez to, że rozszerzamy dietę będzie jej tyle dni zalegac w jelitach mleko plus te wszystkie warzywa i owoce :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jak widzi łyżeczkę to aż cały skacze z radości. Ja nie zdążę nabrać marchewki na łyżeczkę a on już krzyczy żeby mu dać. Wczoraj dałam marchewkę z ziemniakami i na razie jest ok. Jeśli chodzi o kupy to mój robił codziennie jedna ostatnio, a teraz jak rozszerza y dietę to zrobił jedna po 3 dniach i to taka pomarańczowa plasteline

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kinga dzięki za info i linka! Ikeowa faktycznie fajna i porządna się wydaje, tylko fakt - ta zieleń... :D

Agusia_pia u nas mimo rozszerzania diety kupy co 13 dni ok. Nie mam siły

Kinga, czy Twoja córeczka po rozszerzeniu diety dalej robiła kupy co 2 tygodnie? :/
    Na początku się poprawiło (ale też cały czas uważałam na zapierające, dawałam siemie itp, w każdym pomieszczeniu był bidon z wodą itp), za to po 0,5 roku był mega regres i zaparcia nawykowe i tak się bujalismy póki pediatra nie zaleciła zwiększenia tłuszczy. To się też zbiegło z ząbkowaniem non stop (patrz biegunki) i oba te elementy pomogły jej wrócić do normalności. Zagoiło się to co miało, każda kupa to 0,5 h w wannie (b.lubila kąpiel, wiec żeby dobrze się kojarzyło)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Na początku się poprawiło (ale też cały czas uważałam na zapierające, dawałam siemie itp, w każdym pomieszczeniu był bidon z wodą itp), za to po 0,5 roku był mega regres i zaparcia nawykowe i tak się bujalismy póki pediatra nie zaleciła zwiększenia tłuszczy. To się też zbiegło z ząbkowaniem non stop (patrz biegunki) i oba te elementy pomogły jej wrócić do normalności. Zagoiło się to co miało, każda kupa to 0,5 h w wannie (b.lubila kąpiel, wiec żeby dobrze się kojarzyło)

O matko :O kurde, ja już to jabłko z marchewką podaję i nic, może też bym siemię włączyła, ale nie za dużo na raz? :/ dziś 6 dzień bez kupy, a codziennie coś poza mlekiem dostaje i będzie jej zalegalo jeszcze tydzień..... Pruka tak strasznie śmierdzaco... Spróbuję też tą wodę podawać, bo póki co nie dawałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:09

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    O matko :O kurde, ja już to jabłko z marchewką podaję i nic, może też bym siemię włączyła, ale nie za dużo na raz? :/ dziś 6 dzień bez kupy, a codziennie coś poza mlekiem dostaje i będzie jej zalegalo jeszcze tydzień..... Pruka tak strasznie śmierdzaco... Spróbuję też tą wodę podawać, bo póki co nie dawałam.
    Woda to podstawa jeśli rozszerza się dietę. Produkty wysokobłonnikowe (w tym siemie), dopiero jak dziecko zacznie wypijać tej wody trochę, bo można uzyskać właśnie odwrotny efekt.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może termos , który długo trzyma ciepło ? Potrzebuje kupić na podróż, żeby mieć dla małej wodę do przygotowania mleka. Boje się, ze kupię jakiś i będzie do dupy.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Woda to podstawa jeśli rozszerza się dietę. Produkty wysokobłonnikowe (w tym siemie), dopiero jak dziecko zacznie wypijać tej wody trochę, bo można uzyskać właśnie odwrotny efekt.

Dałam jej teraz troszkę z kubeczka, ale będę jej też próbowała podawać łyżeczką. Ile dziennie podawałas wody mniej więcej? Kurde jakoś tak nie pomyślałam zupełnie a przecież wiadomo, że warzywa mają dużo błonnika i potrzebna jest woda :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wogole nie chce pić wody. A dzisiaj zrobił taka kupe po tej marchew ę z ziemniakami, że prawie padlam przy tym przewijaku Hahaha

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja trochę wypiła. Tak się tą wodą zestresowalam :( moja drze się o cyca co 2h i jakoś tak wydawało mi się, że to wystarczy :/ teraz będę podawała regularnie, może to pomoże.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pije wode a teraz dodatkowo sok rozcienczony z woda

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije sok rozcieńczony z woda Ok 100-150ml dziennie

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mamy ogromną kupę po 6 dniach i bez syropu <3 <3 <3 cieszę się jak głupia xD

Andzia123, Agusia_pia, Kinga., darika, Malyprosiaczek, Katy, Jupik, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totoro super czyli coś rusza z miejsca samo :)

u nas dziś była jedna kupa rano i póki co bąki tylko może już nie będzie tak kupkował jak wczoraj :D

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to tak bywa, że cycoholiki nie chcą za bardzo pic wody (mleko lepsze), ale produkty wysokobłonnikowe ekstra zabierają wodę i właśnie jak dzieci mało piją, a do tego mają tendencję do zatwardzeń to samo mleko może nie wystarczyć (dlatego lepiej się z nimi wstrzymać do czasu gdy wypije więcej niż 2-3 łyżeczki. Ogólnie ze starsza było łatwiej tą wodę proponować, bo jadła o stałych porach w dzień. Co bite 3h, praktycznie co do min., tak że się śmialiśmy że nie potrzebuję zegarka. Natomiast Emi do tej pory nie ma jakoś stałych godzin. Czasem je co 2 innym razem co 4-5 h

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    totoro super czyli coś rusza z miejsca samo :)

u nas dziś była jedna kupa rano i póki co bąki tylko może już nie będzie tak kupkował jak wczoraj :D

Wreszcie, o rany a pół dnia się tak trulam tym... :)

Moja wodę ładnie pije, jak się okazało. Przy tych okropnych upalach, chyba w czerwcu, próbowałam jej podać butelką to krztusila się, wypluwala smoczek, a dziś podałam jej kubeczkiem, trochę łyżeczką i bardzo ładnie piła :) dodatkowo dorzuciłam troszkę oliwy do jabłka z marchewką i poszło :D jutro próbujemy pietruszkę :D

Kinga. lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ