Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Kinga Ty chyba masz sluchawki wygluszajace? Jakie polecasz? Mysze kupić a zielona jestem w temcie
-
nick nieaktualny
-
Mamy, których dzieci już chorowały..Borys w piątek wziął ostatnią dawkę antybiotyku, od niedzieli praktycznie już nie na kataru a dzisiaj w nocy i w ciągu dnia coś my w nosie rzężoli. Próbowałam odciągać Fridą ale ma czysto, brak wydzieliny..co to może być? Jutro spróbuję się dostać do pediatry
-
Gosiczek wrote:Synek zaczyna chwytać i teraz sama nie wiem co robić z tym neurologiem hehe
Bedziesz spokojniesza
Ja mialam tak samo, zapisalam sie 3 tyg przed wizyta, a tydzien przed zaczal sie przekrecac na boki
Ale poszlismy i sie ciesze bo bardzo mnie uspokoila
-
Gosiczek wrote:Na boki sie jeszcze nie przekręce. Tzn raz sie przekręcił
-
Malyprosiaczek wrote:A my dzisiaj po szczepieniu. Wiktorek nie płakał. Waży 7 kg, a pediatra powiedziała żebym na noc dawała mu kaszke. Spróbowałam, ale zjadł Góra 6 łyżeczek i zaczal płakać o pierś :p no cóż.. Jutro kolejna próba :p
-
Też dawałam samego ziemniaka, za drugim albo trzecim podejściem rozpacianego z moim mlekiem, ale ani w jednej ani w drugiej wersji nie zrobił szału
Ostatnio robię tak, że wprowadzam coś, daję 2 dni samo a w trzecim już mieszam z tym co Lila już poznała
Moje dziecko stwierdziło, że pieprzy takie uzeranie się z ząbkowaniem i je po prostu przespi xD Drugi dzień z rzędu spała najpierw rano na spacerze (wczoraj 40 min, dziś 1,5h) i po południu 2,5h. Normalnie jakbym miała znowu dwumiesieczne niemowlędziś zrobiłam obiad, zjadłam go jak człowiek, przy stole, puściłam pranie, ogarnęłam naczynia, posiedziałam z mamą przy kawie i dopiero w trakcie jej picia się obudziła. Kosmos
Tylko je słabawo
edwarda20, Katy, kaszelkowa, Jupik, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
U nas drzemki się już powolutku jako tako normują, a dzięki temu że nie ma upałów wychodzimy na długie spacery, przed południem w wózku, później chusta albo w ogrodzie z dziadkami i chyba to świeże powietrze dobrze nam wszystkim robi. Jedyny "problem" to pobudki o 5.30.. chyba muszę się z tym pogodzić i przestawić na wcześniejsze chodzenie spać żeby potem w ciągu dnia dawać radę, ale to po powrocie! Za 2 dni o tej porze będziemy już na wakacjach, zaczynam cykać się przed lotem!
-
U nas ostatnio Amela ustaliła sobie znowu nowy plan dnia - około 2 butla, śpi mniej więcej do 6-7. Potem 2h aktywności, je i śpi godzinę. I tak przez cały dzień. Jak zaczyna marudzić to wiem, że zbliża się pora drzemki. Dosłownie z zegarkiem w ręku. Wieczorem kąpiel, butla i spać. W dzień wychodzą jej 4 drzemki. To nawet nieźle, ciekawe ile to potrwa zanim stwierdzi, że pora na zmianę
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:już kaszke?
Tak. Mały zaczął budzić mi się co 2 godziny i pediatra powiedziała żebym spróbowała dać na noc kaszke bo już może. Zresztą coś mi się wydaje że mleko mi albo zanika albo jest go zbyt mało bo mały wisi mi na cycku co 30-60 min...