Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. U nas dalej anemia, pediatra kazala wprowadzac Mikolajowi jedzenie wiec od tygodnia podaje jabłuszko, zupke z marchewki i kaszke! wszystko mu smakuje,zajada sie, nie ma zadnych reakcji alergicznych, super! wszystko robie sama, nie kupuje słoiczków bo po prostu by sie zmarnowaly skoro moga stac otwarte tylko 48h a Miko je po pare łyzeczek. wczoraj przespałl nam całą noc! pierwszy raz!!! a tak to b udzil sie co 1h, wiec mysle ze po prostu skok rozwojowy wreszcie sie skonczyl.
Rehabilitant przychodzi do nas 2 razy w tygodniu uczy Mikołaja siedziec i raczkowac:) jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:34
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Czy wasze maluchy przy rozszerzaniu diety robia wiecej kup na dobe?? U nas poki byl tylko na mm to byla kupa raz na dobe a teraz potrafi robic trzy nawet 4 razy robi takie porcje plastycznej kupy wczoraj byla wieczorem taka jak na mm papkowata dzis rano znowu zrobil ladna kupe nie ma zaparcia ani birgunki. Dostaje jabluszko i sok przecierowy rozcienczony z woda. Nie wiem czy tak powinno byc czy mam sie martwic?
-
oli123 wrote:Hej. U nas dalej anemia, pediatra kazala wprowadzac Mikolajowi jedzenie wiec od tygodnia podaje jabłuszko, zupke z marchewki i kaszke! wszystko mu smakuje,zajada sie, nie ma zadnych reakcji alergicznych, super! wszystko robie sama, nie kupuje słoiczków bo po prostu by sie zmarnowaly skoro moga stac otwarte tylko 48h a Miko je po pare łyzeczek. wczoraj przespałl nam całą noc! pierwszy raz!!! a tak to b udzil sie co 1h, wiec mysle ze po prostu skok rozwojowy wreszcie sie skonczyl.
Rehabilitant przychodzi do nas 2 razy w tygodniu uczy Mikołaja siedziec i raczkowac:) jest super
-
oli123 wrote:Hej. U nas dalej anemia, pediatra kazala wprowadzac Mikolajowi jedzenie wiec od tygodnia podaje jabłuszko, zupke z marchewki i kaszke! wszystko mu smakuje,zajada sie, nie ma zadnych reakcji alergicznych, super! wszystko robie sama, nie kupuje słoiczków bo po prostu by sie zmarnowaly skoro moga stac otwarte tylko 48h a Miko je po pare łyzeczek. wczoraj przespałl nam całą noc! pierwszy raz!!! a tak to b udzil sie co 1h, wiec mysle ze po prostu skok rozwojowy wreszcie sie skonczyl.
Rehabilitant przychodzi do nas 2 razy w tygodniu uczy Mikołaja siedziec i raczkowac:) jest super
Oli, a pediatra czemu kazała Ci rozszerzać już dietę? Przez anemię? Myślałam, że jak dziecko jest kp to pediatrzy nie zalecają wcześniej niz po pół roku. Ja niedługo idę z nią na szczepienie i się zastanawiam co powie pediatra- ostatnio mało przybiera na wadze przy kp, więc może też zaleci już rozszerzanie. -
Jupik wrote:Oli, a pediatra czemu kazała Ci rozszerzać już dietę? Przez anemię? Myślałam, że jak dziecko jest kp to pediatrzy nie zalecają wcześniej niz po pół roku. Ja niedługo idę z nią na szczepienie i się zastanawiam co powie pediatra- ostatnio mało przybiera na wadze przy kp, więc może też zaleci już rozszerzanie.
-
Moja pediatra powiedziała że mam rozszerzać dietę po 16 tyg życia, ale wiadomo że mleko z piersi ma być podstawą więc ja daje Wiktorkowi cały czas pierś, a w porze obiadowe daje mu słoiczek bo marchewkę zjada już cały słoik więc niedługo zacznę marchewkę sama gotować. Na początek kupuje malutkie sloiczki bo w 48h Wiktor zjada cały więc u nas nie marnuje się. A pediatra powiedziała, że Wiktor przybiera ponad normę tygodniowa więc mogę spokojnie zacząć rozszerzać ale same warzywa i owoce.
-
oli123 wrote:mój bardzo ładnie przybiera wazy juz 8kg, mysle ze skoro przybiera mało to zaleci roszerzenie ile Twoja córeczka wazy?
Ostatnio jak ją ważyłam to ok.6,3 kg a że mało przybiera nie spodziewam się żeby dużo tknęło od tamtego czasu. Wtedy sprawdzałam też że jest na ok.30 centylu więc tragedii nie ma. Ale ona jest mega aktywna, nie polezy spokojnie, w kółko się wygina, turla, pełza, z bujaka nam już nawet zeszła, musimy ją przesadzić na spacerówke bo w gondoli też już się gimnastykuje, a zmiana pieluchy na przewijaku to wyzwanie, bo tak się pręży i obraca że cały czas muszę ją trzymać żeby nie gibnela... Czyli na mój gust duuużo spala i obawiam się, że moje mleko może jej nie wystarczać, szczególnie że duza ilością nie grzeszę.. pozostaje czekać do wizyty, w przyszłym tyg.pediatra ją zważy i powie co robić. -
oli123 wrote:Zreszta zauwazylam ze Mikołaj jest bardzo zainteresowany jedzeniem, ale czy wam pediatrzy też kazali wprowadzać gluten miedzy 5-7 miesiacem?
-
Rehabilitant przychodzi do nas 2 razy w tygodniu uczy Mikołaja siedziec i raczkowac:) jest superoli123 lubi tę wiadomość
-
My dziś oficjalnie pożegnaliśmy gondolkę... Płakałam
i odbyłyśmy pierwszy spacer w spacerówce. Na początku Lilka marudzila, musiałam ją bardziej spionizowac
a potem usnęła i git.
No i dziś pierwszy raz jadlysmy pietruszkę gotowaną, Lila się zajadala. Złote dziecko, wszystko jej smakujeedwarda20, Andzia123, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
-
MI moja aplikacja już pokazała, żeby wprowadzać kaszki. Ja dietę chcę rozszerzać dopiero za 3 tygodnie ale już sobie o tym czytam. Na alaantkowym bligu pilecają kaszki helpa. Są bez cukru i mleka.
-
Totoro wrote:My dziś oficjalnie pożegnaliśmy gondolkę... Płakałam
i odbyłyśmy pierwszy spacer w spacerówce. Na początku Lilka marudzila, musiałam ją bardziej spionizowac
a potem usnęła i git.
No i dziś pierwszy raz jadlysmy pietruszkę gotowaną, Lila się zajadala. Złote dziecko, wszystko jej smakujeja jutro daje brokula
Tez kupuje male sloiczki i sie nie marnuje bo je na dwa/ trzy razy to akurat.Totoro lubi tę wiadomość