Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny, na pewno dzidzia rośnie i ma się dobrze. aby te 6 dni szybko zleciało!
mnie od rana męczy jakaś rewolucja żołądkowa... wczoraj w pracy zamówili nam mcdonalda i chyba mi zaszkodziło -
Jestem po. Wszystko dobrze. Serduszko widziałam. 172 tętno
Nastepna wizyta 28.09
Magdzia85F, małamii89, Aliskaa, Ilona92, Tusianka, Alala, justysbp, Agusia_pia, pomarańczka_33, edwarda20, Sylwiaa95, Agnieszka GreenApple, Pineapple lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda, tylko kontrolna. O prenatalnych będziemy rozmawiać na kolejnej wizycie. Gadał o jakimś teście podwójnym i testach nefty, muszę poczytać. Z tego co mówił robi U siebie w gabinecie więc nie będę musiała biegać nigdzie.
-
Rene męczą mdłości i senność straszne. Nie ma sił żeby na forum wejść
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa dzięki
Będę musiała przed wizytą jeszcze badania porobić -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e63c703c8a55.jpg To taki wielkolud jest u mnie.
Wlasnie czy któraś niedługo bedzie robiła prenatalne? Ja mam je za 3 tyg, lekarz powiedział ze usg ma spora granice błędu i sa teraz super testy chyba hatmony, ktore wysyła sie do stanów i wiarygodność jest na bardzo wysokim poziomie. Pobiera sie próbkę krwi matki i na tej podstawie analizowany jest płód.Tusianka, Pineapple lubią tę wiadomość
-
Ja robię test papp-a, 15 września jadę oddać krew, a 5 października mam usg w centrum prenatalnym.
Jestem ciekawa, czy dzisiaj gin mi da obejrzeć maleństwo i w końcu posłuchać serduszka. Mówił, że w tej przychodni, gdzie dziś idę, ma lepszy sprzęt.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyJa robię pod koniec września. Ale tylko USG. Możecie uznać, że jestem zacofana, ale testy PAPPA jak poczytałam, czyli te z krwi często bardzo stresują (poczytajcie). Bo wychodzi, że duże prawdopodobieństwo chorego dziecka a rodzi się zdrowe.
Elka o jak ja bym chciała być męczona przez senność. U mnie wręcz odwrotnie! :'(
Test nifty i harmony cena ponad 2000 zł. Ale analiza jest tylko pod choroby takie jak zespół Downa, Edwardsa, patau. Płeć.
Mam jednak do Was pytanie. Jakby się okazało jednak, że coś nie tak? To co byście zrobiły? Jak nie chcecie to nie odpowiadajcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:24
-
acygan wrote:A ja mam do Was inne pytanie. Czy ktoras byla na pierwszym usg z mezem? Moj dzis ze mna pojedzie ale nie wiem czy zabierac go do gabinetu
Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Ja robię pod koniec września. Ale tylko USG. Możecie uznać, że jestem zacofana, ale testy PAPPA jak poczytałam, czyli te z krwi często bardzo stresują (poczytajcie). Bo wychodzi, że duże prawdopodobieństwo chorego dziecka a rodzi się zdrowe.
Elka o jak ja bym chciała być męczona przez senność. U mnie wręcz odwrotnie! :'(
Test nifty i harmony cena ponad 2000 zł. Ale analiza jest tylko pod choroby takie jak zespół Downa, Edwardsa, patau. Płeć.
Mam jednak do Was pytanie. Jakby się okazało jednak, że coś nie tak? To co byście zrobiły? Jak nie chcecie to nie odpowiadajcie.
No wlasnie PAPA to tylko prawdopodobieństwo, wrzucone do bębna i włączone losowanie jak w toto lotkami chodzi wlasnie o najważniejsze wady, brakujący lub dodatkowy chromoson, płeć jest ni obojętna chodzi bardziej o to czy dziecko bedzie zdrowe. Choroby nabyte i przewlekłe to troche co innego. Kazda cos nabyła w swoim zyciu. Jednak gdyby cos poszli nie tak (tfu tfu tfu tfu)nie mogłabym patrzeć jak moje dziecko nie ma nic z zycia, nie moze normalnie funkcjonować i odczuwać.
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciazy mialam umowione po usg w 12 tygodniu testy ale ponieważ serduszko przestalo bic nie robilismy. W drugiej ciąży właśnie z M zadalismy sobie pytanie co zrobimy jak sie dowiemy? Oboje stwierdzilismy że nie chcemy wiedzieć bo tylko bedzie metlik a nawet i tak bedziemy kochać. Teraz nie wiem 2000 na obecna chwile to dla nas sporo dopiero skończyliśmy remont calego domu i za chwile Igi idzie do prywatnego zlobka ktory kosztuje kupe kasy wiec chyba nifty zrezygnujemy. Mam 35 lat wiec testy papa za darmo pewnie zrobię jesli wyjdzie zle robia aminopunkcje.
-
acygan wrote:A ja mam do Was inne pytanie. Czy ktoras byla na pierwszym usg z mezem? Moj dzis ze mna pojedzie ale nie wiem czy zabierac go do gabinetu
ja pójdę z mężem na usg jak będzie brzuszkowe, chyba zbyt krępujące było by dla mnie jak by był obecny przy takim usg dopochowym...Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/1fd7ade771983.jpg.html
Ja nie będę robić. Brałabym pod uwagę, jeśli na usg wyszłoby coś nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:56
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny