X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak milo się zrobilo :)

Kachna tak, przyjechalam do Łodzi na studia i zostalam :) Ale studiowalam na UŁ ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) widzę wyznania, to się dołączę :)
    Mam 29 lat, mąż 30, jesteśmy po ślubie ponad 4 lata, a parą już od 12. Poznaliśmy się jeszcze w gimnazjum, ślub wzięliśmy po studiach. Do tej pory nie czuliśmy potrzeby posiadania dziecka, cieszyliśmy się sobą, dużo podróżowaliśmy, korzystaliśmy z życia. Myślę że ten wspólny czas dużo nam dał, bardzo dobrze się znamy, praktycznie nie kłócimy, jest fajnie.

Mam siostrę 9 lat starszą i bardzo dobrze się dogadujemy, zawsze miałam z nią lepszy kontakt niż z rodzicami. Za to mój mąż ma siostrę starszą 2 lata i za nią nie przepada, a dogaduje się z młodszym o 8 lat bratem, także ta różnica wieku myślę nie ma znaczenia. Jedni się lubią, inni nie.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzeństwo? Mam dwie siostry i uważam się za szczęściarę bo obie są również moimi przyjaciółkami:) jedna starsza o rok druga młodsza o 5 lat. Ale nie zawsze było tak słodko, paradoksalnie dopiero jak przestałyśmy ze sobą mieszkać to się zaczęłyśmy dogadywać. Każda z nas jest inna, każda ma inne zainteresowania i inną pracę, każda ma różne poglądy ale uwielbiamy się i szanujemy :) Każda wie, że zawsze może liczyć na pozostałe - i z tego względu chciałabym przynajmniej dwójkę dzieci mieć ale ze względu na wiek najpewniej nie zdecyduję się już na drugą ciążę. Na szczęście siostry mają po dwójce więc moje Maleństwo będzie miało rodzeństwo cioteczne :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wyznam mam 35 lat meza o 4 lata młodszego i niecały rok po ślubie. A znamy sie nieco ponad 2 lata. Jak to mówi rodzinka mamy tempo. Najpierw jedna ciaza strata druga ciąża planowanie slubu narodziny synka, 6 tygodni później weselicho 2 dniowe a miesiąc później start remontu generalnego domu. Skonczylismy remont 2 tygodnie temu to kolejne wyzwanie 2 dziecko :) Co to będzie jak przystopujemy haha

edwarda20, Pineapple lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chcialam jeszcze powiedziec, ze moj maz jest jedynakiem, wychowywala go sama mama i nie ma nic z typowego jedynaka. Podpytam tesciowej jak to zrobila, i nasze dziecko bedzie wychowywane podobnie ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano mam wizytę u gina, już się doczekać nie mogę. Ja chcę serduszko :P

justysbp lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Jutro rano mam wizytę u gina, już się doczekać nie mogę. Ja chcę serduszko :P
    Trzymam kciuki za wizytę :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa, dziękuję :-*
    Pewnie jeszcze wracając do domu zajrzę i napiszę co i jak ;-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystkie to wszystkie :)

Mam 26 lat, 2.5 roku temu zostałam pierwszy raz mamą, jestem mężatką od 5 lat ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna się u mnie stresik przed wizytą. Ale cieszę się, że tak wcześnie mam:) nie będzie rano czasu na martwienie się czy wszystko ok

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29 lat, mój jest 4 lata młodszy, jesteśmy razem prawie dwa lata, ślubu nie planuję ;)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Ja mam 29 lat, mój jest 4 lata młodszy, jesteśmy razem prawie dwa lata, ślubu nie planuję ;)
    My mamy tylko cywilny bo jakoś tak nam też kościelny do szczęścia nie potrzebny :D

• acygan Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja :) mamy po 25 lat, małżeństwem jestesmy lekko ponad 3 miesiace :) poznalismy sie ponad 3 lata temu, zareczylismy po 9 miesiacach znajomosci :) tez wszystko troche szybko, ale nie zalujemy :) co do dziecka to mąż bardziej nalegal, bo ja mam jeszcze szkole, ale w styczniu koncze, wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Co do rodzeństwa, mąż ma brata bliźniaka i siostrę o rok młodsza,bardzo dobrze sie dogaduja. Ja mam 4 braci, nie mialam zbyt dobrego kontaktu z nimi dopoki nie doroslam. Teraz najmlodsze z nas ma 21 lat najstarszy 34 i wszyscy bardzo dobrze sie dogadujemy. Łącznie w mojej rodzinie jest juz pięcioro dzieciaczkow i dwojka w drodze :) wyobrazcie sobie jak wyglądają nasze święta czy nawet zwykle niedzielne obiadki jak kazdy jest obecny :) nie zamienilabym tego na nic innego :) cudowne uczucie.

Ja jutro tez wizytuje i w koncu przywitam sie z moim malenstwem :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:

my też mamy tylko cywilny i wielkich strat nie czuję :)

Myszka_Lena lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:29

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja właśnie czekam na autobus do miasta. Jest stres przed wizytą

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dzień dobry :-)
    Ja właśnie czekam na autobus do miasta. Jest stres przed wizytą

kochana będzie dobrze, czekam z niecierpliwością na relację z wizyty :)

ja wizytuję za 6 dni. jakoś dopadło mnie dziś z rana głupia myśl że się ciąża zatrzymała, bo nagle moje objawy ustąpiły. ale przywołuję się do porządku że ustąpienie objawów i ich nawrót to normalne...

Dzień dobry w ten deszczowy dzień! :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dam znać :-)
    A Ty głęboki oddech i będzie dobrze :-*

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To może i ja coś powiem. Mam 29 lat, mąż 4 lata starszy, razem jesteśmy 9 lat, 5 lat po ślubie, a teraz czekamy na nasze pierwsze dziecko :)
    Siostrę mam jedną, młodszą o 2 lata i jesteśmy przyjaciółkami. Uważam, że idealnie rodzicom się udało z różnicą wieku między nami :) Mąż ma brata starszego o 6 lat i właściwie dopiero od paru lat się dogadują, wcześniej było różnie.

Elka czekamy na relację z wizyty!

eikt3e3kj1qmtans.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Fajnie się czyta te historie. Każda inna:-)

Elka daj znać jak wizyta!
    Agusia nie martw się. Jak się Dzidzia urodzi, to zapewne się wtedy zacznie zamartwianie.
    My z Mężem wczoraj w łóżku wyobrażaliśmy sobie, jak to Nasze Maleństwo leży między Nami i jak będziemy się patrzeć.... Mąż aż się śmiał że mnie.
    Ogólnie stwierdził, że jak na mnie to jakaś ostoja spokoju jestem i nic się nie czepiam :-P

Miłego dnia dziewczyny!!!

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ