X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja mam 21 lat i będę mieć pierwsze dziecko ;)
    potem drugie i trzecie...może czwarte :D
    kocham dzieci i chce mieć gromadkę ;)

21 wow. Dobrze, ze kazda z nas jest inna :):)

PS. probowalam sobie przypomniec co robilam jak mialam 21 lat... imprezowalam w akademiku, bardzo! ;p konczylam licencjat (w tej chwili mam 5 dyplomow studiow i to nie koniec ;p), zmienialam facetow jak rekawiczki ;D i nie myslalam ani sekundy o byciu doroslą :) Piękne czasy :)

Ilona92, Kachna62, Magdzia85F, darika lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci to nigdy nie byłam jakaś dzieciowa, Ale to się zmienia jak się ma własne :-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Edwarda, 5 lat to jednak spora różnica. Ja mam młodszego brata właśnie o tyle i zawsze uważałam go za hmm no najmłodszy był to już się inaczej patrzy ;-) bo z bratem starszym o 2 lata bez problemu się dogadywalam ;-)

Ja mysle, ze to jednak kwestia osobowosci, bo w tej chwili ja 31, siostra 36, roznica praktycznie nieodczuwalna, a jest tak samo jak za mlodu ;p po prostu jestesmy zupelnie inne, inne priorytety, myslenie, poglądy. Zero więzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając Was az lepiej sie robi na sercu. Tyle cennych rad , prawdziwych, empatycznych słów :)
    Byłam dzis u lekarza. Maluch rośnie jak na drożdżach. Tp prawie taki sam jak om roznica 3 dni, ale oczywiscie jest granica bledu.
    Mały człowiek me 3,53 cm CRL, serce bije 162/min, miarowe i dobre tętno . Dzis dodatkowo zrobiłam dwa badania bo na NFZ sie ociągali. Za 3 tygodnie mam prenatalne usg plus dokładne testy z krwi, ktore dają wiarygodne wyniki. Nic sie nie odkleja, krwiaków nie ma :)

Ellka, Tusianka, darika, Pineapple lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

PS. probowalam sobie przypomniec co robilam jak mialam 21 lat... imprezowalam w akademiku, bardzo! ;p konczylam licencjat (w tej chwili mam 5 dyplomow studiow i to nie koniec ;p), zmienialam facetow jak rekawiczki ;D i nie myslalam ani sekundy o byciu doroslą :) Piękne czasy :)

ja również studiuję, ale zaocznie ;P jednego i tego samego faceta mam od 5 lat :) "miłość" od pierwszego wejrzenia hehe ;-) pamiętam początki jak sobie na złość robiliśmy i myślałam, że to będzie mój wróg numer 1 haha :) a zaraz będzie mężem ;-)
    na pracę nie mogę narzekać, pracuję w kierunku w którym studiuję i zarobek też mam niezły ;-)
    zresztą jakbym chciała to nie muszę pracować, bo mój narzeczony ma firmę ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja również studiuję, ale zaocznie ;P jednego i tego samego faceta mam od 5 lat :) "miłość" od pierwszego wejrzenia hehe ;-) pamiętam początki jak sobie na złość robiliśmy i myślałam, że to będzie mój wróg numer 1 haha :) a zaraz będzie mężem ;-)
    na pracę nie mogę narzekać, pracuję w kierunku w którym studiuję i zarobek też mam niezły ;-)
    zresztą jakbym chciała to nie muszę pracować, bo mój narzeczony ma firmę ;)

Poszczęscilo Ci się :) ja swojego męza poznałam jak mialam 27 lat, wiec wyczekany, milion zab pocalowanych przed nim, ale oplacalo sie :)

MaminaMina lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Ja w tym wieku to miała w głowie imprezy i sesję tak ja Ty ;) ps. W tamtych czasach mieszkałam w Łodzi i studiowałam na PŁ. Ty chyba też z Łodzi co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 16:27

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ja mam siostrę i brata, różnica między siostrą a mną 7 lat, a bratem 5 lat. i niestety ale więzi nie ma... kiedy ja byłam dzieckiem, oni nastolatkami, szybko wyprowadzili się z domu rodzinnego i kontakt tylko w święta. teraz robi się lepiej, bo różnica się zaciera. ale wiem sama że nie chcę robić takiej różnicy swoim dzieciom. ja chcę mieć dwójkę dzieci, i najlepiej jedno po drugim :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    u mnie ja mam siostrę i brata, różnica między siostrą a mną 7 lat, a bratem 5 lat. i niestety ale więzi nie ma... kiedy ja byłam dzieckiem, oni nastolatkami, szybko wyprowadzili się z domu rodzinnego i kontakt tylko w święta. teraz robi się lepiej, bo różnica się zaciera. ale wiem sama że nie chcę robić takiej różnicy swoim dzieciom. ja chcę mieć dwójkę dzieci, i najlepiej jedno po drugim :)
    Z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć że jak mieszkasz z dala od rodziny to różnica 2-3 lata jest super (Ja mam 50km do teściów i 400km do rodzicow). Jeśli masz do pomocy kogoś z rodziny to nie ma znaczenia :)

• Katka. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie? Metoda rozpoznania płci ramziego ;)
    https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    dlatego ja mam usuniętą całą łącznie z sąsiadującymi węzłami. A jaki rodzaj raka miałaś?

Rak to jeszcze nie był. Gruczolak pęcherzykowy.

No to ja zostanę mamą w wieku 33lat i podobne podejście mam do Edwardy z macierzyństwem i pracą. Choć facetów to nie zmieniałam, Męża poznałam na studiach a na 3 roku zaczęliśmy być parą. I tak w przyszłym roku stuknie Nam 10 lat razem :) akurat chwilę przed terminem porodu :)

O to ja mam starszą siostrę o 4 lata i młodszą o 12. I obie mają dzieci :P Ze mnie każdy się śmiał, że się nie śpieszę z niczym. Zawsze zależało mi na tym, by coś osiągnąć. I się udało.
    Mam z Nimi bardzo dobry kontakt.

Magnezu nie biorę dodatkowo.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki bierzecie magnez? Można taki rozpuszczalny w wodzie??

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rocznikiem 26 lat (zawsze pisze słowo "rocznikiem" bo jestem praktycznie z końca roku bo z listopada :-D). Męża mojego poznałam... oj dawno dawno ale dopiero (albo aż) od 6ciu lat jesteśmy razem, w tamtym roku braliśmy ślub. Mąż jest starszy o 6 lat - ale my zawsze mówimy że "psy o lata się nie gryzą" :-) Dzieci chcielibysmy mieć 3 ale jak to wyjdzie to się okaże :-)
    Mam siostrę starsza o 5 lat i mamy bardzo dobry kontakt. Jak byłyśmy młodsze to było ciężko ale później, jak ona była w liceum to jakoś przestało się odczuwać ta różnice i bardziej się zblizylysmyy. Siostra dzieci nie ma, ale może kiedyś :-)
    Nadal studiuje (tzn dopiero :-P bo kiedyś się nie chciało) zaocznie. I wiem że będzie ciężko w tym roku bo praktyki muszę zrobić, licencjat napisać i się obronić i jeszcze Zaliczenia. Ale postaram się dać radę :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A jaki bierzecie magnez? Można taki rozpuszczalny w wodzie??
    Ponoc magne b6 jest najlepszy .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem mamy po 25lat. Związek od lat 7miu, trochę ponad rok temu zaraz po zakończeniu studiów ślub. Teraz uznaliśmy, że jesteśmy gotowi na dziecko :) Pewnie myślelibyśmy o nim odrazu po ślubie, ale czekaliśny na mój zabieg usunięcia migdałów :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam 30 w czerwcu :) Między nami są 4 lata różnicy, a jesteśmy ze sobą już prawie 9 lat, 3 lata po ślubie lada moment będzie :)

Ja też byłam pewna, że wcześniej będę mamą, ale teraz jak o tym myślę, to pukam się w głowę - kiedy :D Wyjechałam za granicę jak miałam 21 lat, tam poznałam męża później przenieśliśmy się do jego kraju, każde pracowało jak wół, za fajną kasę i w super zawodach, ale co z tego skoro widzieliśmy się tylko porankami, wieczorami i w niedzielę.. w końcu po ślubie podjęliśmy decyzję o powrocie do Polski, teraz oboje pracujemy zdalnie, ja mam swoją firmę i jest ok, ale dojście do tego momentu po kolejnym zaczynaniu od nowa trochę nam zajęło, więc ... dobrze jest jak jest :)

Dziewczyny pisałyście wcześniej coś o książkach - ja mam Księgę Ciąży i mega polecam! Jest tam tyle fajnych rad, świetne rozdziały o aktywności w ciąży i zdrowym odżywianiu (konsultowałam z moją dietetyczką i ona była zachwycona poziomem tego rozdziału) i generalnie taka książka, która nie straszy i nie moralizuje, co mi się akurat bardzo, bardzo podoba :)

A i tak w temacie dzisiejszej rozmowy - też mam hashi, też znalezione w trakcie starania się o bobasa i w sumie zanim dostaliśmy zielone światło "uspokajałam" je przez ponad 9 miesięcy, teraz jest OK, w poniedziałek idę zrobić badania krwi i sprawdzić co i jak tam z tarczycą ;)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o wieku, ja mam 28, mąż starszy o 5 lat;p Po ślubie jesteśmy 4 lata, ale poznaliśmy się jak miałam 18 ;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 28 lat, ale mąż rok młodszy. Razem jesteśmy ponad 7 lat, a po ślubie 2.

U mnie problem z tarczycą dał znaki, jak byliśmy w pracy za granicą i nie miałam okresu 3 miesiące. Poszłam do ginekologa, tam mnie skierowała na milion badań i miałam TSH coś koło 9. Skierowała mnie do endokrynologa i tam mi lekarska zdiagnozowała niedoczynność i Hashimoto. Leczę się dopiero 2,5 roku.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołącze do tych wyznań :D Mam 23 lata, pracuję od 3 lat, udało mi się osiągnąć kilka sukcesów zawodowych. Skończyłam studia. Za mną też totalne szaleństwo - podróże, imprezy, czasem dość mocne, znajomi. Mimo wciąż młodego wieku czuję, że się wyszalałam i robiłam rzeczy, których niektórzy nie sprobują przez całe swoje życie. Czas na nowe wyzwania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:03

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 27 lat, mąż 32 lata. za kilka dni mamy 1 rocznicę ślubu, a razem jesteśmy ponad 5 lat :) nasza dzidzia urodzi nam się w 6 rocznicę znajomości :)
    oboje jesteśmy po studiach, pracujemy,

mariposa22 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ