Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kaszelkowa wrote:U nas drzemki się już powolutku jako tako normują, a dzięki temu że nie ma upałów wychodzimy na długie spacery, przed południem w wózku, później chusta albo w ogrodzie z dziadkami i chyba to świeże powietrze dobrze nam wszystkim robi. Jedyny "problem" to pobudki o 5.30.. chyba muszę się z tym pogodzić i przestawić na wcześniejsze chodzenie spać żeby potem w ciągu dnia dawać radę, ale to po powrocie! Za 2 dni o tej porze będziemy już na wakacjach, zaczynam cykać się przed lotem!
-
Malyprosiaczek wrote:Tak. Mały zaczął budzić mi się co 2 godziny i pediatra powiedziała żebym spróbowała dać na noc kaszke bo już może. Zresztą coś mi się wydaje że mleko mi albo zanika albo jest go zbyt mało bo mały wisi mi na cycku co 30-60 min...
-
Agusia_pia wrote:Jupik super widac rozszerzanie diety podzialalo na malutka
a dajesz soki?? Ja daje malemu sok do picia rozcienczony z woda i kupy leca hehe
-
No przecierajcie lotnicze szlaki
my mieliśmy początkowo lecieć we wrześniu, ale ze względu na pracę męża musieliśmy zmienić i wypada, że dopiero w listopadzie może się uda. Za to wnioski o dowód i paszport już złożone, mieliśmy problem ze zrobieniem zdjęcia.. chcieliśmy sami, ale nasze dziecko jest w ciągłym ruchu. I u fotografa nam to zajęło dobre 20 min, i ja trzymałam w górze, mąż jej machał, żeby spojrzała w obiektyw, a fotograf próbował złapać moment, że patrzy i się nie trzepie.
-
nick nieaktualny1. Tylko nie róbcie kaszki na swoim mleku bo nie wyjdzie
2. Pamiętajcie żeby zanim podanie antybiotyk zrobić badanie CRP bo często lekarze wypisują antybiotyk na wirusy... Moja 3 letnia córka raz w życiu miała antybiotyk a jej 3 letni kuzyn raz na miesiac bo Pani doktor (ordynator oddzialu) nawet na gorączkę przy zębach dawała antybiotyki... -
Jupik ja tez daje ze sloika bo je malo a marchewke swoja gotuje.
Musze tego ziemniaka sprobowac znowu dac.
Dzis dalam mu kaszke taka na wode mleczno ryzowa smak waniliowy. Posmakowala mu
My lecimy w listopadzie
No ja zdjecie tez jak robilam u fotografa to malego trzymalam w powietrzu bo nie siedzi jeszcze i ile sie napocilam bo to klocek ale ladne wyszlo -
Totoro u nas jest to samo, też ma kilka drzemek w ciagu dnia, gdzie od dobrych 3 miesięcy nie spał
wczoraj miał 3 drzemki, jedna rano na spacerze a później dwa razy Po godzinie, co jest dla mnie serio kosmosem, nie wiem co ze sobą robić wtedy
Totoro lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Dziewczyny a ja uświadomiłam sobie, że od października wracam na studia, a to już tak niedługo. Z jednej strony się cieszę bo bardzo lubiłam jeździć na uczelnie ale z drugiej bardzo się boję. Niby studia zaoczne ale będziemy musieli poszukać opiekunki bo mąż pracuje w soboty do 14. No i w tygodniu będę robić praktyki i pisać pracę... A wiem, że ciężko o dobrą opiekunkę wlaszcza, że Amela wymaga 100% uwagi. No i nie jest łatwym dzieckiem, które się super bawi przez cały dzień. Chyba muszę już zacząć kogoś szukać...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny a czy wasze dzieciaczki leżąc na brzuszku też tak zabawnie podnoszą jednocześnie nogi i ręce do góry i wymachuja tak jakby chciały pływać?
Ogólnie Amela uwielbia brzuszek, sięga po zabawki na nim ale wkurza się jak nie może się na nim przemiescic. I mam wrażenie, że podnosząc te rączki i nóżki to tak jakby chciała dojść do zabawki ale za nix w świecie tak nie dojdzie29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Nie zakładam czapeczki chyba że kapelutek od słońca jak jest w chuscie:)
Pakujemy się dzisiaj i już wiem że bierzemy mniej rzeczy niż było w planach i lecimy bez wózka, zawsze mniej opieprzania się na lotnisku A mamy od kogo pożyczyć na miejscu:) -
Nie zakladam :p
Z oczkiem juz chyba ciut lepiej, ale pojdziemy jutro do tego lekarza na wszelki wypadek bo jeszcze troche lzawi. Masuje mu, ale dopiero od wczoraj wiec jeszcze pewnie nie zadzialalo :p
Byliśmy wczoraj u ortopedy i mamy skierowanie na masaze szyji bo z jednej strony ma bardziej napieta :p