X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was też dziś taka paskudna pogoda? u mnie pada od rana, zimno i jesiennie...
    aż się nic nie chce :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    edwarda20 wiesz księżna Kate ma obok siebie masę ludzi, i kiedy ona ma objawy i źle się czuje, jej dziećmi zajmują się opiekunki ;)

Pewnie, ale mimo wszystko bedzie to przechodzila 3 raz. Ja nigdy w zyciu nie chcialabym sie tak czuc kolejny raz. W tej chwili juz prawie miesiac sie tak męcze i juz jestem na skraju.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Bylam dzis na pierwszej wizycie 8T0D, zbadala mnie na fotelu , jutro mam zrobic badania krwi i moczu i w pon znow na wizyte. Moze wtedy zrobi mi usg i zalozy karte ciazy.. kazała kupić sobie witaminy, magnez i kwas foliowy..

Wczesniej nie bralas kwasu foliowego?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pewnie, ale mimo wszystko bedzie to przechodzila 3 raz. Ja nigdy w zyciu nie chcialabym sie tak czuc kolejny raz. W tej chwili juz prawie miesiac sie tak męcze i juz jestem na skraju.
    Haha poczekaj za 2 lata nie będziesz pamiętać tych mdlosci :D ja też mówiłam nigdy więcej ciąży bo czułam się fatalnie a tu nagle mi nie w głowie przedstawiło :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    O aneksie mogl sciemniac, nie mialas nic na pismie, wiec raczej nie da sie nic zrobic. Ale za delegacje musza ci zaplacic. Jak to nie zaplaca? Ja bym tego tak nie zostawila i sprawę zglosila do pip. Te pieniadze ci sie naleza. A i pytanie, czy juz wiedza o twojej ciazy? Bo jesli obiecywal aneks, a w miedzyczasie dowiedzial sie o ciazy, to masz kolejne zgloszenie do pip. I nie miej skrupulow, to sa twoje pieniadze i maja ci je wyplacic. walcz z nimi !

Tak dowiedział się o ciąży i w ogóle wtedy klamka zapadła. Nawet tel nie odbierał!
    W piątek składam oficjalnie pismo o wypłacenie delegacji. Wtedy jak to nic nie da PIP. Dziękuję Edwardo:-)

Dziś nie mam apetytu. Może już jestem przejedzona???:-P

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wczesniej nie bralas kwasu foliowego?

Kwas brałam, biore już jakieś 3miesiące

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie magnez w tych witaminach jest, to po co jeszcze dodatkowo?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Haha poczekaj za 2 lata nie będziesz pamiętać tych mdlosci :D ja też mówiłam nigdy więcej ciąży bo czułam się fatalnie a tu nagle mi nie w głowie przedstawiło :D

Heh domyslalm sie, ze tak jest. Ale my z męzem planowalismy tylko 1 dziecko, dlatego tez czekalam z ciązą dlugo. Mam teraz 31 lat, urodzę w wieku 32 :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z tymi mdłościami jest podobnie jak z bólem porodowym. Szybko się zapomina:)

Ja mam jutro wizytę, już się doczekać nie mogę, ja chcę serduszko :P

justysbp, Ilona92, MaminaMina lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tak dowiedział się o ciąży i w ogóle wtedy klamka zapadła. Nawet tel nie odbierał!
    W piątek składam oficjalnie pismo o wypłacenie delegacji. Wtedy jak to nic nie da PIP. Dziękuję Edwardo:-)

Ku***wa to jest jawna dyskryminacja. Nawet sobie nie wyobrazasz jaka Pip dowali im kare za to. Ja na Twoim miejscu, zaraz po wyslaniu tego pisma, zlozylabym doniesienie do pipu. I tak tam nie chcesz wracac wiec nic ci nie moga zrobic, w papierach tez nic nie bedziesz miala, nie boj sie. Jak masz jakiekolwiek maile, czy smsy, czy swiadkow obiecanek prezesa to wszystko musisz powiedziec. Nie czekaj, bo im dluzej, tym oni mogą cos przeciwko tobie wyciągnac, juz ja znam takich ch**jkow jak twoj prezes.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 6 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mdłości minęły, więc mogę normalnie funkcjonować. Piersi bolą :) Wzięłam się za siebie i znalazłam super lokal żeby wynieść się z firmą z domu. Więc dużo zmian i pracy mnie czeka :) Odpoczywam kiedy tylko mogę, podjadam, już zaczynam gadać do kurczaczka, mam nadzieję, że zdrowo rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Heh domyslalm sie, ze tak jest. Ale my z męzem planowalismy tylko 1 dziecko, dlatego tez czekalam z ciązą dlugo. Mam teraz 31 lat, urodzę w wieku 32 :)
    Ja do 28 roku życia byłam przekonana że nie chce nigdy dzieci bo jak widziałam jakieś małe krzycząc dzieciaki to mnie krew zalewała. Należałam do kobiet które w ogóle nie lubily dzieci. Ale jak koleżankom zaczęły się rodzić dzieci to poczułam instynkt ale zapierając się że tylko jedno i koniec bo ciężka ciąża, bo cesarka, bo trudne karmienie, bo fajnie jest rozpieszczać jedno i dac mu 100% siebie. Ale pierwsze stało się dwulatkiem i zaczęłam myśleć że fajnie jakby miało w domu kompana do zabawy i w przyszłości przyjaciela do wspólnych obiadów i spotkań :)

zygmaniakowa, darika, justysbp, Ilona92 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja do 28 roku życia byłam przekonana że nie chce nigdy dzieci bo jak widziałam jakieś małe krzycząc dzieciaki to mnie krew zalewała. Należałam do kobiet które w ogóle nie lubily dzieci. Ale jak koleżankom zaczęły się rodzić dzieci to poczułam instynkt ale zapierając się że tylko jedno i koniec bo ciężka ciąża, bo cesarka, bo trudne karmienie, bo fajnie jest rozpieszczać jedno i dac mu 100% siebie. Ale pierwsze stało się dwulatkiem i zaczęłam myśleć że fajnie jakby miało w domu kompana do zabawy i w przyszłości przyjaciela do wspólnych obiadów i spotkań :)

Ja tez dlugo nie chcialam (dopiero jak poznalam mojego meza 4 lata temu, to stwierdzilam ze takie geny nie mogą się zmarnowac ;p), i w sumie nie czulam i nie czuje nadal jakiegos wielkiego instynktu. Ale juz ten wiek, balam sie ze za chwile bedzie za pozno, rozsądek wzial gore. Ale nie nie, u mnie bedzie jedno i pies :P

Ale faktycznie, jak sobie pomysle o sobie jako o staruszce, to fajnie byloby miec wesola gromadke wnukow i dzieci odwiedzajace, przygotowywanie swiąt itp. Ale coz, to tez trzeba miec taka osobowosc, poswiecic cos kosztem czegos innego. Ja np lubie pracowac, lubie to co robie, "kariera" jest dla mnie wazna i jakosć zycia. Troche egoistyczne podejscie mam, ale co zrobic...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tez dlugo nie chcialam (dopiero jak poznalam mojego meza 4 lata temu, to stwierdzilam ze takie geny nie mogą się zmarnowac ;p), i w sumie nie czulam i nie czuje nadal jakiegos wielkiego instynktu. Ale juz ten wiek, balam sie ze za chwile bedzie za pozno, rozsądek wzial gore. Ale nie nie, u mnie bedzie jedno i pies :P

Ale faktycznie, jak sobie pomysle o sobie jako o staruszce, to fajnie byloby miec wesola gromadke wnukow i dzieci odwiedzajace, przygotowywanie swiąt itp. Ale coz, to tez trzeba miec taka osobowosc, poswiecic cos kosztem czegos innego. Ja np lubie pracowac, lubie to co robie, "kariera" jest dla mnie wazna i jakosć zycia. Troche egoistyczne podejscie mam, ale co zrobic...
    Pociesze Cię że miłość do dziecka i instynkt przychodzi sam w dniu porodu. Ja dzień przed porodem płakałam mężowi w rękaw czy ja w ogóle jestem w stanie pokochać dziecko, bo nie do końca czuje ten instynkt, bo ja taka anty dzieciowa. Ja też jestem typem człowieka który lubił pracować i oddawał się pracy w 150%. Zawsze uważałam że skoro skończyłam trudne studia to szkoda byłoby to zmarnować i nie zrobić kariery i nadal tak uważam. A teraz sobie myślę że przecież jak odchowam dzieci to i tak zrobię karierę! Ja akurat będę rodzić drugie w wieku 30 lat więc jak będę miała 32lata to wroce do tej swojej wstrzymanej kariery bo chce sie spelnic nie tylko jako matka ale również w pracy i mam nadzieję że kiedyś będę tym wymarzonym kierownikiem jakiegoś działu finansowego ;) i wcale nie jesteś egoistka, myslisz bardzo dobrze - po prostu chcesz zapewnić sobie i dziecku dobrobyt i ja nie widzę w tym nic złego, a w dodatku chcesz się spełnić jako matka i pracownik.
    Ja akurat jestem jedynaczka a mój mąż ma dużo rodzeństwa i chyba zazdroszczę mu tych wielkich rodzinnych obiadów i sama chciałabym żeby moje dziecko miało to czego ja akurat nie miałam :)
    A teraz zamiast komputera i cyferek siedzę z dzieckiem i oglądam swinke Peppe, karmię ją zimną już zupa pomidorowa a ona udaje że śpi albo skacze po mnie jak po trampolinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 14:24

edwarda20, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Mnie usunęli tarczycy jeden płat, bo miałam nowotwór. Onkolog mi nagadał, że on nawraca.

dlatego ja mam usuniętą całą łącznie z sąsiadującymi węzłami. A jaki rodzaj raka miałaś?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Pociesze Cię że miłość do dziecka i instynkt przychodzi sam w dniu porodu. Ja dzień przed porodem płakałam mężowi w rękaw czy ja w ogóle jestem w stanie pokochać dziecko, bo nie do końca czuje ten instynkt, bo ja taka anty dzieciowa. Ja też jestem typem człowieka który lubił pracować i oddawał się pracy w 150%. Zawsze uważałam że skoro skończyłam trudne studia to szkoda byłoby to zmarnować i nie zrobić kariery i nadal tak uważam. A teraz sobie myślę że przecież jak odchowam dzieci to i tak zrobię karierę! Ja akurat będę rodzić drugie w wieku 30 lat więc jak będę miała 32lata to wroce do tej swojej wstrzymanej kariery bo chce sie spelnic nie tylko jako matka ale również w pracy i mam nadzieję że kiedyś będę tym wymarzonym kierownikiem jakiegoś działu finansowego ;) i wcale nie jesteś egoistka, myslisz bardzo dobrze - po prostu chcesz zapewnić sobie i dziecku dobrobyt i ja nie widzę w tym nic złego, a w dodatku chcesz się spełnić jako matka i pracownik.
    Ja akurat jestem jedynaczka a mój mąż ma dużo rodzeństwa i chyba zazdroszczę mu tych wielkich rodzinnych obiadów i sama chciałabym żeby moje dziecko miało to czego ja akurat nie miałam :)
    A teraz zamiast komputera i cyferek siedzę z dzieckiem i oglądam swinke Peppe, karmię ją zimną już zupa pomidorowa a ona udaje że śpi albo skacze po mnie jak po trampolinie ;)

Dzieki za mile slowa :) Pocieszylas mnie. bardzo sie boje macierzynstwa, ale wiem ze przychodzi to naturalnie. Ja znowu mam starsza o 5 lat siostre, ale jestesmy zupelnie innymi osobowosciami, jak czarne i biale, albo ogien i woda. i odkad pamietam sie nie lubilysmy i nie mialysmy o czym ze soba rozmawiac. Jak obcy ludzie. i tak jest do teraz. Zazdroszcze ze masz coreczke, tez mi sie marzy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kinga nie jem nic toksycznego, bo jak juz cos jem to chleb, ziemniaki, kilka lyzek jogurtu, banana, migdaly, ostatnio krakersy i herbatniki. Mieso tez zupelnie mi sie wchodzi, zadne warzywa, owoce to tylko banan.

Nawet księza Kate ma takie objawy jak my i fajnie, ze mowia o tym glosno. Ale ze przy takich dolegliwosciach zdecydowala sie na 3 dziecko... szok ;p
    Tam troche inna presję co do dzieci maja :D , mieszanie genów by cyborgi nie wyszły itp :) księżna taka sama kobieta jak inne.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A właśnie magnez w tych witaminach jest, to po co jeszcze dodatkowo?
    Ja tez biore prenatalne i magnez dodatkowo przez cukrzyce. Ja ciągnę magnez jak gąbka, ciagle mi ręce i nogi drętwieją a fasol juz szczególnie wyciąga wszystko co popadnie :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 21 lat i będę mieć pierwsze dziecko ;)
    potem drugie i trzecie...może czwarte :D
    kocham dzieci i chce mieć gromadkę ;)

Ellka, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, 5 lat to jednak spora różnica. Ja mam młodszego brata właśnie o tyle i zawsze uważałam go za hmm no najmłodszy był to już się inaczej patrzy ;-) bo z bratem starszym o 2 lata bez problemu się dogadywalam ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ