X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja mam 21 lat i będę mieć pierwsze dziecko ;)
    potem drugie i trzecie...może czwarte :D
    kocham dzieci i chce mieć gromadkę ;)

21 wow. Dobrze, ze kazda z nas jest inna :):)

PS. probowalam sobie przypomniec co robilam jak mialam 21 lat... imprezowalam w akademiku, bardzo! ;p konczylam licencjat (w tej chwili mam 5 dyplomow studiow i to nie koniec ;p), zmienialam facetow jak rekawiczki ;D i nie myslalam ani sekundy o byciu doroslą :) Piękne czasy :)

Ilona92, Kachna62, Magdzia85F, darika lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci to nigdy nie byłam jakaś dzieciowa, Ale to się zmienia jak się ma własne :-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Edwarda, 5 lat to jednak spora różnica. Ja mam młodszego brata właśnie o tyle i zawsze uważałam go za hmm no najmłodszy był to już się inaczej patrzy ;-) bo z bratem starszym o 2 lata bez problemu się dogadywalam ;-)

Ja mysle, ze to jednak kwestia osobowosci, bo w tej chwili ja 31, siostra 36, roznica praktycznie nieodczuwalna, a jest tak samo jak za mlodu ;p po prostu jestesmy zupelnie inne, inne priorytety, myslenie, poglądy. Zero więzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając Was az lepiej sie robi na sercu. Tyle cennych rad , prawdziwych, empatycznych słów :)
    Byłam dzis u lekarza. Maluch rośnie jak na drożdżach. Tp prawie taki sam jak om roznica 3 dni, ale oczywiscie jest granica bledu.
    Mały człowiek me 3,53 cm CRL, serce bije 162/min, miarowe i dobre tętno . Dzis dodatkowo zrobiłam dwa badania bo na NFZ sie ociągali. Za 3 tygodnie mam prenatalne usg plus dokładne testy z krwi, ktore dają wiarygodne wyniki. Nic sie nie odkleja, krwiaków nie ma :)

Ellka, Tusianka, darika, Pineapple lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

PS. probowalam sobie przypomniec co robilam jak mialam 21 lat... imprezowalam w akademiku, bardzo! ;p konczylam licencjat (w tej chwili mam 5 dyplomow studiow i to nie koniec ;p), zmienialam facetow jak rekawiczki ;D i nie myslalam ani sekundy o byciu doroslą :) Piękne czasy :)

ja również studiuję, ale zaocznie ;P jednego i tego samego faceta mam od 5 lat :) "miłość" od pierwszego wejrzenia hehe ;-) pamiętam początki jak sobie na złość robiliśmy i myślałam, że to będzie mój wróg numer 1 haha :) a zaraz będzie mężem ;-)
    na pracę nie mogę narzekać, pracuję w kierunku w którym studiuję i zarobek też mam niezły ;-)
    zresztą jakbym chciała to nie muszę pracować, bo mój narzeczony ma firmę ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja również studiuję, ale zaocznie ;P jednego i tego samego faceta mam od 5 lat :) "miłość" od pierwszego wejrzenia hehe ;-) pamiętam początki jak sobie na złość robiliśmy i myślałam, że to będzie mój wróg numer 1 haha :) a zaraz będzie mężem ;-)
    na pracę nie mogę narzekać, pracuję w kierunku w którym studiuję i zarobek też mam niezły ;-)
    zresztą jakbym chciała to nie muszę pracować, bo mój narzeczony ma firmę ;)

Poszczęscilo Ci się :) ja swojego męza poznałam jak mialam 27 lat, wiec wyczekany, milion zab pocalowanych przed nim, ale oplacalo sie :)

MaminaMina lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Ja w tym wieku to miała w głowie imprezy i sesję tak ja Ty ;) ps. W tamtych czasach mieszkałam w Łodzi i studiowałam na PŁ. Ty chyba też z Łodzi co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 16:27

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ja mam siostrę i brata, różnica między siostrą a mną 7 lat, a bratem 5 lat. i niestety ale więzi nie ma... kiedy ja byłam dzieckiem, oni nastolatkami, szybko wyprowadzili się z domu rodzinnego i kontakt tylko w święta. teraz robi się lepiej, bo różnica się zaciera. ale wiem sama że nie chcę robić takiej różnicy swoim dzieciom. ja chcę mieć dwójkę dzieci, i najlepiej jedno po drugim :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    u mnie ja mam siostrę i brata, różnica między siostrą a mną 7 lat, a bratem 5 lat. i niestety ale więzi nie ma... kiedy ja byłam dzieckiem, oni nastolatkami, szybko wyprowadzili się z domu rodzinnego i kontakt tylko w święta. teraz robi się lepiej, bo różnica się zaciera. ale wiem sama że nie chcę robić takiej różnicy swoim dzieciom. ja chcę mieć dwójkę dzieci, i najlepiej jedno po drugim :)
    Z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć że jak mieszkasz z dala od rodziny to różnica 2-3 lata jest super (Ja mam 50km do teściów i 400km do rodzicow). Jeśli masz do pomocy kogoś z rodziny to nie ma znaczenia :)

• Katka. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie? Metoda rozpoznania płci ramziego ;)
    https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    dlatego ja mam usuniętą całą łącznie z sąsiadującymi węzłami. A jaki rodzaj raka miałaś?

Rak to jeszcze nie był. Gruczolak pęcherzykowy.

No to ja zostanę mamą w wieku 33lat i podobne podejście mam do Edwardy z macierzyństwem i pracą. Choć facetów to nie zmieniałam, Męża poznałam na studiach a na 3 roku zaczęliśmy być parą. I tak w przyszłym roku stuknie Nam 10 lat razem :) akurat chwilę przed terminem porodu :)

O to ja mam starszą siostrę o 4 lata i młodszą o 12. I obie mają dzieci :P Ze mnie każdy się śmiał, że się nie śpieszę z niczym. Zawsze zależało mi na tym, by coś osiągnąć. I się udało.
    Mam z Nimi bardzo dobry kontakt.

Magnezu nie biorę dodatkowo.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki bierzecie magnez? Można taki rozpuszczalny w wodzie??

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rocznikiem 26 lat (zawsze pisze słowo "rocznikiem" bo jestem praktycznie z końca roku bo z listopada :-D). Męża mojego poznałam... oj dawno dawno ale dopiero (albo aż) od 6ciu lat jesteśmy razem, w tamtym roku braliśmy ślub. Mąż jest starszy o 6 lat - ale my zawsze mówimy że "psy o lata się nie gryzą" :-) Dzieci chcielibysmy mieć 3 ale jak to wyjdzie to się okaże :-)
    Mam siostrę starsza o 5 lat i mamy bardzo dobry kontakt. Jak byłyśmy młodsze to było ciężko ale później, jak ona była w liceum to jakoś przestało się odczuwać ta różnice i bardziej się zblizylysmyy. Siostra dzieci nie ma, ale może kiedyś :-)
    Nadal studiuje (tzn dopiero :-P bo kiedyś się nie chciało) zaocznie. I wiem że będzie ciężko w tym roku bo praktyki muszę zrobić, licencjat napisać i się obronić i jeszcze Zaliczenia. Ale postaram się dać radę :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A jaki bierzecie magnez? Można taki rozpuszczalny w wodzie??
    Ponoc magne b6 jest najlepszy .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem mamy po 25lat. Związek od lat 7miu, trochę ponad rok temu zaraz po zakończeniu studiów ślub. Teraz uznaliśmy, że jesteśmy gotowi na dziecko :) Pewnie myślelibyśmy o nim odrazu po ślubie, ale czekaliśny na mój zabieg usunięcia migdałów :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam 30 w czerwcu :) Między nami są 4 lata różnicy, a jesteśmy ze sobą już prawie 9 lat, 3 lata po ślubie lada moment będzie :)

Ja też byłam pewna, że wcześniej będę mamą, ale teraz jak o tym myślę, to pukam się w głowę - kiedy :D Wyjechałam za granicę jak miałam 21 lat, tam poznałam męża później przenieśliśmy się do jego kraju, każde pracowało jak wół, za fajną kasę i w super zawodach, ale co z tego skoro widzieliśmy się tylko porankami, wieczorami i w niedzielę.. w końcu po ślubie podjęliśmy decyzję o powrocie do Polski, teraz oboje pracujemy zdalnie, ja mam swoją firmę i jest ok, ale dojście do tego momentu po kolejnym zaczynaniu od nowa trochę nam zajęło, więc ... dobrze jest jak jest :)

Dziewczyny pisałyście wcześniej coś o książkach - ja mam Księgę Ciąży i mega polecam! Jest tam tyle fajnych rad, świetne rozdziały o aktywności w ciąży i zdrowym odżywianiu (konsultowałam z moją dietetyczką i ona była zachwycona poziomem tego rozdziału) i generalnie taka książka, która nie straszy i nie moralizuje, co mi się akurat bardzo, bardzo podoba :)

A i tak w temacie dzisiejszej rozmowy - też mam hashi, też znalezione w trakcie starania się o bobasa i w sumie zanim dostaliśmy zielone światło "uspokajałam" je przez ponad 9 miesięcy, teraz jest OK, w poniedziałek idę zrobić badania krwi i sprawdzić co i jak tam z tarczycą ;)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o wieku, ja mam 28, mąż starszy o 5 lat;p Po ślubie jesteśmy 4 lata, ale poznaliśmy się jak miałam 18 ;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 28 lat, ale mąż rok młodszy. Razem jesteśmy ponad 7 lat, a po ślubie 2.

U mnie problem z tarczycą dał znaki, jak byliśmy w pracy za granicą i nie miałam okresu 3 miesiące. Poszłam do ginekologa, tam mnie skierowała na milion badań i miałam TSH coś koło 9. Skierowała mnie do endokrynologa i tam mi lekarska zdiagnozowała niedoczynność i Hashimoto. Leczę się dopiero 2,5 roku.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołącze do tych wyznań :D Mam 23 lata, pracuję od 3 lat, udało mi się osiągnąć kilka sukcesów zawodowych. Skończyłam studia. Za mną też totalne szaleństwo - podróże, imprezy, czasem dość mocne, znajomi. Mimo wciąż młodego wieku czuję, że się wyszalałam i robiłam rzeczy, których niektórzy nie sprobują przez całe swoje życie. Czas na nowe wyzwania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:03

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 27 lat, mąż 32 lata. za kilka dni mamy 1 rocznicę ślubu, a razem jesteśmy ponad 5 lat :) nasza dzidzia urodzi nam się w 6 rocznicę znajomości :)
    oboje jesteśmy po studiach, pracujemy,

mariposa22 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ