X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrrr wyszłam na dwór ale zimnoo

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, na pewno dzidzia rośnie i ma się dobrze. aby te 6 dni szybko zleciało!

mnie od rana męczy jakaś rewolucja żołądkowa... wczoraj w pracy zamówili nam mcdonalda i chyba mi zaszkodziło :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Wszystko dobrze. Serduszko widziałam. 172 tętno :-) Nastepna wizyta 28.09 :-)

Magdzia85F, małamii89, Aliskaa, Ilona92, Tusianka, Alala, justysbp, Agusia_pia, pomarańczka_33, edwarda20, Sylwiaa95, Agnieszka GreenApple, Pineapple lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jutra poprawa pogody!!!! :-D

Agusia może za ciężkostrawne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka już z badaniem prenatalnym? Czy tylko kontrolna?

A w ogóle co z Rene?

• Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tylko kontrolna. O prenatalnych będziemy rozmawiać na kolejnej wizycie. Gadał o jakimś teście podwójnym i testach nefty, muszę poczytać. Z tego co mówił robi U siebie w gabinecie więc nie będę musiała biegać nigdzie.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene męczą mdłości i senność straszne. Nie ma sił żeby na forum wejść

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka gratulacje ;) super wieści

Ellka lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa dzięki :-)
    Będę musiała przed wizytą jeszcze badania porobić

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e63c703c8a55.jpg To taki wielkolud jest u mnie.
    Wlasnie czy któraś niedługo bedzie robiła prenatalne? Ja mam je za 3 tyg, lekarz powiedział ze usg ma spora granice błędu i sa teraz super testy chyba hatmony, ktore wysyła sie do stanów i wiarygodność jest na bardzo wysokim poziomie. Pobiera sie próbkę krwi matki i na tej podstawie analizowany jest płód.

Tusianka, Pineapple lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was inne pytanie. Czy ktoras byla na pierwszym usg z mezem? Moj dzis ze mna pojedzie ale nie wiem czy zabierac go do gabinetu

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię test papp-a, 15 września jadę oddać krew, a 5 października mam usg w centrum prenatalnym.

Jestem ciekawa, czy dzisiaj gin mi da obejrzeć maleństwo i w końcu posłuchać serduszka. Mówił, że w tej przychodni, gdzie dziś idę, ma lepszy sprzęt.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię pod koniec września. Ale tylko USG. Możecie uznać, że jestem zacofana, ale testy PAPPA jak poczytałam, czyli te z krwi często bardzo stresują (poczytajcie). Bo wychodzi, że duże prawdopodobieństwo chorego dziecka a rodzi się zdrowe.

Elka o jak ja bym chciała być męczona przez senność. U mnie wręcz odwrotnie! :'(

Test nifty i harmony cena ponad 2000 zł. Ale analiza jest tylko pod choroby takie jak zespół Downa, Edwardsa, patau. Płeć.

Mam jednak do Was pytanie. Jakby się okazało jednak, że coś nie tak? To co byście zrobiły? Jak nie chcecie to nie odpowiadajcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:24

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja mam do Was inne pytanie. Czy ktoras byla na pierwszym usg z mezem? Moj dzis ze mna pojedzie ale nie wiem czy zabierac go do gabinetu
    Moj ze mna był zawsze. Nawet lekarz prosił by zobaczył co nabroił :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja robię pod koniec września. Ale tylko USG. Możecie uznać, że jestem zacofana, ale testy PAPPA jak poczytałam, czyli te z krwi często bardzo stresują (poczytajcie). Bo wychodzi, że duże prawdopodobieństwo chorego dziecka a rodzi się zdrowe.

Elka o jak ja bym chciała być męczona przez senność. U mnie wręcz odwrotnie! :'(

Test nifty i harmony cena ponad 2000 zł. Ale analiza jest tylko pod choroby takie jak zespół Downa, Edwardsa, patau. Płeć.

Mam jednak do Was pytanie. Jakby się okazało jednak, że coś nie tak? To co byście zrobiły? Jak nie chcecie to nie odpowiadajcie.

No wlasnie PAPA to tylko prawdopodobieństwo, wrzucone do bębna i włączone losowanie jak w toto lotka :/ mi chodzi wlasnie o najważniejsze wady, brakujący lub dodatkowy chromoson, płeć jest ni obojętna chodzi bardziej o to czy dziecko bedzie zdrowe. Choroby nabyte i przewlekłe to troche co innego. Kazda cos nabyła w swoim zyciu. Jednak gdyby cos poszli nie tak (tfu tfu tfu tfu)nie mogłabym patrzeć jak moje dziecko nie ma nic z zycia, nie moze normalnie funkcjonować i odczuwać.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona Ty idziesz w takim razie na nifty bądź harmony?

Ja nie idę. Lekarz mnie nie namawiał. U mnie w rodzinie kobiety rodziły w wieku nawet 43 lata i było ok. Chyba wolę nie mieć aż takiej świadomości.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam umowione po usg w 12 tygodniu testy ale ponieważ serduszko przestalo bic nie robilismy. W drugiej ciąży właśnie z M zadalismy sobie pytanie co zrobimy jak sie dowiemy? Oboje stwierdzilismy że nie chcemy wiedzieć bo tylko bedzie metlik a nawet i tak bedziemy kochać. Teraz nie wiem 2000 na obecna chwile to dla nas sporo dopiero skończyliśmy remont calego domu i za chwile Igi idzie do prywatnego zlobka ktory kosztuje kupe kasy wiec chyba nifty zrezygnujemy. Mam 35 lat wiec testy papa za darmo pewnie zrobię jesli wyjdzie zle robia aminopunkcje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

ja pójdę z mężem na usg jak będzie brzuszkowe, chyba zbyt krępujące było by dla mnie jak by był obecny przy takim usg dopochowym...

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1fd7ade771983.jpg.html

Ja nie będę robić. Brałabym pod uwagę, jeśli na usg wyszłoby coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:56

Ilona92 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka ten link coś nie tak...

AJrin to tylko dwa badania są po 35 roku życia "sponsorowane" przez NFZ?

Widziałyście te nowe ciągutki z wertersa? Chodzą za mną od dwóch dni. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:20

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ